sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: cote

5 articole
Eveniment

Cotele candidaților la președinție la casele de pariuri

Cotele candidaților la președinție la casele de pariuri: pariorii cred că PSD câștigă în orice variantă, cele mai bune cote fiind cele ale lui Mircea Geoană, fost președinte PSD, acum independent, și Marcel Ciolacu, actual președinte PSD. În primăvară, pariorii au estimat corect că Nicușor Dan va câștiga alegerile la București, chiar când unele sondaje îl plasau pe locul II. În august 2020, Nicușor Dan avea o cotă de 1,6; iar Firea de 2,20. Citește și: CNAS nu are bani pentru salariile angajaților spitalelor publice, care trebuie plătite până pe 15 septembrie, și cere o suplimentare masivă de fonduri de la Ciolacu Cotele candidaților la președinție la casele de pariuri Cota lui Mircea Geoană la pariurile organizate de Betano este 1,80, ceea ce înseamnă că 100 de lei pariați pe Geoană ți-ar putea aduce 180 de lei dacă acesta câștigă. În martie 2024, cota lui Nicușor Dan era de 1,90. Pe locul II vine Marcel Ciolacu, cu o cotă de 3.00, pe locul III este președintele USR, Elena Lasconi, cu o cotă de 4.00 și locul IV - George Simion (AUR) cu cota 8.50. Președintele PNL, Nicolae Ciucă are o cotă de 15.00, fiind plasat pe locul V, iar Diana Șoșoacă (SOS România) are o cotă de 25.00, ea ocupând poziția VI. Citește și: Ciolacu, eșec major, deși i-a cedat lui von der Leyen: România va primi cel mai prost portofoliu în Comisia Europeană, din 2009 până acum Betano l-a pus pe lista de opțiuni și pe Cristian Terheș, care are o cotă de 250.

Cotele candidaților la președinție la casele de pariuri Grupaj foto: Digi 24/Inquam
Pariorii nu cred în Burduja Foto: Facebook
Eveniment

Pariorii nu cred în Burduja

Pariorii nu cred în Burduja: cotă catastrofală pentru candidatul PNL la casele de pariuri. Astfel, potrivit pariurilor organizate de Betano, cota lui Sebastian Burduja, candidatul PNL, este de 50 la 1, adică cel care ar paria 100 de lei pe acesta ar câștiga 5.000 de lei dacă acesta ar câștiga. Citește și: VIDEO Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, după ce Ciolacu a cerut să nu mai fie jignit că ar fi moldovean: „Mârlan fără educație” Pariorii nu cred în Burduja Cine are cota cea mai bună, la distanță de ceilalți competitori: Nicușor Dan, actualul edil-șef al Capitalei. Cota pentru Nicușor Dan este de 1,35, adică cel care ar paria 100 de lei pe el ar primi 135 de lei, dacă primarul general al Bucureștiului va avea un nou mandat. La final de martie, cota pentru Nicușor Dan era de 1,90. Pe locurile doi și trei, la egalitate, sunt Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone, cu o cotă de 5,5, departe de Nicușor Dan. La final de martie, Piedone era pe locul II la cotele pariorilor, cu o cotă de 2,30. Cătălin Cîrstoiu avea la acel moment o cotă de abia 7 la 1, oricum peste cea de acum a lui Burduja. Citește și: Nicușor Dan explică ce moștenire i-a lăsat Firea: „Trei miliarde datorii curente, adică oricare din oamenii cărora noi le datoram bani puteau să ne blocheze conturile” În august 2020, Nicușor Dan avea o cotă de 1,6; iar Firea de 2,20.

Zborurile ieftine, incerte: combustibilul eco, scump (sursa: Facebook/EUROCONTROL)
Mediu

Zborurile ieftine, incerte: combustibilul eco, scump

Zborurile ieftine, incerte: combustibilul eco, scump. După discuţii intense şi îndelungate, negociatorii care au reprezentat statele membre UE şi Parlamentul European au ajuns marţi noaptea la un acord privind stabilirea unor obiective obligatorii pentru companiile aeriene europene privind majorarea folosirii combustibililor sustenabili de aviaţie, în încercarea de a reduce amprenta de carbon a acestui sector, potrivit Comisiei Europene. Zborurile ieftine, incerte: combustibilul eco, scump Propunerea este menită să majoreze cererea şi oferta de combustibili sustenabili pentru aviaţie (SAF), care au emisii nete zero de CO2 sau emisii scăzute de carbon. Deocamdată, aceşti combustibili sunt produşi în cantităţi mici şi sunt mult mai scumpi decât kerosenul. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Propunerea stabileşte ţinte obligatorii pentru furnizorii de combustibili pentru aviaţie, pentru ca tot combustibilul disponibil pentru operatorii de aeronave de la aeroporturile din UE să conţină o cotă minimă de combustibili sustenabili pentru aviaţie din 2025, obiectivul urmând să fie majorat până în 2050. Cel puţin 2% din combustibilii pentru aviaţie trebuie să fie SAF în 2025, nivelul urcând la 6% în 2030, 20% în 2035 şi ajungând la 70% în 2050. Din 2030, ţintele obligatorii se vor aplica de asemenea pentru a folosirea unei cote minime de combustibili sintetici - 1,2% pentru 2030, nivelul urmând să crească la 35% în 2050. Citește și: Ambasadorul SUA la București, Kathleen Ann Kavalec: Am triplat numărul militarilor noștri în România Aviaţia este printre sectoarele cel mai dificile pentru decarbonizare, în următorul deceniu nefiind aşteptate avioane cu emisii zero. Pe termen mai scurt, combustibilii sustenabili reprezintă una din opţiunile pentru reducerea amprentei de carbon a sectorului aviaţiei. Conform reglementărilor, companiile aeriene vor primi finanţare de aproximativ două miliarde de euro de la piaţa carbonului din UE pentru a trece la SAF.

cotele principalilor favoriți în cursa pentru prezidențiale Foto: NATO
Politică

cotele principalilor favoriți în cursa pentru prezidențiale

S-au deschis pariurile pentru 2024: o mare casă de pariuri oferă cotele principalilor favoriți în cursa pentru prezidențiale. Lista de pe care pariorii pot alege este extrem de vastă: de la Diana Șoșoacă și Gheorghe Hagi la Mircea Geoană, Nicolae Ciucă sau Laura Codruța Kovesi. Cotele la pariuri reprezintă probabilitatea ca un eveniment să se întâmple și îți arată câți bani poți câștiga dacă pariul tău este corect. Spre exemplu, la o cotă de 1.50, pentru un pariu de 100 lei, vei face un profit de 50 lei, dacă ai pariat pe câștigător. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Cotele principalilor favoriți în cursa pentru prezidențiale În clasament, cel mai bine plasat este Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, cu o cotă de 2,5 - adică se estimează că există o șansă de 40% ca evenimentul să se întâmple. Pe locul II se află premierul Nicolae Ciucă (PNL), cu o cotă de cinci. Urmează președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu cota 7 și Alexandru Rafila, ministru PSD al Sănătății - cota 10. Din primii patru competitori luați în calcul de această casă de pariuri, trei sunt fie membri PSD, fie foarte apropiați de acest partid. Abia pe locul cinci vine fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, cu o cotă de 11, ea fiind urmată de George Simion, președintele AUR, cu o cotă de 13. Liderul USR, Cătălin Drulă, are cota 15, Emil Boc - 17, iar Ilie Bolojan - 25.00. Casa de pariuri pune pe listă și o serie de personaje care au cota 500, ultima: Dan Diaconescu, Gheorghe Hagi sau Diana Șoșoacă. Cote prezidențiale 2024 Rareș Bogdan este ceva mai sus plasat, cu o cotă de 300. Citește și: Revoltă în PNL: un deputat cere conducerii să explice cum s-a ajuns ca „1-2 persoane să decidă pentru partid”. El vrea să știe și cum s-a decis pragul de 250.000 lei pentru abuz în serviciu „Poate fi o variantă. (…) Noi doi stabilim acum că zece oameni sunt buni sau ar putea fi buni pentru această candidatură. Hai să îi întrebăm şi pe ei dacă vor. (…) Domnul Geoană şi-a manifestat cumva interesul. Să vedem dacă mergem până la capăt cu chestia asta”, a declarat, recent, europarlamentarul Mihaiu Tudose despre o candidatură a lui Geoană la președinția României.

De ce Romsilva recoltează cote mai mici decât Germania sau Polonia? Industria mobilei importă masiv lemn, prețurile au explodat Foto: Romsilva
Eveniment

Romsilva recoltează cote mici

Romsilva recoltează, procentual, la hectar, cote mai mici de lemn decât Germania sau Polonia, arată datele analizate de fordaq.com. Efectele sunt o creștere masivă a prețului lemnului, industria prelucrătoare fiind nevoită să importe circa 80% din materia primă folosită. Însă surse din industria lemnului apreciază că, de fapt, lemnul pe care Romsilva l-ar putea recolta, dar nu o face, este oricum folosit, însă fără acte, fiind lăsat cu intenție la îndemâna deținătorilor de gatere din zonele împădurite. Romsilva recoltează cote mici Fordaq explică faptul că „în prezent se recoltează în România aproximativ 60 % din creșterea anuală a pădurilor, mult sub media europeană de peste 70%”. „Producţia de masă lemnoasă, lemn rotund, raportată la hectar de fond forestier, în Cehia, Germania, Franţa şi Polonia, este de două, chiar trei ori, mai mare decât în România. Acest rezultat se obține în aceste țări printr-un management activ al pădurilor: executare a lucrărilor de îngrijire a pădurii, accesibilizare a arboretelor, mobilizarea masei lemnoase din lucrările de ingrijire, recoltare a masei lemnoase la vîrste optime”, se arată în articolul de pe acest site. În aceste condiții: În industria prelucrării lemnului, prețurile au crescut cu 38%Industria lemnului și a mobilei a scăzut cu 45% Studiul insistă pe faptul că măsurile de combatere a tăierilor ilegale par a fi eficiente, dar „necesarul de lemn în piață rămâne, atât pentru aprovizionarea cu lemn de foc a populației cât și pentru aprovizionarea industriei lemnului”. Fordaq își pune întrebarea: „De ce recolta legală de lemn este atât de mică?” „Este foarte bine că se implementează măsuri de combatere a tăierilor ilegale. Pot fi chiar mai eficiente și mai țintite pentru a se prinde hoții și a nu încărca cu sarcini administrative inutile activitățile economice”, se apreciază în articol. Corupția din regia de stat Romsilva este o regie a statului român, iar DNA a anchetat constant presupuse fapte de corupție. În august 2020, presa scria că Curtea de Apel Bacău a dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, pe numele a cinci şefi de la Romsilva Bacău - Ocolul Silvic Comăneşti, acuzaţi că au luat o mită de 4,6 milioane lei.În mai 2021, șeful unui ocol silvic din subordinea Direcției Silvice Neamț a fost reţinut de poliţiştii anticorupţie, iar judecătorii Tribunalului Neamț au decis ca acesta să stea în arest preventiv 30 de zile.Procurorii au propus arestarea preventivă a șefului ocolului silvic și control judiciar pentru un un inginer, un pădurar şi un patron de firmă. În cererea de arestare preventivă procurorii arată că începând din luna ianuarie, șeful Ocolului Silvic Pipirig a primit bani, material lemnos de esenţe răşinoase, produse alimentare şi băuturi alcoolice.În aprilie 2013, Traian Mariș, directorul RomSilva Cluj a fost reținut de DNA Cluj: Cerea între 4.000 și 10.000 de euro mită de la pădurari. Un director al Romsilva recunoștea, parțial, situația din regie. „Sunt indicii că pe alocuri, anumiți colegi de-ai noștri au ales o tabără greșită”, a afirmat, la Digi 24, în 2019, Gheorghe Mihăilescu, pe atunci director general al Romsilva. Citește și: EXCLUSIV Ministrul Sorin Grindeanu a mințit când a spus public că va sesiza DNA în legătură cu Complexul Astoria din Snagov al CFR. Consilierul ministrului: A sesizat pe Facebook

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră