sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: cartier

5 articole
Eveniment

La Iași, primul cartier smart românesc

La Iași, primul cartier smart românesc. Proiectul Sălii Polivalente va fi resuscitat în luna septembrie. La Iași, primul cartier smart românesc Aceasta este una dintre cele mai importante consecinţe ale şedinţei ordinare de ieri a Consiliului Local (CL). Plenul a aprobat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Moara de Vânt pe o suprafaţă totală de 106 ha. Citește și: EXCLUSIV Vicepreședintele ANDIS, recomandat de Bușoi, a făcut pușcărie. ANDIS este agenția care ar trebui să cheltuie trei miliarde de euro de la UE pentru spitale regionale Parte din acest teren este destinat construirii Sălii Polivalente. Continuarea, în Ziarul de Iași.

La Iași, primul cartier smart românesc (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Iași, primul cartier inteligent din România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Iași, primul cartier inteligent din România

Iași, primul cartier inteligent din România. Strategia de dezvoltare a primului cartier „inteligent” din Iaşi va fi dezbătută la sfârşitul săptămânii viitoare la Primărie. Iași, primul cartier inteligent din România Este vorba despre zona din Moara de Vânt, din jurul viitorului Spital Regional de Urgenţă (SRU). Municipalitatea intenţionează să înceapă un plan de modernizare de la „zero” având în vedere că terenul este liber acum de construcţii: câteva sute de hectare sunt proprietate publică şi privată. Citește și: Cu ce pensie uriașă a rămas Dorneanu, după nouă ani la CCR. Plus: după ce abrogarea pensiilor parlamentare a fost declarată neconstituțională, va beneficia din nou de această indemnizație În această zonă ar urma să aibă loc mai multe dezvoltări, realizate atât de autorităţi publice, cât şi de parteneri privaţi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Noul cartier de zgârie nori din zona industrială (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Noul cartier de "zgârie nori" din zona industrială

Noul cartier de "zgârie nori" din zona industrială. Una dintre cele mai anoste zone actuale ale municipiului Iaşi ar urma să devină, în câţiva ani, un cartier absolut de nerecunoscut. Potrivit planurilor unor entităţi private, avizate deja la nivel de Primărie, perimetrul delimitat de intersecţia Calea Chişinăului - Primăverii, Dedeman, intersecţia Baza 3 şi Podul Tudor Vladimirescu, acum invadat în mare măsură de ruine industriale, va suferi modificări importante din punct de vedere urbanistic. Noul cartier de "zgârie nori" din zona industrială Printre numeroase alte edificii cu funcţiuni diverse, perimetrul va fi “presărat” de mai multe clădiri de înălţimi fără precedent acum în Iaşi: de 22, 23, 25 şi chiar 26 de etaje. “Ziarul de IaşI” publică astăzi planurile urbanistice pentru această zonă în plină expansiune. Citește și: Țările din est împiedică Uniunea Europeană să impună un embargo asupra petrolului și produselor petroliere rusești. Ungaria, cel mai vehement critic al măsurii Una dintre cele mai înalte unităţi de cazare din Iaşi va fi construită la 3 km de centrul oraşului. Hotel Orizont SRL a iniţiat un plan urbanistic zonal pentru construirea unui apart-hotel la intersecţia dintre Calea Chişinăului şi bld. Tudor Vladimirescu, lângă actualul magazin Leroy Merlin. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Un cartier rezidențial impunător se înalță la Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Internațional

Un cartier rezidențial impunător se înalță la Iași

Un cartier rezidențial impunător se înalță la Iași. În primul weekend de primăvară din an, am plecat spre Copou, pornind din Păcurari, via Rediu. Pe dealul din spatele Kauflandului Păcurari se vede cimitirul, pe dealul cu o zonă arsă recent de un incendiu de vegetaţie şi, spre stânga, spre Rediu/Valea Lupului, sunt câteva construcţii. Un cartier rezidențial impunător se înalță la Iași Văzută dinspre Păcurari, coama dealului e încă liberă de construcţii. Din maşină, impresionantă e la început imaginea dealului pârjolit, se vede cât de tare s-a apropiat focul de case. Pe partea dreaptă trecem pe lângă o zonă de pădure, o imagine de care orice orăşean e însetat. Citește și: Indiferent de soarta războiului din Ucraina, Putin e din ce în ce mai aproape de a fi inculpat pentru crime de război: procurorul Curții Penale Internaționale va coopera cu Eurojust Dar odată ajunşi în zona Copoului, pe aleea Mihail Sadoveanu, priveliştea se schimbă. Chiar înainte de a ajunge la Grand View Hotel, care promite oaspeţilor săi că "liniştea naturii şi lipsa agitaţiei din oraş vor face din şederea la noi vacanţa perfectă", pe partea dreaptă a drumului se înalţă coloşi în construcţie, mormane de pământ şi resturi de şantier. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Firea minte: Ciucă m-a pus șefă peste un comitet interministerial (sursa: Facebook/Gabriela Firea)
Eveniment

Firea minte: Ciucă m-a pus șefă

Firea minte: Ciucă m-a pus șefă. "Guvernul României, prin Ministerul de Finanțe, a reușit să obțină încă un an pentru atragerea avansului. De săptămâna trecută, s-a decis constituirea unui comitet interministerial care să deblocheze proiectul Cartierul Justiției. Premierul Nicolae Ciucă m-a desemnat să coordonez acest comitet, în calitate de fost primar general al Capitalei.", a scris Gabriela Firea pe Facebook. Firea minte: Ciucă m-a pus șefă "Nicușor Dan a reușit să blocheze și ! Toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiștii din Ministerul Justiției, Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București sunt la un pas de a fi fost în zadar. 250 de milioane de dolari se vor pierde și în loc să avem un complex modern în centrul Bucureștiul rămânem tot cu o groapă insalubră.", a adăugat Firea. Citește și: Guvernul mai înființează 60 de sinecuri care se vor transforma în pensii speciale: se suplimentează personalul MAE În realitatea, constituirea comitetului interministerial de care vorbește Gabriela Firea fie nu a avut loc, fie nu a fost publicată în "Monitorul oficial". Nepublicarea în "Monitorul oficial" înseamnă un singur lucru: acel comitet nu există. De la "Cântarea României" la "Cartierul Justiției" Cartierul Justiţiei ar urma să se ridice pe două din cele 11 hectare de teren abandonat din vecinătatea Bibliotecii Naţionale din Bucureşti şi ar costa 300 de milioane de euro. De la Biblioteca Naţională spre Piaţa Alba Iulia, între bulevardele Unirii şi Nerva Traian, aproape 11 hectare de pământ betonat îşi aşteaptă utilitatea. De peste 30 de ani. Regimul Nicolae Ceauşescu a vrut să construiască un fel de mall cultural intitulat "Cântarea României". Anul 1990 a prins proiectul la stadiul de fundaţie. Lucrările s-au oprit. Statul a pierdut milioane de dolari iar "Cântarea României" a devenit un loc straniu, plin de mizerie şi cu multe seringi având urme de drog, potrivit Digi24.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră