sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: card

13 articole
Eveniment

Coșmarul cardurilor de sănătate blocate nu se mai termină, unii pacienți rămân fără medicamente

Cardurile de sănătate, blocate din nou. Sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este nefuncțional de aproape trei săptămâni. Cardurile de sănătate, blocate din nou Medicii de familie, însă, subliniază că problemele tehnice nu sunt noi, ci persistă de peste 20 de ani. Citește și: Generalul AUR Mircia Chelaru, senator, nu vrea să dea înapoi banii furați de la statul român, deși are o pensie specială uriașă Deși pacienții nu resimt întotdeauna direct întârzierile, blocajele apar atunci când medicii nu pot verifica statutul de asigurat al acestora. În unele cazuri, rețetele validate de medici sunt ulterior refuzate de sistem, iar costurile trebuie suportate chiar de aceștia, dacă pacientul se dovedește a fi neasigurat. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cardurile de sănătate, blocate din nou (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Cardurile de sănătate, blocate în 2025 (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cardurile de sănătate, blocate în 2025

Cardurile de sănătate, blocate în 2025. Începând cu 8 ianuarie 2025, sistemul unic integrat de sănătate (SIUI) a devenit o problemă majoră. Cardurile de sănătate, blocate în 2025 Platforma SIUI, utilizată pentru eliberarea rețetelor medicale și înregistrarea consultațiilor și datelor pacienților, a fost aproape inutilizabilă. Citește și: Vicepremierul Marian Neacșu și-a făcut protejata deputată PSD. Silvia Mihalcea, alături de Neacșu încă de la nunta fiului lui Dragnea Pacienții au așteptat peste două ore pentru a primi rețetele, iar în multe cazuri, medicii specialiști și cei de familie au fost nevoiți să colecteze cardurile de sănătate ale pacienților. Urmând să emită rețetele la o dată ulterioară, când sistemul va funcționa. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Când vin banii pe cardurile sociale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Când vin banii pe cardurile sociale

Când vin banii pe cardurile sociale: persoanele cu venituri reduse, deținători ai cardurilor sociale emise prin Programul național "Sprijin pentru România", vor primi în decembrie ultima tranșă de ajutor din 2024. Când vin banii pe cardurile sociale Fondurile, destinate alimentelor și meselor calde, vor fi virate în conturi, fiecare beneficiar urmând să primească suma de 250 de lei. Citește și: EXCLUSIV Generalul (r) Botoș vrea să dezvolte neuronal jandarmii printr-un proiect de 30 de milioane de euro. Se folosesc „abordarea holistă” și metoda Quantakinetic Operational Fitness Peste 2,6 milioane de români din întreaga țară vor beneficia de acest sprijin, inclusiv 92.500 de persoane din județul Iași. Din ultima categorie, 34.287 sunt în evidențele Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Iași și aproape 58.300, înregistrate la Casa Județeană de Pensii (CJP) Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cardurile de energie au devenit inutile (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cardurile de energie au devenit inutile

Cardurile de energie au devenit inutile. Ajutorul pentru încălzirea locuinței, acordat anterior pe cardurile de energie, nu mai este disponibil. Cardurile de energie au devenit inutile Sprijinul în valoare de 1.400 de lei a fost transferat până în decembrie anul trecut din fonduri europene. În acest an, singurul ajutor destinat persoanelor vulnerabile este cel oferit de autoritățile locale conform Legii 226/2021. Cererile pentru acest sezon se depun deja la Direcția de Asistență Socială. Citește și: Ipocrizia lui Lipă: dublu campion mondial lăsat fără indemnizație de merit, deși a câștigat și un proces, în timp ce angajații unor federații iau premii de sute de mii de euro Din cauza unor informații eronate apărute recent în spațiul public, foștii beneficiari ai cardurilor de energie au început să își verifice soldurile, reclamând întârzierea banilor. Însă acest sprijin, acordat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), nu mai este activ. Ajutorul a fost virat integral până la finalul anului trecut și a putut fi utilizat de beneficiari până în primăvara acestui an. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Înșelăciune cu carduri de transport public (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Înșelăciune cu "carduri de transport public"

Înșelăciune cu "carduri de transport public". "Cucoană, dar mult te mai plimbi! Postezi și la Craiova, și la Constanța", comentează cineva pe pagina de Facebook "Cardul de Transport Public din Constanța" ca răspuns la exclamația entuziastă a unei așa-zise cliente. Înșelăciune cu "carduri de transport public" Aceasta ar fi achiziționat cardul de 12 lei, cu valabilitate de șase luni, care îi permite să circule pe toate liniile de transport public din oraș, fără să plătească nimic în plus. Citește și: Eurostat: România, una din cele mai slabe creșteri ale PIB din UE și una din cele mai dure prăbușiri ale serviciilor Escrocheria e evidentă. Pe Facebook, am numărat peste 20 de pagini intitulate Cardul de transport public din Arad, Oradea, Iași, Brașov, Galați, Brăila, Ploiești, Constanța etc. Pentru unele dintre aceste orașe au fost create și câte trei pagini cu aceeași denumire. Pe toate mesajul e același, iar Compania de Transport Public Iași (CTP), l-a redat integral într-o postare pe pagina reală, oficială, a CTP Iași, pentru a avertiza eventualii utilizatori ai serviciului de transport public că pot deveni victimele unei fraude dacă răspund la cererile escrocilor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pensiile pe card vin mai repede (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Pensiile pe card vin mai repede

Pensiile pe card vin mai repede: acestea vor fi virate pe 12 septembrie, în timp ce poștașii vor duce banii acasă pensionarilor până pe data de 15 septembrie, a precizat Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii Iași. Pensiile pe card vin mai repede Deși majoritatea pensionarilor din județul Iași au ales metoda electronică de plată, o parte încă preferă să își primească banii în numerar, așteptând vizita poștașului. Citește și: Marcel Ciolacu vrea să-l ierte pe prietenul său Robert Negoiță de datorii de circa 200 de milioane de lei către stat prin efectul amnistiei fiscale anunțate de premier La nivelul Iașiului, 150.909 de pensionari din totalul de 159.767 au fost incluși în procesul de recalculare a drepturilor de pensie. În urma acestui proces de recalculare, cea mai mare creștere a unei pensii a fost de 8.000 de lei, iar cea mai mică creștere de numai un leu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cardul de sănătate, sistem în colaps (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cardul de sănătate, sistem în colaps

Cardul de sănătate, sistem în colaps. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate va fi reconstruit, deoarece tehnologia actuală este depășită. Cardul de sănătate, sistem în colaps În plus, cardul va putea fi accesat în format electronic pe telefon, similar cu un card bancar. Citește și: Românul cu cele mai mari șanse la Nobel în viitor – Albert-László Barabási, născut în Harghita. Barabási, care e și cetățean maghiar, a fost ales membru al Academiei de Științe a SUA Mulți medici din toată țara se plâng de mult timp de faptul că nu pot folosi cardurile de sănătate. Principala problemă este că sistemul fie funcționează foarte lent, fie nu funcționează deloc. Medicii au semnalat că nu pot ajuta pacienții cu rețetele gratuite care li se cuvin și, adesea, sunt nevoiți să acceseze sistemul noaptea, din timpul lor liber, pentru a-și putea ajuta pacienții. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cash de pe cardul de energie? (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cash de pe cardul de energie?

Cash de pe cardul de energie? O informaţie apărută, recent, în spaţiul public legată de posibilitatea încasării banilor din cardurile de energie a creat o mare confuzie în rândul beneficiarilor acestui sprijin. Cash de pe cardul de energie? Nici măcar angajaţii Poştei Române şi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) nu cunosc noutăţile legislative. Citește și: Cine este pesedistul care a prelungit, pe șest, licența Roșia Montana Gold Corporation, din 2019 în 2024: a fost numit în 2017 la șefia ANRM de Mihai Tudose, prietenul lui Ciolacu În timp ce unii au spus că sunt "dezinformări", alţii au declarat direct că nu există această posibilitate. Pentru ca, ulterior, să revină cu un alt răspuns. Contradictoriu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Funeriu desființează limitarea plăților cash Foto: Facebook
Eveniment

Funeriu desființează limitarea plăților cash

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, desființează limitarea plăților cash: „Folosesc preponderent cardul, dar îngrădirea opțiunii de a folosi cash este cel mai grav și anticonstituțional abuz al statului”. El a apreciat că, urmare a măsurilor luate de guvernul Ciolacu, AUR va câștiga din punct de vedere electoral. Citește și: Guvernul a dat cea mai valoroasă și profitabilă companie de stat pe mâna unui politruc UDMR, cu studii dubioase, dar căsătorit cu fiica unui afacerist conexat la PSD, din Buzău Premierul Ciolacu a anunțat, marți, că va schimba legislația adoptată recent privind limitarea plăților în numerar. Funeriu desființează limitarea plăților cash „Adevăruri pe care nimeni nu le spune clar despre tembelismul limitării cash-ului, așa că le spun eu, care sunt un pro-UE convins și, sper, convingător: 1) Limitarea cheltuielilor cash sau obligația de a declara magazinului sau oricui altcuiva, a priori, de unde ai banii, ce vrei să faci cu ei, este o chestie profund anticonstituțională: Art 44, alin 8 din Constituție scrie clar: «Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.»*. Deci averea oricui este PREZUMATĂ licită, nu e treaba proprietarului să arate de unde are bani și ce vrea să facă cu ei. 2) Da, să mă controleze fiscul de 1000 de ori pe an dacă vrea să facă asta. Da, să mă investigheze procurorii cât vor ei dacă au date care arată că s-ar putea ca averea să provină din infracțiuni. Să mă dea în judecată dacă ei consideră că au suficiente date pentru asta. Banca sau Ghiță de la sculărie să sesizeze Oficiul Național Împotriva Spălării Banilor de câte ori vor, să mă pârască vecinii. Asta e OK. Dar să vină statul și să mă oblige să cheltuiesc aproape toți banii prin bancă este strigător la cer, din cel puțin două motive: a) primul este că Maricica de la ghișeu are acces instant la TOATE cheltuielile mele: poate ști că am fost la oftalmolog, că mi-am luat mașină de la PorWagen, haine de la Zoriklo și aparat de ras de la Panabraun. Dacă vi se pare că e OK ca statul sau funcționarul să știe ce faceți cu banii, imaginați-vă două secunde că statul ăla care știe e condus de unul ca Dragnea. Na, acum mai vă e paralel că știe tot? b) Al doilea este că pentru fiecare astfel de tranzacție banca îmi ia procentaj. Pe care nu am chef să fiu obligat să-l plătesc și nici nu are statul a mă forța să intru într-o relație contractuală cu o anume firmă privată, numită bancă. Dacă plăcerea mea personală e să am tone de cash la saltea, e treaba mea, nu a statului. Dacă sunt cardofob e din nou treaba mea. Ca să nu mai vorbim de nană Florica care ia pensia și nu are bancomat lângă fântână, și care vrea să ia lemne de foc cu o sumă mai mare decât limita impusă abuziv (sau furnizorul a încasat cash în ziua respectivă mai mult decât limita). 3) Nu, a milita pentru folosirea banilor cash dacă vrei, nu e teoria conspirației, nu e o temă a anti-europenilor, e o temă perfect legitimă. Eu sunt profund pro-european, pro-UE, pro orientarea către Vest a României, fără rezerve și fără vreun bemol. Nimeni de la Bruxelles nu cere statului să se bage în cash-ul oamenilor. Pot înțelege că în multe țări dinamica oamenilor e să folosească telefonul sau cardul pentru că e mai comod (plătești o taxă băncii pentru confortul de a nu trebui să cari bani pe care îi poți pierde cu tine). Eu însumi folosesc preponderent cardul, dar îngrădirea opțiunii de a folosi cash este cel mai grav și anticonstituținoal abuz al statului împotriva persoanei”, a scris Funeriu. „Astfel de acțiuni nu fac decât să dea apă la moară AUR~ El spune că trebuie luptat împotriva evaziunii, dar nu îngrădind drepturi. „Da, colectarea este foarte mică, din două motive: birocrație cretinoidă (de exemplu profesorii care fac meditații nu pot, simplu, merge la fisc și spune «am făcut meditații de 10.000 de lei, vreau să plătesc 1600 impozit», ci trebuie să-și facă PFA sau alte minuni) și evaziune. Dacă un tânăr vecin îl ajută pe tata să taie lemne 2 zile, nu ai cum să îl plătești legal pe omul ăla. În concluzie: da, trebuie luptat dur împotriva evaziunii, trebuie luptat dur împotriva corupției, trebuie luptat dur împotriva spălării banilor. Dar nu îngrădind dreptul care stă la baza tuturor drepturilor: acela de a-ți folosi liber averea. Prezumată licită prin Constituție”, a apreciat fostul ministru al Educației. Citește și: EXCLUSIV Rețeaua Truică – Dimofte, devoalată de ex-soțul judecătoarei cu avere nejustificată de 30 de milioane de lei. Dimofte, verificat de CNSAS pentru legături cu Securitatea Daniel Funeriu explică și cine va câștiga, politic: „Astfel de acțiuni, de-a dreptul aberante, nu fac decât să dea apă la moară AUR: exacerbează temerile legitime ale oamenilor care sunt împinși să aleagă un vehicul politic toxic, AUR. Pentru că restul partidelor, într-o veselie ovină, îi faultează inutil pe oameni acolo unde doare: la portofel”.

George Simion nu are card şi îşi ia banii cash Foto: Facebook
Politică

George Simion nu are card şi îşi ia banii cash

Președintele AUR, George Simion nu are card şi îşi ia banii cash la Parlament: „Nu aş vrea ca cineva care are acces la acele date să ştie pe unde am mers eu, pentru că este o chestiune de principiu, vreau să văd dacă se pot face plăţi în numerar”, a spus el, citat de news.ro. Simion a afirmat că toate plățile sunt făcute în numerar. Citește și: Șocant: judecătoarea drogată și șpăgară din Suceava s-a folosit de bodigurazii unui interlop ca să ia copiii de la fostul soț Liderul AUR a mai afirmat că şi-a certat soţia pentru că a făcut credit pentru casă, pentru că dacă iniţial plătea 800 de lei, a ajuns să plătească 1.500 de lei rata. George Simion nu are card şi îşi ia banii cash George Simion a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, dacă plăteşte vreodată cu card, el arătând că nu plăteşte pentru că nu are card. „Nu aş vrea ca cineva care are acces la acele date să ştie pe unde am mers eu, pentru că este o chestiune de principiu, vreau să văd dacă se pot face plăţi în numerar”, a mai afirmat Simion, adăugând că toate plăţile le face în numerar. George Simion a mai declarat că ”este absolut greţos cum băncile, în primele cele austriece, ele au dat tonul, se pregătea şi una româneacă, privată, se pregăteau săptămâna viitoare să mărească comisioanele, când ei trîiesc foarte bine numai din împrimuturile pe care le dau la stat”, a mai afirmat preşedintele AUR. Citește și: Judecătoarea drogată și șpăgară din Suceava boteza, împreună cu amantul ei Cotoară, copiii interlopilor din Rădăuți. Tovarășii iubitului ei, scăpați de arest de judecătoare Simion a declarat că şi-a certat şi soţia pentru că părinţii ei i-au făcut credit să îi cumpere un apartament. „A renunţat la acel apartament, s-a mutat cu mine, dar a făcut un credit şi sper să şi-l închidă, a vorbit cu părinţii să îl returneze. (..) Plătea 800 de lei la început şi acum plăteşte 1.500 de lei, şi în postura ei sunt sute de mii de oameni care şi-au luat case, pe care nu îi apără nimeni, pentru că în România nu dictează premierul şi preşedintele, ci băncile şi cazinourile”, a arătat liderul AUR.

Cardul de sănătate - mort, rețete - lipsă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cardul de sănătate - mort, rețete - lipsă

Cardul de sănătate - mort, rețete - lipsă. Problemele cu SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat) şi cu PIAS (Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate) au adus medicii şi pacienţii aproape de limita disperării. Cardul de sănătate - mort, rețete - lipsă Pe tot parcursul săptămânii trecute, sistemul a mers aproape dezastruos, au arătat mai mulţi medici de familie. A fost una dintre cele mai negre perioade de funcţionare a sistemului: a fost căzut mai multe zile la rând. Citește și: VIDEO Minora gravidă umilită de Piedone într-o postare video pe Facebook a născut prematur, a doua zi după interacțiunea cu primarul Iar medicii au fost nevoiţi să facă o colecţie de carduri de sănătate pentru a găsi ferestre în sistem, când a funcţionat, ca să poată elibera reţetele. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Vin cardurile pentru ajutorul de căldură (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Vin cardurile pentru ajutorul de căldură

Vin cardurile pentru ajutorul de căldură. Românii cu venituri mici, care ştiu că s-ar încadra pentru ajutorul financiar de 1.400 de lei, ajutor cu care să îşi poată plăti facturile la căldură, curent sau chiar să îşi cumpere lemne şi alte materiale de încălzire, trebuie să aştepte să primească de la poştaşi cardul de energie. Vin cardurile pentru ajutorul de căldură Lista este alcătuită de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi transmisă Poştei Române, care va trimite beneficiarilor plicul acasă peste câteva zile. Asta, însă, fără ca oamenii să fi primit între timp o înştiinţare că se află printre cei care vor primi aceşti bani. Citește și: Rădulescu (BNR): Avem 0,85% din PIB pensii speciale; în doi – trei ani s-ar putea să ajungem la 1,5%, o cheltuială bugetară inacceptabilă, insuportabilă, nesustenabilă Sprijinul se acordă per loc de consum, iar în gospodăriile cu mai mulţi locuitori venitul pe membru de familie nu trebuie să treacă de 2.000 de lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Plată cu cardul a călătoriei, direct în autovehicul Foto: Facebook STB
Eveniment

Plată cu cardul a călătoriei, direct în autovehicul

Plată cu cardul a călătoriei, direct în autovehicul: STB a anunțat că va implementa acest sistem pe toate liniile din Capitală. Plată cu cardul a călătoriei, direct în autovehicul „Plata cu cardul bancar este cea mai simplă şi rapidă modalitate de a achita o călătorie cu mijloacele de transport în comun. Până acum, această facilitate era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar şi Mercedes Hibrid. Pentru a permite tuturor cetăţenilor să îşi achite rapid şi uşor călătoria, chiar dacă nu deţin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat – tramvai, troleibuz sau autobuz de generaţie veche, STB SA a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziţie a acestui serviciu. (…) Implementare în 180 de zile Termenul de implementare a serviciului de plată cu cardul bancar direct în vehicule este de 180 zile, condiţionat şi de situaţia pandemică la nivel internaţional ce a afectat piaţa de componente electronice şi implicit numărul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a STB. Citește și: EXCLUSIV Achiziția de corvete, blocată de afaceristul Bosânceanu. Franța nu renunță la contractul de 1,2 miliarde euro Potrivit sursei citate, un alt avantaj al acestei soluţii de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât şi plata cu cardul de transport. Greva STB s-a încheiat marți dimineață, după ce cu o zi în urmă conducerea STB a anunțat că angajează șoferi, iar cei care nu vin la muncă vor fi sancționați până la desfacerea contractului de muncă. Până acum, nimeni nu a fost concediat, dar conducerea STB spune că angajații nu vor primi banii pentru zilele în care au lipsit nemotivat de la muncă. Angajații au promisiunea că vor începe negocierile pe contractul colectiv de muncă după aprobarea bugetului.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră