sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: declaratie de avere

7 articole
Politică

Ciolacu ar deține un hectar, primit în calitate de revoluționar

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar deține un hectar la Săpoca, în Buzău, primit în calitate de revoluționar, dar terenul nu figurează în declarația de avere. Informația apare într-o adresă a primăriei Sapoca către Valerian Stan, candidatul PNȚMM la președinția României. Citește și: Cele două femei care s-au opus ca Ciolacu să primească certificat de revoluționar care îi dădea dreptul la indemnizație: una a fost demisă, cealaltă și-a dat demisia. DNA a clasat dosarul Ciolacu ar deține un hectar primit în calitate de revoluționar În declarația de avere a lui Ciolacu, postată la ora redactării acestei știri pe site-ul Guvernului, acesta susține că nu deține decât două terenuri în intravilan, la Buzău. În declarație nu apare nici faptul că ar fi primit indemnizație de revoluționar, cum primește, de exemplu, Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente. Valerian Stan l-a sesizat pe procurorul general Alex Florența pentru fals în declarații. El a publicat sesizarea pe site-ul activenews.ro. „În cursul zilei de astăzi, urmare unei cereri de informații publice pe care i-am adresat-o, Primăria comunei Săpoca, județul Buzău, mi-a comunicat, prin adresa nr. 5684/29.08.2024 (o depun anexată), că, în baza titlului de proprietate nr. 22878/59/28.04.1995, domnul prim-ministru deține în proprietate 10.000 de mp în extravilan pe raza acestei comune. Suprafața precizată (atribuită domnului prim-ministru pe baza unui certificat de revoluționar foarte controversat în spațiul public) nu se regăsește în Declarața de avere nr. 3989576 din 12.06.2024 (secțiunea I.1. Bunuri imobile - Terenuri) a domnului prim-ministru, Declarație publicată pe pagina de internet a Guvernului și pe care o țin la dispoziția instituției dumneavoastră și în format printat și print-screen”, i-a scris Valerian Stan procurorului general al României. Document publicat de activenews.ro Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului, tupeu colosal în legătură cu recalcularea pensiilor: Analizăm criticile formulate, vă anunțăm noi când e ceva În decembrie 2023, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Iulian Dodu din funcţia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945—1989, cel care a iniţiat respingerea cererii prim-ministrului de a fi declarat luptător cu rol determinant în Revoluţia din decembrie 1989.

Ciolacu ar deține un hectar primit în calitate de revoluționar Foto: Inquam/Octav Ganea
Amanta baronului PSD Dumitru Buzatu și-a expus averea Foto:  Vremea Nouă
Eveniment

Amanta baronului PSD Dumitru Buzatu și-a expus averea

Amanta baronului PSD Dumitru Buzatu și-a expus averea consistentă, de bugetar: Ana-Maria Obreja a depus o declarație de avere la 6 martie, întrucât acum este funcționar public, având funcția de „consilier achiziții publice” la Consiliul Județean Vaslui. Buzatu este acum în arest. Citește și: Comisia Europeană arată dezastrul guvernării și ne imploră să facem ceva: deficitul va ajunge la 7%, investițiile PNRR sunt întârziate sau chiar abandonate Chiar înainte ca șeful CJ Vaslui să fie prins cu șapaga, Obreja îi spunea, potrivit unei înregistrări ambientale: „Și ce țipați așa? V-a mai adus unul o geantă!”. Ea deține o avere consistentă, mai ales dacă avem în vedere faptul că a fost bugetară aproape întreaga ei carieră. Amanta baronului PSD Dumitru Buzatu și-a expus averea „Era o femeie amărâtă, care muncea pentru el și om de bază la fermă, hrănea animalele, muncea pe câmp”, spunea fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor, la Antena 3, despre iubita tatălui său. Dumitru Buzatu și Ana-Maria Obreja ar fi avut o relație din 2013, când ea era secretara unei școli, căsătorită cu un polițist, de care a divorțat. Obreja deține o casă de 124 mp în Zăpodeni - unde ea a copilărit, la circa 15 km de Vaslui - plus o suprafață mare de intravilan, 2.584 mp, tot în această localitate. Ea mai are un apartament de 55 mp chiar în municipiul Vaslui, circa 50 mp de „alte categorii bunuri imobile”, tot la Zăpodeni, și 6.710 mp în Șaru Dornei, o comună cu potențial turistic de lângă Vatra Dornei. Din 2006, prietena lui Dumitru Buzatu are un Mercedes. Foto: Captură video Conturile ei în bănci însumează circa 35.000 de lei. În anul fiscal 2023, salariul ei de la Consiliul Județean, unde era consiliera lui Dumitru Buzatu, a fost de 107.000 de lei.

Tudorel Toader a încasat aproape un milion de lei de la statul român Foto: Inquam/ Octav Ganea
Eveniment

Tudorel Toader a încasat un milion de la statul român

În 2022, fostul ministru al lui Dragnea Tudorel Toader a încasat aproape un milion de lei de la statul român, arată ultima declarație de avere depusă de acesta, în iunie 2023. Cel mai consistent venit salarial: pensia specială, de fost judecător CCR. Tudorel Toader a încasat aproape un milion de lei de la statul român În plus, tot în 2022, el a câștigat peste un milion de lei din activitatea de avocat. Toader a fost unul dintre avocații Elenei Udrea, dar nu pare să fi reușit să o salveze pe aceasta. În declarația de avere din 2022, care cuprinde veniturile din anul fiscal 2021, Tudorel Toader consemna venituri salariale de la stat de doar 750.000 de lei. În 2022. Tudorel Toader a încasat de la stat: 267254 lei - salariu de la universitatea Cuza din Iași. Este o creștere de 3.000 de lei față de anul anterior. Pensie: 312.345 lei. Fără explicații, aceasta a scăzut, era 493.124 lei cu un an înainte „Diferente compensatorii, inclusiv din recalculare VRS”: 397.142 lei În total, el a obținut, de la statul român, 976.741 lei. În mandatul său de ministru al Justiției, el a reușit să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA. A încercat să-l revoce și pe Augustin Lazăr de la conducerea Parchetului General. Citește și: Judecătorii cer să fie lăsați să muncească până la 70 de ani! Se întâmpla însă în 1932 Tudorel Toader a devenit judecător la Curtea Constituțională în 2006 în timpul guvernării Tăriceanu, fiind propus pentru această funcție de grupul PNL. În 2009, judecătorul a fost fotografiat când a venit la o petrecere organizată de deputatul PNL Relu Fenechiu.

Horodniceanu, mașină de făcut bani de la buget Foto: Ziarul de Vrancea
Justiție

Horodniceanu, mașină de făcut bani de la buget

Procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al CSM; recent implicat într-un incident cu poliția, este o mașină de făcut bani de la buget: veniturile sale au sărit, în 2021, de 100.000 de euro. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online După apariţia unei filmări în spaţiul public în care poate fi văzut fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu care tratează cu aroganță doi polițiști care îl opriseră în trafic, acesta a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau. Horodniceanu, mașină de făcut bani de la buget În 2021, când încă nu fusese ales în conducerea CSM, Horodniceanu declara: un salariu anual net de peste 221.000 de lei „venituri nete aferente anilor anteriori, încasate în 2021”: 218.232 de lei „contract” cu CSM în valoarea de peste 70.000 de lei Soția sa este medic, lucrează la stat, dar are și cabinet particular. Doar de la stat ea a câștigat peste 15.000 de lei pe lună. Citește și: VIDEO Fost șef DIICOT, amenințător la adresa polițiștilor care l-au oprit în trafic: „Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”! Plus: Horodniceanu se laudă că a crescut salariile polițiștilor Familia Horodniceanu deține două case, un Mercedes și un BMW. Cazanciuc, semn de egalitate între înotătorul Popovici și procurorul Horodniceanu Absolvent de drept la o universitate privată, Mihail Kogălniceanu din Iași, Horodniceanu a fost constant promovat și susținut de senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției. Cazanciuc l-a propus șeful DIIICOT, în 2015. În 2022, când Horodniceanu a fost ales în CSM, Cazanciuc l-a comparat cu înotătorul Popovici. Foto: Ziarul de Vrancea „Într-o țară măcinată de mize individuale, vine câte o zi, cum este cea de azi, în care munca asiduă, constantă ani de zile, este recompensată. Victoria lui David Popovici în proba de 100 m la mondialele de natație ca și la lui Daniel Horodniceanu în alegerile pentru noul CSM nu poate decât sa ii inspire pe cei care cred si luptă pentru crezul lor (...) În anul 2015, in calitate de ministru al justiției, l-am selectat pe Daniel Horodniceanu și l-am propus șef al DIICOT în urma unui interviu în care m-a surprins fermitatea, aproape de tupeu după cum mi-a șoptit un coleg de comisie, în susținerea opțiunilor profesionale. Mă bucur ca un număr mare de colegi i-au validat astăzi cariera. Sunt convins că maturitatea căpătată in ultimii ani il va face un partener de dialog substanțial in construirea unui sistem judiciar performant și responsabil in interesul cetățeanului. Bravo, Domnilor!“, a scris, pe Facebook, Robert Cazanciuc.

Cadoul lui Putin către forțele de ocupație Foto: Twitter
Eveniment

Cadoul lui Putin către forțele de ocupație

Cadoul lui Putin către forțele de ocupație: s-a dat liber la jafuri în mod oficial, soldații și funcționarii ruși aflați în Ucraina nu mai trebuie să-și declare averile. Decizia este retroactivă, începând cu 24 februarie 2022, data invadării Ucrainei. Cadoul lui Putin către forțele de ocupație "Aceasta îi vizează pe cei care lucrează în teritorii", a declarat presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, făcând referire la cele patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - a căror anexare a fost revendicată de Moscova, care nu le controlează însă pe deplin, şi unde se desfăşoară în prezent majoritatea luptelor. Joi seară, guvernul rus a publicat un decret al preşedintelui Vladimir Putin privind „specificul” regulilor luptei anticorupţie pentru „unii cetăţeni în timpul operaţiunii militare speciale" din Ucraina. Conform acestui text, militarii, poliţiştii şi membrii serviciilor de securitate care operează în Ucraina, precum şi ceilalţi funcţionari trimişi acolo, nu vor mai avea „obligaţia de a furniza informaţii despre veniturile, cheltuielile, bunurile lor". Măsura se aplică de asemenea „soţilor şi copiilor minori" ai persoanelor vizate şi este retroactivă începând cu 24 februarie 2022, data când a început ofensiva din Ucraina. De asemenea, persoanele în cauză vor avea dreptul să primească "recompense şi donaţii" dacă acestea au "un caracter umanitar" şi "au fost primite în legătură cu o participare la operaţiunea militară" din Ucraina. Această nouă dispoziţie face parte dintre măsurile de stimulare ale Kremlinului pentru a-i determina pe ruşi să meargă să lupte în Ucraina: promisiunea unor prime importante, facilităţi bancare şi imobiliare, ajutoare financiare pentru familii în caz de deces sau de rănire etc. Citește și: REZILIENȚĂ: Populația Kievului revine la nivelul de dinaintea războiului, susține primarul orașului În Rusia, militari şi responsabili apropiaţi de complexul militaro-industrial sunt cu regularitate condamnaţi în cazuri de corupţie şi de deturnare de fonduri de mare amploare.

Deputata Vicol, șefa comisiei juridice, nu știe chestiuni elementare Foto: Inquam/ Octav Ganea
Politică

Deputata Vicol, șefa comisiei juridice, nu știe chestiuni elementare

Deputata PSD Vicol, șefa comisiei juridice, nu știe chestiuni elementare: informațiile pe care cere să le șteargă DeFapt.ro sunt publice, pe site-ul ANI. Acum câteva zile, printr-o notificare transmisă prin avocat, a solicitat să ștergem informația că soțul ei a făcut o tranzacție de 25,38 de milioane de lei. Vicol ne-a transmis că, dacă informația nu va fi ștearsă, ne va da în judecată, solicitând despăgubiri materiale și morale. Însă informația se regăsea azi pe site-ul ANI. Vicol, în calitate de președinte al comisiei juridice a Camerei Deputaților, ar fi trebuit să știe că și această agenție publică declarațiile de avere. Ea a făcut dreptul la Universitatea Titu Maiorescu și are un masterat la Spiru Haret. Deputata Vicol, șefa comisiei juridice, nu știe chestiuni elementare La momentul publicării articolului „Familia „avocatei interlopilor”, deputata Laura Vicol, a făcut o avere uriașă în 2021. Vezi ce valoare impresionantă au noile ei bijuterii, cumpărate anul trecut”, pe site-ul Camerei Deputaților abia fusese publicată noua ei declarație de avere. În această declarație se găsea informația că se arăta că soțul ei a vândut părți sociale la o firmă neprecizată, obținând suma de 25,38 milioane de lei. „Banii însă nu se regăsesc în conturile bancare declarate de deputata Vicol”, mai menționa articolul. Însă, ulterior, Laura Vicol a modificat declarația și a secretizat această informație. „Apreciez că informația relevată de articolul dvs. nu prezintă interes pentru publicul larg, mai cu seamă că documentația a fost depusă la autoritățile relevante, sumele sunt trasabile în conturile bancare, iar ANI a admis anonimizarea pentru motive întemeiate. În schimb, vă rog să aveți în vedere faptul că divulgarea în spațiul public a unei informații confidențiale, cum ar fi suma tranzacționată, ne expune unui risc de răspundere contractuală față de cocontractantul nostru și plata unor despăgubiri față de acesta, mai ales dacă această informație se va propaga mai departe și prin alte canale media”, se arată în notificarea transmisă acum câteva zile către DeFapt.ro. Nici o probă că ANI i-a permis să secretizeze informații comerciale Însă, în această dimineață, 28 iulie, datele privind tranzacțiile soțului se găseau în declarația de avere publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Ele nu erau secretizate, așa cum au fost pe site-ul Camerei Deputaților. Declaratia de avere a lui Vicol, pe site-ul ANI, la 28 iulie, cu informațiile nesecretizate Vicol pare să nu știe că toate declarațiile de avere sunt publicate, oficial, pe două site-uri: al instituției la care lucrează persoana care depune această declarație și pe site-ul ANI. Pe site-ul ANI se află în acest moment aproape 11 milioane de declarații de avere și de interese. Deși Vicol susține în notificarea transmisă DeFapt.ro că ANI a aprobat să secretizeze informațiile privind tranzacțiile soțului, această agenție le menține publice. Ea a susținuit că: „Odată ce chiar autoritățile statului au considerat de cuviință ca această informație să nu mai facă parte din spațiul public, apreciez că este de datoria dvs. să procedați în același sens prin îndepărtarea acestei mențiuni din cuprinsul articolului. În măsura în care nu veți proceda în sensul solicitării și în termenul indicat, mă voi vedea nevoită să recurg la instanțele judecătorești, solicitându-vă despăgubiri materiale și morale, precum și obligarea la plata cheltuielilor de judecată”. Dar Vicol nu a prezentat nici o dovadă că ANI chiar a fost de acord să secretizeze o parte din declarația de avere.

Laura Vicol ne cere să ștergem informația rpivind tranzacțiile soțului Foto: Instagram
Politică

Vicol ne cere să ștergem informația

Deputata PSD Laura Vicol, zisă „Avocata infractorilor”, ne cere să ștergem informația că soțul ei a făcut o tranzacție de 25,38 de milioane de lei. Vicol, care conduce comisia juridică a Camerei Deputaților, a notificat site-ul DeFapt.ro, prin avocat, anunțând că, dacă informația nu va fi ștearsă, ne va da în judecată, solicitând despăgubiri materiale și morale. Vicol este unul dintre cei mai controversați parlamentari PSD, ea fiind, în trecut, avocata unor interlopi. În plus, numele ei apare în înregistrările parchetului, când discută amical cu personaje controversate, cu probleme penale. Cu toate acestea, PSD a propulsat-o în funcția de președinte a comisiei juridice a Camerei Deputaților. Vicol ne cere să ștergem informația DeFapt.ro a publicat, la 7 iunie, un articol despre ultima declarație de avere a deputatei Vicol. Toate datele erau publice, fiind postate pe site-ul Camerei Deputaților. Informația privind tranazacțiile soțului ei erau menționate în declarația de avere, semnată chiar de deputata Vicol. În declarație se arăta că soțul ei a vândut părți sociale la o firmă neprecizată, obținând suma de 25,38 milioane de lei. „Banii însă nu se regăsesc în conturile bancare declarate de deputata Vicol”, mai menționa articolul. Însă, ulterior, Laura Vicol a modificat declarația și a secretizat această informație. Acum, ea cere ca informația să dispară din spațiul public. „Apreciez că informația relevată de articolul dvs. nu prezintă interes pentru publicul larg, mai cu seamă că documentația a fost depusă la autoritățile relevante, sumele sunt trasabile în conturile bancare, iar ANI a admis anonimizarea pentru motive întemeiate. În schimb, vă rog să aveți în vedere faptul că divulgarea în spațiul public a unei informații confidențiale, cum ar fi suma tranzacționată, ne expune unui risc de răspundere contractuală față de cocontractantul nostru și plata unor despăgubiri față de acesta, mai ales dacă această informație se va propaga mai departe și prin alte canale media”, se arată în notificarea transmisă DeFapt.ro. ANI îi permite să anonimizeze informația. Temeiul legal, neclar Informația privind această tranzacție este însă publică pe mai multe site-uri, inclusiv G4Media, care arată că „la cererea deputatului PSD Laura Vicol-Ciorbă, Agenția de Integritate i-a blurat, în declarația de avere, suma de 25,3 milioane de lei încasată de soț dintr-o misterioasă tranzacție cu părți sociale”. Citește și: Olena Zelenska, pe coperta Vogue, sub titlul „Portrait of Bravery”. Celebra fotografă Annie Leibovitz, la Kiev, la 72 de ani, pentru acest reportaj „Din verificările G4media.ro la Registrul Comerțului, singura cedare de părți sociale a soțului deputatei în 2021 a avut loc în luna februarie, atunci când acesta a cesionat 25% dintr-o firmă de arhitectură cu o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei. A fost, în fapt, o tranzacție ”in-house”, cumpărătorul părților sociale fiind Nordis Management SRL, firma-fanion a Grupului omonim, implicată în edificarea unor proiecte imobiliare și în care Ciorbă deținea 41%. Tot în 2021, datoriile Nordis Management SRL au crescut la 562,4 milioane lei, după cum rezultă din datele oficiale de pe site-ul Ministerului de Finanțe. Societatea s-a confruntat, apoi, cu mai multe procese pentru diferite debite, precum și cu două cereri de insolvență”, mai arată G4Media.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră