duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: circulatie

4 articole
Eveniment

Circulația pe Valea Oltului se reia

Circulația pe Valea Oltului se reia. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu a anunţat, miercuri, că va fi redeschisă circulaţia pe drumul naţional DN 7 - Valea Oltului din această seară, de la ora 20,00, cu două zile mai devreme faţă de termenul iniţial. Circulația pe Valea Oltului se reia "Aş vrea să anunţ, am primit de dimineaţă înştiinţare din partea companiei turce că termenul de 9 august, adică peste două zile când trebuia să fie dată în circulaţie Valea Oltului, redeschisă pe perioada zilei, se devansează. Din această seară, lucrările s-au terminat, din această seară de la ora 20,00 va fi dată în circulaţie cu două zile mai repede, aşa că ţin să mulţumesc în primul rând suportului avut de la Guvern", a declarat ministrul Grindeanu, aflat într-o vizită de lucru pe şantierul Autostrăzii A7, lotul Buzău - Focşani. Sorin Grindeanu a precizat că mulţumeşte pentru sprijinul de care s-a bucurat din partea Guvernului şi românilor care au înţeles necesitatea lucrărilor demarate în ultima perioadă pe tronsonul de drum. "Dacă nu aveam suportul primului ministru, era foarte greu să fac faţă la tot felul de deştepţi care în această perioadă încercau să ne explice cum se pot face altcumva lucrurile. Am mers mai departe, mulţumesc românilor că au trecut peste această lună care nu a fost simplă şi au înţeles că scopul este bun şi acela de a construi autostrăzi. Nu pot să închei fără să spun că sunt mulţumit de cum au lucrat cei de pe Valea Oltului, au făcut treabă bună, era esenţial să menţină un ritm ridicat astfel încât să scurtăm cât putem de mult această perioadă", a subliniat Sorin Grindeanu.

Circulația pe Valea Oltului se reia sursa: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere)
Autostrada A7, 140 km deschiși circulației (sursa: Inquam Photos/Casian Mitu)
Eveniment

Autostrada A7, 140 km deschiși circulației

Autostrada A7, 140 km deschiși circulației. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, în Prahova, că, până la sfârşitul anului, se va putea circula pe circa 140 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7). Autostrada A7, 140 km deschiși circulației Potrivit ministrului Grindeanu în jur de 140 km din Autostrada A7 vor fi deschiși circulației. "În jur de 140 de kilometri, cam aşa, cu lotul 1 şi 2 aici, cele patru între Buzău şi Focşani şi jumătate de lot între Focşani şi Bacău, cel care este lângă Adjud. (...) Deci, în jur de 140 de kilometri ne aşteptăm aici pe A7, dacă lucrurile merg în acelaşi ritm şi vor fi continuate în acelaşi ritm. Nu avem motive să credem că nu vor fi continuate în acelaşi ritm", a afirmat ministrul Grindeanu. Lucrări întârziate Acesta a punctat stadiul în care se află lucrările pe mai multe loturi pe care le-a vizitat. "Pe lotul 1 şi pe lotul 2, de la Dumbrava la Mizil şi de la Mizil la Pietroasele stăm aşa: pe lotul 1 progresul e undeva pe la 80%, pe lotul 2 - 88, până în 90%. Termenul, aşa cum amintea primul ministru, e toamna acestui an. (...) Următoarea vizită (...) în jurul lui 15 septembrie, la voi mă aştept să fie bine peste 90, la ei la 95%. Cam aşa vreau să stăm, astfel încât final de octombrie să ne prindă cu darea în circulaţie a acestor două tronsoane", a precizat Grindeanu. El a explicat că pe lotul 3 nu sunt probleme, însă lucrările sunt întârziate din cauza situaţiei creată de Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Cine e de vină "În acest moment, sunt în progres, au început, (...) sunt undeva la 10%, e lume pe şantier, sunt utilaje, se lucrează. Rămâne regretul că nu am putut, şi nu din cauza noastră, a unor domni care nu răspund în faţa nimănui în ţara asta, să ne înţelegem, această Comisie Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor, şi care după un an de zile au venit şi au dat aceeaşi soluţie, nu îi trage nimeni la răspundere şi nu ştie nimeni că în loc să circuli anul acesta de aici, de la A3, până la Focşani, pentru că şi Buzău-Focşani se termină anul acesta (...), o să te dai jos 13 kilometri şi reurci la Buzău. Sigur, la anul e gata şi acea bucată de autostradă, dar e păcat...", a declarat ministrul Transporturilor. În context, Sorin Grindeanu a vorbit şi despre situaţia autostrăzii până la Siret, la graniţa cu Ucraina. "E scoasă la licitaţie în acest moment de la Paşcani la Suceava. E primul lot, pentru că până la Paşcani e finanţare PNRR, şi în acest moment este în licitaţie Paşcani-Suceava. Suceava-Siret aşteptăm finalizarea studiului de fezabilitate, care cred că e o chestiune de săptămâni, (...) urmând să scoatem şi Suceava-Siret la licitaţie anul acesta, să putem să ajungem, aşa cum ne-am propus, până în nord, la graniţa cu Ucraina. Până la Paşcani, la finalul anului viitor e gata toată autostrada, de aici până la Paşcani, astea sunt termenele, de la Paşcani în sus sunt licitaţii în curs", a mai arătat ministrul Transporturilor.

Efectele perverse ale blocării Văii Oltului Foto: Pro TV
Eveniment

Efectele perverse ale blocării Văii Oltului

Efectele perverse ale blocării Văii Oltului de către Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR): cadrele medicale de la spitalul de psihiatrie Lazaret vor putea circula pe DN 7 doar însoțiți. Circulația va fi blocată de la ora 6.00 la 20.00, timp de o lună, între 8 iulie și 9 august. Citește și: EXCLUSIV Organizatorii SAGA Festival au „tras țeapă” și companiei municipale Energetica: nu au plătit serviciile pentru amenajarea locurilor VIP de la ediția din 2022 de pe Arena Națională Efectele perverse ale blocării Văii Oltului “Pentru accesul locuitorilor din zona Lazaret și a personalului care lucrează la spitalul psihiatric din zonă vor fi stabilite două intervale orare (între 7.00-7.30 și 16.00-16.30) în care se poate circula doar însoțit“, a scris CNAIR pe Facebook. Însă Asociația Pro Infrastructură a criticat dur închiderea Văii Oltului. “Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) și folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică și, mai ales, asumare. Greu de crezut că închiderea va fi doar de o lună. Nu ar fi exclus să dureze dublu. Mai mult, defrișările acestea se fac doar pentru studiul geotehnic (foraje), NU lucrări. Acelea vor fi... la Sfântul Așteaptă. Iar în timpul lucrărilor vor veni, probabil, alte restricții“, a scris asociația, pe Facebook.

Nicușor Dan respinge solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor Foto: Facebook
Politică

Nicușor Dan respinge solicitarea protest transportatorilor fermierilor

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, respinge solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor: „Au solicitat ocuparea de vineri până luni a Pieței Victoriei, pentru 15.000 de mașini si utilaje”, a explicat el,pe Facebook. Citește și: Averea uriașă a unei foste judecătoare de la Inspecția Judiciară. Ea avea vilă în Mogoșoaia, dar primea bani pentru: detașare, delegare, transport locul de muncă și „alocații locuințe” Hartă: Facebook Nicușor Dan Nicușor Dan respinge solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor „Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București. Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației. Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum”, a scris edilul-șef, pe Facebook. Fermierii din mai multe județe au anunțat continuarea protestelor, în ciuda faptului că premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că 99% din doleanțele lor au fost rezolvate.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră