sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: depozite

6 articole
Economie

Titlurile de stat, considerate investiții avantajoase

Titlurile de stat, considerate investiții avantajoase pentru populație, potrivit reprezentanților Trezoreriei și Poștei Române Iași. Titlurile de stat, considerate investiții avantajoase O comparație realizată între dobânzile oferite de titlurile de stat și cele ale depozitelor bancare pentru o investiție de 5.000 de lei evidențiază diferențele de câștig. Citește și: Salariul uriaș pe care-l primește cumnatul Olguței Vasilescu, director la aeroportul Craiova, deși e specializat în management sportiv Pentru titlurile de stat cu maturitate de un an, investitorii pot obține un câștig suplimentar de 39 – 170 lei față de depozitele bancare. În cazul titlurilor de stat cu maturitate de trei ani, avantajul crește semnificativ, dobânzile fiind mai mari cu 322 – 612 lei comparativ cu cele oferite de bănci. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Titlurile de stat, considerate investiții avantajoase (sursa: ziaruldeiasi.ro)
România, exportator net de gaze Foto: OMV
Eveniment

România, exportator net de gaze

România a fost exportator net de gaze, în aceasă dimineață, arată datele analizate de economica.net. Această situație se datorează consumului mic, explică publicația. România, exportator net de gaze „Datele Transgaz pentru ziua de astăzi arată că România este exportator net de gaze naturale, pe fondul consumului mic, asta deși se înmagazinează masiv gaze. Astfel, potrivit datelor din această dimineață, în rețeaua națională intră gaze din rețeaua bulgară prin punctul Kardam-Negru Vodă într-un volum de 2,3 milioane de metri cubi de gaze, dar, în același timp, ies gaze în rețeaua ungară, prin punctul Arad-Csanadpalota, într-un volum aproape dublu, de 4,5 milioane de metru cubi”, arată economica.net. Acest site arată că aproape jumătate din producția națională de gaze extrasă azi se întoarce în pământ, în depozite. La această dată, depzitele României sunt pline în procent de aproape 60%, adică aproape o șesime din consumul anual al României. Media europeană a umplerii depozitelor este deja la 70%. Însă România are avantajul că are propria producție de gaze. Citește și: În unul din cele mai sărace județe ale României, Teleorman, un magistrat are pensie specială de aproape 30.000 de lei, de 14 ori peste pensia medie pentru limită de vârstă Cei mai mari producători de gaze din România, care asigură aproape 100% din producția națională sunt Romgaz, Petrom și, de vara trecută, Black Sea Oil and Gas, după debutul extracției primelor gaze noi din Marea Neagră.

Marile depozite de sărbători și elfii (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Marile depozite de sărbători și "elfii"

Marile depozite de sărbători și "elfii". După ce taifunul cumpărăturilor de Black Friday va fi trecut, vor rămâne în urmă, în depozitele magazinelor, vrafuri de produse cu defecte sau din mărimi extreme, greu de vândut, aparatură electronică, dulciuri, decoraţiuni. Marile depozite de sărbători și "elfii" Urmează însă Crăciunul, iar magazinele se grăbesc să-şi umple rafturile cu noi produse. Pentru ca, în noul an, şi acestea să ia calea spre depozite. Citește și: Ucraina a lovit două din cele trei baze aeriene rusești care adăpostesc bombardierele strategice Ce se întâmplă însă cu marfa nevândută? Continuarea, în Ziarul de Iași.

România, gaz în depozite peste 90% (sursa: transgaz.ro)
Eveniment

România, gaz în depozite peste 90

România, gaz în depozite peste 90%. Țara noastră are duminică dimineaţă în depozite 2,801 miliarde metri cubi gaze, volum ce corespunde unei ponderi de 90,9% din capacitatea de înmagazinare a ţării, potrivit datelor furnizate pentru Agerpres de către Transgaz. România, gaz în depozite peste 90% Pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene, de 80%, a fost atins pe 17 septembrie. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat în luna septembrie, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%. Citește și: Tăcere ciudată la Kremlin în legătură cu desele atacuri recente asupra regiunii ruse Belgorod. Cel mai recent atac, și cel mai grav: 11 morți, 15 răniți grav, toți voluntari pentru Ucraina "Prietenii noştri din ţările baltice au depus eforturi uriaşe pentru a pune capăt dependenţei lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL şi în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependenţa de combustibilii fosili din Rusia are un preţ mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependenţă în întreaga Europă. Am convenit aşadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat", a spus von der Leyen.

România are suficiente gaze ca să treacă iarna
Politică

România suficiente gaze să treacă iarna

România are suficiente gaze ca să treacă iarna cu bine și poate ajuta și Republica Moldova, a arătat Ion Sterian, directorul Transgaz, într-un interviu pentru Europa Liberă. Angajamentul său a fost puternic mediatizat de presa din Moldova. Sterian s-a arătat mulțumit de gazelor aflate în depozite. România are suficiente gaze ca să treacă iarna „Din punctul meu de vedere, ținând cont de temperaturile din ultimele două ierni, n-ar trebui să avem nicio problemă, pentru că astăzi, de exemplu, suntem într-un grad de înmagazinare la un procent de 67 %. Până la sfârșitul lunii depășim 70%. Cei 67 % înseamnă 2,6 miliarde de metri cub de gaze. Mai sunt două luni de înmagazinare, lunile septembrie și octombrie cred că vom depăși procentul acela de 80%, cred că vom ajunge undeva pe la 85%, dacă se merge în ritmul acesta de 10-15 milioane de metri cubi înmagazinați pe zi”, a spus directorul Transgaz. El a susținut că România va putea ajuta Moldova, în cazul unei crize. „Am construit și gazoductul Ungheni – Chișinău, e funcțional de anul trecut. Suntem pregătiți oricând, e o chestiune de o oră de când se cer gazele, până când ajung la Chișinău”, a afirmat Sterian. Duminică, 14 august, depozitele de gaze ale României au ajuns să stocheze 2 miliarde de metri cubi de gaze, adică au trecut de 60% grad de umplere (3,4 mld. mc capacitate totală), potrivit unor surse din piață. Citește și: Încordare maximă în legătură cu siguranța centralei nucleare de la Zaporojie: rușii de la Rosatom au părăsit incinta, ucrainenii se tem de un „atac terorist” asupra zonei România devansează astfel graficul de stocare asumat in fața UE, care prevede că, la 31 octombrie, depozitele din țările membre să fie pline la 80% din capacitate, pentru a putea trece în sigurantă iarna, chiar dacă fluxul de gaze de import rusești se va fi oprit în totalitate. La această rată a stocării, cel mai probabil procentul de 80% va fi depășit, iar țara noastră va intra în iarnă cu peste 3 miliarde de mc in depozite.

Germania se pregătește să utilizeze mai mult cărbune Foto: ministerul german al Economiei
Eveniment

Germania pregătește utilizeze mai mult cărbune

Germania se pregătește să utilizeze mai mult cărbune și umple depozitele de gaze, în cazul în care Rusia întrerupe complet livrările, arată Reuters. Planul de a folosi mai mult cărbune pentru a obține energie electrică este susținut de Robert Habeck, ministrul german al Economiei, membru al Partidului Verzilor. Germania se pregătește să utilizeze mai mult cărbune "Pentru a reduce consumul de gaz, trebuie folosit mai puţin gaz pentru a genera electricitate. În schimb, centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult", a spus ministerul Economiei într-un comunicat. „Este dureros, dar este o necesitate absolută în această situație să se reducă consumul de gaz”, a spus Habeck, membru al unui partid care a făcut eforturi să elimine producția de energie obținută din cărbune. "Unitățile de stocare a gazelor trebuie să fie umplute spre iarnă. Aceasta este prioritatea principală", a mai cerut el. Obiectivul Germaniei este ca aceste depozite să fie pline în proporție de 90%, până în noiembrie, mai arată Reuters. Potrivit datelor de la Gas Infrastructure Europe, nivelurile din depozitele de stocare a gazelor din Germania au ajuns la 57,03% la 17 iunie, în creștere față de 29,69%, la 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina. "Consumul de gaze trebuie să continue să scadă şi mai mult gaz trebuie să aterizeze în depozitele cu riscul de a fi cu adevărat strâns pentru iarnă”, adaugă ministrul Economiei Robert Habeck într-un document obţinut de agenţia de presa germană DPA, citată de news.ro. Guvernul plănuieşte fonduri de miliarde de euro pentru finanţarea acestor măsuri, a aflat DPA din cercurile guvernamentale. Germanii ar putea fi obligați să scadă temperatura în casă, la iarnă Habeck a lucrat şi la măsuri pentru reducerea consumului privat de energie, cum ar fi un plafon pentru încălzirea locuinţei. Cu toate acestea, cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri într-un interviu acordat DPA că se opune „măsurilor individuale” fără un plan general. Gigantul rus Gazprom a redus considerabil debitul de gaz injectat prin Nord Stream 1, susţinând că a fost nevoit să oprească echipamentele grupului german Siemens prezente pe conductă. Berlinul a denunţat o decizie motivată politic. Citește și: Rusia susține că a „evacuat” 300.000 de copii din Ucraina. Kievul spune că, de fapt, au fost răpiți Potrivit DPA, guvernul german intenţionează, de asemenea, să introducă un model de licitaţie pentru gaze în această vară. Scopul va fi de a încuraja consumatorii industriali de gaze să economisească această sursă de energie. În esenţă, ideea va fi ca toţi clienţii industriali care îşi reduc consumul să primească compensaţii financiare şi să pună la dispoziţie pentru stocare gazul economisit.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră