sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: demisii

11 articole
Eveniment

SOS-ul Șoșoacăi se taie în Parlament

SOS-ul Șoșoacăi se taie în Parlament. Partidul condus de Diana Șoșoacă, SOS România, se confruntă cu o criză majoră, după ce doi senatori și patru deputați au anunțat că demisionează din grupul parlamentar și vor activa ca neafiliați. SOS-ul Șoșoacăi se taie în Parlament Senatorii Ionel Carp și Paul Gheorghe și-au anunțat oficial, luni, în plenul Senatului, retragerea din grupul SOS România. Aceștia vor rămâne în Parlament, dar fără afiliere politică. Citește și: Gigi Becali dezvăluie planul lui Simion: așteaptă respingerea candidaturii lui Georgescu, după care va candida el personal Tot luni, patru deputați ai partidului – Ecaterina-Mariana Szoke, Cosmin Andrei, Ștefan-Alexandru Băișanu și Alexandrin Moiseev – și-au anunțat demisia în plenul Camerei Deputaților. Liderul Dumitru Coarnă cere demisia din Parlament În fața acestei rupturi, liderul grupului SOS România, Dumitru Coarnă, a reacționat critic, afirmând că parlamentarii care și-au dat demisia ar trebui să renunțe și la mandatele lor. „Nu vă bucurați degeaba. Voiam să spun doar că cei patru care și-au dat demisia, de bun simț, ar trebui să plece și din Parlamentul României”, a declarat Coarnă.

SOS-ul Șoșoacăi se taie în Parlament (sursa: Facebook/Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial)
George Simion, limbaj și amenințări de interlop Foto: Facebook
Politică

George Simion, limbaj și amenințări de interlop

George Simion, limbaj și amenințări de interlop, după ce mai mulți candidați AUR s-au retras, unul dintre aceștia afirmând că partidul din care a făcut parte este „cea mai mare otravă”: „Suntem cel mai urât coșmar al vostru și venim după voi”, a replicat liderul AUR, George Simion, într-un videoclip postat pe TikTok. Citește și: Probabil cel mai bogat candidat la Parlamentul European: are milioane de lei în conturi și investiții și locuiește într-un adevărat palat George Simion, limbaj și amenințări de interlop În filmarea de 24 de secunde se vede că Simion este furios și înjură de mai multe ori, dar videoclipul a fost editat înainte de a fi postat pe rețeaua socială controlată de o companie a Chinei comuniste. „Se destramă AUR, se destramă AUR! Bă....(text cenzurat) de cât timp ziceți voi că se destramă AUR? S-a destrămat AUR? Vedeți-vă de treabă! Tot încercați, tot...(text cenzurat) că vreți voi. Nu, nu se destramă niciun AUR. Suntem cel mai urât coșmar al vostru și venim după voi”, a afirmat Simion, nervos. Acum două zile, candidata AUR la primăria Buzău, Elena Năstăsoiu, s-a retras atât din cursa pentru alegerile locale, cât și din cea pentru alegerile europarlamentare. Dezertări și insulte la adresa lui Simion La 30 aprilie, ora 23.50, cu 10 minute înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral, candidata AUR la Primăria Buzău s-a retras din toate competițiile electorale. Alături de aceasta au renunțat la candidaturi 18 din cele 29 de persoane aflate pe lista de consilieri locali. „AUR, aşa cum este acum, este cea mai mare otravă pentru electoratul românesc, pentru că este o adevărată maşinărie de fabricat minciuni şi speranţe deşarte”, a spus ea. La 27 aprilie, Valentin Florea, prezentat, în martie, drept candidat AUR pentru Primăria Sectorului 6, a anunțat că demisionează din partid. El l-a caracterizat pe George Simion drept „un gunoi” și l-a acuzat că a impus pe listele de candidați traseiști de la PSD și PNL. Citește și: În timp ce Ciolacu proclama austeritatea, primărița PSD Olguța Vasilescu și-a crescut salariul cu 50.000 de lei, net. Averea familiei a crescut cu mai multe case și apartamente „La Iași, Alba Iulia și-n mai toată Țara, ai numit psd-iști, pnl-iști, traseiști pe ultima sută de metri, fie candidați la municipii, fie la consiliile județene (…) Gunoiul se bagă în liste, totul la AUR este pe impuse. Nu există SG, nu există Vicepresedinți, președinți, nu există nimic, decât Gunoiul”, a scris Florea pe o rețea socială.

Mai bine plătit profesor decât director (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Mai bine plătit profesor decât director

Mai bine plătit profesor decât director. Peste zece directori din judeţul Iaşi şi-au depus demisia de la începutul acestui an şcolar. Mai bine plătit profesor decât director Cauzele acestor demisii variază, de la nemulţumiri legate de salarizare, în principal, întrucât au considerat că pot câştiga mai bine la catedră decât în poziţia de director, la motive personale sau decizii profesionale. Citește și: Judecătoarea Pivniceru, primă de pensionare de 30.000 de euro. Pensia anuală, aproape 400.000 de lei. Alți judecători cer aceeași primă în instanță Discrepanţa dintre salariile directorilor şi a simplilor profesori, care îşi pot rotunji veniturile cu dirigenţii şi alte activităţi interzise de curând directorilor, este o problemă care preocupă inclusiv ministerul Educaţiei, care a tot anunţat că va pregăti o “reparaţie”, dar care nu a mai apărut. Iar urmarea este una care nu convine factorilor de decizie de la vârf: oameni cu reale calităţi manageriale, multe dovedite prin ultimul concurs-test, evită astfel să se mai implice în conducerea şcolilor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Salarii imense pentru medicii de la Brașov Foto: Facebook
Eveniment

Salarii imense pentru medicii de la Brașov

Salarii imense pentru medicii de la Brașov care se plâng că nu sunt plătiți suficient pentru gărzi și își dau demisiile în bloc. Potrivit datelor din februarie 2023, mai mulți medici de la Spitalul Județean Brașov au câștigat în acea lună între 35.000 de lei și 37.000 de lei. Salariile care sar de 25.000 de lei sunt frecvente. Citește și: Fabrica de avioane Craiova, condusă de un fost muncitor de la linia de montaj, cu facultate după 40 de ani. Circa 300 de angajați nu au reușit să modernizeze nici un avion IAR Însă, la acest spital din Brașov, 21 din 26 de medici care asigură linia de gardă și-au depus demisiile. Ei s eplâng că liniile de gardă sunt plătite la nivelul din 2018. Salarii imense pentru medicii de la Brașov „Din cele 28 de contracte de gărzi suplimentare, am primit demisia a 21 de colegi, care vor să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că s-au redus veniturile salariale prin reducerea sporului la valoarea minimă, ca urmare a aplicării legislației, respectiv art. 25 din Legea Salarizării. Ieșind din COVID, pentru a ne încadra în bugetul de 30% al ordonatorului principal de credite, pe care l-am depășit, avem o derogare deja, ei au solicitat totuși să se plătească sporurile la nivelul maxim sau cât mai apropiat de maxim, lucru care momentan nu este posibil”, a explicat managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Emil Mailat. Medicii de la acest spital par a fi printre cei mai bine plătiți din țară, prin comparație cu alte spitale județene. De exemplu, în februarie 2023, doi medici de la anatomie patologică și medicină legală avea un salariu de bază de 20.237 de lei și un spor de condiții periculoase de 17.201 lei. Șeful acestei secții câștigase, în acea lună, circa 39.000 de lei, plus norma de hrană și tichetele de vacanță. Însă acestea nu sunt cazuri singulare în acest spital, unde numeroși medici ajung la venituri brute de peste 25-30.000 de lei. Un medic șef UPU a ajuns la peste 31.000 de lei. Citește și: Abandonat de familie: tânărul șofer drogat care a ucis doi studenți la 2 Mai, nevizitat nici de tată, nici de mamă. Tatăl ar fi părăsit țara, mama s-ar fi mutat Managerul a câștigat 31.000 de lei, în februarie. Spitalul are 2647 de angajați.

Iohannis consideră închis politic cazul azilelor (sursa: Facebook/Klaus Iohannis)
Eveniment

Iohannis consideră închis politic cazul azilelor

Iohannis consideră închis politic cazul azilelor. Demisiile politice "au fost suficiente pentru moment" în cazul neregulilor descoperite în azile, a afirmat, luni, preşedintele Klaus Iohannis. Iohannis consideră închis politic cazul azilelor "Demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este important să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite. Pe de altă parte, sigur că acele două portofolii aşteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenţia de a propune două persoane şi probabil miercuri deja vor depune jurământul", a afirmat Iohannis. Citește și: Firea și-a dat demisia din Guvern. Admite că Godei a însoțit-o peste tot, dar dă vina pe „sora” Ligia: Pe unde a venit Ligia cu mine, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni, prin vot, să o propună pentru funcţia de ministru al Muncii pe Simona Bucura-Oprescu, iar pentru funcţia de ministru al Familiei pe Natalia Intotero, după demisiile lui Marius Budăi şi Gabriela Firea. Citește și: VIDEO Minora gravidă umilită de Piedone într-o postare video pe Facebook a născut prematur, a doua zi după interacțiunea cu primarul Şeful statului participă, luni şi marţi, la al treilea Summit Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE - CELAC). Citește și: PSD încearcă să o tragă pe Turcan în scandalul azilelor groazei. Când s-au acreditat, centrele erau în regulă, susține penelista

Iohannis vrea demisii pentru Budăi, Firea (sursa: Facebook/Administrația Prezidențială a României)
Eveniment

Iohannis vrea demisii pentru Budăi, Firea

Iohannis vrea demisii pentru Budăi, Firea. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la problemele din azile, că situaţia este o "ruşine naţională" şi a subliniat că măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. "O rușine națională" "Chestiunea cu aşa cum s-au numit este una foarte complicată şi, dacă îmi permiteţi să fac o afirmaţie, cred că este o ruşine naţională şi măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi, dar nu toţi pot fi încadraţi la fel, sunt unii vinovaţi direct, cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo şi-au căutat liniştea şi un tratament uman. Este foarte problematic şi aceste persoane trebuie identificate şi sancţionate conform legii, dar mai sunt şi alţii", a afirmat preşedintele Iohannis. Citește și: Demisii și demiteri inutile la vârful instituțiilor care puteau opri ororile din azile: nimeni nu explică „orbirea” celor care au controlat centrele unde bătrânii erau torturați El a mai spus că "cine a ştiut şi nu a acţionat trebuie tras la răspundere". Iohannis vrea demisii pentru Budăi, Firea "Cum putem să ne imaginăm că funcţionează aceste azile fără ca autorităţile de verificare şi control să ştie? Trebuie văzut: cine a ştiut şi nu a acţionat trebuie tras la răspundere. Şi cred că lucrurile vor merge mai departe, fiindcă vinovaţi sunt toţi cei care au ştiut şi nu au făcut nimic, n-au sesizat, n-au intervenit. Şi atunci cred că trebuie să fie găsiţi toţi vinovaţii, indiferent dacă vorbim despre o vinovăţie în exerciţiul funcţiei sau o vinovăţie politică sau morală. Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre Şi până când nu vor fi traşi la răspundere toţi cei care au permis o astfel de grozăvie în România lucrurile nu vor putea fi îmbunătăţite. Deci eu sunt adeptul unei intervenţii clare, ferme şi hotărâte", a punctat şeful statului. Întrebat dacă ministrul Muncii ar trebui să demisioneze, el a răspuns: "Nu ştiu cine se face vinovat politic, asta se va vedea şi eu sper foarte mult ca cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă". "Vorbesc de măsuri politice" Pe de altă parte, preşedintele Iohannis nu crede că sistemul este în colaps, motivând că există exemple de azile care funcţionează impecabil. Citește și: EXCLUSIV Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri "Cine trebuie să facă, cel care este plătit ca să facă treaba şi să aibă grijă de bătrâni şi de persoanele cu dizabilităţi, acela trebuie să facă. Deci, este foarte simplu. Un pic mai complicat este când ne întrebăm cine trebuie să verifice aceste lucruri. Avem o puzderie de agenţii şi instituţii care ar trebui să verifice, doar că ne întrebăm ce au verificat, că sesizări au fost, măsuri se pare că nu prea, în cazurile acestea concrete, care au revoltat pe bună dreptate toată România. (...) Citește și: EXCLUSIV Azilul fără canalizare din Voluntari funcționa în casa unuia dintre fondatorii Scorseze Security, companie de pază care a primit zeci de contracte publice Repet (...) toţi cei vinovaţi trebuie să răspundă, fiindcă aici sunt oameni vinovaţi, cu nume şi prenume, cei care au lucrat în azil sau au condus azile şi nu şi-au făcut treaba, cei care au fost sesizaţi şi n-au verificat şi inclusiv cei care au ştiut şi nu au luat măsuri. Şi aici vorbesc de măsuri politice, fiindcă un politician într-o poziţie înaltă nu trebuie nici să meargă să verifice dacă se dau medicamentele cum trebuie sau mâncare, trebuie să verifice ca sistemul de care răspunde să dea rezultatele aşteptate de cetăţeni", a adăugat el. Şeful statului a subliniat că este "revoltător ca persoane în vârstă care vor să meargă undeva să stea liniştite sunt tratate cu dispreţ sau chiar mai rău". Klaus Iohannis participă, marţi şi miercuri, la Summitul NATO de la Vilnius.

Controalele din azile, făcute de orbi (sursa: Facebook/Gabriela Firea)
Eveniment

Controalele din azile, făcute de orbi

Controalele din azile, făcute de orbi. Mihai Tomescu și Adela Crăciun, șefii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanele cu Dizabilități, au fost demiși din funcții în urma scandalului legat de azilele terorii, în care aproape 100 de bătrâni au fost maltratați și jefuiți. Ministrul Muncii a demis-o și pe Cristina Elena Anton, șefa Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Teodor Gabriel Negulescu, șeful Direcției de Sănătate Publică Ilfov, și-a dat demisia din funcție pentru că inspectorii din subordinea sa "nu au găsit nimic" în neregulă la azile groazei. Controalele din azile, făcute de orbi Marcel Ciolacu, premierul României și șeful PSD, a cerut demisii în scandalul legat de azilele terorii în care aproape 100 de bătrâni au fost bătuți, umiliți și jefuiți de două grupări de crimă organizată care primeau bani de la stat pentru a avea grijă de ei. Mai mult, Ciolacu a recunoscut de la tribuna Palatului Victoria că în acest caz este vorba de un "sistem corupt și inert". Sistem care funcționează în subordinea sa. "Vreau să fiu foarte clar, nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei, iar faptul că așa ceva a fost posibil ne arată un singur lucru: avem de-a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem, un sistem corupt și inert. Acesta este adevărul", a spus premierul Marcel Ciolacu. Tot premierul a arătat că aceste persoane neajutorate au fost efectiv jefuite. "În afară de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat și bunurile, și casele, și pensiile", a declarat șeful guvernului. "O persoană demnă și un profesionist" În urma scandalului legat de azilele de bătrâni, Mihai Tomescu și Adela Crăciun, președintele, respectiv vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanele cu Dizabilități (ANPDPD), au fost demiși de premierul Marcel Ciolacu. Mihai Tomescu a scris pe contul său de Facebook că se consideră "o persoană demnă și un profesionist" și nu vrea să comenteze această decizie. "Pentru mine această funcție nu a reprezentat o sinecură și nu am o miză politică. Tot ceea ce am făcut a fost să mă pun în sprijinul persoanelor cu dizabilități și să repun pe picioare o instituție care a pătimit atat de mult de-a lungul anilor. (...) Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre Legat de situația tragică și cele petrecute în serviciile sociale apărute în spațiul public zilele acestea, doresc să vă spun că monștrii care au avut aceste comportamente față de persoanele cu dizabilități trebuie să suporte consecințele legii. Vă asigur însă că toate acțiunile noastre de control și monitorizare au fost realizate cu profesionalism și de echipe formate din oameni de înaltă calitate morală", a spus Mihai Tomescu. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a decis să o demită pe Cristina Elena Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Rafila pomenește protecția politică Ministrul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafia, a spus duminică seara la B1 TV că e greu de crezut ca cele două grupări de crimă organizată care exploatau bătrânii în căminele private, finanţate din fonduri publice, să nu fi avut protecţie din partea unor politicieni. Mai mult, a susținut că inspectorii de sănătate publică din Ilfov au făcut controale la căminele în care persoanele vârstnice erau maltratate, dar că nu au constatat că acolo ar fi probleme. Cu toate că "condiţiile igienico-sanitare sunt oarecum legate şi de modul de acordare a îngirjirii acestor persoane". Citește și: EXCLUSIV Azilul ororilor din Voluntari nu era conectat la canalizare: apele menajere uzate erau deversate pe stradă. Societatea de apă din Voluntari, deținută de Primărie, era la curent "Am cerut un raport ţintit pe judeţul Ilfov, pentru că acolo au fost acum problemele – aceste centre au fost verificate în cursul acestui an, nu au găsit nimic. Mâine o să îl chem pe domnul director de la Direcţia de Sănătate Publică Ilfov să discutăm despre aceste lucruri", a mai spus ministrul Rafila. La câteva ore distanță de la declarațiile făcute de ministrul Alexandru Rafila, Teodor Gabriel Negulescu, șeful Direcției de Sănătate Publică Ilfov, și-a dat demisia. Subordonatul ministrului Rafila, directorul Teodor Gabriel Negulescu a spus că el și-a "făcut datoria". Adică a făcut controale și a dat șapte amenzi conducerii azilelor. Suspendare la Sectorul 3 Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), a fost unul dintre finanțatorii azilelor terorii. Mihaela Ungureanu, șefa DGASPC Sector 3, s-a suspendat din funcție în urma anchetei DIICOT. "Până la finalizarea anchetei și lămurirea situației, am aprobat azi cererea de suspendare din funcție a directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3. Susținem cu toată deschiderea și transparența demersurile organelor de anchetă pe tot ceea ce privește activitatea DGASPC S3 și modul în care instituția și-a respectat îndatoririle", a anunțat primarul Robert Negoiță, pe contul său de Facebook. Acuzațiile DIICOT Procurorii DIICOT au anunțat la începutul lunii destructurarea a două grupări de crimă organizată care administrau în regim privat azile pentru bătrâni ale căror servicii medicale erau decontate de către statul român. Conform comunicatului de presă emis de DIICOT, cei care aveau obligația de a îngriji bătrânii îi exploatau. "Exploatarea persoanelor vătămate, persoane vârstnice sau aflate în incapacitatea de a se îngriji singure, a fost realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate, prin constrângere și exercitarea de acte de violență fizică, prin lipsirea de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică și/sau psihică de autoîngrijire”, spun procurorii DIICOT. Frații Godei, arestați În acest dosar au fost arestați preventiv pentru 30 de zile Ștefan Godei, fost vicepreședinte al TSD Ilfov și administratorul unuia dintre cele două centre din Voluntari și Afumați pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități care aparțin Asociației "Sfântul Gabriel cel Viteaz", dar și fratele său, Dan Godei, coordonatorul unui alt centru pentru vârstnici al aceleiași asociații. Citește și: EXCLUSIV Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri Polițistul pensionar Ovidiu Dumitra a fost și el arestat preventiv, tot pentru 30 de zile. El este soțul Cristinei Dumitra, cea care administra Centrul de Îngrijire și Asistență Casa Maria SRL. Ulterior, a administrat House Grandma Anastasia's SRL. Totodată, a fost arestat preventiv și Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov.

Rușii știau ce îi așteaptă Foto: Twitter
Eveniment

Rușii știau ce îi așteaptă

Rușii de pe frontul din Harkov știau ce îi așteaptă: cu o săptămână înainte de dezastru, s-a înregistrat un val de demisii dintr-o unitate staționată la Izium. Un jurnalist din Kiev, Andrii Baștovoi, publică mai multe astfel de demisii, scrise de mână. Nu este clar ce s-a petrecut cu autorii demsiilor, dar Baștovoi sugerează că ei ar fi murit. „Autorii au trecut deja în buclă”, a scris Baștovoi, pe Twitter. Rușii știau ce îi așteaptă Potrivit documentelor prezentate pe Twitter, motivul demisiilor a fost „epuizarea morală”. „Comandantul de pluton, adjuncții săi și comandanții de departament din satul Kalynets din regiunea Moscovei au vrut brusc să meargă acasă pe 30 august. Am găsit zece astfel de rapoarte. Împăturite cu grijă. Autorii au trecut deja în buclă”, arată jurnalistul ucrainean. «По причину моральний усталости»Командир взводу, його заступники і командири відділень із пгт Калинець Московської області різко захотіли додому 30 серпня. Видно, погода у славному місті Ізюм Знайшов 10 таких рапортів. Акуратно складені. Автори вже упетляли pic.twitter.com/pVSGjWAlQF— andrii bashtovyi (@nomoreanry) September 12, 2022 Soldații care au demisionat fac parte din regimentul 1 de infanterie motorizată, parte a unității de elită rusă, divizia a 2-a de gardă Tamanskaya de infanterie motorizată (Kalininets, regiunea Moscova). Acest regiment este pe front de la începutul invaziei. Citește și: Rusia încasează doar de la ucraineni, pe front: veniturile din energie ale Kremlinului se prăbușesc, surplusul bugetar se evaporează Soldiers from the 1st Motor Rifle Regiment, part of elite Russian unit, 2nd Guards Tamanskaya Motor Rifle Division (Kalininets, Moscow region), were based in Izyum and massively asked their commander for dismissal on August 30th. Everyone there knew what's going to happen. https://t.co/kQ5Qhxxswz— Mark Krutov (@kromark) September 12, 2022 Un jurnalist al postului Europa Liberă, Mark Krutov, spune că demisiile vin de la trei comandanți de pluton și doi comandanți adjuncți, de la unitatea antiaeriană. El apreciază că acești soldați ștaiu ce va urma.

Propaganda lui Putin se destramă Foto: Captură video
Eveniment

Propaganda lui Putin se destramă

Propaganda lui Putin se destramă: demisii importante din presa controlată de statul rus. Demisiile lor sunt au ajuns să fie cunoscute după ce, luni seara, redactorul „Pervîi Kanal” Marina Ovsiannikova a întrerupt principalul buletin de știri al postului de televiziune strecurându-se în spatele moderatoarei cu o pancartă cu mesajul „Nu războiului, opriți războiul, nu credeți propagandei, aici vă mint”. Propaganda lui Putin se destramă Doi jurnaliști cunoscuți din Rusia au demisionat – Janna Agalakova de la „Pervîi Kanal” și Vadim Glusker – de la NTV Rusia. Informația a fost făcută publică de către jurnalistul Roman Super, citat de newsmaker.md. Tot astăzi și-a anunțat demisia de la NTV Rusia Lilia Ghildeeva, care a lucrat acolo timp de 16 ani. „Prietenii de la Pervîi Kanal îmi spun că, după fapta Marinei Ovsiannikova, acolo este mare agitație. Toți angajații care au venit la serviciu sunt verificați minuțios”, a scris Roman Super, pe canalul să de Telegram. Vadim Glusker a demisionat de la NTV, post pe care-l fondase. Ultimul său reportaj a fost difuzat pe 26 februarie. Janna Agalakova a fost corespondent special la New York, din 2013 în 2019, iar din 2019 până în martie 2021 – la Paris. Lilia Ghildeeva a anunțat că a plecat din țară, iar de acolo și-a anunțat demisia. Ovsiannikova, amendă de 250 euro. Se pregătește dosarul penal Tot azi, Marina Ovsiannikova a fost amendată cu 30 000 de ruble (circa 250 de euro) pentru gestul făcut la postul de televiziune Pervîi Kanal. Anterior, presa din Rusia a precizat că procurorii au inițiat un dosar administrativ. Ea a fost acuzată de „organizarea ilegală a unei manifestații publice”. Recent, autoritățile ruse au adoptat o lege care prevede până la 15 ani de privare de libertate pentru „răspândirea mesajelor false despre acțiunile armatei ruse”. În Rusia, este interzisă menționarea în presă a acțiunilor din Ucraina despre „război”. Jurnaliștii sunt nevoiți să utilizeze formularea „operațiune militară specială”. Agenția TASS scrie, pe surse, că Marinei Ovsiannikova este cercetată preventiv și în baza acestui articol, însă procurorii nu au decis încă dacă vor iniția un dosar penal în contextul acestuia. Citește și: EXCLUSIV Două MiG 21 LanceR puse pe butuci de kerosen vândut MApN de un fost asociat al lui Sebastian Ghiță. Afacere de 500 de milioane de lei

Angajații demisionează mai ușor, vor altceva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Angajații demisionează mai ușor, vor altceva

Angajații demisionează mai ușor, vor altceva. Conform datelor oficiale, anul trecut, au fost înregistrate în judeţ un număr de 21.695 de demisii, cu 10% mai mult faţă de anul trecut. Angajații demisionează mai ușor, vor altceva "Îmi voi deschide o afacere în acelaşi domeniu de activitate", ne-a spus un bărbat care tocmai a ales să plece de la vechiul loc de muncă. Citește și: Rusia pregătește asasinate și răpiri după invadarea Ucrainei. Pe lista neagră, politicieni, jurnaliști, activiști, potrivit SUA "În faţa acestui trend, angajatorii trebuie să îşi reconsidere atât ofertele de angajare, cât şi sistemele de retenţie a angajaţilor actuali", explică un profesor de la FEAA. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Peste 400 de membri USR au demisionat Foto: Facebook Catalin Drulă
Politică

Peste 400 de membri USR au demisionat

Peste 400 de membri USR au demisionat, după conflictul soldat cu demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al partidului, a confirmat Cătălin Drulă, la RFI. Drulă ocupă funcția de președinte interimar, după plecarea lui Cioloș. Peste 400 de membri USR au demisionat Însă Drulă a susținut că au apărut și circa 200 de noi adeziuni. „USR e un partid care a avut permanent valuri de înscrieri, chiar mă uitam pe cifre, în ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri în partid. Evident, sunt și oameni care pleacă, e un partid viu, cu membri reali. Mie îmi pare rău pentru fiecare coleg care nu mai e alături de noi, dar pentru perspectivă, eu am venit în acest partid când eram 700 de membri și acum suntem, eu știu, undeva la două ordine de mărime, zeci de mii de membri. Sunt într-adevăr în ultimele săptămâni undeva în zona, cred, 400 de demisii. Avem și 200 de înscrieri. E un moment un pic mai dificil. Pentru orice partid, demisia președintelui este un act ușor traumatic sau care reprezintă un moment dificil, dar așa cum am trecut peste toate momentele din istoria acestui partid, așa vom trece și acum, e un partid care nu stă într-un lider sau altul”, a spus Drulă. Citește și: Putin toarnă gaz pe focul crizei ucrainene: ar putea recunoaște independența teritoriilor separatiste din Ucraina. Efectul imediat: conflict armat Noul președinte, ales în vară sau la toamnă El a anunțat un congres al partidului. „Am avut o discuție ieri (luni-n.r.) în Biroul Național. În mod sigur, vom avea Congresul anul acesta. S-au conturat două opțiuni, luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcție și de situația pandemică și de criza internațională care este în zona noastră”, a afirmat președintele interimar al USR.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră