sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: cgmb

9 articole
Politică

Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD

Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD în Consiliul General al Municipiului București (CGMB): el a spus, pentru DeFapt.ro, că, datorită negocierilor dificile cu PNL, care ar avea pretenții prea mari, ia în calcul această variantă. Citește și: Ciolacu evită să spună dacă a cazat-o pe Docuz în vila Guvernului: la întrebarea lui Ciucă, răspunde că SPP nu are evidența vizitatorilor Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD Europarlamentarul a confirmat această discuție după ce DeFapt.ro a aflat că, într-o ședință a USR București, Vlad Voiculescu ar fi afirmat, vorbind despre viitoarea alianță din CGMB: „Și care-i problema cu PSD?”. Potrivit surselor DeFapt.ro, majoritatea celor din conducerea USR București ar înclina spre o alianță cu PNL, așa cum a fost și în perioada 2020-2024. UPDATE 11.59: Vlad Voiculescu a revenit după publicarea acestui articol și a rugat să consemnăm faptul că nu a spus „niciodată” aceste cuvinte: „Și care-i problema cu PSD?”. „Nu am pronunțat niciodată aceste cuvinte. Sunt un milion de lucruri in neregulă cu PSD”, a spus el. Voiculescu a precizat că, în orice caz, viitoarea majoritate din CGMB va fi decisă abia după alegerile parlamentare și prezidențiale, când se va ști situația politică a tuturor formațiunilor din acest consiliu. Europarlamentarul, care ocupă funcția de președinte al USR București, a arătat că liberalii îi trimit propuneri de negociere „prin terți” și ar vrea „să așeze ei masa”. El a amintit, în acest context, că PNL are doar șapte mandate, în timp ce Alianța Dreptei Unite (ADU) - compusă din USR, Forța Dreptei și PMP - are 17 consilieri. Vlad Voiculescu a afirmat că ADU va acționa unitar în CGMB. Majoritatea membrilor CGMB au depus jurămânul la 29 octombrie. PSD are 16 membri, USR - 13, PNL - 7, PUSL - 4, AUR - 5, REPER - 4, PMP - 2, Forţa Dreptei - 2. „Acesta este lucrul pe care mi-l doresc, ca în Consiliul General să existe o alianţă de partide de dreapta şi ea să corespundă cu o alianţă naţională de partide de dreapta. Însă, din informaţiile - nu m-am interesat neapărat, nu am avut neapărat conversaţii săptămânile acestea cu liderii naţionali ai partidelor - din ce văd în spaţiul public pare că nu se concretizează această alianţă şi îmi pare rău”, a declarat Nicușor Dan la 5 septembrie.

Vlad Voiculescu nu exclude o alianță USR-PSD Foto: Facebook
Ciucă l-ar fi votat pe Nicușor Dan, dacă locuia în București Foto: captură video
Politică

Ciucă l-ar fi votat pe Nicușor Dan, dacă locuia în București

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, l-ar fi votat pe Nicușor Dan, dacă locuia în București. „Locuiesc în Balotești, l-aș fi votat”, a afirmat liderul liberal în emisiunea lui Denise Rifai, la care a participat alături de edilul-șef al Capitalei. Citește și: Șeful investițiilor de la Metrou este un fost muncitor necalificat și „meseriaș tunel”, dar nepot de lider sindical Liderul PNL a mai anunțat că primarul Capitalei va fi susținut de consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Ciucă l-ar fi votat pe Nicușor Dan, dacă locuia în București În emisiune, Ciucă a spus, răspunzând unei întrebări a lui Nicușor Dan, că PNL va participa la o majoritate „de dreapta” în Consiliul General al Municipiului București, care să-l susțină pe actualul primar general. „Nicolae Ciucă: Așa cum am făcut și până acum, la fel vom face și de acum înainte și vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei. Nicușor Dan: Aaaa, e bine...E un răspuns afirmativ, pozitiv, mă bucur”, a decurs dialogul dintre cei doi. Primarul Capitalei l-a mai întrebat pe Ciucă dacă consilierii PNL vor susține noul Plan Urbanistic General (PUG). „Sunt un susținător al Planului Urbanistic General al Capitalei (...) pentru un București european și modern (...) Dvs. sunteți matematician și vedeți lucrurile în spațiu mai bine decât mine, dar arhitecții au și partea de artă și finețe (...) Am susținut și voi susține, în baza unor discuții și clarificări, tot ceea ce ține de Planul Urbanistic al Capitalei”, a spus președintele PNL. El a spus că Vlad Voiculescu și alți lideri de dreapta ar trebui să susțină proiectul pe care Nicușor Dan și-l asumă, în calitate de primar. „Atunci când oamenii te votează și îți dau credit, nu contează ce spune Ciucă sau Voiculescu”, a afirmat președintele PNL.

Nicușor Dan ar putea forma o majoritate în CGMB, cu PNL Foto: Facebook
Politică

Nicușor Dan ar putea forma o majoritate

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, ar putea forma o majoritate în Consiliul General al Municipiului București cu Dreapta Unită, PNL și REPER, arată o simulare a distribuției mandatelor după numărarea a circa 80% din voturi. Citește și: Dezastrul USR/Dreapta Unită la alegeri, în date: doar 8,61% din voturi la Parlamentul European. Catastrofă și la locale, după numărătoarea parțială Nicușor Dan ar putea forma o majoritate Potrivit acestor date preliminare, PSD a obținut 27% din voturi la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului București, Alianţa Dreapta Unită - 26,6%, iar PNL - 12%. În consecință, potrivit unei simulări a distribuirii mandatelor, PSD va avea 16 consilieri la primăria Capitalei, Dreapta Unită (USR, PMP, FD) - 16 consilieri, PNL - 8 consilieri, PUSL - 6 consilieri, AUR - 5 consilieri şi REPER - 4 consilieri. După alegerile din 2020, componența politică a CGMB a fost: PSD - 21 de consilieri, USR - 17, PNL - 12, iar PMP - 5. Acum, Nicușor Dan ar putea încerca să formeze o majoritate cu Dreapta Unită, PNL și REPER, care împreună au 28 de reprezentanți în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). O potențială opoziție, formată din PSD, AUR și PUSL ar avea 27 de voturi în CGMB. Însă proiectele care includ patrimoniul orașului vor avea nevoie de două treimi din voturi, deci Nicușor Dan va avea nevoie de susținere și de la alte formațiuni reprezentate în CGMB. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seara, că speră că majoritatea cu care va lucra în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va fi alcătuită din USR, PMP, Forţa Dreptei şi REPER. „Eu sper ca aceasta să fie majoritatea cu care să lucrez” „Trebuie să aşteptăm rezultatele finale. (...) încă nu există acest acord politic. Dacă punem într-o parte Dreapta Unită, REPER şi PNL şi în partea cealaltă PSD-PUSL şi AUR o să fie 28-27, dar nu ştim cine o să fie 28 şi cine o să fie 27. Eu sper ca aceasta să fie majoritatea cu care să lucrez - USR, PMP, Forţa Dreptei, REPER. Sunt bucuros că REPER a făcut pragul şi a intrat în Consiliul General. Şi cu PNL, USR, PMP am lucrat deja în mandatul ăsta şi au lucrat foarte bine", a declarat Nicuşor Dan, luni, la Digi 24. El a punctat că, dacă va avea nevoie de un vot, va discuta şi cu consilierii din celelalte partide.

Dreapta Unită va avea majoritatea în Consiliul General Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

Dreapta Unită va avea majoritatea în Consiliul General

Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) va avea majoritatea în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), PSD este pe locul II, iar PNL pe III, arată datele unui exit-poll realizat de CURS și Avangarde. Citește și: Colecția de mașini și vila uriașă a lui Andrei Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu, bugetar, candidat PSD și client al familiei Firea-Pandele Dreapta Unită va avea majoritatea în Consiliul General Potrivit acestui exit-poll, Dreapta Unită a fost votată de 30% dintre alegători, PSD de 28%, PNL - 12%, AUR - 10%, iar PUSL (formațiunea lui Dan Voiculescu și Piedone) - 7%. Nu este clar dacă alte formațiuni trec pragul electoral. Acest exit poll arată că Nicușor Dan ar fi cumulat 45% din intenția de vot, Gabriela Firea – 24%, Piedone – 16%, iar Sebastian Burduja – 12%. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a candidat pentru un nou mandat, fiind prezentat drept câştigător de către rezultatele sondajelor realizate la ieşirea de la urne, a declarat, duminică seară, că probabil a făcut greşeli în ultimii ani, dar niciodată nu şi-a bătut joc de mandat. El a afirmat că alegerile sunt câştigate de comunităţi, iar cea din Bucureşti şi-a dorit onestitate. Primarul general a afirmat că va declanşa un referendum pentru a se stabili cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector.

AUR și SOS nu trec de 5% în București, dar Piedone Popescu ar câștiga primăria Capitalei Foto: Facebook
Politică

AUR și SOS nu trec de 5% în București

Un sondaj comandat de Nicușor Dan arată că AUR și SOS România, formațiunea Dianei Șoșoacă, nu trec de 5% în București. Acest sondaj a fost efectuat în perioada 2-9 martie, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 900 de persoane și are o marjă de eroare de 3,27%. Citește și: CEO-ul Gabriel Resources, afaceri personale de zeci de milioane cu statul român. În ultimii ani, a încheiat peste 500 de contracte cu instituții și companii publice AUR și SOS nu trec de 5% în București În sondajul prezentat de primarul Capitalei, intenția de vot pentru AUR, la votul pentru Consiliul General al Municipiului București, este de 4,1%, iar SOS România ar atrage 4,6% din electorat. La europarlamentare, AUR ar lua 6,4% din voturile bucureștenilor, iar SOS România - 4,2%. Însă un sondaj CURS, prezentat la final de februarie, susținea că AUR ar lua, la votul pentru CGMB, 13%, iar formațiunea Dianei Șoșoacă - 6%. Din datele colectate la cererea lui Nicușor Dan, la votul pentru CGMB, PSD ar câștiga cu 30,7%, fiind urmat de Alianța Dreptei Unite (ADU - USR, PMP, Forța Dreptei) cu 27,2% și PNL - 17,5%. CURS este controlat de soțul deputatei PSD Diana Tușa. Sondajul prezentat de Nicușor Dan are o singură variantă de competitori direcți la funcția de primar general, iar pe listă nu se găsește Gabriela Firea. În varianta prezentată de actualul primar general, Piedone Popescu ar obține 40,4% din voturi, Nicușor Dan - 39,3%, iar Sebastian Burduja - 16%. Alți competitori, precum Diana Șoșoacă, nu trec de 3%. Totuși, diferența dintre Piedone Popescu și Nicușor Dan este în marja de eroare a sondajului. Citește și: Averea uriașă a familiei de bugetari Piedone Popescu, care acum vrea să ocupe și primăria Capitalei, și pe cea a Sectorului 5. Soția juniorului, economistă la „Kebap Shop” În ceea ce privește votul la europarlamentare, bucureștenii ar vota cu alianța PSD-PNL în procent de peste 45%, iar 26,3% s-ar orienta spre ADU.

Nicușor Dan taie funcțiile de conducere din Poliția Locală Foto: Facebook
Politică

Nicușor Dan taie funcțiile de conducere din Poliția Locală

În ajun de Crăciun, Nicușor Dan taie masiv din funcțiile de conducere din Poliția Locală și primărie și desființează sute de posturi din aceste instituții. Informațiile apar în două proiecte de reorganizare a „aparatului de specialitate a Primarului General” și a Direcției Generale de Poliție Locală. Citește și: Și protejata lui Ciolacu, ex-miss Buzău Sorina Docuz-Stan, are un chioșc magic, cu încasări de peste 12 milioane de lei pe an Cele două proiecte ar urma să fie votate de Consiliul General al Muncipiului București la 21 decembrie. Nicușor Dan taie funcțiile de conducere din Poliția Locală Ce reduceri de cheltuieli vrea să facă Nicușor Dan: Poliția Locală are acum 514 posturi, din care 47 de conducere. Ar urma să rămână doar 433, din care 23 de conducere. Practic, se desființează peste 50% din funcțiile de conducere. Administrația din cadrul primăriei Capitalei are acum 1272 de posturi, din care 146 sunt funcții de conducere. Ar urma să rămână 1175, din care 99 de funcții de conducere și trei funcții de demnitate (primarul și cei doi viceprimari). Și la Administrați Spitalelor se taie din numărul de posturi și de funcții de conducere: de la 1399 posturi/72 de funcții de conducere va ajunge la 1302 posturi/51 funcții de conducere La Direcția de Asistență Socială scade numărul de funcții de conducere de la 70 la 49. Numărul de posturi crește ușor, prin preluarea Centrului de Seniori, dar, de fapt, este și aici o reducere ușoară, dacă se cumulează numărul angajaților pe care le aveau cele două instituții. La Administrația Cimitirelor, numărul de posturi de conducere scade de la 27 la 24 Reduceri ale fuuncțiilor de conducere și la alte instituții ale Primăriei Și la alte instituții suborodnate Consiliului General se reduce numărul de funcții de conducere, dar nu se fac reduceri ale posturilor bugetate. De exemplu, la Grădina Zoologică rămân 83 de posturi, dar doar patru funcții de conducere, față de șase. În plus, mai multe instituții, precum Centrul de Protecție a Plantelor, sunt comasate. Citește și: Înspăimântător: procurorii nu au cerut arestarea unui bărbat care și-a violat fiica vitregă de 12 ani, care a și rămas însărcinată, pentru că nu au „dovada că fetiţa nu şi-a dat consimţământul” „O să vedeţi proiectul de organigramă pe care l-a făcut (directorul instituţiei – n.r.), în care sunt vreo 80 de poliţişti locali care ies din birouri şi se duc pe străzi. În următoarea şedinţă o să vedeţi modificarea programului de la 12 la 8 ore. Poliţia Locală avea multe probleme şi apreciez activitatea noului director, de o lună jumătate, de când a fost instalat”, declara Nicușor Dan la 5 decembrie.

Bulevardul Primăverii va fi redenumit Monica Lovinescu Foto: Radio România Cultural
Eveniment

Bulevardul Primăverii va fi redenumit Monica Lovinescu

Bulevardul Primăverii, simbol al luxului în care trăia nomenklatura PCR, va fi redenumit Monica Lovinescu, propune un grup de consilieri PNL și USR din Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Ei mai doresc ca Șoseaua Herăstrău să primească numele lui Virgil Ieruna. Monica Lovinescu ar fi împlinit 100 de ani, la 23 noiembrie 2023. Pe Bulevardul Primăverii au locuit atât Gheorghe Gheorghiu Dej, cât și Nicolae Ceaușescu. Întreaga zonă era păzită cu transportoare blindate și complet închisă circulației cetățenilor obișnuiți. Până în 1962, Bulevardul Primăverii a purtat numele Andrei Alexandrovici Jdanov, un ideolog al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Bulevardul Primăverii va fi redenumit Monica Lovinescu „Monica Lovinescu și Virgil leruncă sunt două dintre cele mai cunoscute nume ale exilului românesc anticomunist. Ambii au fast nevoiți să-și părăsească țara după instaurarea regimului comunist și au trăit împreună o viafă întreagă cu gândul la România, visând mereu la momentul întoarcerii acasă. Vocile lor, devenite familiare pentru milioane de români aflați de o parte sau alta a Cortinei de fier, au transmis speranța poporului român în anii cumpliți ai dictaturii comuniste. Prin miile de ore de emisiuni realizate pentru Radio Europa Liberă, Monica Lovinescu și Virgil leruncă și-au dedicat o mare parte din activitate nu doar promovării culturii românești, ci mai ales luptei împotriva comunismului. De la microfonul Europei Libere sau din stradă, prin organizarea de proteste, în fața ambasadei României la Paris, Monica Lovinescu și Virgil leruncă nu au ezitat să îi apere pe românii persecutați de regimul comunist, fie ei oameni de cultură sau simpli cetățeni”, se arată în expunerea de motive a acestui proiect de hotărâre a CGMB. Proiectul de hotărâre va fi discutat la ședința de marți, 31 octombrie, a Consiliului General al Municipiului București.

Romsilva renunță la drumul prin Băneasa (sursa: Facebook/Nicușor Dan)
Mediu

Romsilva renunță la drumul prin Băneasa

Romsilva renunță la drumul prin Băneasa. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat surprins de punctul de vedere adoptat marţi de către Direcţia Silvică Ilfov pe tema accesului în cartierul Greenfield, apreciind că reprezentanţii acesteia ar vrea să "scape de pădure". Romsilva renunță la drumul prin Băneasa Edilul general a declarat, în cadrul şedinţei CGMB, că Direcţia Silvică Ilfov nu susţine soluţia drumului provizoriu prin pădurea Băneasa şi insistă pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. "Spre completa mea stupoare, Romsilva vrea să scape de pădure. Nu cred că e posibil aşa ceva. Romsilva, instituţia care prin lege trebuie să apere pădurea, azi dimineaţă nu ştia cum să scape de terenul acela. Noi insistam să se facă un drum provizoriu, adică acel drum care există - 300 de metri de piatră, restul asfaltat - să rămână aşa cum este, doi - trei ani, prin decizia pe care noi să o luăm împreună, iar în timpul acesta dezvoltatorul să avanseze cu proiectele, să rezolve cele trei ieşiri din cartier. Şi Romsilva zicea: "Nu, nu, luaţi-l voi cu totul, asfaltaţi-l. Veniţi cu un proiect de investiţie care să justifice intervenţia şi numai aşa putem să vi-l dăm". Cu ce concluzie am plecat de la discuţia de azi dimineaţă este că o să urcăm un etaj mai sus (...) direct la conducerea naţională a Romsilva, ca să vedem juridic, cu Codul silvic în faţă, de ce soluţia provizorie, cu care toată lumea este de acord, nu este posibilă legal", a spus el. Cele trei proiecte de drumuri Totodată, Nicuşor Dan a reproşat Consiliului General din fostul mandat faptul că în 2019 a autorizat construirea unor blocuri de zece etaje în cartierul Greenfield, fără să condiţioneze aceste investiţii de un drum de ieşire din acel cartier. "Există din partea dezvoltatorului trei proiecte de drum. Pentru unul din trei proiecte a obţinut aviz de oportunitate, aviz preliminar. În baza avizului preliminar a venit, în decembrie 2022, cu toată documentaţia. După analiză, în ianuarie 2023, i s-a dat avizul arhitectului-şef. Acest proiect va fi supus votului Consiliului General. Pentru celelalte două proiecte nu există documentaţia pentru avizul arhitectului-şef", a mai spus Nicuşor Dan. Consilierul general Aurelian Bădulescu (PSD) a pledat pentru trecerea drumului forestier "Vadul Moldovei" din pădurea Băneasa în domeniul public, menţionând că această chestiune ar putea fi rezolvată în câteva zile. Mandatul de negociere, luat de la S1 Marius Pavel (PSD) a propus revocarea mandatului acordat Primăriei Sectorului 1, astfel încât Primăria Capitalei să plătească taxa de 80.000 de lei în vederea scoaterii drumului din fondul forestier. "La acest moment, Codul silvic nu permite deschiderea provizorie a drumului, în 2020 s-a interzis acest lucru. Datorită faptului că există nişte oameni care depind de acel drum, a fost ţinut deschis până în 2023. Noi avem posibilitatea ca, într-o săptămână, să închidem această problemă, indiferent dacă plăteşte Primăria Sectorului 1 cei 80.000 de lei. De ce? Pentru că noi le revocăm mandatul pe care l-am dat anterior şi pe care ei nu l-au dus la capăt şi plătim noi 80.000 de lei. Este foarte, foarte simplu. Trei hârtii sunt. Acela a fost întotdeauna un drum public. Citește și: VIDEO Deschiderea drumului forestier prin pădurea Băneasa, inutilă pentru locuitorii din Greenfield: mașinile nu ar mai sta bară la bară pe aleea Teișani, ci printre copaci Aceea nu e o rezervaţie. Când a fost donată Primăriei Municipiului Bucureşti de către Regele Carol trebuia să fie pădure-parc. Acum ţi-e frică de mistreţi, seara, când treci pe lângă ea. (...) Se taie o sută de copaci, să spunem. Păi dacă tocmai am acceptat în 2019 un teren din partea lor, care multiplicat de cinci ori suprafaţa pădurii... noi ne legăm că tăiem zece copaci, în condiţiile în care câştigăm 50?", a întrebat Marius Pavel. Soluția, la primari Diana Mardarovici (PNL) a spus că liberalii vor sprijini orice soluţie legală pentru transferul drumului în domeniul public, dar a arătat că acest lucru depinde de primarul general sau de edilul Sectorului 1, nu de membrii CGMB sau ai Consiliului Local. "Toate deciziile care s-au dat deja în Consiliul General i-au împuternicit pe primari. Fără cei doi primari noi nu putem face nimic. Deci oricât de mult ne-ar plăcea să fim eleganţi, în realitate (...) legal se poate doar dacă unul dintre cei doi edili îşi asumă preluarea drumului. Asta este la doamna Clotilde Armand acum, pentru că are hotărâre în acest sens şi poate mâine să rezolve problema acestor oameni sau poate să vină la domnul primar general. Unul dintre cei doi edili poate rezolva problema", a explicat ea. De ce se plâng locuitorii din Greenfield Cătălin Diaconescu, reprezentant al comunităţii Greenfield, a luat cuvântul în cadrul şedinţei CGMB, menţionând că mai mulţi locatari au organizat marţi un protest la Primăria Capitalei pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din zonă. El a precizat că, în fiecare dimineaţă, copiii trebuie treziţi la ora 6.00 pentru a putea ajunge la şcoală. Totodată, a invocat un plan parcelar topografic "validat de către Romsilva", conform căruia dacă drumul forestier "Vadul Moldovei" din pădurea Băneasa ar deveni drum public "există pe tot aliniamentul lui o parcelă lată de trei metri" aflată tot în administrarea Romsilva care nu va putea fi scoasă din fondul forestier de către persoane private, pentru diverse dezvoltări. "În acest moment, avem o singură cale de acces, Aleea Teişani, care este o cale de acces înspre Otopeni şi înspre Centură. Noi suntem, practic, izolaţi în acest moment de oraşul din care facem parte, într-un mod absolut incredibil. Nu spun că e vina cuiva, voiam doar să înţelegeţi care este mesajul nostru. Ne dorim în egală măsură să avem mai multe căi de acces, aşa cum foarte mulţi bucureşteni ne sugerează. Dezvoltatorul ar trebui să aibă grijă să facă alte căi de acces. Sigur, le dorim şi pe acelea şi rugăm autoritatea locală să se asigure că acele căi vor fi aprobate şi noi ne vom asigura că dezvoltatorul le va executa. Dar, până atunci, avem nevoie să accesăm oraşul din care facem parte", a spus el.

Liderul sindical STB, demisie din PSD și din CGMB (sursa: STB)
Eveniment

Liderul sindical STB, demisie din PSD

Liderul sindical STB, demisie din PSD. Consiliul General al Capitalei a luat act, luni, de încetarea mandatelor a trei consilieri municipali: Vasile Petrariu, Ionel - Florian Lixandru şi Ionel Puşcaş. Consilierul municipal USR Andrei Rigu a solicitat PSD să se delimiteze de liderul de sindicat de la STB, adăugând că acesta a "provocat şi întreţinut greva generală" care a afectat Bucureştiul timp de cinci zile. Totodată, a cerut PSD să recunoască faptul că în anii anteriori, deşi situaţia STB era similară iar Vasile Petrariu era tot lider sindical, PSD "nu a făcut nimic ca să îmbunătăţească" lucrurile. Liderul sindical STB, demisie din PSD "Solicit să se delimiteze de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti care a stabilit a doua zi că greva este ilegală. Solicit să se delimiteze de agresiunile la care au fost supuşi conducătorii auto care au vrut să reia lucrul. Să se delimiteze de distrugerile care au fost cauzate autobuzelor, pentru ca conducătorii acestora să fie intimidaţi să reia lucrul. Să susţină tragerea la răspundere penală şi disciplinară a celor care au organizat această grevă ilegală. Să susţină recuperarea prejudiciilor cauzate de ne-încasarea valorii biletelor în aceste cinci zile de grevă", a spus el. Citește și: EXCLUSIV Terenurile lui Dăianu de la Mogoșoaia, unde se coace „Sectorul 0”, cumpărate de la Ninel Peia, aliatul AUR Consilierul municipal PSD Aurelian Bădulescu a declarat că Partidul Social Democrat niciodată nu se dezice "de oamenii cu care a muncit, cu care a obţinut voturi". Pe de altă parte, el a subliniat că la STB nu a fost vorba despre o grevă şi că Vasile Petrariu a ales să iasă din PSD pentru a-şi continua activitatea sindicală. El a mai precizat că, în această săptămână, PSD va face publice informaţii privind o presupusă infracţiune comisă de primarul general, Nicuşor Dan, şi membri ai consiliului de administraţie al STB. Acuzații politico-penale în CGMB "În această săptămână, o să vă servesc eu şi partidul din care fac parte o activitate infracţională a domnului Nicuşor Dan la nivelul STB-ului împreună cu o parte din membrii consiliului de administraţie numiţi de partidul lui Cioloş. Şi atunci vă rog frumos să răspundeţi cetăţenilor cum vă permiteţi să furaţi din banul public. De aceea nu îi vom da mandat acestui tânăr de 51 de ani care conduce PMB să negocieze cu cei de la Otokar, pentru că în interiorul acestei înţelegeri există această infracţiune pe care noi am constatat-o şi o vom denunţa în această săptămână", a susţinut el. Pe 24 ianuarie, liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, anunţa că îşi dă demisia din funcţia de consilier general şi din Partidul Social Democrat, subliniind că protestul angajaţilor din Societatea de Transport Bucureşti nu a avut conotaţie politică. În ce îl priveşte pe Florin Lixandru, care a demisionat la rândul său din CGMB, acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Totodată, potrivit presei centrale, Ionel Puşcaş a demisionat din PNL în luna noiembrie, dezaprobând formarea coaliţiei PSD-PNL.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră