sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: dan tesloianu

9 articole
Eveniment

Medicul care implanta stimulatoare cardiace de la cadavre, trimis în judecată

Medicul Dan Tesloianu, trimis în judecată. Medicul Dan Tesloianu, acuzat că a implantat 238 de stimulatoare extrase din cadavre, a fost trimis în judecată. Medicul Dan Tesloianu, trimis în judecată La un an de la reținerea sa, fostul coordonator al Programului național de boli cardiovasculare de la Spitalul „Sf. Spiridon” va fi judecat alături de o subordonată apropiată. Citește și: Susținătorul lui Georgescu, săltat de Poliție după ce a amenințat cu moartea familia lui Bolojan Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-au reținut în februarie 2023, formulând acuzații de abuz în serviciu și dare de mită. Cazul a stârnit un val de controverse în sistemul medical, ridicând semne de întrebare asupra procedurilor de implantare a dispozitivelor cardiace. Continuarea, în Ziarul de Iași

Medicul Dan Tesloianu, trimis în judecată (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, Paște acasă (sursa: Iași TV Life)
Justiție

Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, Paște acasă

Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, Paște acasă. Medicul cardiolog Dan Tesloianu de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi, pus sub acuzare de Parchetul General pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre, a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii pronunţate, joi, de Tribunalul Bucureşti. Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, Paște acasă Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Dan Tesloianu a fost arestat preventiv pe 18 februarie pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită. "În situaţia de fapt reţinută de procurori, se menţionează că inculpatul şi-ar fi exercitat atribuţiile de serviciu, cu intenţie, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017 - august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte, ignorând riscul de a provoca pacienţilor probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicţia reutilizării acestora. Nici o dovadă de sterilizare Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că inculpatul a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor. Citește și: Implantarea stimulatoarelor medicale refolosite a fost oprită în august 2022, când cardiologul Tesloianu a fost schimbat din funcția de șef. Atunci au fost sesizați și procurorii Ulterior, acesta a executat proceduri medicale de reimplantare a acestor dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului (în lipsa unor documente de provenienţă) şi, în consecinţă, fără a parcurge fluxul procedural intern, neexistând avize de conformitate din partea Ministerului Sănătăţii, certificate de garanţie şi documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare", susţin procurorii. Anchetatorii arată că o mare parte dintre intervenţiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienţi decedaţi, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaţionalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacţii de natură a conduce la simptomatologia specifică.

Pacienți cu stimulatoare din cadavre, morți (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Pacienți cu stimulatoare din cadavre, morți

Pacienți cu stimulatoare din cadavre, morți. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a precizat, în motivarea arestării preventive pentru 30 de zile a medicului Dan Tesloianu, că arestarea preventivă „se impune în mod evident,(...) cu necesitate”. Pacienți cu stimulatoare din cadavre, morți Judecătorul mai precizează, în motivare, că nu a fost convins de apărarea medicului ieșean și lasă de înțeles că urmărirea penală poate să se ducă către fapte mult mai grave, dacă procurorii vor putea dovedi că unele morți suspecte pot fi legate de folosirea dispozitivelor recoltate de la cadavre. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online „Judecătorul de drepturi și libertăți nu poate primi - la acest moment procesual incipient al anchetei - concluziile apărătorului ales al inculpatului referitoare la faptul că dispozitivele medicale refolosite au salvat vieți, cât timp din ansamblul probator reiese că din contră, multe dintre persoanele care au primit astfel de dispozitive au manifestat stări de rău ori chiar au decedat la scurt timp, urmând ca pe cale de anchetă să se stabilească dacă se poate stabili un raport de cauzalitate între acțiunile inculpatului și alterarea sănătății pacienților. Citește și: EXCLUSIV Secretarul de stat MAI responsabil de integrarea în Schengen, un tânăr politruc PNL fără nici o calificare în domeniu. CV-ul arată că a fost șomer, agent de vânzări de medicamente, numit politic în CA-uri în energie, consilier județean La acest moment însă, numărul persoanelor a căror stare de sănătate s-a înrăutățit ca urmare a folosirii unor dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate/având proveniență incertă, resterilizate, nu poate fi ignorat și creează suspiciunea că infecțiile medicale sau decesul unor pacienți ar putea avea legătură cu activitățile desfășurate de și din dispoziția inculpatului”, se menționează în concluziile judecătorului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cardiologul stimulatoarelor din morți, vile superbe (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Cardiologul stimulatoarelor din morți, vile superbe

Cardiologul stimulatoarelor din morți, vile superbe. Cum arată în realitate averea medicului ieşean Dan Tesloianu, cel care a şocat o ţară întreagă cu implanturile cardio prelevate de la morţi? Cardiologul stimulatoarelor din morți, vile superbe Procurorii l-au arestat pentru 30 de zile deoarece ar fi implantat 238 de dispozitive cardiace prelevate de la cadavre. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În timpul cercetărilor, anchetatorii au găsit şi o cabană construită ilegal ascunsă pe malul Deltei Moldovei de la Larga Jijia, care aparţine unei doctoriţe foarte apropiată de Tesloianu. Citește și: Director al Staţiunii de cercetări marine şi fluviale Sf. Gheorghe: Nu se întâmplă nicio secare a Deltei fiindcă se draghează pe Bîstroe, este o trăznaie din punct de vedere ştiinţific Am căutat şi casa de vacanţă a lui Tesloianu din munţii Neamţului, dar şi vila din Iaşi a familiei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Unde sunt șpăgile pentru stimulatoarele cardiace? (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Unde sunt șpăgile pentru stimulatoarele cardiace?

Unde sunt șpăgile pentru stimulatoarele cardiace? Procurorii Parchetului General au anunţat că în urma percheziţiilor efectuate pe 17 februarie în dosarele stimulatoarelor cardiace reutilizate au ridicat sume impresionante în lei şi valută. Unde sunt șpăgile pentru stimulatoarele cardiace? Cele mai importante au fost de aproape 163.000 de lei şi circa 117.000 de euro. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Sumele sunt impresionante iar o parte provin chiar din cabinetul personal al medicului Dan Tesloianu. Citește și: Citește și: Surse: PSD a ajuns la 28% și cade pe măsură ce se apropie momentul preluării Guvernului. AUR – 20%. Ascensiunea AUR, explicația atacurilor PSD împotriva Ucrainei, pe tema Bâstroe Totuși, în referatul de reţinere pentru 24 de ore, procurorii l-au acuzat pe cardiolog de luare de mită pentru doar 100 de lei de la un pacient. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, complici medici (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, complici medici

Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, complici medici. În referatul prin care procurorii Parchetului General l-au trimis în faţa judecătorilor pe cardiologul Dan Tesloianu apar noi detalii despre cum bănuiesc procurorii că şi-a operaţionalizat acesta reţeaua prin care a implantat dispozitive intracardiace reutilizate la cel puţin 238 de persoane. Cardiologul stimulatoarelor din cadavre, complici medici Chiar procurorii vorbesc, în documentul citat, despre faptul că ar fi existat o „reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase de la pacienţii decedaţi”. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Se mai vorbeşte şi despre faptul că medicii care au făcut extracţiile respective nu ar fi obţinut acordul de la persoanele care s-au stins din viaţă, cât încă mai trăiau, să efectueze procedurile medicale respective. Citește și: Surse: PSD a ajuns la 28% și cade pe măsură ce se apropie momentul preluării Guvernului. AUR – 20%. Ascensiunea AUR, explicația atacurilor PSD împotriva Ucrainei, pe tema Bâstroe Și nici ulterior, de la aparţinători, dar au falsificat documente astfel încât să pară că acest lucru s-ar fi întâmplat. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Rețeaua stimulatoarelor cardiace refolosite, blocată în 2022 (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Rețeaua stimulatoarelor cardiace refolosite, blocată

Rețeaua stimulatoarelor cardiace refolosite, blocată în 2022. Dr. Dan Tesloianu şi-a întrerupt activitatea de implantare a dispozitivelor intracardiace refolosite nu după demararea anchetei actuale. Rețeaua stimulatoarelor cardiace refolosite, blocată în 2022 Ci după ce a fost schimbat din funcţia de conducere a Laboratorului de cardiologie intervenţională, de către actualul manager de la „Sf. Spiridon”, dr. Dan Timofte. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Ca replică, dr. Tesloianu a dat în judecată spitalul, procesul judecându-se în continuare şi având următorul termen în martie. Citește și: Ministrul Boloș, avertisment neobișnuit de dur în legătură cu pensiile speciale: „Varianta cea mai gravă, să blocăm PNRR, or luxul acesta nu cred că ni-l permitem” Așadar, Tesloianu nu s-a oprit din activitatea de care este acuzat de procurori pentru că ar fi aflat de plângerea penală, ci pur şi simplu nu mai era în poziţia în care să-şi poate desfăşura activitatea. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Medicul cu stimulatoare din morți, arestat (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Medicul cu stimulatoare din morți, arestat

Medicul cu stimulatoare din morți, arestat. Tribunalul Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului cardiolog Dan Tesloianu de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi, pus sub acuzare de Parchetul General pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre. Medicul cu stimulatoare din morți, arestat Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie, prin urmare medicul va fi dus în arestul Poliţiei. Dan Tesloianu a fost reţinut vineri pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită. "În situaţia de fapt reţinută de procurori, se menţionează că inculpatul şi-ar fi exercitat atribuţiile de serviciu, cu intenţie, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017 - august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte, ignorând riscul de a provoca pacienţilor probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicţia reutilizării acestora. Citește și: VIDEO Medicii care implantau stimulatoare cardiace de la morți aveau sute de bancnote de 500 de euro, sute de mii de lei, 36 de tablouri scumpe și 25 de stimulatoare cardiace Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că inculpatul a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor. Ulterior, acesta a executat proceduri medicale de reimplantare a acestor dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului (în lipsa unor documente de provenienţă) şi, în consecinţă, fără a parcurge fluxul procedural intern, neexistând avize de conformitate din partea Ministerului Sănătăţii, certificate de garanţie şi documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare", susţin procurorii. Își îmbolnăvea pacienții Anchetatorii arată că o mare parte dintre intervenţiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienţi decedaţi, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaţionalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacţii de natură a conduce la simptomatologia specifică. Tot în acest dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru date de mită. Faţă de unul dintre medici, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu obligaţia de a nu mai exercita profesia de medic. "În situaţia de fapt reţinută de procurori se consemnează că cei cinci suspecţi medici, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu materializate prin acordarea de consultaţii de specialitate unor pacienţi, au primit diverse sume de bani, cu titlu de mită, pentru activităţile prestate. În ceea ce îi priveşte pe cei patru suspecţi pacienţi, s-a reţinut că aceştia au oferit medicilor diverse sume de bani cu titlul de mită pentru serviciile primite", precizează Parchetul.

Medicii suspectați că montau stenturi de la morți Foto: captură video
Eveniment

Medicii suspectați că montau stenturi de la morți

Cine sunt medicii suspectați că montau stenturi preluate de la morți: potrivit mai multor publicații din Iași, ar fi vorba de Dan Tesloianu, de la spitalul Sfântul Spiridon din Iași, și Eduard Belu, de la Spitalul Militar Brașov. Tesloianu este medic cardiolog, la fel ca Belu. Medicii suspectați că montau stenturi de la morți Spitalul de la Iași este subordonat direct Ministerului Sănătății, iar cel de la Brașov - Ministerului Apărării. Deocamdată se cunosc puține detalii, dar se pare că banii erau spălați printr-un ONG și investiți într-o casă ridicată în aria protejată de la Movileni, în Vaslui. Anchetatorii încearcă acum să afle cum a fost acordată autorizația de construire. Citește și: Medicii montau stimulatoare cardiace şi defibrilatoare de la morți: percheziții ale IGPR în Braşov, Iaşi şi Neamţ Spitalul din Iași, "Sfântul Spiridon", este condus de un manager extrem de controversat în presa locală, Daniel Timofte. Însă, în martie 2022, ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, s-a afișat alături de el, iar imagini de la această conferința de presă comună au apărut pe pagina de Facebook a PSD Iași. Prea locală susține că managerul Timofte conduce „un bolid BMW 750LD XDrive, un autoturism ce a costat peste 100.000 de euro când a fost lansat”, „parcat ostentativ în fața spitalului care stă să cadă”. Mașina era parcată în fața spitalului și azi, în ziua descinderilor IGPR. Colaj: thenews.co.ro Însă, în declarația de avere a lui Timofte, se arată că acesta nu deține nici o mașină. Spitalul din Iași, scandal după scandal Însă Ziarul de Iași cita, în noiembrie 2022, un raport al ministerului Sănătății care arăta o lipsă cronică de medicamente la acest spital: „Pe parcursul intervenţiei la faţa locului au fost semnalate şi aduse la cunoştinţa echipei de audit diverse situaţii existente în prezent de neasigurare continuă a stocurilor de medicamente şi nu numai (ex. materiale sanitare, reactivi) pentru diverse secţii ale spitalului, de către salariaţi ai acestora, cum ar fi chirurgie, laborator imunologie, U.P.U., coordonator transplant hepatic, mai exact lipsa unor medicamente, materiale sanitare etc. din stoc”. Farmacia spitalului era închisă în week-end. Citește și: Topul spitalelor din România în funcție de șpăgi și mizerie. Culmea cinismului, un spital de copii e fruntaș la ambele În noiembrie 2022, tot Ziarul de Iași scria că dr. Laura Gheucă-Solovăstru, şefa Secţiei de Dermato-Venerologie, şi-a ţinut internat tatăl aproape non-stop în spital în ultimii ani. Conform datelor furnizate de spital, Nicolae Solovăstru a avut 20 de spitalizări în perioada 2016 – 2022, 927 de zile în total, între 15 şi 85 de zile pe tură, iar trei reinternări au fost la distanţă de două-trei zile una de cealaltă. În 2015, Mediafax scria că un procuror din Iași a clasat dosarul de corupție în care era implicat Dan Tesloianu după ce acesta l-a tratat pe tatăl său. În plus, medicul i-ar fi oferit procurorului mai multe tablouri. Procurorul a fost reținut de DNA.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră