duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: centrala solara

3 articole
Mediu

Au început construirea centrale solare plutitoare

Două companii germane au început construirea celei mai mari centrale solare plutitoare din această țară, relatează DPA. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Au început construirea celei mai mari centrale solare plutitoare Cu o întindere de 16 hectare, situl de lângă Cottbus este cea mai mare instalaţie fotovoltaică plutitoare din Germania şi una dintre cele mai mari din Europa, conform operatorului Leag şi dezvoltatorului de proiecte EP New Energies (EPNE). Unitatea Este programată să intre în funcţiune în a doua jumătate a anului 2024, într-o etapă ulterioară a tranziţiei economiei regionale în Luzacia. Se estimează că centrala solară va genera aproximativ 29.000 de megawaţi ore de energie electrică pe an, suficient pentru a alimenta 8.250 de gospodării. Aproximativ 51.000 de module solare sunt montate pe aproape 1.900 de flotoare în lac. Citește și: Vasile Blaga, despre discuțiile PNL-PSD pentru formarea viitorului guvern: „Negociem cu șoferii PSD-iștilor de altădată”. Reacție dură din PSD Cunoscută anterior ca mina în aer liber Cottbus-Nord, lucrările la acest obiectiv au început în 2019 prin inundarea unității, care, în cursul acestui deceniu, va deveni cel mai mare lac interior artificial din Germania.

Au început construirea celei mai mari centrale solare plutitoare Foto: Twitter
Ferrari şi Enel X construiesc o centrală solară Foto: Facebook Ferrari
Mediu

Ferrari şi Enel X construiesc o centrală solară

Ferrari şi Enel X construiesc o centrală solară lângă pista de testare de la Fiorano, anunță Reuters. Centrala va avea o capacitate de 1 megawatt peak (MWp), măsurată în condiţii ideale și va oferi energie verde comunităţii locale. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Ferrari şi Enel X construiesc o centrală solară Aşa-numita Comunitate Energetică Ferrari ar trebui să fie finalizată până în decembrie şi este de aşteptat să aibă o capacitate medie anuală de producţie de aproximativ 1.500 de megawaţi oră (MWh). Cetăţenii locali, instituţiile, activităţile comerciale şi fabricile vor putea, de asemenea, să se conecteze la centrala solară, a declarat Ferrari, citată de news.ro. Citește și: ANALIZĂ Mii de primari ar rămâne șomeri dacă s-ar desființa comunele sub 5.000 de locuitori. Majoritatea zdrobitoare, de la PSD și PNL Ferrari, renumită pentru logo-ul său sub forma unui cal, îşi propune să atingă neutralitatea carbonului până în 2030 şi intenţionează să dezvăluie prima sa maşină complet electrică în 2025. CEO-ul său, Benedetto Vigna, a spus că proiectul centralei solare ”poate accelera procesul de decarbonizare, reducând în acelaşi timp costul energiei pentru cetăţeni şi întreprinderi”.

Proiectul primei centrale solare plutitoare din Bulgaria Foto: Economedia
Mediu

Proiectul primei centrale solare plutitoare din Bulgaria

Proiectul primei centrale solare plutitoare din Bulgaria a fost prezentat la Sofia, anunță agenția bulgară de presă BTA. Investiția va fi de 500-800 milioane de euro. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Proiectul primei centrale solare plutitoare din Bulgaria Construcţia uzinei din zona barajului Ogosta (nord-estul Bulgariei) este aşteptată să înceapă în aproximativ doi ani şi să dureze un an şi jumătate - doi ani, ceea ce înseamnă că instalaţia va fi pusă în funcţiune în termen de patru ani, a declarat pentru BTA directorul general al Profine Energy Bulgaria, Krum Vasilev. În opinia sa, capacitatea parcului solar a fost iniţial planificată la 500 - 800 MW, iar producţia la aproximativ 1.350 MWh. Investiţia depinde de dimensiunea parcului: va fi de 800 de milioane de euro pentru 800 MW şi de 500 de milioane de euro pentru 500 MW (un milion de euro per 1 MWh), a spus directorul. Instalaţia poate ocupa aproximativ 850 ha din suprafaţa totală de 2.000 ha a rezervorului. Vasilev este încrezător că peştii din baraj nu vor fi afectaţi. El atribuie lipsei de informare protestele "puse la cale" împotriva proiectului în rândul localnicilor. "Vrem să vorbim cu ei şi să le explicăm ce planificăm", a spus el. Citește și: Yellen: Schimbările climatice ar putea determina scăderea valorii unor active, cu impact asupra economiei americane Grupul Profine Energy GmbH, care are sediul în Waghausel, Germania, a construit parcuri plutitoare similare în Germania, Austria, Ţările de Jos şi Spania, a explicat directorul filialei bulgare.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră