sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: cânepă

5 articole
Politică

Călin Georgescu face apologia cânepei

Filmarea care poate explica totul: Călin Georgescu face apologia cânepei, planta din care se extrage THC, substanța psihotropă din marijuana. „Fraţilor, ţineţi cu dinţii de această plantă”, spune el într-o filmare pe rețelele sociale. Dintr-un anumit sortiment de cânepă, cânepa indiană, Cannabis sativa indica, se extrage THC (tetra-hydro-cannabinol), substanță cu efect psihotrop. Citește și: Fără precedent: CCR a anulat turul I al alegerilor prezidențiale. Procesul electoral se reia „în integralitate” Filmarea cu Georgescu a fost făcută în 2022, la evenimentul “Expo la Cânepă”. Călin Georgescu face apologia cânepei „Cânepa înseamnă suveranitatea fiinţei om. Aici este tema primordială, nu doar pentru noi ca popor român, ci pentru întreaga umanitate. Dacă egiptenii, pentru a dăinui, aveau piramidele, poporul român pentru a dăinui are cânepa. Ea nu este doar o plantă cu peste 25.000 de utilizări, cu capacităţi magnifice şi în niciun caz, cel puţin cânepa industrială, cannabis sativa, faţă de indica, nu are efecte halucinogene”, a spus Georgescu. Potrivit lui Georgescu, cânepa este un “simbol al identităţii noastre”, adăugând că această plantă este “sacră”. „Nu există altă formă de a renaşte ca popor, ca naţie şi ca omenire decât dacă combinăm şi înţelegem legătura dintre economie şi spiritualitate. Spiritul ni-l dă cânepa. Din cânepă, practic, noi putem rezolva cea mai mare parte economică şi socială a poporului român”, a mai spus candidatul prezidenţial (...) Totul este informaţie. Iar cânepa îţi dă informaţie. Fraţilor, ţineţi cu dinţii de această plantă. Plantă învăţător. De la ea învăţăm totul. Învăţăm cum e viaţa, cum vibrează”, a mai afirmat candidatul la președinția României.

Călin Georgescu face apologia cânepei Foto: Captură video
Uleiul cu cânepă, trafic de droguri (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Uleiul cu cânepă, trafic de droguri

Uleiul cu cânepă, trafic de droguri. Vânzarea oricăror produse conținând extrase de cânepă reprezintă pentru judecătorii ieșeni trafic de droguri. Uleiul cu cânepă, trafic de droguri Magistrații Curții de Apel au pus definitiv semnul egal între marijuana vândută pe la vreun colț de stradă și șamponul cu extras de cânepă, condamnându-i pe administratorii a două firme care comercializau astfel de produse. Citește și: Rentă viageră de 21.000 de lei lunar pentru David Popovici, după retragerea din activitate, din partea statului. Suma nu se oferă automat, sportivul trebuie să o ceară Decizia judecătorilor ieșeni reprezintă un precedent pentru cele mai diverse situații. Activistul Cristian Dide este judecat în această perioadă tot la Iași, tot sub acuzația de trafic de droguri, după ce a trimis DIICOT două colete conținând diverse produse pe bază de cânepă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Condamnări cu închisoarea pentru cânepă industrială (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Condamnări cu închisoarea pentru cânepă industrială

Condamnări cu închisoarea pentru cânepă industrială. Justiția ieșeană nu suportă cânepa, fie că e vorba de cea fumată la colțul blocului, fie că e cea din care se fac saci și frânghii. Condamnări cu închisoarea pentru cânepă industrială Administratorii a două firme au fost condamnați în primă instanță pentru trafic de droguri, după ce unul a vândut, iar celălalt a cumpărat produse conținând extrase de cânepă. Citește și: Sumele astronomice pe care statul român să le plătească în 2024 magistraților care au dat statul în judecată ca să primească salarii mai mari: circa două spitale regionale ultramoderne Cei doi au spus că produsele nu puteau avea în niciun caz efecte psihoactive, din cauza concentrației extrem de reduse de substanță activă, dar apărarea a fost respinsă. Indiferent de concentrație, conform legislației românești, cânepa prin care fugea Ion Creangă este drog. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DIICOT anchetează cai verzi pe pereți (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

DIICOT anchetează cai verzi pe pereți

DIICOT anchetează cai verzi pe pereți. Procurorii DIICOT nu au reuşit seara trecuta să-i convingă pe magistraţii Tribunalului că acuzaţii din dosarul fabricii de droguri de la Miroslava trebuie să rămână după gratii. DIICOT anchetează cai verzi pe pereți Un prim lot de nouă inculpaţi în dosar, incluzându-l pe cel considerat liderul grupării, a fost prezentat ieri după-amiază judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă. Citește și: Pescobar de la „Taverna Racilor” a încasat câte 10.000 de euro pe zi în 2022. Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău După șapte ore de dezbateri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului a dispus în cazul a opt dintre inculpaţi, inclusiv în cel al poliţistului Vlad Acatrinei, luarea măsurii arestului la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. În cazul canadianului Philipp Fuhrmann, s-a dispus doar luarea măsurii controlului judiciar pentru două luni, perioadă în care nu va avea dreptul să părăsească limitele judeţului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Diferența dintre cannabis și cânepă industrială (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Diferența dintre cannabis și cânepă industrială

Diferența dintre cannabis și cânepă industrială: dosarul de trafic de droguri al activistului Cristian Dide ajunge la Curtea Constituţională. Diferența dintre cannabis și cânepă industrială Magistraţii Tribunalului Iași au admis cererea lui Dide privind sesizarea CCR în privinţa unor articole din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. În plângerea sa, Dide a invocat faptul că actuala legislaţie permite condamnarea ca traficant şi a unui simplu cultivator de cânepă industrială, care de altfel beneficiază legal de subvenţii pentru cultura înfiinţată. Citește și: Rafila minte din nou: „Un director financiar într-un mare spital are în jur de 3.000 de lei salariu”. Datele publice arată că aceștia au circa 8.800 de lei, net, fără sporuri O eventuală decizie favorabilă ar putea fi exploatată însă şi de traficanţii de droguri, care ar putea invoca în favoarea lor faptul că procurorii nu au demonstrat că "iarba" găsită asupra lor conţine o cantitate suficientă de substanţă psihoactivă pentru a fi considerată drog. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră