duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: calatorie

4 articole
Internațional

Moş Gerilă rusesc evită granița cu Ucraina

Moş Gerilă rusesc evită granița cu Ucraina. Versiunea rusească a lui Moş Crăciun, se va ţine la distanţă de graniţa cu Ucraina şi de regiunile ucrainene anexate de armata rusă, cu ocazia călătoriei sale pe care o întreprinde în fiecare an cu trenul prin Federaţia Rusă, informează DPA. Moş Gerilă rusesc evită granița cu Ucraina Moş Gerilă va face peste 70 de opriri între oraşul portuar din estul extrem Vladivostock şi până la Sankt Petersburg, potrivit unui program oficial publicat luni de Căile Ferate Ruse. În mod notabil, regiunile Krasnodar, Rostov, Belgorod, Kursk şi Breansk, care se află în vestul Rusiei şi de-a lungul graniţei cu Ucraina, nu figurează în acest program. Teritoriile ucrainene anexate - Crimeea, Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson - nu au fost nici ele incluse. Trenul lui Moş Gerilă este un proiect turistic pe care Căile Ferate Ruse l-au lansat anul trecut în colaborare cu autorităţile dintr-o regiune aflată în nordul Rusiei, Vologda. Festivități de iarnă reduse Potrivit legendelor ruseşti de Crăciun, Moş Gerilă nu trăieşte la Polul Nord, ci în micul sat Veliki Ustiug din regiunea Vologda. În acest an, Moş Gerilă şi-a început călătoria în luna octombrie, pentru a putea să ajungă în toate localităţile programate în turneul său, până la jumătatea lunii ianuarie. Citește și: VIDEO Propaganda Kremlinului îi îndeamnă pe cetățenii ruși, într-un clip publicitar, să se înroleze ca să poată cumpăra telefoane mobile copiilor lor. Videoclipul nu arată marca telefonului Din cauza războiului din Ucraina, multe localităţi din Federaţia Rusă şi-au redus festivităţile ocazionate de sărbătorile de iarnă. Cu toate acestea, pentru a păstra o aparenţă a normalităţii, administraţiile orăşeneşti şi regionale din întreaga ţară au anunţat că vor menţine festivităţile de Anul Nou, organizate cel puţin la scară mai mică.

Moş Gerilă rusesc evită granița cu Ucraina (sursa: Twitter/Russian Railways)
Minori neînsoțiți în străinătate, lege periculoasă. În imagine, Silvia Tăbușcă, ECLER (sursa: defapt.ro)
Eveniment

Minori neînsoțiți în străinătate, lege periculoasă

Minori neînsoțiți în străinătate, lege periculoasă. Rețeaua de ONG-uri împotriva Traficului de Persoane (RoTIP) solicită Senatului României să retragă de urgență Proiectul de lege B658/2022, care "nu poate fi o modificare legislativă eficientă și în favoarea copilului român sau a celui aflat pe teritoriul României". Minori neînsoțiți în străinătate, lege periculoasă "88 de membri ai Senatului României promovează un proiect de lege care pune în pericol minorii români și pe cei cu drepturi asimilate acestora. Proiectul de lege urmărește schimbarea regimului juridic de circulație în străinătate pentru minori, reducând vârsta de la 18 la 16 ani. Această măsură legislativă a fost introdusă la Senat pe data de 24 octombrie și pare să parcurgă rapid procesul legislativ.", arată RoTIP într-un comunicat. România, cei mai mulți minori traficați "Modificarea vine și în contextul în care copiii ucraineni au dreptul de a călători neînsoțiți de la vârstade 16 ani. Reducerea vârstei de circulație în străinătate pentru minori, de la 18 la 16 ani,vulnerabilizează și mai mult copiii români și ucraineni aflați în fața rețelelor de criminalitate organizatăcare sunt foarte active în ambele state. În practică, scoaterea din România a copiilor, potențiale victimeale traficului de minori sau altor forme de criminalitate, va fi facilitată de această modificare legislativă. Citește și: Frustrarea generalilor ruși poate duce la folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina, potrivit informațiilor deținute de Washington. Alertă la Casa Albă Menționăm că România are cel mai mare număr de minori traficați în Europa și că numărulacestora a crescut de 10 ori în 2 ani, arată Raportul Comisiei Europene la pagina 33, publicat în octombrie 2020. Datele statistice pentru anul 2020, publicate de Guvernul României și prelucrate de ECLER, arată cănumărul de copii exploatați este în continuă creștere, acoperind toate vârstele - de la 1 an la 18 ani, cuo pondere foarte mare a copiilor cu vârste între 16 și 18 ani care sunt, în special, exploatați sexual.", mai arată rețeaua de ONG-uri.

Ce vaccinuri sunt necesare în concediu (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Ce vaccinuri sunt necesare în concediu

Ce vaccinuri sunt necesare în concediu. Există state sau zone geografice unde anumite vaccinuri sunt obligatorii sau sunt doar recomandate. Ce vaccinuri sunt necesare în concediu Recomandările prinvind condiţiile de călătorie pot fi găsite pe site-ul MAE. "Trebuie să se ştie că există o serie de boli care se transmit în special prin muşcătura de insecte, cum ar fi febra galbenă, pentru care unele state impun obligativitatea vaccinului şi malaria, pentru care se poate face profilaxie. Citește și: Primele patru luni din 2022: zero sume absorbite din PNRR și scădere puternică a investițiilor, față de 2021. Au explodat cheltuielile cu dobânzile și asistența socială Cazuri de malarie ale unor persoane venite din ţări cu risc am tratat şi noi la spital", a spus dr. Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva". Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia (sursă: Facebook/Discover Turkey)
Eveniment

Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia

Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Turcia că, din cauza condiţiilor meteorologice, deplasarea pe autostrada E80 (O3) se desfăşoară în condiţii dificile, existând riscul închiderii sau blocării circulaţiei pe porţiuni din principalele artere care conectează oraşul Istanbul cu provincia turcă Trakiya şi cu Aeroportul Internaţional Istanbul, în special pe timp de noapte. Citește și: EXCLUSIV Mama ministrului Vîlceanu de la Proiecte Europene continuă afacerile cu companiile falite de statTotodată, Aeroportul Internaţional Istanbul - Aeroportul Sabiha Gokcen funcţionează la capacitate redusă până în după-amiaza zilei de joi, deservind prioritar zborurile care au fost deviate de pe alte aeroporturi din zonă.MAE le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să efectueze deplasări rutiere sau aeriene să se informeze asupra evoluţiei condiţiilor meteorologice şi să ia în calcul reprogramarea călătoriei, pe cât posibil, pentru a evita blocaje în circulaţia rutieră sau pe aeroport. Ninsorile aduc avertizare de călătorie în Turcia pentru români Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90 3124477945, +903124477940 şi Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516, +902123583537. Citește și: EXCLUSIV Boloș confirmă că e dispus să preia portofoliul Digitalizării: „Găsesc argumente pentru un răspuns pozitiv”De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale misiunii diplomatice a României în Turcia: +90532.318.1726 şi Consulatului General al României la Istanbul: +905335420695.Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet ankara.mae.ro, istanbul.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră