duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: conducte

5 articole
Eveniment

Nicușor Dan vrea să modernizeze 70 kilometri conductă

Nicușor Dan anunță că vrea ca în 2024 să modernizeze 70 de kilometri de conductă de termoficare, față de 50 km în 2023. Citește și: Are afaceri în Austria, dar face bani din exploatarea pădurilor din România: cine este, probabil, cel mai bogat viitor europarlamentar Nicușor Dan vrea să modernizeze 70 kilometri conductă El a arătat că 25,5 kilometri de conductă au fost modernizați cu bani europeni, dar alte lucrări sunt finanțate din bugetul local și cofinanțare de la Ministerul Dezvoltării. „Lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare cu finanțare europeană nerambursabilă avansează. Au fost înlocuite deja conducte magistrale pe o lungime de 25,5 km pe cele 11 șantiere deschise prin POIM în toate cele șase sectoare ale Capitalei. Concomitent, modernizăm rețeaua de termoficare și prin șantiere deschise cu finanțare de la bugetul local și cofinanțare de la Ministerul Dezvoltării. Dacă anul trecut am schimbat 50 km de conducte, obiectivul propus pentru anul acesta este de 70 km conducte modernizate”, a arătat primarul general al Capitalei. Citește și: Cum mi s-a dublat prețul la RCA în decurs de cinci ani, la aceeași mașină, cu zero accidente sau sancțiuni rutiere „Prin înlocuirea a peste 100 km de conductă veche, deteriorată, am reușit să reducem cu 12% pierderile de apă din rețea și să diminuăm implicit și pierderile financiare. Prin comparație, în timpul administrației precedente care a investit insuficient în termoficare, aceste pierderi au crescut anual ajungând până la 50%”, arăta Nicușor Dan în februarie 2024.

Nicușor Dan vrea să modernizeze 70 kilometri conductă în 2024 Foto: Facebook
Problema termoficării, minoră pentru București Foto: Facebook
Politică

Problema termoficării, minoră pentru București

„Lucrările pe care le facem le facem acolo unde știm că sunt pierderile cele mai mari. În ritmul acesta, în doi-trei ani, problema termoficării o să fie o problemă minoră pentru București”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-un interviu pentru postul B1 TV. El a comparat ritmul reabilitării conductelor în mandatul său cu cel din mandatul precedent, când primar era Gabriela Firea. Recent, fostul primar PSD a scris pe Facebook: „Reparațiile la termoficare se fac din fondurile nerambursabile pe care tot noi le-am obținut. E bine ca bucureștenii să știe adevărul!” Citește și: Noi frustrări ale Gabrielei Firea, înainte de Crăciun: noile tramvaie și autobuze din București, precum și lucrările la termoficare – pe banii atrași de ea, când era primar Problema termoficării, minoră pentru București „Terminăm anul undeva la 45 de kilometri. Noi am fi vrut 50 de kilometri de conductă principală, terminăm undeva la 45 de kilometri schimbați, și la anul sigur o să depășim cei 50, pentru că abia au intrat în lucru marile contracte pe bani europeni (...) E o rețea principală și una secundară. Acolo unde sunt pierderile mari e rețeaua principală. Rețeaua principală are 1.000 de kilometri și media ultimului mandat a fost de 16-17. Noi am făcut 28, 32, acum 45 (...) Noi în mandatul acesta am făcut cam 100 din 1.000 și în ultimii 30 de ani s-au mai făcut 100, cam asta e. Deci suntem la 20% din 1.000, dar e adevărat că cei care se fac se fac acolo unde știm că sunt pierderile cele mai mari și de aia eficiența lor e mai mult decât cei 20% care sunt”, a explicat Nicușor Dan.

„Vulcanii noroioși” din București, blestemul termoficării (sursa: Green News)
Mediu

„Vulcanii noroioși” din București, blestemul termoficării

„Vulcanii noroioși” din București, blestemul termoficării. În București, în subteran, există aproximativ 4.300 de km de conducte de termoficare (primare și secundare). Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Multe din acestea au fost instalate acum mai bine de 50 de ani. Doar 150 de km din aceste conducte au fost înlocuite în ultimii ani. „Vulcanii noroioși” din București, blestemul termoficării Conductele de termoficare primare, cel puțin, din București cară nămol, nu apă. Sunt colmatate. De ce au ajuns conductele de termoficare în această stare dezastruoasă? A explicat Sorin Ciocotoiu de la compania Energetica a PMB. Motivele principale: prea multă apă a curs peste aceste conducte și prea mulți ani au trecut de când au fost montate în subteran. În plus, prin conductele primare circulă apă industrială, un fel de „supă” cu mizerii. Iar nămolul din conducte nu e ca cel de la Techirghiol. Dimpotrivă: țevile s-au subțiat și s-au transformat într-o strecurătoare de termoficare. Citește și: Surse: PSD a ajuns la 28% și cade pe măsură ce se apropie momentul preluării Guvernului. AUR – 20%. Ascensiunea AUR, explicația atacurilor PSD împotriva Ucrainei, pe tema Bâstroe Pentru reparații, instalatorii au ajuns să practice un soi de de-a v-ați ascunselea cu avariile, bine ascunse în pământ. Iar jumătate din apa fierbinte de pe rețelele primare se pierde. Dar există și o veste bună: apa cu nămol nu ajunge în blocuri, apa murdară doar încălzește apa rece. Ș ar mai fi o veste bună: noile conducte sunt „deștepte”: sunt protejate de o manta și dau alerte la avarie.

Rusia a sabotat conductele Nord Stream (sursa: kremlin.ru)
Internațional

Rusia a sabotat conductele Nord Stream

Rusia a sabotat conductele Nord Stream. Serviciile de securitate ruse (FSB) au deschis o anchetă pentru "act de terorism internaţional" după presupusa sabotare a gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică, a anunţat miercuri Parchetul general rus, relatează AFP. Rusia a sabotat conductele Nord Stream "Pe baza elementelor transmise de Parchetul general rus (...) organul de anchetă al FSB a deschis un dosar penal. O anchetă preliminară a început", a declarat Parchetul într-un comunicat postat pe contul său de Telegram. Citește și: Cum puteau fi sabotate conductele Nord Stream? Varianta cea mai probabilă: scafandri sau drone subacvatice. Precedent: cablurile submarine ale Norvegiei, tăiate, în ianuarie 2022 Este "stupid şi absurd" să suspectezi că Rusia s-ar afla în spatele scurgerilor masive detectate după exploziile ce au avariat gazoductele Nord Stream, a declarat, de asemenea, miercuri, Kremlinul, în timp ce europenii denunţă un act de "sabotaj". "Era destul de previzibil" că unii vor declara că Rusia se află în spatele acestor scurgeri, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Previzibil, stupid şi absurd", a adăugat el. "Gazul rusesc costă foarte mult" Potrivit lui Peskov, aceste scurgeri ce afectează Nord Stream 1 şi 2 sunt "problematice" pentru Moscova, "pentru că ambele conducte sunt pline cu gaz (rusesc), iar gazul rusesc costă foarte mult". "Acum, acest gaz este pe cale să se scurgă", şi-a exprimat el regretul. Trei scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei, în apropierea insulei daneze Bornholm. De fapt, gazul care se scurge din conductele Nord Stream nu contează deloc pentru Rusia, care oricum arde gaze pe care nu vrea să le livreze în Europa. Citește și: Kremlinul arde gazul ca să șantajeze Europa: Putin aruncă milioane de euro, zilnic, pe coș. Se apropie momentul în care Rusia nu va mai avea ce să facă cu gazele extrase În același timp, folosindu-se de tot soiul de pretexte, Gazprom a tot amânat să furnizeze gaz în Europa la valorile contractuale.

Conductele Nord Stream 1 și 2, ciuruite Foto: Kremlin.ru
Eveniment

Conductele Nord Stream 1 și 2, ciuruite

Conductele Nord Stream 1 și 2, ciuruite: se semnalează scurgeri de gaze din conductele care leagă Rusia de Germania. Autoritatea Maritimă a Suediei a anunțat marți că a emis un avertisment cu privire la două scurgeri de gaz la gazoductul rusesc Nord Stream 1 în apele maritime suedeze și daneze, la scurt timp după ce o scurgere a fost depistată și la conducta de gaze Nord Stream 2. Bloomberg anunță că, pe acest fond, prețul gazelor crescuse cu 12%. Conductele Nord Stream 1 și 2, ciuruite Surse germane, citate de Bloomberg, apreciază că a fost un act de sabotaj, întrucât defecțiunile de pe conductele Nord Stream par a fi fost cauzate de acte violente. The Danish military published footage from the site of the leak on Nord Stream. pic.twitter.com/OgoXeWPDSF— NEXTA (@nexta_tv) September 27, 2022 „Potrivit unui oficial german de securitate, dovezile indică mai degrabă un act violent decât o problemă tehnică. Scurgeri de gaz din trei conducte au apărut aproape simultan în Marea Baltică, ceea ce a determinat Danemarca să anunțe că crește măsurile de securitate (…) Este cel mai clar semnal de până acum că Europa va trebui să supraviețuiască în această iarnă - cel puțin - fără un flux semnificativ de gaz rusesc. Conductele erau deja nefuncționale, dar orice speranță că Moscova ar fi putut redeschide robinetele la un moment dat a fost năruită. Prețurile gazelor au crescut”, arată Bloomberg. Și premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a apreciat că nu poate fi exclusă varianta unui sabotaj. Autoritățile germane, daneze și suedeze investighează scurgerile, care au fost atât de mari încât au fost văzute pe radarele navelor din apropiere. Scurgerile provin de la Nord Stream - care a trimis volume reduse de gaz în Europa până la începutul acestei luni, când Moscova a oprit fluxul - și Nord Stream 2 - un proiect care a fost abandonat când se apropia de finalizare, înainte de începerea războiului din Ucraina. Armata daneză, în alertă Danemarca a trimis în zonă o navă de război, o navă de ecologiare și un elicopter, au anunțat Forțele Armate daneze. Ministerul Energiei și Climei a declarat că a înregistrat scurgeri de gaz atât de la Nord Stream, cât și de la Nord Stream 2, în zona sa economică exclusivă din Marea Baltică, precum și în cea a Suediei. Sweden says there was powerful subsea blasts in areas of Nord Stream gas leaks on Monday, with Danish armed forces saying the surface area of the largest gas leak shows disturbance of well over 1 kilometre in diameter.— unusual_whales (@unusual_whales) September 27, 2022 Administrația maritimă suedeză a interzis navelor să intre în zonă pe o rază de cinci mile marine atât de la Nord Stream 1, cât și de la Nord Stream 2, invocând riscul de „gaz exploziv în apropiere”. Citește și: Orbán Viktor amenință să ia bani de la „alți parteneri internaționali” (probabil Rusia și China) dacă UE blochează fondurile PNRR pentru Ungaria Paza de coastă suedeză monitorizează arealul cu avionul.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră