duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: concediati

2 articole
Internațional

Oamenii legii concediați „automat” comit fapte penale

În timp ce în România polițiștii nu sunt dați afară nici după ce comit infracțiuni, Marea Britanie pornește o reformă prin care oamenii legii sunt concediați „automat” dacă comit fapte penale. Citește și: Polițiștii din Crevedia, care în trei ani nu au aflat de stația GPL ilegală, se răzbună: au amendat familia celor uciși de explozie. Pretext: și-au permis să filmeze locul dramei În România, de exemplu, nu sunt concediați, până la finalizarea procesului, care poate trena ani întregi, polițiștii care au bătut și torturat la marginea Bucureștiului niște tineri cu care au avut o dispută referitoare la purtarea măștii. După accidentul grav din stațiunea 2 Mai, unde un tânăr șofer drogat a ucis doi tineri, nici un angajat al Poliției nu a fost dat afară. În plus, un polițist nu-și pierde pensia specială nici dacă este condamnat penal. Oamenii legii sunt concediați „automat” dacă comit fapte penale The Times anunță, azi: „Polițiștii vor fi concediați automat dacă vor fi găsiți vinovați de abateri grave sau de infracțiuni penale, în cadrul unor măsuri menite să elimine sute de ofițeri care nu sunt apți de serviciu. De asemenea, șefii de poliție vor avea puteri mai mari de concediere, iar oricine nu reușește să fie verificat va fi concediat imediat, conform reformelor de «toleranță zero»”. În Marea Britanie, încrederea în poliție s-a prăbușit după ce, în martie 2021, un polițist a răpit, violat și ucis o tânără. Ministerul britanic de Interne a anunțat că, urmare a schimbărilor preconizate, orice ofițer găsit vinovat de abatere gravă, cea mai gravă încălcare a standardelor, va fi concediat automat, cu excepția unor circumstanțe excepționale. „Guvernul va (...) crea o listă de condamnări penale care vor duce la concedierea automată. Șefii de poliție vor primi noi drepturi de a contesta deciziile disciplinare, cazurile vor fi accelerate pentru a reduce costurile pentru contribuabili, iar mai mulți polițiști stagiari vor fi îndepărtați înainte de a deveni ofițeri cu drepturi depline”, scrie, azi, The Times. Citește și: Ipoteza protecției asigurate de șefii Poliției șoferului drogat de la 2 Mai prinde contur: dispeceratul IPJ Constanța a dat asigurări agenților din teren că „totul e ok”, chiar dacă tânărul nu avea actele mașinii și nici RCA Există, de asemenea, planuri pentru a facilita concedierea de către șefii de poliție a ofițerilor cu performanțe slabe, după ce șeful poliției metropolitane (cel care conduce poliția din regiunea Londrei, cea mai înaltă funcție în poliția britanică, ), Sir Mark Rowley, a declarat că unul din zece ofițeri din cadrul Met nu își poate face treaba pe deplin din cauza problemelor de performanță și de sănătate, mai arată publicația britanică. Mark Rowley are 58 de ani.

Oamenii legii, din Marea Britanie, sunt concediați „automat” dacă comit fapte penale Foto: Facebook Metropolitan Police
10% dintre medicii de la Spitalul Județean din Oradea ar putea fi concediați, spune managerul Gheorghe Carp Foto: Facebook
Economie

10% medicii Spitalul Județean Oradea putea concediați

Cel puțin 10% dintre medicii de la Spitalul Județean din Oradea ar putea fi concediați fără să li se simtă lipsa, spune managerul Gheorghe Carp, fost senator PNL, într-un interviu pentru Digi 24. El a arătat că a făcut o analiză, cu date precum durata de spitalizare, complexitatea cazurilor și, implicit, fondurile atrase în spital. 10% dintre medicii de la Spitalul Județean din Oradea ar putea fi concediați „Carp a exemplificat cu situația unui chirurg pediatru care, în 5 luni, a produs o asemenea pagubă de 50.000 de lei. «Am văzut zilele trecute o situație financiară și am constatat că un chirurg de copii din Spitalul Judetean ne-a făcut o pagubă de 50.000 de lei, în 5 luni. Între salariul lui și prestația lui medicală diferența era de 50.000 de lei», a declarat managerul Spitalului Județean. «Venea la serviciu, nu avea pacienți, nu lucra nimic, dar salariul îl lua», a mai spus Carp”, citat de Bihoreanul. Întrebat ce poate face, Carp a spus, sec: „Nimic, legea a fost prost făcută, pentru că nu există aceste criterii de performanță și de diferențiere. (...) Am rămas cu paguba. Dacă un doctor nu își face treaba, din punct de vedere legal nu îl poți da afară. (...) Este un asistat social al spitalului și nu ai cum să scapi de el”. Managerul spitalului a mai afirmat că acest medic, nefiind profesionist, nu-i vin pacienți și nici alte cadre nu-i transferă bolnavi. De 20 de medici s-ar despărți „cu drag” „Am mai mulți (n.r. doctori care nu îngrijesc pacienți), din 500 sunt vreo 20 de care cu mare drag m-aș despărți, dar din punct de vedere legal nu am cum”, a declarat Carp. „Ne plângem tot timpul de lipsa de medici, dar cred că 10% din cei pe care îi cunosc și cu care lucrez, dacă nu ar mai fi, nu s-ar simți. Pentru că ei încarcă nota de plată a spitalului, nu aduc niciun fel de contribuție la tratarea pacienților și reprezintă o cheltuială în plus”, a mai spus managerul Spitalului Județean din Oradea. Citește și: Tișe, președintele CJ Cluj: „Cred că mai mult de trei ore pe zi nu muncește un funcționar”. Plus: „Sunt foarte mulți proști prin ministere” Acum circa trei săptămâni, președintele CJ Cluj, Alin Tișe (PNL), spunea: „Dacă calculăm numărul de ore pe zi, cred că mai mult de trei ore pe zi nu muncește un funcționar, vorbesc de media muncii”.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră