sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: blocuri

14 articole
Economie

Zeci de blocuri, înghesuite în pădure

Zeci de blocuri, înghesuite în pădure. Un proiect imobiliar de amploare propus în zona Copou (Iași) generează controverse, în special din cauza accesului dificil către amplasament. Zeci de blocuri, înghesuite în pădure În Fundac Ursulea sunt planificate până la 40 de construcții, majoritatea fiind blocuri, iar vecinii și-au exprimat îngrijorarea privind infrastructura insuficientă. Citește și: EXCLUSIV Un inspector ANAF care a închis ochii la evaziunea Nordis, avere uriașă: vilă în București (517 mp), casă de vacanță, terenuri. Doar din salariu și un împrumut de la o „persoană fizică” Proiectul se află în faza de consultare publică încă de la sfârșitul anului 2023. Două companii propun dezvoltarea a 33 de locuințe colective cu regim de trei sau patru etaje, șapte clădiri pentru spații comerciale și un lăcaș de cult. Primăria Iași a publicat recent raportul de informare privind încheierea etapei de consultare publică, ceea ce apropie proiectul de procesul de avizare a investiției. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Zeci de blocuri, înghesuite în pădure (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Liliecii bântuie prin ansambluri rezidențiale noi (sursa: Pexels/HitchHike)
Eveniment

Liliecii bântuie prin ansambluri rezidențiale noi

Liliecii bântuie prin ansambluri rezidențiale noi. Iarna caldă scoate liliecii din hibernare. Temperaturile ridicate din această iarnă au perturbat hibernarea liliecilor, forțându-i să caute adăposturi alternative și hrană mai devreme decât în mod normal. Liliecii bântuie prin ansambluri rezidențiale noi În Iași, au fost raportate trei incidente recente, inclusiv în Complexul Rezidențial Copou Bellevue, unde problema persistă de 5-6 ani. Citește și: Campania lui Ciolacu și deficitul lăsat în urmă îngroapă România: S&P a schimbat perspectiva de rating a României de la stabil la negativ. Urmează treapta „Junk” Anul trecut, în luna decembrie, au avut loc alte două cazuri similare în același bloc. În ciuda discuțiilor dintre locatari și administrație, situația rămâne nerezolvată. Continuarea, în Ziarul de Iași

Blocuri peste dune marine la Agigea (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Blocuri peste dune marine la Agigea

Blocuri peste dune marine la Agigea. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași (UAIC) are rezervația dunelor marine de la Agigea. Blocuri peste dune marine la Agigea Însă se confruntă cu afaceriști din Constanța, care vor să înceapă un proiect imobiliar într-o arie protejată. Citește și: EXCLUSIV Claudiu Florică din afacerea penală „Microsoft”, indispensabil pentru statul român: STS dă un contract uriaș unei companii crescute de denunțătorul din dosarul DNA Firmele din Constanța care au reușit să obțină un PUZ pentru a demara mai multe lucrări de construcții sunt: Inostrio Enterprises SRL, Tan Steel Internațional SRL, Iridex Group Salubrizare SRL și Sea Land Logistic SRL. Agigea este singura rezervație naturală de dune marine din România, fiind în același timp una dintre cele mai vechi rezervații din țară. Rezervația este oficial recunoscută ca zonă protejată. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Biserica lui Becali, înconjurată de reclame (sursa: boola.ro)
Economie

Biserica lui Becali, înconjurată de reclame

Biserica lui Becali, înconjurată de reclame. De câțiva ani, Gigi Becali construiește o biserică în Pipera, între clădiri de birouri. Biserica lui Becali, înconjurată de reclame Clădirea bisericii este integral ridicată iar turlele au fost deja acoperite cu tablă aurie. Citește și: Creșterile salariale enorme pe care magistrații și le dau între ei prin decizii ale judecătorilor sunt ilegale, ba chiar neconstituționale. Cum poate fi stopat acest jaf național de miliarde de euro Becali a explicat la România TV că ideea construcției i-a venit în 2017, înaintea unui meci al Stelei cu Galatasaray. Dar omul de afaceri are și preocupări mai puțin religioase, pe care le-a pasat și fiicelor lui. În cazul de față, s-a produs o întâlnire fericită între acestea și proiectul de ctitor bisericesc al lui Gigi Becali. Vezi AICI despre ce este vorba.

Zece noi blocuri ANL la Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Zece noi blocuri ANL la Iași

Zece noi blocuri ANL la Iași. Primăria Iaşi a lansat duminică seară licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări în cadrul proiectului „Construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri aflaţi în situaţii de risc”. Zece noi blocuri ANL la Iași Fondurile alocate acestei licitaţii, 67 de milioane de lei, provin din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin componenta C10 – Fondul Locativ, Construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri/ locuinţe de serviciu pentru specialişti din sănătate şi învăţământ. Citește și: Prima de pensionare a magistraților, echivalentă cu șapte salarii, criticată chiar de un judecător: Legal, trebuie respinse cererile de acordare a acestei prime Contractul de finanţare a fost încheiat de Municipalitate cu Ministerul Dezvoltării cu exact 11 luni înaintea lansării licitaţiei. Proiectul presupune construirea a 188 de locuinţe nZEB plus (nearly Zero-Energy Building – clădiri cu performanţă energetică ridicată, respectiv cu un consum de energie redus). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Mamaia, distrusă plaja și uscatul, beton (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Mamaia, distrusă: plaja și uscatul, beton

Mamaia, distrusă: plaja și uscatul, beton. La Mamaia nu se mai aud valurile, dar nici manelele lui Guţă sau Vali Vijelie, artiştii de aur care umpleau pînă nu demult terasele de pe plajă. Mamaia, distrusă: plaja și uscatul, beton Staţiunea aproape că a dispărut, lăsînd loc unei stranii zone rezidenţiale, cu blocuri îngrămădite de-a valma între lac şi mare. Care a fost aruncată la un kilometru de utilajele olandezilor, care au lărgit plaja pentru a combate, chipurile, eroziunea. Citește și: EXCLUSIV Azilul ororilor din Voluntari nu era conectat la canalizare: apele menajere uzate erau deversate pe stradă. Societatea de apă din Voluntari, deținută de Primărie, era la curent Locul nisipului fin de altădată a fost luat de un amestec grunjos în care predomină scoici sfărîmate ce te pot răni dacă încerci să mergi desculţ pe plajă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Blocuri construite fără autorizații, într-o veselie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Blocuri construite fără autorizații, într-o veselie

Blocuri construite fără autorizații, într-o veselie. Război total într-o comună ieşeană între primar şi un dezvoltator imobiliar care ignoră cererea edilului de suspendare a lucrărilor până la intrarea în legalitate şi construieşte neobosit locuinţele pe care şi-a propus să le ridice. Blocuri construite fără autorizații, într-o veselie Lupta se dă în teren, dar şi la nivel de instituţii. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Angajaţii primăriei verifică şantierul, constată că dezvoltatorul construieşte fie în extravilan, fie cu etaje în plus faţă de proiect, dă amenzi şi dispune sistarea lucrărilor. Citește și: Horodniceanu, zero șanse să fie sancționat de colegii lui din CSM pentru amenințările adresate unor polițiști Dezvoltatorul atacă hotărârile în instanţă şi amenda în instanţă şi continuă să construiască, deşi magistraţii nici nu au apucat, în unele cazuri, să citească noile dosare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Dezvoltare imobiliară accelerată în marile orașe (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Dezvoltare imobiliară accelerată în marile orașe

Dezvoltare imobiliară accelerată în marile orașe. Consiliul Local Iași are luni o şedinţă ordinară cu o miză imobiliară uriaşă. Dezvoltare imobiliară accelerată în marile orașe Pe listă sunt ansambluri cu zeci de blocuri din zone precum Dacia, Ciric, Moara de Vânt şi Aurel Vlaicu. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În total, peste 80 de tronsoane de bloc pe terenuri care au o suprafaţă însumată de peste 12 hectare. Citește și: Un posibil ajutor militar chinez pentru Rusia, luat în calcul la Beijing, ar transforma războiul din Ucraina în conflict global. Biden și Zelenski îi trimit avertismente lui Xi Jinping În cazul unor proiecte, este vorba despre reconversia unor foste zone industriale. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Spațiul verde devine blocuri și birouri (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Spațiul verde devine blocuri și birouri

Spațiul verde devine blocuri și birouri. Un hectar de verdeaţă din oraş se află la o sentinţă distanţă de transformarea în blocuri şi birouri. Spațiul verde devine blocuri și birouri Tribunalul Iași a aprobat solicitarea proprietarilor de ştergere a terenului din Registrul Spaţiilor Verzi întocmit de Primărie. Judecătorii au acceptat aprecierea proprietarilor că terenul nici nu ar fi trebuit inclus în acest registru, iar argumentele municipalităţii au fost respinse unul câte unul. Citește și: VIDEO Medicii care implantau stimulatoare cardiace de la morți aveau sute de bancnote de 500 de euro, sute de mii de lei, 36 de tablouri scumpe și 25 de stimulatoare cardiace Ultima şansă a Primăriei pare a fi recursul, care a intrat pe rolul Curţii de Apel. Continuarea, în Ziarul de Iași.

România la cutremur: clădiri vechi, periculoase (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

România la cutremur: clădiri vechi, periculoase

România la cutremur: clădiri vechi, periculoase. Autorităţile române au intrat în alarmă din cauza cutremurului din Turcia. România la cutremur: clădiri vechi, periculoase Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi trag un semnal de alarmă şi spun că sunt multe imobile în judeţul Iaşi care ar putea produce victime în cazul unui seism major. În cazul unui cutremur mare produs noaptea, ar putea muri ieşeni care locuiesc în special în blocuri cu bulină roşie, peste 9.500 de persoane. Însă, dacă seismul ar fi ziua, în pericol de prăbuşire sunt 169 de şcoli şi grădiniţe care pot fi avariate sau distruse şi în care învaţă peste 24.000 de copii. Citește și: Noaptea de 6 spre 7 februarie 2023, cea mai sângeroasă pentru armata rusă, de la invadarea Ucrainei: Kievul susține că-n 24 de ore au murit 1.030 de militari ruși Tot ziua, în cazul unii sesim puternic, clădirea primăriei Iaşi unde lucrează aproximativ 600 de angajaţiar putea cădea, imobilul aflându-se în cateogria 1 de risc seismic. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Blocuri construite cu bani din sclavie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Blocuri construite cu bani din sclavie

Blocuri construite cu bani din sclavie: membrii clanului Moisă, “stăpânii de sclavi” din Târgu Frumos, arestaţi preventiv în cel mai recent caz de sclavie modernă care a ajuns pe rolul instanţelor din Iaşi, rămân în continuare după gratii. Blocuri construite cu bani din sclavie Ei au fost reţinuţi de DIICOT Iaşi în urmă cu trei luni, după o amplă operaţiune desfăşurată concomitent în Marea Britanie şi România. În cursul căreia s-au făcut percheziţii la 25 de adrese, 13 din România şi 12 din Marea Britanie, urmate de reţinerea a şapte persoane. Citește și: EXCLUSIV România mai are de plătit 77 de milioane de euro păgubiților FNI. Vântu, Popa și Vlas au ieșit din închisoare Poliţiştii britanici au descris banda Moisă ca fiind un grup infracţional “organizat şi sofisticat”, care îşi exploata victimele pentru “a-şi alimenta un stil de viaţă luxos, plătind bunuri scumpe şi investind în proiecte imobiliare în România”. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Nicușor Dan demolează blocuri de lux (sursa: Facebook/Nicușor Dan)
Eveniment

Nicușor Dan demolează blocuri de lux

Două "speculaţii imobiliare", dintre care una vizează sediul central al PNL, au fost oprite prin hotărâri ale Curţii de Apel Bucureşti (CAB), iar Municipalitatea va solicita instanţei revenirea la situaţia anterioară, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Nicușor Dan demolează blocuri de lux El a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că aceste "speculaţii imobiliare", anume Modrogan 1A şi Icoanei nr. 2-8, au fost aprobate de administraţia fostului edil al Capitalei, Gabriela Firea, în ultimele zile de mandat. "Sunt ultimele zvâcniri ale unui mod speculativ şi profund nociv de a face dezvoltare urbană în Bucureşti (...). În acest mandat am avut foarte multe cereri, zeci de cereri, prin care am aprobat pentru zona istorică a Bucureştiului dezvoltări urbane corecte, consistente (...). Cum este posibil să avem un investitor spaniol care să lucreze în zona zero a Bucureştiului, timp de șase luni, cu autorizaţii de construire şi desfiinţare şi ilegale şi expirate şi nicio instituţie a statului român, nici Inspectoratul de Stat în Construcţii, nici prefectul, nici Parchetul, deşi legal sesizate, să nu facă nimic?", a punctat Nicuşor Dan. Blocurile din curtea PNL El a precizat că, în ceea ce priveşte Modrogan 1A, sediul central al PNL, printr-un PUZ din 2019 şi o autorizaţie din 21 septembrie 2020 s-a aprobat construirea de blocuri. Nicuşor Dan a semnalat că Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a avizat planul urbanistic zonal şi autorizaţia, fără să ţină cont că era vorba despre un spaţiu verde în acea zonă. Citește și: Germania continuă să sprijine Gazprom și funcționarea Nord Stream 1, conducta prin care Berlinul primește gaz rusesc. Ucraina denunță ipocrizia cancelarului Scholz "Direcţia pentru Cultură, organismul local al Ministerului Culturii, deşi avizase de două ori şi spusese că pentru acel spaţiu din jurul palatului conservarea lui este obligatorie, a dat aviz şi pentru blocuri acolo, administraţia Firea - autorizaţie de construire (...). După ce ISC (...) a constatat toate ilegalităţile, pe care ulterior le-a constatat şi Curtea de Apel Bucureşti, a venit acest ordin din ianuarie 2022, prin care, fără nicio explicaţie, Inspectoratul de Stat în Construcţii (...) a revocat ordinul inspectoratului local (...) împiedicând astfel prefectul să exercite încă din ianuarie acţiunea în contencios administrativ", a declarat primarul general al Capitalei. Încălcări evidente de lege Potrivit acestuia, printr-o decizie definitivă pronunţată pe 8 iulie Curtea de Apel Bucureşti a suspendat executarea pentru PUZ şi autorizaţia de construire. Referitor la speţa de pe Icoanei, Nicuşor Dan a atras atenţia că a fost emisă o autorizaţie de desfiinţare pentru patru clădiri şi a fost emisă una de construire pentru un imobil pe patru parcele reunite, încălcându-se prevederi legale. "Direcţia pentru Cultură, organismul local al Ministerului Culturii, a avizat şi demolarea şi construirea, în ciuda faptului că avizase acel regulament care spunea că nu ai voie să comasezi parcele. Administraţia Firea a emis autorizaţia de desfiinţare pe 1 octombrie, după alegerile locale şi autorizaţia de construire pe 27 octombrie 2020. Am preluat mandatul pe 29 octombrie şi aşa ne explicăm de ce consilierii generali aleşi ai PSD au încercat să întârzie prin fel de fel de contestaţii în instanţă schimbarea administraţiei", a spus Nicuşor Dan. Construcția blocurilor a început El a precizat că a sesizat ISC din martie 2020 privind "pierderea unor elemente importante de patrimoniu", însă reprezentanţii acestei instituţii nu au făcut verificări asupra legalităţii până în decembrie 2021, după ce imobilele fuseseră deja demolate. "Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 avea toate motivele să suspende executarea până când lucrurile să se lămurească în instanţele civile, nu a făcut-o", a punctat Nicuşor Dan. El a informat că în cazul din strada Icoanei CAB a pronunţat pe 6 iulie o decizie definitivă conform căreia nu mai există autorizaţii pentru această investiţie. Nicuşor Dan a menţionat că, în ceea ce priveşte speţa din Modrogan, s-a realizat structura de rezistenţă a blocurilor, iar la Icoanei au început nişte lucrări la fundaţia imobilului.

"Nu se pot construi blocuri pe versanți alunecători" (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

"Nu se pot construi blocuri pe versanți alunecători"

"Nu se pot construi blocuri pe versanți alunecători". Intenţia de a fi construite două blocuri într-o zonă de case din Copou a agitat spiritele ieri la Primărie. Aproape 20 de locuitori de pe str. Aurora au fost prezenţi la o dezbatere, ocazie cu care şi-au exprimat dezacordul faţă de proiectul imobiliar. "Nu se pot construi blocuri pe versanți alunecători" Între aceştia şi reprezentantul beneficiarului au avut loc des schimburi de replici, iar discuţiile nu au dus către un acord. Din contră, ambele părţi sunt determinate să-şi caute dreptatea în instanţă. Citește și: Avalanșa de angajări la Guvern nu se mai oprește: Ministerul Economiei, plus 10% la schema de personal. Fondurile Europene au anunțat deja: numărul angajaților crește cu 30% După dezbaterea de ieri, proiectul poate, teoretic, să ajungă şi în dezbaterea Consiliului Local (CL) pentru o eventuală aprobare, dar rămâne de văzut dacă executivul municipalităţii va introduce investiţia pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Haos imobiliar la Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Haos imobiliar la Iași

O ipotetică criză imobiliară în viitor pare că nu-i sperie pe investitori. Primăria va organiza luna aceasta o serie de dezbateri publice în cazul mai multor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). Două proiecte vizează investiţii majore în zonele Cicoarei şi Trei Fântâni. Haos imobiliar la Iași Este vorba despre blocuri de locuinţe cu 10, 12, 15 şi 20 de etaje. În total, sunt 30 de blocuri în care vor fi amenajate câteva mii de apartamente. Citește și: Avertisment dur al secretarului general al NATO: Putin nu a renunțat la ambiția de a controla toată Ucraina. Trebuie să fim realişti. Războiul poate dura mult, câteva luni, chiar ani De exemplu, în Cicoarei, estimările din PUZ sunt că vor fi 1.800 de locuinţe în care ar putea locui până la 4.500 de persoane. În ambele cazuri, investitorii sunt din afara Iaşului. Tot luna aceasta va intra în linie dreaptă şi noul magazin Kaufland Galata: lucrările vor începe, probabil, până la sfârşitul anului. Alte proiecte urbanistice vizează blocuri în Copou şi Aviaţiei, precum şi construirea unui centru de protoni în Sărărie. În total, aceste investiţii se ridică la câteva sute de milioane de euro. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră