sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: construcții

21 articole
Eveniment

Măsurile fiscal-bugetare afectează construcțiile și imobiliarele

Măsurile fiscal-bugetare afectează construcțiile și imobiliarele. Guvernul României a adoptat, la finalul anului trecut, o ordonanță de urgență ce introduce măsuri fiscal-bugetare pentru reducerea deficitului, având impact semnificativ asupra pieței imobiliare. Măsurile fiscal-bugetare afectează construcțiile și imobiliarele Printre schimbările majore se numără creșterea impozitelor, înghețarea pensiilor și eliminarea unor facilități fiscale, inclusiv în sectorul construcțiilor. Citește și: VIDEO Ciolacu și aliații lui politici vor să predea România rușilor fără luptă, Călin Georgescu e doar bizarul scos în față, spune istoricul Cosmin Popa Începând cu 2025, angajații din construcții, deși au un salariu minim brut de 4.582 lei, pierd scutirea de impozit pe venit și reducerea contribuției la CAS. Totodată, aceștia nu mai pot beneficia de deducerea de 300 de lei pentru salariul minim. Continuarea, în Ziarul de Iași

Măsurile fiscal-bugetare afectează construcțiile și imobiliarele(sursa: Pexels/AS Photography)
Guvernul Ciolacu II majorează fiscalitatea Foto: Facebook
Economie

Guvernul Ciolacu II majorează fiscalitatea

Guvernul Ciolacu II majorează fiscalitatea: impozitul pe dividende crește de la 8% la 10%, dispar facilitățile în IT și construcții, iar pragul microîntreprinderilor coboară de la 500.000 de euro la 250.000 de euro. Citește și: EXCLUSIV Noul ministru al Justiției, Radu Marinescu (PSD), avocatul mafiei imobiliare din Craiova, colaborator apropiat al lui Doru „Măgaru’”, omul care punea interlopii la masă cu statul Prevederile apar în ordonanța trenuleț, care însă inițial prevedea doar reduceri de cheltuieli, nu și majorări de taxe și impozite. Guvernul Ciolacu II majorează fiscalitatea Ce măsuri noi au apărut în proiectul de ordonanță de urgență postat pe site-ul ministerului de Finanțe: majorarea cotei de impozit de la 8% la 10% pentru dividendele distribuite începând cu data de 1 ianuarie 2025 reducerea plafonului de venituri realizate de către o persoană juridică română, pentru a beneficia de sistemul de impozitare al microîntreprinderilor, de la 500.000 euro la 250.000 euro, inclusiv pe parcursul anului fiscal, iar începând cu 1 ianuarie 2026 la 100.000 euro eliminarea facilităților fiscale acordate persoanelor fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, ca urmare a desfășurării activității de creare programe pentru calculator sau de la angajatori din sectoarele construcții, agricol și industria alimentară în condiţiile stabilite prin Codul fiscal, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2025. Se reinstituie impozitul pe construcții datorat de persoane juridice Urmare a acestor măsuri de majorare a fiscalității, Guvernulestimează un plus de încasări de 7,11 miliarde de lei, în 2025. Tăierile de cheltuieli sunt estimate la 126 de miliarde de lei. În plus, in forma finală a proiectului de ordonanță, alocația pentru copii, care trebuia majorată cu 10%, nu va mai crește.

Criză de personal în sectorul construcțiilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Criză de personal în sectorul construcțiilor

Criză de personal în sectorul construcțiilor. La final de an, sectorul construcțiilor din județul Iași se confruntă cu cea mai mare criză de personal. Criză de personal în sectorul construcțiilor Din totalul de 412 locuri de muncă disponibile prin AJOFM Iași, 200 sunt în construcții, indicând o nevoie acută de angajați. Citește și: Andra și Măruță, cel mai puternic cuplu din showbiz-ul românesc, încă un an cu profituri fabuloase, inclusiv din bani publici: milioanele, pe firme și cu 80% profit. Dar și datoriile sunt enorme Alte domenii cu posturi vacante includ serviciile (133 locuri), confecțiile (44 locuri), industria (33 locuri) și sănătatea și asistența socială (2 locuri). Aceste date reflectă provocările pieței muncii și cererea crescută pentru profesioniști în construcții. Continuarea, în Ziarul de Iași

Eliminarea stimulentelor fiscale pentru sectorul construcțiilor (sursa: Facebook/Ministerul Muncii și Solidarității Sociale)
Eveniment

Eliminarea stimulentelor fiscale pentru sectorul construcțiilor

Eliminarea stimulentelor fiscale pentru sectorul construcțiilor. Stimulentele fiscale pentru personalul din sectorul construcțiilor vor fi eliminate treptat printr-o nouă lege, care se estimează că va fi adoptată până în martie 2025. Eliminarea stimulentelor fiscale pentru sectorul construcțiilor Conform Planului Bugetar-Structural Național pe Termen Mediu (2025-2031), publicat de Ministerul Finanțelor, eliminarea acestor stimulente va începe în 2025 și se va finaliza până la sfârșitul anului 2028. Citește și: Guvernul anunță, oficial, că va crește toate impozitele majore: TVA, accize, impozit pe profit sau venit. Termenul folosit în document: „revizuire” Un nou sistem informatic va fi funcțional până la finalul anului, facilitând un model automat de evaluare a proprietăților. Acesta va permite determinarea bazei fiscale pentru impozitarea proprietăților, dacă sunt suficiente tranzacții pentru implementarea modelului automatizat. Obiectivele Planului Bugetar-Structural Planul Bugetar-Structural urmărește extinderea perioadei de ajustare a deficitului bugetar de la patru la șapte ani, combinând reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu alte reforme suplimentare. Potrivit estimărilor, deficitul bugetar pentru 2024, conform metodologiei ESA, va atinge 7,9% din PIB, punct de la care se va trasa direcția de ajustare. Colaborarea cu Comisia Europeană Planul a fost discutat public pe 16 octombrie în cadrul Consiliului Național Tripartit și în întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri și structuri asociative ale autorităților locale. Urmează să fie transmis Comisiei Europene săptămâna viitoare, aceasta oferindu-și acordul de principiu asupra documentului.

Nicușor Dan încă mai așteaptă un răspuns de la Ciolacu Foto: captură video
Politică

Nicușor Dan încă mai așteaptă un răspuns de la Ciolacu

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, încă mai așteaptă un răspuns de la premierului Marcel Ciolacu, după ce i-a prezentat o listă cu zeci de construcții ridicate ilegal. El i-a solicitat premierului să ceară Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Instituţiei Prefectului Capitalei, să ia măsuri în privinţa acestora şi să le conteste. Citește și: Penalul Adrian Chesnoiu, strecurat de PSD pe o poziție eligibilă pe listele din Olt, pentru Camera Deputaților Nicușor Dan încă mai așteaptă un răspuns de la Ciolacu „I-am spus (premierului - n.r.): Uitaţi, aici sunt 38 de construcţii ilegale, ar trebui ca Inspectoratul să confirme sau să infirme ce spun eu, că sunt ilegale, şi prefectul, ambii în subordinea primului ministru, să meargă în instanţă şi să le conteste. Aştept, încă, un răspuns”, a declarat primarul general, citat de news.ro. El a amintit că i-a transmis premierului că motivul prolemelor legate de trafic în Capitală îl reprezintă „urbanismul scăpat de sub control”. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a cerut la 17 septembrie prefectului Capitalei și Inspectoratului de Stat în Construcții să atace în instanță PUZ-ul Sectorului 2, în baza căruia au fost emise autorizații de construcție “nelegale” care contribuie la aglomerarea traficului. El a spus că „dacă cineva face o investiție de 60 de mil de euro plus TVA care se bazează pe un PUZ despre care instanța spune că e nelegal, sau persoana respectivă e inconștientă, sau ea știe că statul român nu există de fapt”. Citește și: VIDEO Reacție nervoasă a lui Răzvan Exarhu când era filmat parcând pe trotuar: „Puteți să vă băgați telefonul ăla în c*r?”

Inspector ISC, șpagă în aer condiționat (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Inspector ISC, șpagă în aer condiționat

Inspector ISC, șpagă în aer condiționat. Bărbatul a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției și s-a ales cu o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendarea executării. Inspector ISC, șpagă în aer condiționat El a stat în închisoare doar 30 de zile. Judecătorii i-au interzis să mai lucreze în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții. Citește și: Salarii uriașe la Apele Române, instituția direct responsabilă de inundații: până și șoferii iau spor de absorbție a fondurilor europene Tătărușanu, care lucra în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții din 2021, a fost acuzat că ceruse de la un investitor imobiliar șase aparate de aer condiționat, cu modulele Wi-Fi aferente, pentru a semna procesul-verbal de recepție finală a unui bloc de locuințe cu două etaje din Hlincea. Investitorul a respins inițial solicitarea lui Tătărușanu, invocând faptul că toate actele erau în regulă, iar valoarea șpăgii cerute, de 20.000 lei, era exagerată. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Piața materialelor de construcții, în scădere (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Piața materialelor de construcții, în scădere

Piața materialelor de construcții, în scădere. Acest an s-ar putea încheia prost pentru firmele cu activitate în sectorul construcțiilor și al materialelor de construcții. Piața materialelor de construcții, în scădere Compania Brikston Construction Solutions SA (fosta Ceramica Iași), unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața producătorilor de produse ceramice din România, parte a Grupului austriac Leier, se așteaptă la unele probleme. Citește și: VIDEO Cele 22 secunde în care gimnasta Ana Maria Bărbosu a aflat că a rămas fără medalia de bronz Iar asta ar putea fi un semnal de alarmă că industria construcțiilor va avea de înfruntat provocări serioase până la finalul anului 2024. În primul rând, se ia în calcul o scădere a numărului de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, ceea ce sugerează o încetinire a activității în sectorul construcțiilor, care practic va afecta dezvoltarea și vânzările imobiliare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Minciuna prăbușirii PIB-ului Capitalei în mandatul lui Nicușor Dan Foto: Facebook
Politică

Minciuna prăbușirii PIB-ului Capitalei în mandatul lui Nicușor Dan

Minciuna prăbușirii PIB-ului Capitalei în mandatul lui Nicușor Dan, demontată de date oficiale: Comisia Națională de Prognoză (CNP) estimează o creștere peste media națională. Datele apar într-un document recent al CNP, intitulat „Proiecţia principalilor indicatori economico – sociali în PROFIL TERITORIAL 2023 - 2027”. Citește și: Cea mai dură amenințare pentru șefa SOS România: Silvestru Șoșoacă, soțul mazilit, vrea să-și ia numele înapoi. Cu ce nume riscă să rămână senatoarea Minciuna prăbușirii PIB-ului Capitalei în mandatul lui Nicușor Dan Din datele CNP reiesecă doar în 2023, PIB-ul Capitalei a crescut cu 0,1% sub media națională, însă în 2022 a fost substanțial peste această medie. Am folosit date începând cu 2022 pentru că din acel an se poate aprecia că noua administrație a Bucureștiului și-a pus amprenta pe dezvoltarea orașului. Cum a evoluat PIB-ul Capitalei: În 2022, a crescut cu 6,2%, față de 4,7% media națională În 2023, creștere de 1,9%, față de 2% media națională În 2024, CNP estimează o creștere de 3,5% față de 3,4% media națională În 2025, prognoza este de creștere de 4,3%, față de media de 4,2% Pentru comparație, în 2024, CNP estimează în Olt, fieful baronului PSD Paul Stănescu, o creștere de doar 2,4% - față de 3,4% media națională. În județul Suceava, fieful liberalului Gheorghe Flutur, creșterea PIB în 2023 a fost de doar 1%, față de 2% media națională. Suceava a înregistrat cea mai slabă creștere a PIB în întreaga regiune de nord-est. Situația a fost asemănătoare în 2022, când PIB-ul acestu județ a crescut, potrivit CNP, cu 2,7%, mult sub alte județe din zonă și cu două procente sub media națională. Ilfov, fieful liberalului Hubert Thuma (fost condamnat penal), a avut o creștere a PIB de doar 0,1% în 2023 (una din cele mai slabe performanțe la nivel național) și 1,9% în 2022. Bihor a avut o evoluție a PIB în linie cu media națională, ba chiar ușor peste, în 2022, când s-a majorat cu 5,4%, față de media de 4,7%. „Analiza economico-financiară a exercițiului fiscal pe 2022 și nu numai indică o prăbușire a colectărilor la bugetul de stat, cauzată de blocajul construcțiilor din Capitală, potrivit unor surse ANAF citate de stiripesurse.ro”, scriau mai multe publicații în octombrie 2023. CNP nu oferă date strict pe București, dar în regiunea București-Ilfov valoarea brută adăugată de construcții a crescut cu 11% în 2022, cu 5,8% în 2023 și se estimează o majorare de 6,5% în 2024 - mult peste media națională în fiecare an.

Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit

Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit. Costul total al materialelor de construcţii a scăzut cu 5,4% în noiembrie 2023 faţă de anul anterior. Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit O veste bună, la prima vedere, însă datele Institutului Naţional de Statistică arată un lucru surprinzător. Citește și: Viaţa de student pakistanez venit în România cu 50 de euro în buzunar: „Tot ce e normal pentru voi, aici, pentru noi e doar vis acolo” Și anume că, adunând toate cheltuielile realizate de companiile de construcţii, costurile în construcţii au crescut, de fapt, cu 23,9% în decurs de un an. Cele mai mari creşteri, după tipul de lucrări şi tipul de construcţii, s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (+37,7% în noiembrie 2023 faţă de noiembrie 2022). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Producătorii de materiale de construcţii, panică (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Producătorii de materiale de construcţii, panică

Producătorii de materiale de construcţii, panică. Aceștia stau pe un butoi cu pulbere din cauza prognozei de vânzări. Producătorii de materiale de construcţii, panică Aceștia anticipează că vânzările vor scădea şi mai mult în perioada imediat următoare, şi se aşteaptă să rămână cu marfa în depozite. Citește și: 3.000 de lei pe noapte pe TikTok, bilanțul unei eleve de liceu: „A doua zi nu m-am mai dus la școală” În raportul consiliului de administraţie al companiei Brikston Construction Solutions SA (fosta Ceramica Iaşi), preluată în 2018 de producătorul austriac de zidărie şi ţiglă ceramică Leier, sunt menţionate o serie de riscuri şi incertitudini pentru următoarea perioadă. Care, evident, ar putea pune presiune şi pe umerii altor companii cu activitate în domeniu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

IT-iştii vor avea o pensie mai mică cu 17%, spune Cristian Popa, membru al CA-ului BNR Foto: Facebook
Economie

IT-iştii vor avea o pensie mai mică cu 17

IT-iştii care au contribuţia la Pilonul II oprită 5 ani vor avea o pensie privată mai mică cu 17%, a declarat, azi, Cristian Popa, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR). Potrivit lui Popa, cei din construcţii vor avea o pensie privată cu 30% mai mică. Citește și: Șocant: judecătoarea drogată și șpăgară din Suceava s-a folosit de bodigurazii unui interlop ca să ia copiii de la fostul soț IT-iştii vor avea o pensie mai mică cu 17% „Este total trist că un milion de români nu mai contribuie la pilonul II de pensie. Am câteva cifre, simulări despre ce înseamnă această oprire. Din punct de vedere legal ei sunt doar temporar scoşi până în 2028. IT-istul cu pilon II care a oprit 5 ani, până în 2028, va avea o pensie cu 17% mai mică. Este o simulare cu date conservatoare. Lucrătorul în construcţii cu pilonul II oprit pentru 10 ani, pentru că ei îl au deja oprit de ceva ani, va avea o pensie cu aproximativ 30% mai mică. Lucrătorul în agricultură, similar cu cel din industria alimentară, va avea o pensie privată cu aproximativ 23% mai mică. Din păcate acestea sunt pierderi care nu mai revin pentru cei care nu contribuie în această perioadă", a spus Cristian Popa, la evenimentul ce a marcat aniversarea primilor 15 ani de activitate a Pilonului II de pensii private obligatorii în România. Citește și: EXCLUSIV Rețeaua Truică – Dimofte, devoalată de ex-soțul judecătoarei cu avere nejustificată de 30 de milioane de lei. Dimofte, verificat de CNSAS pentru legături cu Securitatea El a declarat că este trist că nu există o discuţie mai amplă despre cum ar trebui să revină la Pilonul II aceste persoane sau să ia o decizie în cunoştinţă de cauză. „Rata de dependenţă contributori/beneficiari, cea mai nefavorabilă în cadrul UE27” La rândul său, Ionuţ Dumitru, profesor universitar, Academia de Studii Economice, a declarat că România are o problemă structurală majoră în piaţa muncii, numărul de contribuabili la buget, în particular la bugetul public de pensii, fiind cel mai mic în cadrul ţărilor UE27 (raportat la bazinul potenţial de forţă de muncă disponibilă). „Această situaţie face ca rata de dependenţă contributori/beneficiari în sistemul public de pensii (Pilonul I) să fie cea mai nefavorabilă în cadrul UE27, atât din motive demografice, dar şi ca urmare a unor motivaţii fiscale nepotrivite. Cifrele demografice sunt aşteptate să se deterioreze şi mai mult pe termen mediu şi lung, ceea ce face ca suplimentarea pensiei din Pilonul I prin pensii din Pilonii II, III şi cele ocupaţionale să fie o necesitate stringentă pentru România", a explicat Ionuţ Dumitru.

Construcțiile și imobiliarele, pericol de faliment (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Construcțiile și imobiliarele, pericol de faliment

Construcțiile și imobiliarele, pericol de faliment. Vestea că firmei ieşene de construcţii Stef Invest i-a fost admisă deschiderea procedurii de reorganizare a fost o undă de şoc pentru mediul de afaceri local. Construcțiile și imobiliarele, pericol de faliment Asta, chiar dacă sunt cunoscute problemele cu care se confruntă firmele care activează în acest domeniu. Citește și: Scene incredibile într-un spital din Iași: femeile de serviciu s-au certat cu o mamă care ar fi luat prea multă hârtie pentru uscarea mâinilor. Consumabilele, strict raționalizate Situaţia economică actuală, dar şi întârzierea termenelor de încasare a banilor de la stat, în mare parte, a adus societatea în această situaţie, susţine administratorul firmei locale. Stef Invest nu este însă singura societate ieşeană de profil care se luptă cu datorii mari, tranzacţiile imobiliare şi construcţiile reprezentând industriile care ar putea da cele mai multe insolvenţe în perioada următoare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Guvernul Ciolacu a dat o lovitură Pilonului II Foto: Facebook
Eveniment

Guvernul Ciolacu a dat o lovitură Pilonului II

Guvernul Ciolacu a dat, totuși, o lovitură Pilonului II: angajații din IT vor contribui doar dacă vor la fondurile de pensii private. Printr-o prevedere din proiectul de lege pentru care Executivul și-a asumat răspunderea, angajații din IT își vor putea păstra cota de 3,5% pe care alți salariați o dirijează către fondurile de pensii administrate privat. Citește și: Andrei Caramitru a ajuns vârful de lance al propagandei PSD, după ce l-a preamărit pe Ciolacu. Fostul consilier al lui Barna, azi, dușmanul cel mai dur al lui Nicușor Dan Guvernul Ciolacu a dat o lovitură Pilonului II O prevedere asemănătoare exista deja pentru salariații din construcții și agricultură. „Prin excepție de la prevederile alin. (1) și (2) persoanele fizice prevăzute la art. 60 pct. 2 pot opta pentru plata contribuției datorată la fondul de pensii administrat privat. (4) Opţiunea se depune în scris, la angajator, acesta reţinând contribuţia aferentă potrivit prevederilor legale, începând cu veniturile lunii următoare celei în care s-a înregistrat opțiunea”, se arată în proiectul Guvernului, la pagina 14, articolul 138. În IT sunt în acest moment circa 200.000 de angajaţi cu un salariu mediu brut pe lună de 16.500 de lei. Astfel, practic, dacă toţi angajaţii ar opta să nu mai contribuie la Pilonul II, 124 mil. lei nu s-ar mai duce lunar la Pilonul II de pensii, explică Ziarul Financiar. Citește și: EXCLUSIV În timp ce Guvernul crește taxele și taie cheltuieli, judecătorii își măresc salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare „Un cadou otrăvit” Reacţia Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România(APAPR): „În prezent, aproape 750.000 de salariaţi sunt efectiv «scoşi» din Pilonul II cu contribuţiile până în 2028: construcţiile, agricultura, industria alimentară. Din păcate, lor li se vor alătura circa 200.000 de salariaţi din IT&C, însă ceea ce pare a fi o «facilitate fiscală» este, în realitate, un cadou otrăvit. De fapt, aceşti aproape un milion de salariaţi români pot fi siguri că vor avea pensii garantat mai mici decât restul salariaţilor, deoarece contribuţia de 3,75% din salariul brut aferentă Pilonului II nu se mai acumulează nici la Pilonul II sub formă de bani reali investiţi, nici în sistemul public de pensii, sub formă de puncte de pensie. În realitate, deci, Guvernul nu acordă «facilităţi fiscale» pentru aceşti aproape un milion de salariaţi, ci, de fapt, taie un milion de pensii viitoare, în schimbul unui câştig derizoriu la salariul net astăzi. Din fericire, însă, legislaţia prevede dreptul individual al fiecărui salariat din aceste domenii să depună o cerere la angajator pentru ca acesta să continue să îi reţină şi să vireze cota de contribuţie aferentă Pilonului II. Această cerere este suficientă pentru ca banii lor să continue să fie investiţi în Pilonul II, un sistem cu rezultate investiţionale excelente până acum.”

Angajații din construcții, sub nivelul 2008 (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Angajații din construcții, sub nivelul 2008

Angajații din construcții, sub nivelul 2008. Firmele ieşene din domeniul construcţiilor nu au mai reuşit să-şi recupereze personalul disponibilizat după criza din 2008. Angajații din construcții, sub nivelul 2008 Anul trecut, sectorul construcţiilor din judeţul Iaşi număra 15.668 de angajaţi cu forme legale, cu aproape un sfert mai puţini decât în 2008. Citește și: Salarii uriașe și mii de angajați la spitalul unde o mamă a trei copii a murit după ore de chinuri, așteptând un medic. Spitalul Județean Botoșani, condus de un lăcătuș mecanic din PSD Asta, în condiţiile în care numărul firmelor active din acest domeniu a crescut cu 55% în ultimii 14 ani, ajungând anul trecut la un număr de 2.377 de firme, care au realizat în total o cifră de afaceri era de aproape un miliard de euro. Cifrele furnizate de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi arată cât de puternic a fost afectat sectorul construcţiilor după criza din 2008, dar şi cum s-au resimţit crizele mai recente în activităţile din construcţii desfăşurate de firmele din Judeţul Iaşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Firme închise, muncă la negru, emigrări (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Firme închise, muncă la negru, emigrări

Eliminarea facilităţilor fiscale din domeniul construcţiilor va duce la o scădere a calităţii în construcţii. Firme închise, muncă la negru, emigrări O parte dintre angajaţii din acest sector vor alege să emigreze, multe firme, în special mici şi medii, vor fi nevoite să plătească salarii „gri” sau „negre” pentru a putea rezista, iar fondurile europene vor rămâne neabsorbite. Citește și: La spitalul unde PSD a numit manager un lăcătuș mecanic, o mamă a trei copii a murit în chinuri, așteptând ore întregi un medic: „Sper să vină devreme că mor aici” Acestea sunt opiniile unor specialişti din domeniul construcţiilor, privitoare la intenţia guvernanţilor de a elimina facilităţile fiscale din domeniu, facilităţi acordate anterior pentru perioada 2008 – 2018 şi care constau în scutirea de impozit pe venit, de la plata contribuţiei la sănătate şi reducerea contribuţiilor la pensii. În paralel, în acest domeniu trebuie asigurat un salariu minim brut de 4.000 de lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră