joi 10 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: cet

8 articole
Economie

Termoficarea Iașiului rămâne în sarcina Primăriei

Termoficarea Iașiului rămâne în sarcina Primăriei. Aceasta a respins singura ofertă pentru concesionarea sistemului de termoficare, depusă de Chimcomplex Borzești SA. Termoficarea Iașiului rămâne în sarcina Primăriei Deși compania a contestat decizia la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) pe 28 octombrie, Chimcomplex, deținută de omul de afaceri Ștefan Vuza, a anunțat retragerea din licitație. Citește și: Un nou nivel istoric al datoriei publice: 52,7% din PIB. Doar în opt luni de guvernare Ciolacu ea a crescut cu 102,58 miliarde de lei În contestația sa, Chimcomplex menționează că Primăria a respins oferta din cauză că firma nu a putut demonstra gestionarea unui sistem centralizat de încălzire și furnizarea a cel puțin 50.000 MWh către clienți în ultimii trei ani. "Autoritatea contractantă a ignorat complet cantitățile de energie termică livrate în perioada relevantă în cadrul Platformei Onești pentru consum intern și s-a raportat exclusiv la cantitățile livrate în baza celor 6 contracte transmise de subscrisa", s-a apărat Chimcomplex. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Termoficarea Iașiului rămâne în sarcina Primăriei (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Primăria Iași caută oferte pentru CET (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Primăria Iași caută oferte pentru CET

Primăria Iași caută oferte pentru CET. Valoarea concesionării sistemului de termoficare din Iași ar putea trece pragul de un miliard de euro. Primăria Iași caută oferte pentru CET Această sumă este limita maximă estimată de Primăria Iași pentru delegarea activității pe o perioadă de 15 ani. Citește și: EXCLUSIV Nicușor Dan a dat în judecată SAGA Festival: firma organizatoare nu a plătit curentul electric și apa consumate pe Arena Națională la ediția 2022. PMB cere 330.000 de lei Suma a fost determinată, conform legii, de veniturile estimate pentru delegat, cumulate cu valoarea bunurilor date în concesiune. Municipalitatea a stabilit patru criterii pentru atribuirea contractului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Încălzire și apă caldă pe hidrogen la CET Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Încălzire și apă caldă pe hidrogen

Încălzire și apă caldă pe hidrogen. Centrala Electrică de Termoficare (CET) Iaşi, deţinută de Primăria Iaşi, a intrat în faliment în urmă cu un deceniu după ce a acumulat datorii de milioane de euro. Încălzire și apă caldă pe hidrogen Dar municipalitatea face pllanuri pentru investiţii şi spune că va ajunge ca în trei – patru ani să încălzească apartamentele din oraş doar cu ajutorul hidrogenului. Citește și: EXCLUSIV Soția șefului masoneriei române, protejată de procurori, acuză mama băiețelului mort după ce Laura Bălănescu l-a operat la Sanador. Ancheta, în lucru de peste cinci ani La Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi a fost înaintată documentaţia tehnică în vederea emiterii acordului de mediu pentru instalarea de noi echipamente de producere energie termică utilă în cogenerare. Asta ar permite utilizarea unui amestec de gaze naturale şi hidrogen pentru a furniza atât energie electrică, cât şi energie termică sub formă de apă caldă, care să fie distribuită în circuitul primar al sistemului de termoficare al Municipiului Iaşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Fără căldură, fără bani la Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Fără căldură, fără bani la Iași

Fără căldură, fără bani la Iași. Primul duel politic din anul pre-electoral 2023 are loc în aceste zile la nivel local. Fără căldură, fără bani la Iași Ameninţat cu pierderea majorităţii politice, primarul Mihai Chirica forţează, faţă de alţi ani, votarea proiectului de buget pe repede înainte. Dezbaterile cu cetăţenii, anunţate la finalul trecut, nu au mai avut loc. Citește și: Catastrofă la Iași: CET-ul care produce căldură și apă caldă poate fi vândut pe bucăți pentru o datorie de 700 de milioane de lei, a decis instanța Primarul a convocat şedinţa de aprobare a bugetului fix în ziua (18 ianuarie) în care ar putea să piardă majoritatea în Consiliul Local: instanţa ar putea lua o hotărâre în urma căreia viceprimarul Cezar Baciu (exclus din USR) să-şi piardă mandatul. Continuarea, în Ziarul de Iași.

CET Iași, vândut pentru datorii enorme (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

CET Iași, vândut pentru datorii enorme

CET Iași, vândut pentru datorii enorme. Primăria rămâne cu rețeaua de distribuție a agentului termic, dar fără centralele care să le alimenteze. CET Iași, vândut pentru datorii enorme Prin decizia Curții de Apel, situația apartamentelor branșate la sistemul centralizat rămâne în aer. Primăria trebuie fie să suporte datoriile CET, echivalente cu veniturile proprii pe un an de zile, fie să accepte desființarea termocentralelor. Citește și: Vești proaste pentru aderarea la Schengen: Bulgaria, principală poartă a migrației din Balcanii de Vest, scrie Frankfurter Allgemeine, analizând datele Frontex În această ultimă variantă, caloriferele din 23.000 de locuințe se vor răci. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Sistemul de termoficare primește un ajutor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Sistemul de termoficare primește un ajutor

Sistemul de termoficare primește un ajutor. Primăria Iași a început să-și reducă din pierderile cauzate de gestionarea sistemului. Sistemul de termoficare primește un ajutor De câteva zile, municipalitatea produce și vinde energie electrică la o capacitate de zece ori mai mare față de luna noiembrie. În cifre absolute, ziua de marți a însemnat încasări de peste 1,5 milioane lei din vânzarea de energie electrică. Citește și: A fi sau a nu fi în Schengen? Austria nu cedează, în ciuda asigurărilor Comisiei Europene că Bucureștiul îndeplinește condițiile, și refuză accesul României în clubul liberei circulații Creșterea capacității de producție a fost posibilă odată cu pornirea CET Holboca. Continuarea, în Ziarul de Iași.

CET pe cărbune, nepoluant și profitabil (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

CET pe cărbune, nepoluant și profitabil

CET pe cărbune, nepoluant și profitabil. Sistemul de termoficare de la Iaşi a fost relansat în ultimii ani datorită investiţiilor semnificative cu bani europeni. CET pe cărbune, nepoluant și profitabil Acesta este şi unul dintre motivele pentru care autorităţile ieşene abordează într-o manieră relativ optimistă prognozata criză energetică din viitorul sezon rece. Investiţiile făcute la cele două centrale ale oraşului au contribuit, de exemplu, la faptul că, iarna trecută, Primăria a avut venituri mai mari din gestionarea sistemului faţă de cheltuieli. Citește și: Scandalul Blue Air pe înțelesul tuturor: un faliment dirijat, un ajutor de stat suspect și un brânci final de la UDMR, deloc dezinteresat Practic, sistemul a ieșit pe plus cu 20 de milioane de lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Fără echipamente de depoluare a aerului (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Fără echipamente de depoluare a aerului

Fără echipamente de depoluare a aerului. Pentru neconformităţile constatate în domeniul protecţiei calităţii aerului, anul trecut au fost aplicate 72 de sancţiuni la Iași, în valoare totală de 634,5 mii lei. Fără echipamente de depoluare a aerului La Centrala de la Holboca (CET 2) a ajuns o sancţiune de 100 de mii de lei pentru depăşirea duratei cumulate de funcţionare fără echipamentele de depoluare a aerului, a precizat Gheorghe Bacuşcă, directorul Gărzii de Mediu Iaşi, la Colegiul prefectural. Pentru arderea deşeurilor la Zanea, Ciurea, mai ales a celor provenite din dezmembrările auto, a fost întocmită o sesizare penală, aflată acum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Citește și: Autoritatea lui Putin se fisurează încetul cu încetul: văduva mentorului său din perioada Sankt Petersburg îi apără pe oamenii de cultură ruși care critică invadarea Ucrainei De la începutul acestui an, au fost întreprinse 43 de acţiuni de control planificat şi neplanificat, sancţiunile (28 la număr) însumând deja jumătate din cuantumul întregului an 2021: 311 mii lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră