sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: cursuri

5 articole
Internațional

China, promovarea familiei tradiționale în universități

China, promovarea familiei tradiționale în universități. Universitățile din China sunt chemate să joace un rol central în promovarea unei „noi culturi” a căsătoriei și educației parentale, conform publicației China Population News. China, promovarea familiei tradiționale în universități Inițiativa face parte dintr-un efort coordonat de a răspunde crizei demografice cu care se confruntă țara, prin integrarea educației despre întâlniri și viața de familie în programele școlare. Citește și: VIDEO Interlopul George Pian nu-l susține pe Călin Georgescu fiindcă „patriotul” candidat este fan Antonescu: „Tataia Gheorghiu nu s-a întors nici azi de unde l-a trimis la muncă” Consiliul de Stat al Chinei a publicat în octombrie 2023 linii directoare care solicită guvernelor locale să creeze un mediu mai prietenos pentru căsătorie și parenting. Acest demers vine în contextul în care rata fertilității din China, de aproximativ 1.0 copil per femeie, este printre cele mai scăzute din lume, situându-se doar deasupra Coreei de Sud. Tinerii chinezi și percepțiile despre relații Un sondaj recent arată că 56,9% dintre studenții chinezi nu sunt interesați de relații romantice, invocând dificultățile de echilibrare a studiilor și vieții personale. În plus, doar 2,51% dintre studenți au participat la cursuri despre relații, însă 65,99% și-au exprimat interesul pentru astfel de programe educative. "Această lipsă de educație sistematică generează percepții vagi despre întâlnirile romantice," menționează China Population News. Educație complexă despre relații și parenting Experții propun introducerea de cursuri care să combine teoria cu analiza unor studii de caz practice, adresându-se în special studenților din ultimii ani de facultate. Aceste cursuri ar trebui să includă subiecte precum abilități de comunicare între sexe, construirea relațiilor sănătoase, managementul echilibrului între carieră și viața personală De asemenea, articolul subliniază că educația despre relații și parenting trebuie să implice familia și societatea, nu doar universitățile. Impactul crizei demografice În 2023, populația Chinei a scăzut cu 0,14% față de anul anterior, marcând al doilea declin major de la foametea din anii 1960. Costurile ridicate asociate creșterii unui copil și prioritizarea carierei sunt principalele motive pentru care multe cupluri evită să aibă copii, în ciuda relaxării politicii de planificare familială care permite acum familiilor să aibă trei copii.

China, promovarea familiei tradiționale în universități (sursa: kremlin.ru)
Cursurile de viitori părinți, foarte căutate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cursurile de viitori părinți, foarte căutate

Cursurile de viitori părinți, foarte căutate. De peste zece ani, personalul Maternității "Cuza Vodă" din Iași își propune să ajute viitorii părinți prin intermediul cursului "Şcoala Părinţilor". Cursurile de viitori părinți, foarte căutate Acesta este adresat atât femeilor însărcinate, indiferent de vârsta sarcinii, cât şi partenerilor lor. Citește și: Judecătorii au decis ca lui Cherecheş să-i fie scăzută din condamnare perioada în care a fost fugar În cadrul cursului sunt abordate teme precum urmărirea sarcinii, nașterea, îngrijirea copilului în perioada postpartum și metode contraceptive care pot fi utilizate în perioada de alăptare. De asemenea, se discută și despre depresia postpartum, una dintre cele mai severe complicații ale nașterii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Școala de limba română a ambasadorilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Școala de limba română a ambasadorilor

Școala de limba română a ambasadorilor. Numeroşi ambasadori ai Marii Britanii, alături de membri ai personalului Ambasadei, au urmat cursurile din Iaşi, învăţând, astfel, limba română. Școala de limba română a ambasadorilor Printre aceşti cursanţi ai Fundației EuroEd se numără actualul şi viitorul ambasador al Marii Britanii. Citește și: Pensia astronomică de care beneficiază cel mai bine răsplătit pensionar special din România: de aproape patru ori salariul net al șefului statului. Este un fost magistrat Pe lângă personalul Ambasadei Marii Britanii, de-a lungul timpului, la Fundaţia EuroEd au studiat şi persoane recomandate de Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Finlandei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, precum şi de Casa Regală. În plus, după ce a fost înfiiţată Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova, Fundaţia EuroEd s-a ocupat de trei ambasadori care au lucrat la Chişinău şi de personalul acestora. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Bunicii, poligloți pentru nepoții din străinătate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Bunicii, poligloți pentru nepoții din străinătate

Bunicii, poligloți pentru nepoții din străinătate. “Cei mai motivaţi cursanţi la lecţiile de limbă engleză pentru adulţi sunt bunicii”. Bunicii, poligloți pentru nepoții din străinătate Observaţia îi aparţine Ruxandrei Bucevschi Raţă, ieşeanca fondatoare a patru centre specializate în predarea şi testarea limbilor engleză şi germană, dintre care trei în Iaşi şi unul în Botoşani. Citește și: Pescobar nu doar că nu are nici o firmă pe numele lui, dar de operațiunile restaurantelor „Taverna Racilor” se ocupă mâna lui dreaptă Explicaţia, aşa cum se vede din centrele Twinkle Star, e simplă: bunicii visează să poată dialoga cu nepoţii din străinătate, care de multe ori nu ştiu bine limba română. Iar remarca liderului de piaţă în “învăţământ în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice etc.)” se bazează pe o experienţă de peste 15 ani în predarea limbii engleze. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ministerul Sănătății a organizat cursuri de prevenire a actelor de corupţie Foto: captură video
Eveniment

Ministerul Sănătății cursuri prevenire actelor corupţie

Ministerul Sănătății anunță că a organizat cursuri „de prevenire a actelor de corupţie” la care au participat managerii unităţilor aflate în subordinea / autoritatea acestui minister. Cu acest prilej, ministrul a declarat că trebuie luptat cu „mentalități vechi”. Citește și: Mircea Dinescu, zvonistică antiamericană și propagandă pro-rusă: „Se prefigurează o bază militară americană în Rezervația de Îngeri din Delta Dunării. Doamne, cu ce ți-am greșit!?” Ministerul Sănătății a organizat cursuri de prevenire a actelor de corupţie „În cadrul întâlnirilor au fost prezentate informaţii legate de modalităţile de prevenire a actelor de corupţie, de încălcare a eticii profesionale şi a integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi riscurilor de corupţie. Au fost abordate teme care au vizat consolidarea cunoştinţelor privind starea de incompatibilitate şi a conflictelor de interese a personalului din sistemul sanitar. Participanţii la cursuri trebuie să disemineze informaţiile personalului din subordinea lor. Prezentările au fost susţinute de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne şi din Ministerul Justiţiei precum şi de specialişti ai societăţii civile şi mediului de afaceri”, se arată în comunicat. Cu acest prilej, ministrul Rafila a declarat: „Este încă o problemă la care trebuie să lucrăm toţi, cea legată de mentalităţi vechi. Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat prin informare şi educare. Pacienţii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii materiale personalului medical ca să obţină serviciile medicale de care au nevoie”. Ministerul dă asigurări că activităţile de prevenire a corupţiei vor avea „un caracter permanent, urmând a fi organizate sesiuni de informare şi instruire şi pentru alte categorii de personal din sistemul sanitar”.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră