sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: budai

49 articole
Politică

Ciolacu a ascuns-o pe Lipă la Botoșani

Marcel Ciolacu a ascuns-o pe Elisabeta Lipă la Botoșani, unde PSD are, probabil, cea mai penibilă ofertă: pe liste mai sunt ex-ministrul Marius Budăi, forțat să demisioneze după scandalul azilurilor groazei, și ex-baroneasa Doina Federovici, cea care controla spitalul județean unde o gravidă a murit în chinuri, așteptând intervenția unui medic. Citește și: FOTO Unde ar locui Marcel Ciolacu, alături de iubita sa, Sorina Docuz, și copilul lor: o vilă bine ascunsă lângă TVR – jurnalist Ciolacu a ascuns-o pe Lipă la Botoșani Lipă deschide lista de candidați PSD la Camera Deputaților. Ea este direct implicată în protejarea matrapazlâcurilor de la federația de canotaj, unde personalul auxiliar ar urma să ia prime de peste 5,5 milioane de euro. Elisabtea Lipă este din Siret, Suceava, și nu are nici o legătură cu județul Botoșani. Pe locul doi pe lista de Camera Deputaților este controversatul Marius Budăi, care a absolvit o facultate privată la 18 ani după ce luase bacalaureatul. Libertatea a scris că mai multe colege de partid l-au acuzat, sub protecția anonimatului, că le-a hărțuit, dar Marcel Ciolacu a respins aceste acuzații. Pe locul unu la Senat este Doina Federovici, ex-președinte al Consiliului Județean. CV-ul ei este de negăsit în spațiul public. Ea este cea care l-a susținut pe Marius Budăi, fost magazioner DGASPC, să fie ministru al Muncii și l-a numit manager interimar al Spitalului Județean Botoșani pe Angel Călin, lăcătuș mecanic și economist la o fermă, cu zero experiență în managementul sanitar. Din puținele informații publice despre Fedorovici, se știe că s-a născut în 1974 și și-a luat licența în 2001, la Academia de Poliție, deci avea 27 de ani. Nu se știe cursurile cărei universități a absolvit. Potrivit unor relatări din presă ea ar fi urmat cursurile unei facultăți din Târgoviște. Fedorovici este extrem de activă pe Facebook, unde se remarcă prin toaletele schimbate frecvent și mesaje profunde precum: „ Frumos în suflet să vă fie!”. Sau: „Desaga cu bucurii este în inima fiecăruia. Frumos și bucurie în suflet să aveți!”.

Ciolacu a ascuns-o pe Lipă la Botoșani Foto: Facebook
PSD a blocat majorarea plafonului de impozitare a pensiilor Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

PSD a blocat majorarea plafonului de impozitare a pensiilor

PSD a blocat, timp de doi ani, majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei: proiectul adoptat azi, în mare viteză, a zăcut prin Parlament din 19 septembrie 2022. Marius Budăi, fost ministru PSD al Muncii, ironiza proiectul, când a fost depus, spunând că proiectul PNL ar însemna, de fapt, impozitare progresivă. Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului nu se mai poate ascunde: trebuie să ia o decizie în privința inechităților cauzate de recalcularea pensiilor Abia azi a fost adoptat acest proiect, cu o largă majoritate și inclusiv cu voturile PSD. PSD a blocat majorarea plafonului de impozitare a pensiilor Așa numitul „proiect de Lege pentru modificarea alin.(1) al art.100 din legea nr.227/2015 privind Codul fiscal”, care prevede că „venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei” a fost depus la 19 septembrie de un grup de parlamentari PNL, plus doi senatori PSD. Imediat ce a fost depus, Marius Budăi, care era la acel moment ministru, a atacat, ironic, inițiativa legislativă, care o avea drept co-inițiatoare, pe Raluca Turcan, fost ministru al Muncii. „Eu o văd ca pe o propunere care vine într-o susținere și într-o deschidere de dialog pentru o impozitare progresivă. Discuția de bază și elementul de bază este impozitarea progresivă. Această scutire până la 2000 de lei tot PSD a făcut-o. Colegii noștri din coaliție, de la PNL au fost când noi am încercat să punem pe masa discuției, pe masa dialogului în coaliție, o discuție despre o posibilă impozitare progresivă în România, au sărit în sus, că nu. Acum vin dumnealor cu o propunere ca acesta”, a spus el, citat de Gândul, la 26 septembrie 2022. Ulterior, proiectul a trecut de Senat fără a fi votat - prin adoptare tacită - și de la începutul anului 2023 a rămas în Camera Deputaților. Mai mult, caă snu voteze un proiect PNL, Marcel Ciolacu a vrut să adopte o orodonanță de urgență. Aceasta ar fost neconsitituțională, fiindcă nu se pot emite OUG-uri care se suprapun unor proiecte de legi aflate în dezbaterea Parlamentului. Mai mult, în primăvara anului acesta, premierul Ciolacu relua ideea creșterii plafonului de impozitare, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, dar nu a făcut nimic.

Ciolacu îl apără pe Pieleanu și îngroapă scandalul agresiunilor sexuale de la SNSPA Foto: Facebook
Politică

Ciolacu apără pe Pieleanu și îngroapă scandalul agresiunilor

Președintele PSD Marcel Ciolacu îl apără pe sociologul Marius Pieleanu, suspectat că hărțuia studentele, și îngroapă scandalul agresiunilor sexuale de la SNSPA, așa cum a îngropat și acuzațiile împotriva ministrului PSD Budăi, suspectat că își agresa colegele de partid. “N-ați vrea, totuși, înainte de a judeca pe cineva – și cred că nu e rolul meu să judec pe cineva - haideți să aflăm întreg adevărul“. Citește și: Sociologul favorit al PSD și al Antenei 3, Pieleanu, acuzat că era un prădător sexual, la fel ca Bulai: „Aveți grijă cu ăștia” Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, 31 iulie, cum comentează scandalul în care este implicat sociologul Alfred Bulai şi faptul că unele foste studente de la SNSPA au scris că și Marius Pieleanu, un apropiat al PSD, le agresa sexual. “Și am venit și v-am spus, tremurând, cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni, și cum risc să nu pot intra în examenul de licență din cauza lui. Și asta pentru că i-am refuzat avansurile“, a relatat, pe Facebook, Carmen Radu, într-un mesaj către Mihaela Miroiu. Ciolacu îl apără pe Pieleanu și îngroapă scandalul agresiunilor sexuale de la SNSPA “Ce înseamnă un apropiat al PSD-ului, dacă nu vă supărați? Nu înțeleg remarca. Nu e nici dușman al PSD-ului. N-ați vrea, totuși, înainte de a judeca pe cineva – și cred că nu e rolul meu să judec pe cineva -, haideți să aflăm întreg adevărul. Dacă s-a întâmplat așa ceva, veți vedea că se vor lua măsurile pe care le impune legea. Ministrul Educației sunt ferm convins că a declanșat anchetele împreună cu conducerea SNSPA. Sunt și procurorii autosesizați. Nu intervenim într-o anchetă penală. O să intervenim dacă dispune Ministrul Educației administrativ. Știți foarte bine că este un Consiliu Național al Rectorilor, care este independent de minister și de prim-ministru. Depinde ce ne dorim. În ce societate dorim să trăim. Eu am trăit în comunism, nu vreau să mai trăiesc. Vreau într-o societate cu independență a autorităților”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. El a avut o reacție asemănătoare când ministrul PSD al Muncii Marius Budăi a fost acuzat că și-a hărțuit colegele. „Aveți dovezi în acest sens, aveți ceva detaliat sau o vendetă personală cu domnul Budăi? Nu îmi spuneți mie că femeile sunt abuzate de PSD, că nu ține. Despre ce victimă vorbim? Vorbiți cu colega, dacă se consideră victimă, să meargă la Poliție”, a declarat Ciolacu în februarie 2023. Citește și: Două turiste, jefuite în Făgăraș: după o zi de drumeții, s-au trezit, noaptea, fără corturi, saci de dormit și haine. “Avem o țara faină, păcat că-i locuită“, comentează, amar, una dintre ele După aceste declarații, acuzațiile împotriva lui Budăi au dispărut și nu au fost lămurite până azi.

Profilul noilor baroni din camarila lui Ciolacu: cu Negoiță, liderul PSD pare să fi dezvoltat o relație foarte strânsă
Politică

Profilul noilor baroni din camarila lui Ciolacu

De la Piedone și Robert Negoiță la Simonis și Horia Constantinescu: profilul noilor baroni din camarila lui Marcel Ciolacu, pe care acesta-i susține oficial sau neoficial, este evident. Toți aceștia au studii dubioase, provin de la licee slabe și și-au luat o diplomă la o universitate privată. Citește și: Milioanele acumulate misterios de bugetarul Horia Constantinescu, care împrumută firme cu pierderi imense. A luat bac-ul la 21 de ani și vrea să fie primarul Constanței O altă caracteristică a acestora este averea imensă acumulată în mod suspect, mai ales că mare parte dintre acești actuali și viitori baroni au muncit doar la stat. În utlimii ani, sub presiunea dezvăluirilor din presă sau din alte motive, averile din declarațiile publice au dispărut misterios, unii părând să nu aibă nici casă, nici mașină și trăind doar din salariul de la buget. Profilul acestor baroni este extrem de asemănător cu cel al lui Ciolacu, atât în privința studiilor obscure, cât și în ceea ce privește averea aparentă. Simonis și Ciolacu, același profil intelectual și aceeași pantofi Profilul noilor baroni din camarila lui Ciolacu Cine sunt noii baroni pe care liderul PSD îi susține, deschis sau neoficial: Cristian Popescu Piedone, pe care PSD nu-l susține oficial, dar apar zilnic elemente care arată că acesta este primarul dorit de Ciolacu la Capitală: a terminat liceul la 32 de ani, iar șapte ani a luat și o diplomă de licență, la universitatea Petroșani. În perioada în care a stat la închisoare, o mare parte din averea sa a fost transferată către copiii săi. Tatăl, primar de sector, și fiul, deputat PSD, dețin împreună mai multe apartamente și case, terenuri în București și Bragadiru, mașini de colecție și peste un milion de lei în conturi. Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților și candidat PSD-PNL la președinția Consiliului Județean Timiș: a terminat un liceu sportiv și a absolvit una din cele mai slabe universități din România, Tibiscus. El a fost un afacerist falit, dar cu Porsche, excursii spectaculoase, de lux, și avere suspectă. „Unul din cei mai bogați deputați ai PSD, Alfred Simonis, nu are cum să-și justifice cele cinci apartamente și case, mașinile de lux și nici sumele din conturi. Așa că a apelat la un truc: a vândut o parte din acestea. Dar nu se știe cui. Poate fi bănuit că lui însuși?”, scria Newsweek România în decembrie 2020. Simonis este atât de apropiat de Ciolacu încât poartă același model de pantofi de lux, italienești, de circa 1.000 de dolari. Horia Constantinescu, ex-șeful ANPC și viitor candidat PSD la primăria Constanța: și-a luat bac-ul la 2 1 de ani și a terminat o facultate privata la 29 de ani. Are o avere uriașă, inclusiv prin firme în offshore. O parte din această avere - suprafețe uriașe de teren în intravilanul unor localități sau un yacht de lux - a dispărut misterios în anul fiscal 2022. Nu declară conturi în bancă. Robert Negoiță, primarul Sector 3, a terminat liceul la 31 de ani, dar a avut un doctorat pe care a recunoscut că l-a plagiat. Presa a scris că fosta sa soție, Sorina Docuz, este acum iubita lui Cioalacu. Deține zeci de mii de metri pătrați de teren în Ilfov, în intravilan sau agricol, mai multe case și spații de producție și are plasamente de peste 10 milioane de euro în două firme. Însă datoriile astronomice ale primarului Robert Negoiță către primăriile PSD și ANAF și cum au crescut acestea de la an la an. Doar la ANAF el are de plătit 268 de milioane de lei. Misterul diplomei de bac a lui Ciolacu Și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a obținut o diplomă universitară ceva mai greu: a terminat la 26 de ani Facultatea de Management Financiar Contabil a Facultății Spiru Haret. Citește și: GALERIE FOTO Pe cine pune Ciolacu șef peste Timiș: afacerist falit, cu Porsche și avere suspectă, absolventul unei universități dubioase, amator de excursii scumpe alături de interlopul „Tarzan” Actualul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a terminat facultatea de economie a universității Craiova abia la 29 de ani, când era deja consilier județean PSD în Argeș. Un element comun al acestora cu liderul PSD Marcel Ciolacu sunt studiile târzii și suspecte. Un fost ministru PSD, Eugen Teodorovici, a susținut că Ciolacu nu are diplomă de bacalaureat. Potrivit biografiei oficiale, Marcel Ciolacu a terminat Facultatea Ecologică în 1995. Când a început studiile, în 1991, facultatea de drept nu era acreditată. Ciolacu a terminat facultatea în anul în care instituția de învățământ superior a primit, oficial, autorizația provizorie de funcționare.

Obscura asistentă medicală care gestionează asistența socială Foto: Facebook
Politică

Obscura asistentă medicală care gestionează asistența socială

Obscura asistentă medicală care gestionează zecile de miliarde pentru asistența socială: Gabriela Opriș a absolvit o misterioasă facultate la 43 de ani și a fost promovată în 2019 la conducerea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), agenție care are ca scop administrarea și gestionarea prestațiilor sociale acordate de la bugetul de stat într-un sistem unitar de plată. Citește și: Atacul cibernetic asupra Parlamentului, când s-a furat buletinul lui Ciolacu: rețea neautorizată AUR, principalul suspect. „Dacă aveți fir cu Kremlinul, nu în clădirea Parlamentului” Ultimele date disponibile pe site-ul ANPIS arată că, în anul fiscal 2023, agenția avea în plan cheltuirea a 28 de miliarde de lei. Director general a fost, până la scandalul azilelor din Voluntari, Cristina Elena Anton, licențiată în comunicare, dar cu puternice legături în PSD. Obscura asistentă medicală care gestionează asistența socială Biografia postată de Gabriela Opriș pe site-ul ANPIS este plină de necunoscute. Ea s-a născut în iulie 1963 și nu precizează ce liceu a absolvit. Gabriela Opriș Foto: Ziarul Financiar Opriș arată că, din 1981, câd avea 18 ani, până în 2006, a lucrat la spitalul județean Satu Mare, unde a fost asistentă, asistent medical șef și director de îngrijiri. În 2006 a absolvit misterioasa „Academie Comercială” din Satu Mare, Faculatatea de „Management Financiar Bancar”, fiind licenţiată în „Management” la Faculatatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti. În 2015, când soțul ei, pensionar special al ministerului de Interne, era în UNPR, ea a ajuns manager interimar la serviciul de ambulanță Satu Mare. În 2018, Opriș este promovată la București, unde ocupă funcția de „director cabinet Secretar de Stat la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale”. În ianuarie 2019, când ministru al Muncii era Marius Budăi, iar premier Viorica Dăncilă, ea a ocupat funcția de director general adjunct la ANPIS, acum ea fiind director plin. Bugatara Gabriela Opriș și soțul ei, pensionar special, sunt deținătorii unei averi impresionante: ei au trei vile, din care una în București, de 295 mp, circa 5.000 mp în intravilan în județul Satu Mare, circa 4,5 hectare de teren agricol tot în Satu Mare și două mașini. În declarația de avere nu apar conturi bancare peste 5.000 euro. Gabriela Opriș câștiga, de la stat, circa 11.500 de lei pe lună, iar soțul avea, în anul fiscal 2022, o pensie speicală de aproximativ 12.500 lei/lună.

Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea pensiilor Foto: Captură video
Politică

Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea pensiilor

Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea nesustenabilă a pensiilor: fostul ministru al Muncii, Mariu Budăi și șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, au defilat în emisiunea lui Mihai Gâdea, Sinteza Zilei, cu mesaje propagandistice. Antena 3 îngroapă opoziția PNL la majorarea pensiilor Un titlu de pe site-ul Antenei 3, la o știre de după emisiunea lui Gâdea, anunța: „Pensionarii care vor beneficia de o creștere de 112% prin noua lege a pensiilor”! Citește și: Spitalele de stat anunță falimente în serie: la Bagdasar-Arseni nu mai sunt nici bani de salarii, SJU Arad mai are 50.000 lei în cont, Colţea are 100 de lei de la CNAS, pentru decembrie Emisiunea pare a fi o reacție la opoziția PNL la proiectul de lege privind pensiile. Mai mulți lideri liberali au spus că majorarea pensiilor prevăzută în această lege este nesustenabilă și va băga România în recesiune. Însă, în emisiunea lui Gâdea n-a fost invitat nici un opozant al acestei legi - reiese din știrile de pe site-ul Antenei 3. Principalul invitat, Daniel Baciu, a prezentat grafice cu creșterile de pensii și a nunțat majorări spectaculoase. „Profesor, cu stagiu de cotizare de 44 de ani, 8 luni și 22 de zile, cu 91 de puncte realizate: pensia va ajunge la 7.471 de lei/lună la 1 ianuarie 2024, iar de la 1 septembrie va ajunge la 8.216 lei/lună”, a spus Baciu. Un alt exemplu oferit de acesta a fost al unei „femei, tehnolog utilaje” cu 30 de ani și nouă luni de cotizare, a cărei pensie va sări de la 1.657 de lei la 2.503 lei, la finalul anului 2024, majorarea fiind de peste 51%. Foto: Antena 3 „Pe domnul Ciolacu îl votez” Prin telefon, fostul ministru Marius Budăi, a declarat: „Cifrele sunt ușor altele decât cele prezentate. Eu le am pe ciornele de pe timpul când discutam cu Banca Mondială și făceam analiza asupra acestei legi.Legea aceasta se bazează și pe legea nr. 127, lege lucrată de colega mea, Olguța Vasilescu (...) După opinia Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, este o lege sustenabilă". Citește și: Guvernul a dat cea mai valoroasă și profitabilă companie de stat pe mâna unui politruc UDMR, cu studii dubioase, dar căsătorit cu fiica unui afacerist conexat la PSD, din Buzău Antena 3 a organizat și o așa-zisă consultare națională despre majorarea pensiilor. Un cetățean selectat de acest post a declarat: „Am pensia 2.200 lei. Am 78 de ani. Beneficiez de majorare? Noi nu i-am amăgit când am muncit atâția ani. Eu pe domnul Ciolacu o să îl votez. Eu văd că se zbate pentru noi”.

„Vești importante pentru pensionari”: noile cuvinte-cheie ale propagandei PSD Foto: Captură video
Politică

„Vești importante pentru pensionari”

„Vești importante pentru pensionari”: noile cuvinte-cheie ale propagandei PSD, distribuite copy-paste pe site-urile tip Antena 3. Mesajele sunt scrise astfel încât să pară că majorarea pensiilor este o decizie, un cadou, al premierului Ciolacu personal. Citește și: Medicul șpăgar reținut, azi, la Sibiu are trei vile și două Mercedesuri. Lua șpagă 2-500 de lei și mâncare ca să-și facă datoria de psihiatru Cuvintele-cheie apar și în titlurile altor știr în care, în esență, se induce ideea că guvernul controlat de PSD, dă bani. Cu titluri precum „Românii nu vor mai fi sclavii moderni ai Europei | Programul de guvernare al lui Marcel Ciolacu pune accent pe patriotismul economic”, site-ul Antenei 3 este cel mai ferm în susținerea sa pentru PSD. „Vești importante pentru pensionari”: noile cuvinte-cheie ale propagandei PSD Cum sunt mediatizate anunțurile făcute de liderii PSD despre pensii și alte ajutoare sociale pe site-urile care susțin acest partid: Știri pe surse, site controlat de soțul unei deputate PSD: „Premierul Ciolacu, vești importante pentru toți pensionarii - Pensiile cresc de la 1 ianuarie, noua lege va fi adoptată anul acesta” Antena 3, post controlat de fostul turnător al Securității Dan Voiculescu: „Câți bani vor primi pensionarii de la 1 ianuarie 2024, după majorarea de 13,5% promisă de Marcel Ciolacu” Antena 3: „Vești bune pentru toți pensionarii din România! Ar putea primi bani în plus la începutul anului” Antena 3: „Cresc pensiile românilor! Marcel Ciolacu a anunțat când se majorează veniturile românilor și câți bani vor primi în plus” Bugetul.ro: „Vești importante pentru milioane de pensionari! Când vor crește pensiile românilor și cu ce procent” Ziarul de Muscel: „Vești importante pentru mii de români! Statul acordă și anul acesta peste 1.300 de lei” - este vorba de ajutorul pentru persoane sărace. Știri Botoșani: „Vești importante pentru vârstnicii din Botoșani: Ce se întâmplă cu pensiile după recalculare” DCNews, site controlat de Bogdan Chirieac: „Premierul Ciolacu, anunțurile zilei de la Guvern. Scad prețurile la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete” Budăi, favoritul Antenei 3 Mesajul „vești bune pentru pensionari” a apărut și a fost folosit intens în perioada în care fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, era practic abonat la emisiunile Antenei 3: Citește și: DNA a găsit teancuri de bani și lingouri de aur în locuința unui director de la Fonduri Europene. El vămuia o treime din salariul a două angajate, pe care le ajutase să se angajeze Antena 3: „Marius Budăi, anunţ despre pensii şi salarii: «Veniturile din România sunt încă foarte mici şi avem nevoie de creşteri»” Antena 3: „Un milion de români vor primi mai mulţi bani de la 1 martie 2023. Marius Budăi a anunţat cu cât cresc veniturile oamenilor” Antena 3: „Sute de mii de pensionari își vor primi banii înapoi! Marius Budăi: «Începând cu luna februarie!»” Azi, premierul Ciolacu nu a făcut decât să spună că va respecta legea pensiilor: „România are legi. La anul, conform legii, vom avea o indexare de 13,8%. Este indicele de inflație pe anul trecut”.

Cine este Dăncilă de Botoșani, protectoarea lui Budăi  Foto: Facebook Doina Fedorovici
Eveniment

Cine este Dăncilă de Botoșani, protectoarea lui Budăi

Cine este Dăncilă de Botoșani, protectoarea politică a lui Marius Budăi și a lăcătușului mecanic pe care l-a pus manager de spital: Doina Fedorovici, cu un CV secret, care a vorbit trei minute în opt ani în Senat și se comportă, pe Facebook, ca un top-model. Budăi, Fedorovici, Ciolacu Ea este cea care l-a susținut pe Marius Budăi, fost magazioner DGASPC, să fie ministru al Muncii și l-a numit manager interimar al Spitalului Județean Botoșani pe Angel Călin, lăcătuș mecanic și economist la o fermă, cu zero experiență în managementul sanitar. Citește și: Caz la indigo, în Botoșani: gravidă disperată, cu dureri cumplite, apeluri zadarnice către medici. Mama și copilul au supraviețuit, dar fetița era să moară la naștere și a rămas cu afecțiuni serioase Cine este Dăncilă de Botoșani, protectoarea lui Budăi Fedorovici a fost senator între 2012 și 2020, dar un CV este de negăsit pe site-ul Camerei Deputaților - care gestionează situația parlamentarilor din legislturile precedente. În legislatura 2016-2020, ea a luat cuvântul o singură dată, 53 de secunde, la depunerea jurământului. În legislatura 2012-2016 a vorbit un minut și 52 de secunde, prezentând rapoartele comisiilor pentru drepturile omului asupra activității CNCD. Din puținele informații publice despre Fedorovici, se știe că s-a născut în 1974 și și-a luat licența în 2001, la Academia de Poliție, deci avea 27 de ani. Nu se știe cursurile cărei universități a absolvit. Potrivit unor relatări din presă ea ar fi urmat cursurile unei facultăți din Târgoviște. „Cu această licență, doamna Doina Elena Federovici a consiliat tot ce se putea: 10 ani un parlamentar, pe cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, jud . Botoşani, ba chiar și pe cei de la S.P.C.E.P. Botoşani, până să vină la București ca senator, acum aproape 10 ani”, scria Politoscop. Citește și: Spitalul Găești: un medic a consultat 26 de pacienți în trei ani. În februarie, managerul spitalului din Oradea spunea că cel puțin 10% din medicii spitalului puteau fi concediați Într-un interviu pentru flamanzi.ro, ea își descria astfel cariera profesională: „Despre mine sunt multe de spus deoarece am un CV politic, administrativ şi profesional foarte bun. Însă în câteva cuvinte, actualmente sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. În decursul timpului am deţinut diverse funcţii în în corpul de specialişti ai Parlamentului României, am fost director al Direcţiei Judeţene de Statistică Botoşani”. Cugetări nemuritoare Fedorovici este extrem de activă pe Facebook, unde se remarcă prin toaletele schimbate frecvent și mesaje profunde precum: „ Frumos în suflet să vă fie!”. Sau: „Desaga cu bucurii este în inima fiecăruia. Frumos și bucurie în suflet să aveți!”. Într-un alt panseu de pe Facebook ea scria: „Grâul simbolizează răbdarea, atenția și încrederea în puterea miraculoasă de regenerare a vieții. Fiecare dintre noi are această vitalitate interioară care stă la baza bucuriei și fericirii necondiționate”. În iunie 2023, ea cugeta: „Alături de prieteni trăieşti bucuriile dublu”. Sau: „O oază de linişte este cred cea mai înţeleaptă dorinţă a omului pentru viaţa lui. Colorează-ți frumos fiecare gând, fiecare moment, fiecare clipă, fiecare zi”. Despre Eminescu ea scria: „Capodoperele sale poetice sunt creații nemuritoare, pentru că exprimă cel mai bine trăirile pe care le încercăm cu toții: iubirea, dragostea de neam și patrie, frustrarea și chiar furia față de nedreptățile vieții”.

În iulie, cinci țări au depus PNRR-uri modificate Foto: Inquam/ Octav Ganea
Eveniment

În iulie, cinci țări au depus PNRR-uri modificate

În iulie, cinci țări au depus, la Comisia Europeană, PNRR-uri modificate, iar Comisia a aprobat patru PNRR-uri deja depuse, arată datele publice. Până la 29 iunie, mai erau 11 state UE care fie au depus un nou plan de reconstrucție, fie au primit chiar aprobarea finală a Comisiei Europene. România va veni cu-n plan nou abia în septembrie, eventual. În iulie, cinci țări au depus PNRR-uri modificate „Până la 31 august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR. Toți miniștrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a regândi priorități și a reajusta proiecte. Nu vom avea concedii, suntem într-o cursă contratimp să accesăm toți banii europeni disponibili”, a afirmat Marcel Ciolacu. Guvernul României a ratat ținta 30 aprilie pe care și-o stabilise pentru a transmite cererea formală de renegociere a PNRR cu Comisia Europeană. Renegocierea poate avea loc până cel târziu 31 august. Cu cât e prelungită renegocierea cu Comisia Europeană, cu atât cresc șansele ratării unor investiții sau modificări în PNRR, un program care are ca termen-limită anul 2026. În iulie, au depus noi PNRR-uri Belgia, Austria, Olanda, Italia și Slovenia. Lituania și Cehia le-au avansat la 30 iunie. Tot în iulie, Comisia a aprobat, în primă etapă, noile planuri ale Franței, Irlandei, Maltei și Slovaciei. În 17 mai, ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost la Bruxelles, iar după ce a revenit în România a anunțat că PNRR va fi modificat astfel încât plafonul de 9,4% la cheltuielile cu pensiile va fi eliminat. Budăi a fost însoțit în acea vizită de Marcel Boloș, pe atunci ministru al Proiectelor și Investițiilor Europene. Citește și: Motivarea deciziei ICCJ prin care securiștii care l-ar fi ucis pe disidentul Gheorghe Ursu au fost achitați: elogiu adus ceaușismului și comunismului din anii ’80 La ora redactării acestei știri, pe site-ul UE care monitorizează progresele din cadrul PNRR-ururilor, ultima știre despre România este din decembrie 2022, când a fost depusă cererea de plată numărul doi. Însă site-ul nu consemnează aprobarea plății.

Pe cine va promova PSD în locul lui Firea și Budăi Foto: Replica online
Politică

Pe cine va promova PSD în locul lui Firea și Budăi

Pe cine promovează PSD în locul lui Firea și Budăi: Natalia Intotero, o educatoare din Brad care credea că Suedia are președinte, și o deputată obscură, Simona Bucura-Oprescu, care spunea că Elena Lasconi, acum primar în Câmpulung Muscel, este o “venetică“ în Muscel. “Fiecare dintre noi, la Câmpulung să le spunem tuturor: în Muscel veneticii nu sunt bineveniţi. În Muscel trebuie să ai rădăcină de muscelean ca să fii primar!”, spunea Bucura-Oprescu, în campania la alegerile locale din 2020. Potrivit unor surse din PSD, Intotero urma să preia Ministerul Familiei, iar Bucura-Oprescu, pe cel al Muncii. O decizie a fost luată luni: Ciolacu, care vrea să arate că promovează femei în Guvern, a confirmat informațiile pe surse. Pe cine promovează PSD în locul lui Firea și Budăi Natalia Intotero a fost educatoare în Brad, Hunedoara, dar s-a căsătorit cu un om de afaceri italian și, după acest eveniment fericit, a promovat rapid în politică, ajungând, în 2009, secretar de stat în ministerul de Externe, parlamentar și chiar ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Dăncilă. Când era secretar de stat în MAE a susținut că Suedia are președinte. Tot atunci, scria în declarația de avere că are o mașină “Lancea“. “Numele meu este Natalia-Elena Intotero şi sunt din Hunedoara, locul de naştere al poporului român. Sunt profesor, politician, patriot“, scrie în CV-ul ei de pe site-ul Camerei Deputaților. În 2013, într-un interviu pentru Adevărul, ea le recomanda românilor săraci: „Să stea în ţară! Să-şi ia trei meserii şi să muncească!“. Natalia Intotero Foto: Kanal D Foto: Kanal D În iunie, în plină grevă a profesorilor, Intotero se pregătea să plece în Bali, pe banii Parlamentului, deși este șefa comisiei de educație. Simona Bucura-Oprescu este o deputată obscură din Argeș, cu studii de economie la facultatea din Craiova. Soțul ei a fost prefect de Argeș - acum este secretar general la Agenția pentru Egalitate de Șanse - și un apropiat al fostului baron al acestui județ, Constantin Niculescu. Doctorat la fabrica de plagiate Presa locală scrie că Bucura-Oprescu a scos din CV faptul că are un doctorat la academia SRI. „Oare ce are de ascuns deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu, de nu şi-a mai trecut, ca în anii anteriori, în CV-ul domniei sale, doctoratul pe care le avea în derulare şi pe care l-a întrerupt după izbucnirea scandalului doctoratelor plagiate?”, scria Impuls de Argeș în decembrie 2022, citată de argesulonline.ro. “Tema tezei de doctorat “Buna Guvernare”. Anul acesta, doctoratul nu mai apare trecut în CV-ul celei despre care cam toată suflarea pesedistă din judeţ vorbește că vrea şefia partidului, deci înlăturarea lui Ion Mînzînă din această funcţie“, arată această publicație. Foto: Impuls de Argeș “Deputata Simona Bucura-Oprescu a intrat de mică în politică, în FSN (FDSN, PDSR, PSD) apoi, sprijinită de fostul lider al PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a ajuns consilier judeţean, vicepreşedinte al CJ Argeş, apoi deputată, din 2012 încoace (trei mandate consecutive). S-a remarcat în 2020, în campania electorală pentru locale, printr-un acces de xenofobie acută, spunând că „în Muscel veneticii nu sunt bineveniţi. În Muscel trebuie să ai rădăcină de muscelean ca să fii primar!”, aluzie la candidatura la Primăria Câmpulung a „veneticei” Elena Lasconi, de loc din Hunedoara. Mai spre zilele noastre, la începutul lunii în curs, dna Bucura-Oprescu și-a declarat deschis admirația față de regimul comunist, totalitar şi opresiv, de la Beijing, cu ocazia vizitei în Argeş a ambasadorului Chinei în România, Excelenţa sa Han Chunlin“, mai arată această publicație. Ode în presa din Muscel Însă Ziarul de Muscel îi înălța, în 2016, ode: “Ziua de 10 noiembrie nu o să o uite niciodată! Este ziua în care și-a unit destinul de Mihail Oprescu, actualul șef al ITM Argeș. Cred că v-ați dat seama despre cine este vorba! Simona Bucura Oprescu a primit pe pagina sa de socializare, mii de felicitări, după ce a făcut publice câteva poze de la nuntă. Are și motive! A împlinit 15 ani de la căsătorie, unirea în fața lui Dumnezeu a Simonei cu Mihaia avut loc la mânăstirea din Curtea de Argeș. Pe pagina sa de socializare, Simona Bucura Oprescu, deputatul de Mioveni care reprezintă interesele argeșenilor și muscelenilor în Parlamentul României a făcut doar o scurtă afirmație la fotografiile pe care le-a postat pe pagina sa de socializare, adică cele de la nunta sa, și anume că au trecut 15 ani și că luna de miere simte că ar fi fost weekend-ul trecut!“. Citește și: Firea a șters 3.600 de comentarii din peste 4.400 la postarea în care își justifica demisia, le-a lăsat doar pe cele care o lăudau

Budăi, direct responsabil de acreditarea și verificarea azilurilor groazei
Eveniment

Budăi, direct responsabil verificarea azilurilor groazei

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), este direct responsabil de acreditarea și verificarea azilurilor groazei. Însă, din nou, președintele PSD, Marius Ciolacu, îl protejează, deși inactivitatea ministerului Muncii ar putea duce la eșecul PNRR. „Eu nu pot să verific calitatea hranei, eu doar sesizez problema și o trimit mai departe", spunea, acum câteva zile, Budăi. Agenția care aproba plățile către azilurile groazei, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, era condusă de un personaj obscur din județul Botoșani, Cristina Elena Anton. Presa locală a scris că, între anii 2010-2017, aceasta a fost angajată la Societatea de Servicii Publice Locale din Dorohoi pe funcția de șef punct de lucru la cinema Melodia, asta după ce anterior fusese angajată la cabinetul fostului parlamentar PSD, Andrei Dolineaschi. Abia luni ea a fost demisă de la ANPIS. Budăi, direct responsabil de acreditarea și verificarea azilurilor groazei Însă eșecul de a verifica situația din căminele de bătrâni nu este singura ratare patronată de acest demnitar PSD. Însă, constant, Marcel Ciolacu l-a protejat. Iată o listă a dezastrelor în care a fost implicat Budăi: A fost acuzat, în presă, că a hărțuit mai multe colege de partid. Marcel Ciolacu a arătat că acele colege nu au făcut plângere în mod oficial, așa că scandalul a fost îngropat. Noua lege a pensiilor, prevăzută în PNRR: nu există nici măcar un proiect, deși legislația trebuie adoptată în acest an. Legea salarizării unice avea termen trimestrul II din 2023, dar în prezent nu există nici măcar un proiect al acestei legi. Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale este responsabil de implementarea şi gestionarea unor proiecte/programe de investiţii şi reforme cuprinse în PNRR, printre care și componenta Dezvoltarea unui cadru pentru asigurarea serviciilor de îngrijire pe termen lung pentru persoanele vârstnice. În plus, Budăi s-a lăudat că va renegocia PNRR, astfel încât cheltuielile cu pensiile să nu fie plafonate la 9,3% din PIB. Însă, după vizita din mai la Bruxelles, el nu a mai vorbit în legătură cu acest subiect. Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre

Delirul explicațiilor pesediste după drama de la azilele din Voluntari Foto: Bucureștiul.ro
Politică

Delirul explicațiilor pesediste drama bătrâni Voluntari

Delirul explicațiilor pesediste după drama de la azilele de bătrâni din Voluntari: de la „L-am tinut pe tatăl meu in brațe ca pe un ou” la „Eu doar sesizez problema și o trimit mai departe”. Nici un lider PSD, de la ministrul Muncii, Marius Budăi, la familia Firea-Pandele, nu și-a asumat vreo răspundere. În schimb, familia Firea-Pandele a aruncat cu acuzații în toate direcțiile, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, fiind acuzat că „s-a dat cu USR”. Delirul explicațiilor pesediste după drama de la azilele din Voluntari Iată câteva din cele mai cinice și, într-un fel, amuzante declarații prin care liderii PSD s-au spălat pe mâini de drama bătrânilor de la azilele din Voluntari: Marius Budăi: „Eu nu pot să verific calitatea hranei, eu doar sesizez problema și o trimit mai departe” Gabriela Firea: „Soțul meu a fost uimit că acele cuvinte au fost scrise de purtătorul de cuvânt al BOR. Aluzia domnului Bănescu era la credința noastră. Domnul Bănescu să nu uite că, atunci când eram primarul general, eu eram linșată în presa useristă. Domnul Bănescu s-a dat acum de partea lor”. Florentin Pandele: „Mama mea, Dumnezeu s-o odihnească, a murit la 40 de ani. Și de la picioarele mamei mele începe Raiul. Tatăl meu a murit la 76 de ani. L-am tinut pe tatăl meu in brațe ca pe un ou. Cine nu-și respectă părinții, cine nu-și respectă bătrânii, va avea multe păcătuiri (…) Este concertat totul! Au fost trimise zeci de salvari au fost trimise in Voluntari, presa a fost anunțată să vină în Voluntari. (...) Purtătorul de cuvânt al BOR a aruncat o piatră. Suntem creștini-ortodocși practicanți. Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și vor continua. Este o regie foarte bine pusă la punct. E clar că face parte din acest angrenaj. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu ia, înseamnă că e de acord”. Unul dintre puținii jurnaliști care au apărat-o pe Firea a fost Victor Ciutacu: „Au prins-o liftele spurcate rezist pe Firea la înghesuială și dau în ea ca surdu-n tobe. Au ieșit din smârcuri toate creaturile bizare. Până și Magicianul grăiește și nu la vorbitor. Au uitat că orașul face frigu-n case iarna și vara se spală cu apă rece de izvor. Nu mai contează că ne mănâncă șobolanii și că mâine-poimâine dăm în difterie”. DeFapt.ro a scris ieri că Ștefan Godei, administratorul unuia dintre căminele în care erau maltratați seniorii României, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este partenerul de afaceri al Ligiei Gheorghe (fostă Enache), consiliera ministrului Gabriela Firea, încă din septembrie 2015, an în care au deschis un stand de vânzare a cărnii în complexul Smart Expo Voluntari. Citește și: Bătrânii din azilele ororii de la Voluntari și-au mâncat hainele de foame, cu tot cu nasturi. Medicii care i-au preluat sunt șocați: Nu am mai văzut așa ceva, parcă au fost uitați într-un container

Eșec al vizitei lui Budăi la Comisia Europeană, unde a cerut refacerea PNRR Foto: Guvernul României
Politică

Eșec vizitei Budăi Comisia, cerut refacerea PNRR

Eșec deplin al vizitei lui Budăi la Comisia Europeană, unde a cerut refacerea PNRR: mai multe state au depus noi programe, iar Bruxelles-ul le-a aprobat. România nici n-a depus noua variantă, arată datele de pe site-ul UE care monitorizează evoluția programelor de redresare și reziliență. Alte 11 state fie au depus un nou plan de reconstrucție, fie au primit chiar aprobarea finală a Comisiei Europene. Eșec al vizitei lui Budăi la Comisia Europeană, unde a cerut refacerea PNRR În 17 mai, ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost la Bruxelles, iar după ce a revenit în România a anunțat că PNRR va fi modificat astfel încât plafonul de 9,4% la cheltuielile cu pensiile va fi eliminat. Budăi a fost însoțit în acea vizită de Marcel Boloș, pe atunci ministru al Proiectelor și Investițiilor Europene. Ultimele date de pe site-ul „Recovery and resilience scoreboard” sunt din 27 iunie. Pe acest site nu apre vreo informație că Bruxelles-ul ar fi aprobat plata, fie și parțială, a tranșei doi din fondurile destinate României. Cererea de plată a fost depusă în decembrie 2022. „Salut anunțul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR. În urma eforturilor ministrului investițiilor și proiectelor europene din ultima săptămână am reușit să #reducem suma reținută din această tranșă de la 150 de milioane la doar 50 de milioane de euro”, a scris Ciolacu, pe Facebook, la 27 iunie. Însă Comisia Europeană a explicat că cererea de plată numărul doi trebuie verificată de Comitetul Economic și Financiar, ceea ce va dura maximum patru săptămâni. Ce state au modificat programele de reconstrucție Ce state au depus la Comisia Europeană PNRR-uri modificate și cine a primit deja aprobarea Bruxelles-ului: Luxemburg a depus în noiembrie 2022 un proiect de modificare a PNRR, în ianuarie a fost aprobat Germania cere modificarea PNRR în decembrie 2022, în februarie este aprobată modificarea Finlanda depune în ianuarie noul PNRR, în martie este aprobat Estonia: martie depune PNNR nou, iunie primește OK-ul CE Franța: depune în aprilie, primește „susținerea” Comisiei - un pas premergător aprobării - în iunie Slovacia: depune în aprilie noul PNRR, primește în iunie „susținere”. Slovacia a primit din martie banii pentru cererea II de plată Malta: depune în aprilie noul PNRR, primește în iunie „susținerea” CE Irlanda: depune în mai, primește aprobarea preliminară în iunie Portugalia: depune în mai noul program Danemarca: depune în mai moul program, modificat Spania: depune în iunie programul modificat În total, 11 țări au demarata sau chiar au închis procedurile de modificare a PNRR. Pe acest site nu mai sunt informații despre România din decembrie 2022. Site-ul mai arată că România a îndeplinit 4% din țintele și jaloanele prevăzute de PNRR. Citește și: Adolescentul ucigaș cu sânge rece din Craiova trecuse toate examinările psihologice la liceul militar din oraș, deși apropiații susțin că era de multe ori agresiv. Cine răspunde

Cartel ALFA cere demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi Foto: Inquam/ Octav Ganea
Politică

Cartel ALFA cere demiterea ministrului Muncii

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA cere, printr-o scrisoare deschisă, demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD), pe care-l acuză că a eșuat în organizarea unui dialog social real. Cartel ALFA cere demiterea ministrului Muncii „Conflictul social amplu existent astăzi în România şi care cuprinde din ce în ce mai multe categorii socio-profesionale este rezultatul direct: al unor decizii politice greşite (precum mutarea integrală a poverii fiscale asupra lucrătorilor); al lipsei de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs şi întreţinut un adevărat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare şi prin întreţinerea unor inechităţi majore în societate; al incompetenţei promovate la toate nivelurile de decizie; al lipsei de consultare cu partenerii sociali. In fapt, lipsa unei consultări reale este sursa principală a tuturor conflictelor. Obstrucţionarea dialogului social şi atitudinea arogantă a guvernanţilor au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemulţumirile lucrătorilor”, se arată în scrisoarea CNS Cartel ALFA. Budăi, acuzat că discută doar cu cine-i convine Potrivit sursei citate, ministrul Muncii invită la discuţii anumiţi parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social. ”Ministrul Muncii interpretează într-un mod personal şi dictatorial dialogul social. El invită la discuţii anumiţi parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social. Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR – reforma pensiilor speciale, legea salarizării şi reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparenţă, modul în care clasa politică ţine cu dinţii de privilegii aberante şi sfidătoare, precum pensiile speciale ale aleşilor, ratarea termenelor din PNRR, dar şi semnalele negative transmise de Bruxelles, arată clar incompetenţa guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză. Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este demiterea actualului ministru al muncii si intrarea intr-un dialog social real şi responsabil”, transmite CNS Cartel ALFA. Sindicaliştii mai cer transferul imediat a unui procent din contribuţiile sociale ale angajaţilor înapoi către angajator. Cartel Alfa, solidar cu greviștii din Educație ”O a două măsură prioritară este revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuţiile sociale ale angajaţilor înapoi către angajator. Haosul politic nu este creat de către lucrătorii care sunt în stradă sau ameninţă cu greva. Răspunsul acestora vine după şiruri lungi de nemulţumiri în care negocierile au eşuat, iar doleanţele lor nu au fost luate în seamă. Nu doar incompetenţa domnului Budăi ne-a adus în acest prag, ci şi lipsa de preocupare, empatie şi solidaritate cu oamenii muncii, ruptura majoră dintre clasa politică şi cetăţeni. Politicienii tratează sindicaliştii din educaţie precum un cartof fierbinte, l-au pasat de la unul la celălalt, fără a zice ceva clar. Accentul se pune pe «nevoia de terminare a grevei» şi nu pe soluţionarea problemelor şi a cauzelor acestora”, se mai arată în document. Citește și: Magistrații se bat pentru pensiile lor speciale și dreptul la pensionare anticipată: greve ilegale în mai multe instanțe, iar procurorii protestează în masă CNS Cartel ALFA se decară solidar cu personalul din educaţie care se află în grevă şi transmit că politicienii trebuie să îşi asume şi să deconteze eşecul politicilor care favorizează capitalul în detrimentul lucrătorilor.

Au voucherizat România Foto: News.ro
Economie

Au voucherizat România

Voucherul devine mai tare ca leul: fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru face o listă a voucherelor oferite de statul român. „Au voucherizat România”, scrie ea, pe Facebook. La 27 mai, ministrul Muncii, Marius Budăi, anunța un nou tip de voucher: 5.000 de euro pentru românii cu dizabilități sau fără loc de muncă. La 20 mai, Marcel Boloş anunța un proiect-pilot pentru irigaţii în RePowerEU şi vouchere pentru panouri solare și pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale. Au voucherizat România Potrivit fostului ministru al Muncii Violeta lexandru se acordă sau se vor acorda: - Voucher pentru mâncare - Voucher pentru energie - Voucher pentru vacanță - Voucher pentru programul Rabla - Voucher pentru lemne - Voucher pentru reparații electrocasnice - Voucher pentru gaz - Vouchere pentru bărbați - Voucher pentru mălai, paste, ulei, zahăr, conserve, pateu, compot - Voucher pentru abonament la sală - Alte vouchere sportive - Voucher de 8 martie - Voucher pentru mașini electrice - Voucher pentru reparație locuință - Voucher – cadou. Voucherul e cuponul comunist „Ce e voucher-ul? E tichetul, cartela, bonul, cuponul acela comunist pentru produse. Comuniștii roșii tot comuniști, se dau moderni – le numesc vouchere. M. Ciolacu cred că are golden voucher pentru produse de lux. M. Boloș – silver voucher. Dacă nu merge la profesori cu voucherul, nu m-ar mira să facă următorul pas, logic pentru ei, având în vedere direcția către care duc România celor care chiar muncesc: NU salarii pe criterii de performanță/grad de pregătire ci produse pe caiet sau cu bon. Ca pe vremuri, la CAP, o parte din salariu plătit în bani, alta în produse: ceapă, carne, o rochie, ouă, ulei, niște pantofi. După cum se trec profesorii “pe caiet”. Trece lunar cineva de la partid să îl ia de la cancelarie”, a scris Violeta Alexandru. Violeta Alexandru Foto: Facebook Citește și: Judecătorul Danileț, atacat dur online pentru că a expus veniturile imense ale sindicaliștilor din învățământ: între 21.000 și 44.000 de lei lunar

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră