sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: conservare

3 articole
Eveniment

Spitalul modular COVID ruginește pe câmp

Spitalul modular COVID ruginește pe câmp. La mijlocul lunii octombrie, complexul medical modular de la Lețcani va împlini patru ani de la primirea primilor pacienți cu COVID. Spitalul modular COVID ruginește pe câmp Dacă, atunci, spitalul mobil era plin de lume – personal medical și bolnavi – , astăzi locul este pustiu. Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” De la drumul național/european, parcul de containere se vede altfel: nu mai e perfect alb, ca atunci când echipamentele au fost aduse din Turcia. Oricine poate să remarce rugina care se instalează încet pe panouri. Spitalul este bine păstrat, în conservare – sună expresia oficială, dar de fapt îmbătrânește. Modulele și cea mai mare parte a instalațiilor și echipamentelor au ieșit din perioada de garanție. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Spitalul modular COVID ruginește pe câmp (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Turceni și Rovinari intră în conservare (sursa: gov.ro)
Mediu

Turceni și Rovinari intră în conservare

Turceni și Rovinari intră în conservare. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi că România trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile privind intrarea în conservare a grupurilor energetice Rovinari şi Turceni, dar că acest lucru nu afectează situaţia contractuală a angajaţilor. Turceni și Rovinari intră în conservare "România trebuie să-şi îndeplinească aceste obligaţii privind intrarea acestor grupuri în conservare, fără însă ca acest lucru, cel puţin potrivit situaţiei existente în acest moment, să aducă atingere în vreun fel situaţiei contractuale a celor care muncesc în acest moment. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Dar trebuie să ţinem cont că sunt obligaţii pe care România şi le-a îndeplinit şi pe de o parte acestea intră în conservare, pe de altă parte trebuie să aibă capacitatea, atunci când sistemul naţional energetic este dezechilibrat şi există această nevoie - desigur, vârful de sarcină este trecut odată cu această iarnă, care deja s-a încheiat - dar România, prin păstrarea în conservare a acestor grupuri, îşi păstrează această opţiune, această posibilitate de a utiliza la nevoie aceste grupuri", a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria. Guvernul: Avem resurse suficiente Dan Cărbunaru a menţionat că România se numără printre statele europene care beneficiază de un mix energetic echilibrat, dar şi de resurse energetice suficiente pentru a acoperi "aproape integral" nevoia de consum intern, fie că e vorba de energie electrică, fie de gaze naturale. "Puteţi regăsi aproape în timp real atât elemente legate de consum, cât şi, dacă ne raportăm la gazele naturale, rezervele pe care le avem acum şi care încă de la începutul pregătirilor pentru această iarnă se aflau la o cotă mult mai ridicată decât perioadele anterioare. Citește și: Financial Times scrie despre scandalul Bâstroe, sugerând că este mâna Rusiei, cu scopul de a diminua susținerea României pentru Ucraina Acest lucru a făcut ca în România, în acest moment, rezervele noastre de gaz, depozitele de gaz să fie, din punct de vedere cantitativ, la o cotă superioară perioadei similare a anului trecut. Deci, nu suntem într-o situaţie care să genereze incertitudini în privinţa capacităţii noastre de a ne aproviziona. Dimpotrivă, toate investiţiile pe care Guvernul le are în vedere, dar şi investiţiile private vor asigura României şi securitatea proprie energetică, dar şi capacitatea de a se transforma într-un exportator de energie sau de gaze naturale", a precizat Dan Cărbunaru.

Prietenul primarului, clădire de birouri goală (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Prietenul primarului, clădire de birouri goală

Prietenul primarului, clădire de birouri goală. O clădire de birouri construită acum aproape trei ani a intrat într-o stare forţată de "conservare". Prietenul primarului, clădire de birouri goală O parte (1.300 mp) din imobilul "National Office Center" (NOC), din şos. Naţională, a fost scos la închiriat, la un moment dat, pentru o valoare de aproape 20.000 euro, fără TVA (2020). Clădirea a fost edificată prin intermediul unei firme (Dirot Comp SRL) a omului de afaceri Gheorghe Cheşcu, care este şi patronul Flux. Citește și: EXCLUSIV La un pas de catastrofă: motorul unui MiG 21 LanceR s-a oprit brusc înainte de decolare, când rula pe pistă. Cauza: kerosenul vândut de asociatul lui Sebastian Ghiță Această companie face obiectul anchetei DNA privind construirea unui imobil în Tătăraşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră