sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: catalin chereches

21 articole
Eveniment

Lui Cherecheş scăzută din condamnare perioada a fost fugar

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis ca lui Cherecheş să-i fie scăzută din condamnare perioada în care a fost fugar. Acesta este condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție, iar judecătorii au stabilit că va executa cu cel puțin un an mai puțin. Citește și: Procurorul Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră: a anulat în instanță sancțiunea pentru că ar fi fost prins conducând cu 169 km/h Aceasta este perioada în care fostul primar a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară. Magistraţii i-au admis lui Cherecheş o contestaţie la executare şi au dispus ca, din pedeapsa de cinci ani, să fie scăzute durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (aprilie - decembrie 2016), dar şi perioada petrecută într-un penitenciar din Germania (noiembrie 2023 - martie 2024). Lui Cherecheş o să-i fie scăzută din condamnare perioada în care a fost fugar „În temeiul art.598 alin.1 lit.d Cpp, admite contestaţia la executare formulată de petentul-condamnat Cherecheş Cătălin. Deduce din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată petentului - condamnat Cherecheş Cătălin durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (de la data de 26.04.2016 până la data de 22.12.2016); perioada în care petentul-condamnat a fost arestat în vederea executării mandatului european de arestare (de la 28.11.2023 la 19.03.2024), precum şi perioada executată (de la 19.03.2024 la zi). În temeiul art.599 alin.4 Cpp, anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.56 din data de 24.11.2023 emis de către Tribunalul Cluj şi dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", a decis Tribunalul. Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate. Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, fiind adus în România în luna martie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Lui Cherecheş o să-i fie scăzută din condamnare perioada în care a fost fugar Foto: Facebook
Înalta Curte redeschide un dosar DNA împotriva fostului primar PSD Cătălin Cherecheș, fugar în Germania Foto: Facebook
Politică

Înalta Curte redeschide dosar împotriva fostului primar Cherecheș

Înalta Curte de Casație și Justiție redeschide un dosar DNA împotriva fostului primar PSD al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, fugar în Germania. În acest dosar, care se judecă din 2018, șpaga ar fi fost de 150.000 de euro. Citește și: Ce vorbeau vameșii arestați: „S-a dat liber la furat, asta vă spun sigur! La toți, și la noi și la Antifraudă!”. Judecătorii îi țin închiși Înalta Curte redeschide un dosar împotriva fostului primar Cherecheș Potrivit publicației 2mnews, „miercuri, 6 martie 2024, instanța supremă a admis în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Cluj împotriva deciziei Curții de Apel Cluj din 29 decembrie 2023, pronunţată în cel de-al doilea dosar în care DNA l-a trimis în judecată pe fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și care a fost soluționat prin încetarea sa, fiind tergiversat de inculpați până când a intervenit prescripția răspunderii penale”. În acest dosar, Cherecheș ar fi primit o mită de 150.000 de euro. DNA a formulat patru acuzații împotriva fostului primar PSD al municipiului Baia mare: luare de mită în formă continuată (două acte materiale); efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibilă cu funcţia pe care o îndeplineşte; fals în declaraţii în formă continuată (16 acte materiale); coruperea alegătorilor. Procesul a început în septembrie 2018, dar judecata efectivă a început abia în noiembrie 2021. Celulă specială, dacă se întoarce „Prima fază a recursului în casație este trecerea acestuia printr-un filtru (așa numit complet-filtru, format dintr-un singur judecător al instanței supreme) care examinează în camera de consiliu dacă procedura este legal îndeplinită. Practic, se verifică dacă, tehnic, există în dosarul cererii toate documentele prevăzute de lege. În cazul în care cererea este admisă, recursul în casație este trimis spre judecare la un complet de 3 judecători”, mai explică 2mnews. În încercarea de a convinge autoritățile germane să-l extrădeze, statul român a spus că-i va oferi lui Cherecheș o cameră de 9 metri pe 6 metri pătrați la Penitenciarul Rahova, iar la Aiud va primi o cameră de 14,3 metri pătrați, unde va sta alături de alte două persoane, a spus, în ianuarie, avocatul său. Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, însă a fugit din țară, ieșind prin Vama Petea cu actul de identitate al altei perosane. El a fost prins în Germania, unde se află încarcerat și refuză, în continuare, extrădarea simplificată. Avocații lui încearcă să împiedice aducerea lui în țară.

Fugarul Cherecheș refuză procedura extrădării simplificate (sursa: Facebook/Catalin Chereches)
Eveniment

Fugarul Cherecheș refuză procedura extrădării simplificate

Fugarul Cherecheș refuză procedura extrădării simplificate. Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată, a anunţat, duminică, avocatul acestuia, Răzvan Doseanu. Fugarul Cherecheș refuză procedura extrădării simplificate "Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între trei şi șase luni de zile. Citește și: „Mai întâi, teroriștii Hamas au violat-o, iar apoi au împușcat-o în cap. Era o femeie minunată cu chip de înger” – mărturia lui Yoni Saadon, care scăpat prefăcându-se mort În aproximativ cinci zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen", a spus Răzvan Doseanu. Conform lui Doseanu, clientul său a discutat doar cu avocatul din Germania. "Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania. Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane", a precizat Răzvan Doseanu.

Cherecheș, ascuns în portbagaj în Germania (sursa: Facebook/Ionela Arcanu)
Eveniment

Cherecheș, ascuns în portbagaj în Germania

Cherecheș, ascuns în portbagaj în Germania. Fugarul Cătălin Cherecheș a avut un plan naiv de a se sustrage de la condamnarea de cinci ani primită în România. Cherecheș, ascuns în portbagaj în Germania După ce a părăsit România vineri dimineață, primarul de Baia Mare s-a îndreptat spre Germania, acolo unde are rude. Citește și: Cherecheș le-a dat sacoșe de bani să care în Germania și șoferului și bodyguard-ului. Mama primarului și-ar fi cumpărat o locuință proprie în Germania pentru a depozita banii A fost monitorizat în tot acest timp de către polițiștii români, prin intermediul telefonului mătușii acestuia, Eugenia Jederan, sora mamei lui Cherecheș. Marți, Cătălin Cherecheș a plecat din localitatea Senden, de lângă Ulm, ascuns în mașină mătușii lui. Călătorea întins pe podea sau în portbagaj, pentru a nu fi văzut. Citește și: Cătălin Cherecheș, primarul care a umilit Poliția de Frontieră, a fost prins în Germania Potrivit unor surse apropiate dosarului, mașina, condusă de mătușa lui Cherecheș destul de haotic și cu viteză mare, se îndrepta spre Augsburg. Voia să ajungă la Viena Ce nu știau nici primarul de Baia Mare și nici mătușa acestuia era că erau urmăriți de polițiști germani. La gara din Augsburg, polițiștii germani l-au identificat pe Cătălin Cherecheș: acesta fusese întins pe bancheta din spate a mașinii. L-au așteptat să coboare, apoi au încercat să-l legitimeze. Cherecheș, însă, a devenit agitat și a refuzat legitimarea. Urmarea: a fost imobilizat prin forță. Sursele menționate mai arată că planul lui Cherecheș era să ajungă la aeroportul din Viena.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania Foto: Facebook
Eveniment

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheş, primarul care a umilit Poliția de Frontieră, a fost prins în Germania, la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi poliţia germană. El a fost reținut de autoritățile din Bavaria. Citește și: Cătălin Cherecheș și-a pregătit plecarea din țară de ani de zile: a cărat sute de mii de euro cu sacoșa în Germania, împreună cu mama sa. Sume imense avea și într-un seif din Baia Mare Poliția Română a anunțat că în prezent „se derulează activități procedurale specifice” pentru aducerea acestuia în țară. Primarul Cherecheș, capturat de autoritățile germane, la solicitarea statului român Edilul-șef al reședinței de județ a Maramureșului a fost condamnat, la 24 noiembrie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție. Însă, cu câteva ore înainte de sentință, el a părăsit România pe la punctul de frontieră Petea, deși era sub control judiciar. În aceeași zi, împotriva lui Cherecheș a fost emis un mandat european de arestare. Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania Poliția Română a anunțat că primarul Cătălin Cherecheș, cel care a fugit din țară cu câteva ore înainte de a fi condamnat la cinci de închisoare cu executare, a fost prins de polițiștii bavarezi în orașul Augsburg. „În seara de 28 noiembrie, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, a anunțat victorioasă Poliția Română. Cum a fugit din țară primarul Cătălin Cherecheș Poliția de Frontieră a anunțat că primarul Cătălin Cherecheș a ieșit din țară cu ajutorul documentelor de identitate ale unui văr de-al său. „Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin punctul de trecere Petea, la ora 7:49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o personă de sex masculin. La ora menționată, la controlul de frontieră s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi și un pasager pe scaunul din dreapta față. Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a lui Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa, rudă a acestuia”, a anunțat Victor Ștefan Ivașcu, șeful Poliției de Frontieră, înainte de a fi demis din funcție. Fostul șef al Poliției de Frontieră mai spunea: „În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră se afla în fața tonetei, pe artera de circulație și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți. Conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei”.

Cherecheș, sacoșe cu bani în Germania (sursa: Inquam Photos/Paul Ursachi)
Investigații

Cherecheș, sacoșe cu bani în Germania

Cherecheș, sacoșe cu bani în Germania. Multe sute de mii de euro cash au fost transportate în Germania de Cătălin Cherecheș nu doar direct sau de către mama sa, ci și prin intermediul unui bodyguard și al unui șofer. Cherecheș, sacoșe cu bani în Germania Banii erau depozitați într-un seif din locuința din Germania a surorii mamei lui Cătălin Cherecheș, se arată în motivarea deciziei de confiscare a peste 2,5 de milioane de lei de la Cherecheș după o sesizare a ANI: "În ceea ce priveşte sumele de bani aflate în Germania, acestea au fost transportate în timp de către persoana evaluată (Cătălin Cherecheș - n.r.), în sume de maxim 10.000 de euro (...). Citește și: Cătălin Cherecheș și-a pregătit plecarea din țară de ani de zile: a cărat sute de mii de euro cu sacoșa în Germania, împreună cu mama sa. Sume imense avea și într-un seif din Baia Mare Inițial ele au fost păstrate la locuința mătuşii materne. Ulterior, aceasta şi familia ei s-au mutat şi o parte din bani au fost plasaţi la locuința din Germania a mamei persoanei evaluate. (...)". Unchiul nu confirmă existența altei locuințe Totuși, unchiul lui Cherecheș nu confirmă că mama primarului ar fi avut o altă locuință în Germania: Martorul Jederan (...), unchiul intimatului (Cătălin Cherecheș - n.r.), a declarat că dl şi d-na Cherecheș (...) Au o camera de musafiri la ei acasă pentru când veneau în vizită, iar în camera de oaspeţi se găseşte şi un seif. Citește și: Condamnatul Cherecheș a rămas cu trei ceasuri de 30.000 de euro, pe care instanța a decis să nu i le confiște: Rolex, IWC, Patek Philippe Martorul nu a primit bani de la ei, dar cunoaşte că aduceau mereu bani pe care îi depozitau în seif. Domnul şi d-na Cherecheș aduceau ei înşişi banii. În anul 2007, cele două persoane au fost în vizită de 5-10 ori. La fel şi în anii următori. Martorul nu a primit bani de care să aibă grijă de la ei şi nici nu i-au fost transferaţi bani. Nu a existat nicio predare de numerar, pentru că banii erau aduşi şi depozitaţi personal de ei. Martorul nu a ţinut nicio evidenţă a banilor. De asemenea, martorul arată că nu există nicio clădire nouă, niciun alt seif, iar d-na Cherecheș Viorica nu deţine un alt imobil. Prin urmare, nu a fost cazul de a se transfera sumele depozitate în seif." Bodyguard-ul, 10.000 de euro prin graniță "Martorul (...) arată că a asigurat intimatului Cherecheș Cătălin paza şi securitatea în perioada (...), pentru ridicarea de numerar de la băncile (...) şi BRD (...). Martorul nu cunoaşte sumele retrase, dar îl însoţea pe intimat la bancă şi de acolo acasă, unde la subsolul casei de pe str. (...) deţinea un seif/depozit de valori. În perioada (...), a mers în total de 15-20 ori. De asemenea, martorul deţinea cheile de la seif şi de la casă şi a fost solicitat ca în lipsa intimatului să verifice dacă era totul în regulă; a observat că tot timpul erau în seif plicuri de la bănci. Nu a numărat niciodată plicurile sau sumele de bani. Citește și: FOTO Acesta este vărul lui Cherecheș cu a cărui carte de identitate primarul de Baia Mare a fugit din țară. Pot fi cei doi confundați? Mai arată martorul că în perioada (...) s-a deplasat împreună cu intimatul în Ungaria, Austria şi Germania şi tot timpul aveau asupra lor sume de bani, în jur de 10.000 euro fiecare, până la trecerea punctului vamal. Banii proveneau de la intimat (Cătălin Cherecheș - n.r.), care i-a spus că era vorba despre bani pe care voia să îi lase familiei mamei sale, care urma să se stabilească în Germania. Banii transportaţi de martor erau predaţi intimatului când ajungeau în străinătate. În Ungaria s-au întâlnit cu verişorul intimatului sau cu o altă rudă iar banii îi erau lăsaţi aceluia. În Budapesta, de două ori martorul a asistat la predarea sumei transportate de el, alături de banii deţinuţi de intimat, puşi împreună într-un plic, către o persoană al cărei nume nu îl poate preciza." Șoferul și tatăl, cărăuși de bani "Martorul (...) a declarat (...) că a mers în Austria şi Germania cu intimatul Cherecheș Cătălin, în calitate de şofer. Înainte de a plecări, primea sume de bani în lei pentru a le schimba în euro, între 5.000 şi 10.000 euro. De la sfârşitul anului 2008, acest lucru s-a întâmplat de 10 ori în total, dar fără ca martorul să poată preciza anii. A mai arătat că a condus-o şi pe mama intimatului, d-na deputat Cherecheș Viorica, o dată sau de două ori pe an în (...) şi Germania, pentru a se întâlni cu rudele, iar înainte de aceste plecări intimatul îi înmâna de asemenea bani numerar pentru a-i schimba. Precizează apoi că a fost de două sau de trei ori cu mama dânsului. Martorul a indicat în mod specific casele de schimb valutar la care a realizat schimburile valutare. Martorul nu cunoaşte destinaţia sumelor. Prin declaraţia dată (...), martorul (...) a atestat că el şi tatăl său au efectuat retrageri de bani din contul d-nului primar şi al mamei lui. Avea împuternicire şi retrăgea sume de 5.000-10.000 euro, 10.000-13.000 euro. Retragerile în lei le schimba în euro. Acelaşi martor a mers la Viena în intervalul (...) cam de 4-5 ori în total, împreună cu intimatul. Înainte de plecări, martorul schimba sume din lei în euro, între 5.000-10.000 euro. Nu cunoaşte de ce duceau banii la Viena." Cine e domnul Z de la Viena care primea bani de la Cherecheș? "Cam de 2-3 ori pe an se deplasa în Ungaria cu d-na şi dl Cherecheș, pentru a se întâlni cu familia din Germania: mătuşa Jederan Eugenia, unchiul Jederan (...) şi verişorul Jederan (...). O dată sau de 2 ori a transportat-o şi pe mama intimatului la Viena. Pentru dânsa nu făcea schimburi valutare, dar retrăgea de pe card sume de 2-3.000 lei pentru cheltuieli curente. Martorul arată că, parţial, sumele tranformate în euro erau folosite pentru cheltuieli de drum şi cazare, cca 600-1.000 euro erau puşi în bord în acest scop. Mai susţine martorul că s-a deplasat singur la Viena de 4-5 ori, dintre care de 3-4 ori a dus banii retraşi din bancă înainte; o dată sau de 2 ori a primit bani de acasă de la dl. primar. A mers singur cu maşina la Viena, transportând sume cuprinse între 5.000-10.000 euro de fiecare dată, pe care le-a predat în centrul vechi al Vienei unui domn al cărui nume începe cu Z. Acesta nu era unchiul sau verişorul intimatului, pe care martorul îi cunoaşte. De asemenea, martorul nu cunoaşte motivul pentru care preda banii la Viena şi nu a adus niciodată înapoi sume de bani."

Cherecheș rămâne primar al Băii-Mari fiindcă prefectul este în concediu Foto: Instituția prefectului
Politică

Cherecheș rămâne primar fiindcă prefectul este în concediu

Cătălin Cherecheș rămâne primar al Băii-Mari fiindcă prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, este de azi în concediu, anunță Antena 3, citată de DCNews. Postul nu precizează câte zile va lipsi prefectul. Citește și: Cătălin Cherecheș și-a pregătit plecarea din țară de ani de zile: a cărat sute de mii de euro cu sacoșa în Germania, împreună cu mama sa. Sume imense deținea și într-un seif din Baia Mare Prefectul este absolvent al unei școli profesionale de mecanici auto, el absolvind facultatea de management a universității din Baia Mare la 26 de ani. Înainte de a fi numit prefect el a fost manager la „Dental Tehnic Assist” din Seini. Cherecheș rămâne primar al Băii-Mari fiindcă prefectul este în concediu Mandatul unui primar încetează după „condamnarea prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei”. Însă ordinul de demitere a primarului trebuie semnat de prefectul județului. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție, a fugit din țară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea către Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude. „Instituția Prefectului va trebui să primească un referat de la secretarul UAT-ului, cu sentința de la instanță pe care trebuie să o primim și noi. Tot ce primim în referatul de la secretarul UAT-ului, prefectul admite un ordin prin care constată încetarea mandatului de drept“, a spus anterior Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat duminică seară eliberarea din funcţie a şefului Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, după fuga primarului Cherecheş din ţară. O dată cu acesta, a fost înlocuit şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. De asemenea, Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Poliția de Frontieră, lăsată fără șef, chestorul de politie Victor Ștefan Ivașcu (sursa: Inquam Photos/Ovidiu Micsik)
Eveniment

Poliția de Frontieră, lăsată fără șef

Poliția de Frontieră, lăsată fără șef. Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a decis să-i schimbe din funcție pe șefii Poliției de Frontieră, după fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș. Totodată, i-a tras pe linie moartă pe șeful Poliției Maramureș, pe șefii Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj, dar și pe șeful Direcției Generale de Protecție Internă Maramureș. Citește și: Cătălin Cherecheș și-a pregătit plecarea din țară de ani de zile: a cărat sute de mii de euro cu sacoșa în Germania, împreună cu mama sa. Sume imense deținea și într-un seif din Baia Mare Primarul Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară în cursul zilei de vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, deși se afla sub control judiciar. Acesta a părăsit țara pe la punctul de trecere al frontierei Petea, aflat la granița cu Ungaria, cu ajutorul actelor de identitate ale unui văr. Poliția de Frontieră, lăsată fără șef Chestorul de poliție Victor Ștefan Ivașcu (foto), unul dintre cei mai slabi șefi ai Poliției de Frontieră din ultimii 33 de ani, și-a dat acordul pentru a fi schimbat din funcție după fuga din țară a primarului Cătălin Cherecheș. Citește și: Condamnatul Cherecheș a rămas cu trei ceasuri de 30.000 de euro, pe care instanța a decis să nu i le confiște: Rolex, IWC, Patek Philippe „Acordul pentru punerea la dispoziție a chestorului Victor Ștefan Ivașcu a fost acordat în considerarea protejării imaginii instituției Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și pentru a oferi garanții publice cu privire la imparțialitatea controalelor în derulare”, a anunțat Ministerul de Interne. Totodată, au fost schimbați din funcție și adjuncții acestuia, chestorii de poliție Alexandru Marius Vizitiu și Daniel Mincă. Primul era responsabil cu supravegherea frontierei, iar celălalt răspundea de suportul administrativ-logistic. Citește și: FOTO Acesta este vărul lui Cherecheș cu a cărui carte de identitate primarul de Baia Mare a fugit din țară. Pot fi cei doi confundați? Până la numirea unui nou inspector general la conducerea Poliției de Frontieră, interimatul va fi asigurat de chestorul de poliției Cornel Laurian Stoica, actual inspectorul general adjunct. În plus, conform unui comunicat de presă al Ministerului de Interne, Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmației al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea. Demiteri și în "Doi și-un sfert" Fuga primarului Cătălin Cherecheș lovește și în Poliția Română, nu doar în Poliția de Frontieră. Primul cap căzut din Poliția Română este al comisarului șef de poliție Mihai Gherman, cel care era împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș. În locul său a fost împuternicit comisarul șef Constantin Ilea. O dată cu comisarul șef Mihai Gherman a fost schimbat din funcție și șeful Serviciului Județean de Protecție Maramureș. Serviciul Județean de Protecție se află în subordinea Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), celebrul serviciu secret de informații al ministerului de Interne, cunoscu ca „Doi și-un sfert”. Ministerul de Interne a mai anunțat că „Inspectoratul General al Poliției Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș”. Totodată, s-a decis înlocuirea conducerii Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj, sub pretextul asigurării consolidării „capacității instituționale a structurilor de suport operativ de pe raza Curții de Apel Cluj”. În plus, până la data de 6 decembrie 2023, va fi evaluat managementul Direcției de Investigații Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române, structură cu responsabilități de coordonare a activității de supraveghere judiciară.

Cherecheș, bani cu sacoșa în Germania (sursa: Facebook/Catalin Chereches)
Investigații

Cherecheș, bani cu sacoșa în Germania

Cherecheș, bani cu sacoșa în Germania. Cătălin Cherecheș și-a pregătit încă de acum mulți ani o eventuală plecare în străinătate. Avere nejustificată: peste 2,5 milioane de lei Primarul de Baia Mare, împreună cu mama sa, au transportat sute de mii de euro în Germania, pe parcursul a mai mulți ani. Banii au fost depozitați în casa surorii mamei sale, într-un seif. Citește și: Condamnatul Cherecheș a rămas cu trei ceasuri de 30.000 de euro, pe care instanța a decis să nu i le confiște: Rolex, IWC, Patek Philippe Informația apare în decizia judecătorească prin care lui Cherecheș i se confiscă peste 2,5 milioane de lei. Este vorba de sume nejustificate. Dosarul a fost deschis în 2019, la cererea Agenției Naționale de Integritate. Cherecheș, bani cu sacoșa în Germania "Retragerile în numerar (ale lui Cătălin Cherecheș - n.r.) nu depăşeau suma de 20.000-30.000 de euro din motive de siguranță. În ceea ce priveşte sumele retrase în numerar, persoana evaluată (Cătălin Cherecheș - n.r.) a arătat că o parte din ele sunt păstrate în Germania în seif, la o adresă ce aparţine familiei sale, iar o parte în seiful din locuința sa din Baia Mare. Citește și: FOTO Acesta este vărul lui Cherecheș cu a cărui carte de identitate primarul de Baia Mare a fugit din țară. Pot fi cei doi confundați? Persoana evaluată a arătat că nu are prea mare încredere în sistemul bancar din România şi de aceea a ales această modalitate de păstrare a sumelor de bani, nefiind vorba doar de munca lui, ci şi de cea a antecesorilor săi, iar sumele în discuţie fiind parte din moştenirea sa. (...) Persoana evaluată a arătat că la începutul perioadei de evaluare, respectiv 1 iunie 2012, în cele două seifuri deținea circa 1,3 -1,4 milioane euro, fără a întocmi o evidență în privința deținerii acestei sume. (...) În ceea ce priveşte sumele de bani aflate în Germania, acestea au fost transportate în timp de către persoana evaluată, în sume de maxim 10.000 de euro, atunci când se deplasa în Germania. Inițial ele au fost păstrate la locuința mătuşii materne. Ulterior, aceasta şi familia ei s-au mutat şi o parte din bani au fost plasaţi la locuința din Germania a mamei persoanei evaluate.", se arată în motivarea deciziei judecătorești din speța menționată. Și mama căra bani peste graniță "Sumele retrase de persoana evaluată (Cătălin Cherecheș - n.r.) din aceste conturi au fost păstrate acasă, în seiful din Baia Mare sau la sora martorei (mama lui Cătălin Cherecheș - n.r.) în Germania. Motivul pentru care aceste sume de bani au fost retrase pentru a fi păstrate în cele două locații este lipsa unei stabilități a sistemului bancar din România. În ceea ce priveşte transportul banilor în Germania, acesta s-a făcut prin deplasări succesive atât de către persoana evaluată cât şi de martoră (mama lui Cătălin Cherecheș - n.r.). Sumele de bani depozitate în Germania sunt mai mari decât cele existente în seiful din România. În momentul dării declaraţiei a arătat ca în Germania erau circa 300.000 de euro, iar în România circa 200.000 de euro. Citește și: Mămică de 21 de ani povestește cum și-au bătut joc cadrele medicale de ea, la Maternitatea Bega. După naștere: „Infecție severă și miros urât, plagă deschisă, cusături anapoda” Martora (mama lui Cătălin Cherecheș - n.r.) a arătat că în decursul unui an efectuează şapte, opt deplasări în Germania, iar persoana evaluată (Cătălin Cherecheș - n.r.) efectua deplasări lunare. De asemenea, martora a arătat că transportarea unei sume de 10.000 euro în Germania nu reprezenta un risc. Nu a ţinut o evidență a sumelor duse în Germania (...).", mai menționează hotărârea de instanță pomenită anterior. Unchiul din Germania confirmă: Au un seif la noi "Martorul Jederan (...), unchiul intimatului, a declarat că dl şi d-na Cherecheș nu deţin la ei acasă bani de care să aibă grijă (filele 96-99, vol. VI). Au o camera de musafiri la ei acasă pentru când veneau în vizită, iar în camera de oaspeţi se găseşte şi un seif. Martorul nu a primit bani de la ei, dar cunoaşte că aduceau mereu bani pe care îi depozitau în seif. Domnul şi d-na Cherecheș aduceau ei înşişi banii. În anul 2007, cele două persoane au fost în vizită de 5-10 ori. La fel şi în anii următori. Martorul nu a primit bani de care să aibă grijă de la ei şi nici nu i-au fost transferaţi bani. Nu a existat nicio predare de numerar, pentru că banii erau aduşi şi depozitaţi personal de ei. Martorul nu a ţinut nicio evidenţă a banilor.", potrivit motivării judecătorești.

Foto - cum arată vărul lui Cherecheș (sursa: aktual24.ro)
Eveniment

Foto - cum arată vărul lui Cherecheș

Foto - cum arată vărul lui Cherecheș. Inspectorul general al Poliției de Frontieră, Victor-Ștefan Ivascu, a explicat, sâmbătă, într-o conferință de presă, cum a fugit din țară Cătălin Cherecheș. Polițistul de frontieră, cercetat "Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, precizez că analizăm în continuare modalitatea în care polițistul de frontieră aflat în serviciu a efectuat controlul documentelor, cu mențiunea că există o asemănare între Cherecheș Cătălin și ruda căreia i-ar fi folosit actul de identitate. Citește și: Condamnatul Cherecheș a rămas cu trei ceasuri de 30.000 de euro, pe care instanța a decis să nu i le confiște: Rolex, IWC, Patek Philippe Asemănare care, însă, nu scuza lipsa identificării prin confruntare a documentului de identitate prezentat cu persoana prezentă la controlul de frontieră. (…) A fost dispusă declanșarea cercetării prealabile față de agentul de poliție de frontieră, în vederea stabilirii existenței unei abateri disciplinare", a declarat Ivașcu. Controlul, pe teritoriul maghiar "Cherecheș a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparținând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menționată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi și un pasager pe scaunul din dreapta. Citește și: Mămică de 21 de ani povestește cum și-au bătut joc cadrele medicale de ea, la Maternitatea Bega. După naștere: „Infecție severă și miros urât, plagă deschisă, cusături anapoda” Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești, dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa", a adaugat Ivașcu. Foto - cum arată vărul lui Cherecheș Acesta a mai spus că, în momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul, prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți și, conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a menționat trecerea în baza de date. Apoi, a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei. Potrivit Aktual24, care a publicat și o poză a vărului lui Cătălin Cherecheș, această rudă locuiește în Germania.

Cherecheș, lăsat cu ceasuri de lux (sursa: Facebook/Catalin Chereches)
Eveniment

Cherecheș, lăsat cu ceasuri de lux

Cherecheș, lăsat cu ceasuri de lux. Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Cherecheș, lăsat cu ceasuri de lux În ziua sentinței, Cherecheș a părăsit ilegal România, folosindu-se de actul de identitate al unui văr, potrivit Poliției de Frontieră. Citește și: Cine este judecătoarea care, din lene, era să-i scape pe presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu: fost avocat, cu o avere consistentă, câștigă circa 20.000 lei/lună Potrivit minutei deciziei de condamnare, lui Cherecheș i s-au confiscat două terenuri și un Porsche Cayenne. Citește și: Marcel Ciolacu: „Îi susțin pe Gabriel Zetea și Cătălin Cherecheș”! PSD l-a reprimit în partid pe primarul penal al Băii-Mari cu câteva luni înainte de a fi condamnat definitiv Instanța, însă, a omis să-l lase pe (încă) primarul de Baia Mare fără trei ceasuri de lux, care apar și în declarația de avere. Și care valorează, potrivit documentului, 29.500 de euro. Ceasurile din declarația de avere a lui Cherecheș (sursa: integritate.eu)

Primarul Cherecheș, de negăsit Foto: Facebook
Justiție

Primarul Cherecheș, de negăsit

Primarul Cătălin Cherecheș este de negăsit, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare: el a fost dat în urmărire de Poliția Română, anunțul fiind deja postat pe site-ul instituției. Citește și: Cine este judecătoarea care, din lene, era să-i scape pe presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu: fost avocat, cu o avere consistentă, câștigă circa 20.000 lei/lună Primarul Cherecheș, de negăsit „Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române. Însă noaptea trecută, în jurul orei trei, Cherecheș posta mesaje patetice pe Facebook. În filmarea de pe această rețea socială, primarul Băii Mari apare în costum, cu lavalieră și este filmat profesionist, cu două camere. Citește și: Baia Mare a scăpat de primarul penal: Cătălin Cherecheș, condamnat defintiv la cinci ani de închisoare pentru corupție Mesaj patetic pe Facebook „Bună dimineața, este vineri dimineața, peste puține ore instanța Curții de Apel Cluj se va manifesta într-un fel sau altul. Am mândria să fiu un om care a fost inspirat de părinții mei, de oamenii acestui oraș, am fost inspirat să-nvăț să fac doar bine oamenilor. Am auzit multe cuvinte despre mine și în această perioadă de 10 ani, în care am fost arestat, am fost arestat preventiv, am fost batjocorit, am fost trimis la Gherla, am stat de 120 de ori în instanță și în loc să mă retrag și să las întreaga sarcină avocaților mei, am fost prezent la fiecare termen. În afară de trei termene. La 120 minus trei, 117. Am dat declarații în fața instanței și public, justificând fiecare pas pe care l-am făcut în ultimii 15 ani. Am suportat umilința publică însoțită de acuzații mincinoase, dar n-am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele. Cred că de multe ori am făcut bine că nu am acceptat propuneri otrăvite ca să fac denunțuri, ca să fac rău unor oameni, pentru că onoarea ți-o construiești o viață întreagă și o pierzi într-o clipă. Am fost acuzat pe nedrept, dar am rămas de fiecare dată fidel misiunii de a-mi dovedi nevinovăția în fața justiției și în fața lui Dumnezeu. Iar Cel de Sus sunt sigur, nu de instanță, ci de Dumnezeu, că m-a binecuvântat și crede în corectitudinea mea. Mi s-au furat 10 ani din viață. De ce zic furat? Pentru că acest proces nu s-a desfășurat după dorințele sau interesele mele, nici măcar după drepturile mele cetățenești. Nu s-a luat în seamă că am îmbătrânit fizic și psihic mai mult decât timpul calculat, aproape 10 ani, nu s-a luat în calcul că vroiam și eu să-mi fac o familie, dar n-am vrut ca 10 ani o ființă din familia mea să sufere așa cum a suferit ani de zile mama mea. Toate au fost aruncat în derizoriu, tot ce am construit: activitatea mea, profesia mea, dorința mea de a construi în acest oraș”, a spus primarul Băii Mari. La ora redactării acestei știri nu se știa unde se află Cherecheș.

Baia Mare a scăpat de primarul penal, Cătălin Chereches Foto: Facebook
Justiție

Baia Mare a scăpat de primarul penal

Baia Mare a scăpat de primarul penal: Cătălin Cherecheș a fost condamnat defintiv la cinci ani de închisoare pentru corupție. După ce va fi eliberat, va avea interdicție de a ocupa funcții publice timp de cinci ani. Citește și: Cine este judecătoarea care, din lene, era să-i scape pe presupușii criminali ai omului de afaceri din Sibiu: fost avocat, cu o avere consistentă, câștigă circa 20.000 lei/lună În rechizitoriu, procurorii DNA au arătat că, în cursul anului 2013, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a pretins, a acceptat şi a primit de la oameni de afaceri diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu. Baia Mare a scăpat de primarul penal Minuta deciziei Curții de Apel Cluj: ”În baza art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul temeiniciei acesteia, cu privire la duratei pedepsei complementare aplicate inculpatului CC şi rejudecând cauza în aceste limite: Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani. (...) Dispune menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj asupra: – autoturismului marca Porsche Cayenne, proprietatea inculpatului CC, – terenului intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, proprietatea inculpatului CC, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială”. Din pedeapsa de 5 ani se scad 8 luni – durata reţinerii și a arestării preventive, respectiv a arestului la domiciliu, perioadă de la data de 26 aprilie 2016 până la data de 22 decembrie 2016.

Soacra lui Cherecheș era falită Foto: Pro TV
Politică

Soacra lui Cherecheș era falită

Soacra lui Cătălin Cherecheș, primarul Băii Mari, era falită: casa ei din Reghin era executată silit, arată documente prezentate de presa locală. Întrebarea pe care și-o pune acum presa locală este de unde a avut soacra lui Cherechș 50.000 de euro pentru șpăguirea unei judecătoare? Citește și: Soacra lui Cherecheș a ascuns șpaga de 50.000 de euro cash într-o pungă de cadouri și a asortat la bani trei kilograme de prăjituri: „Cu blândețe, adică achitare” Soacra lui Cherecheș era falită Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș s-a dezis de soacra care dorea să-l salveze de pușcărie: „Dacă a făcut așa ceva, oricum nu a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale cât de drastice, pentru că lucrurile astea mi se par niște cretinități”, a spus el la Antena 3. Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost arestați preventiv. Foto: Pro TV Documentul este un Proces Verbal de Licitație, încheiat de un executor judecătoresc aflat în circumscripția Curții de Apel Târgu Mureș. Data de pe document este 10 octombrie 2023. Documentul arată că părinții Tabitei Cherecheș - fostă Gliga - ar fi avut un contract de ipotecă și unul de credit la care nu au plătit creditul, dobânzile și comisioanele bancare restante. Pentru recuperarea datoriilor, s-a ajuns la vânzarea prin licitație publică a „imobilului teren intravilan în suprafață de 613 mp pe care se afla edificată o casă de locuit cu fundație de beton” situată în localitatea Reghin din județul Mureș, arată Ziarul de Maramureș. Foto: Ziarul de Maramureș Licitația a pornit de la 277.000 lei, reprezentând 50% din prețul de evaluare a imobilului. La licitație au participat doi ofertanți. Unul din aceștia a avut o ofertă de 140.000 lei, iar celălalt 100.000 de lei. Însă soacra lui Cherecheș deține o firmă, unde este și administrator, Elenstab Brod SRL, care are obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie și care a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 452.000 de lei și un profit de aproape 200.000 de lei. Citește și: EXCLUSIV: VIDEO & DOCUMENTE Dezastru: podul de la Brăila, plin de fisuri și infiltrații de apă care afectează structura de rezistență (raport oficial). Podul a costat 700 milioane EUR Pe numele companiei există o cofetărie în Piața Victoriei din orașul Târgu Mureș.

Șpaga lui Cherecheș, camuflată în prăjituri (sursa: Facebook/Catalin Chereches)
Eveniment

Șpaga lui Cherecheș, camuflată în prăjituri

Șpaga lui Cherecheș, camuflată în prăjituri. Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost interceptată în mai multe rânduri de anchetatori în timp ce discută cu mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, despre pronunţarea unei soluţii "mai blânde" sau chiar achitarea primarului în dosarul acestuia de corupţie. O soluţie "mai blândă" Totul, în schimbul unei mite cuprinse între 50.000 şi 100.000 euro, mascată sub forma preluării unei firme. Potrivit documentelor depuse în instanţă, pe 5 noiembrie, la DNA - Serviciul teritorial Cluj a fost înregistrat un denunţ făcut de Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, şi mama acesteia, Rodica Farcaş Hîngan. Potrivit denunțului, la sfârşitul lunii octombrie 2023, o persoană cu numele Claudia, care s-a recomandat ca fiind soacra primarului din Baia Mare, Cherecheş Cătălin, a promis să cumpere cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro afacerea deţinută de Rodica Farcaş Hîngan, pentru ca fiica acesteia să de o soluţie "mai blândă" în dosarul în care primarul are o condamnare în primă instanţă de cinci ani închisoare pentru corupţie. Un tort de două kilograme Femeia i-ar fi propus mamei judecătoarei să-i cumpere afacerea, fie să se revanşeze în orice modalitate, întrucât atât ea cât şi familia ginerelui său dispun de sume considerabile în bani. Ulterior, Claudia s-a prezentat la sediul firmei deţinute de Rodica Farcaş Hîngan şi i-a dat acesteia o cutie cu tort de peste două kilograme, spunându-i că "nu îşi doreşte nimic, decât blândeţe". Citește și: Judecătoarea care a refuzat șpaga de 100.000 de euro ca să-l scape pe Cherecheș a dat statul în judecată și l-a jupuit de sume uriașe Aceasta i-a mai spus că a discutat cu părinţii primarului din Baia Mare, care i-au transmis că sunt în stare de orice pentru a-l salva pe fiul lor, în contextul unei decizii mai blânde, întrucât este nevinovat. În urma investigaţiilor efectuate, procurorii au identificat-o pe Claudia ca fiind Claudia Gliga, soacra lui Cherecheş. 50.000 de euro la mall La sugestia procurorilor, pe data de 6 noiembrie, Rodica Farcaş Hîngan se întâlneşte cu Claudia Gliga în incinta unei cofetării deţinute de aceasta din urmă în municipiul Târgu Mureş. Pe 8 noiembrie, soacra lui Cherecheş este prinsă în flagrant în timp ce îi înmâna mamei judecătoarei suma de 50.000 de euro şi o cutie cu produse de cofetărie (prăjituri asortate - circa trei kilograme), într-un restaurant din incinta Iulius Mall din Cluj. La ultima întâlnire de la restaurant, Claudia Gliga a venit cu soţul ei, Dorin Petru Gliga, ambii fiind reţinuţi de procurori şi apoi arestaţi preventiv. Dorin Petru Gliga este acuzat de procurori că a avut cunoştinţă atât de faptul că s-a promis o sumă de bani judecătoarei Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, cât şi despre faptul că în cursul zilei de 8 noiembrie urma să se remită suma de 50.000 euro. "Totul este între noi trei, mamele, bătrânele" De asemenea, spun anchetatorii, ulterior discuţiei din 6 noiembrie, Claudia Gliga şi Dorin Petru Gliga s-au deplasat cu autoturismul la Baia Mare, cel mai probabil pentru a ridica suma de bani, existând suspiciunea că această sumă a fost pusă la dispoziţia Claudiei Gliga de către membrii familiei Cherecheş. La dosarul depus în instanţă, se află mai multe înregistrări de la întâlnirile avute de Claudia Gliga cu Rodica Farcaş Hîngan: "GLIGA CLAUDIA: (neinteligibil) să-mi ziceţi cum să fac. Io aşa fac. Dar totul este între noi trei, mamele, bătrânele. Tineretul nu ştie nimic. Cum ziceţi dumneavoastră, eu aşa fac. Dacă consideraţi şi credeţi că pot să mă duc astăzi la ei şi să le spun... Ziceţi-mi, jumate din sumă acuma... FĂRCAŞ-HÎNGAN RODICA: Păi... GLIGA CLAUDIA: Şi jumate când... Şi acuma...asta-i şansa în care ele ar putea să îl achite... "Aia-i blândeţea. Să nu-l condamne" FĂRCAŞ-HÎNGAN RODICA: Şi... Păi...da ea m-o întrebat şi i-am zis că nu ştiu ce cum. Adică ce blândeţe, cum să fii. GLIGA CLAUDIA: În sensul ca să...să nu-l condamne. FĂRCAŞ-HÎNGAN RODICA: Ioi. GLIGA CLAUDIA: Aia-i blândeţea. Să nu-l condamne. Că asta este o variantă: ori îl achită, ori îl condamnă. Deci, două. N-are nimic, prelungire, nu-i termen, nu...Îs două, din câte am înţeles eu.". Șpaga lui Cherecheș, camuflată în prăjituri La dosar există şi discuţia din momentul înmânării banilor, băgaţi într-o cutie, în incinta unui restaurant din Complexul Comercial Iulius Mall. "GLIGA CLAUDIA: Un cadou. Da. Da v-am făcut un platou de prăjituri. FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Cum? GLIGA CLAUDIA: V-am făcut un platou de prăjituri. Ăla mi în portbagaj. FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Păi trebuia să aduci şi să pui acolo. GLIGA CLAUDIA: În prăjituri? Da m-am gândit şi la varianta, da îi o pungă de cadou şi îi o cutie cu cadou. Nu se vede nimica. FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Îhî. Nu? GLIGA CLAUDIA: No (neinteligibil) să vă culcaţi liniştită. Aşa cum am zis noi două. Da. Următoarea tranşă, în 27, când a fi, puneţi cifrele în faţă dumneavoastră. Acuma am pus noi cifra şi după aia puneţi dumneavoastră cifra. FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Da ăştia de aicea sunt euro? Sau lei? GLIGA CLAUDIA: Da. 50 FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Deci euro, nu lei? GLIGA CLAUDIA: Nu...Doamne feri... FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: No păi... GLIGA CLAUDIA: No. Da...".

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră