sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: bloc

27 articole
Eveniment

Blocuri anvelopate neglijent - geamuri nefuncționale, mizerie

Blocuri anvelopate neglijent - geamuri nefuncționale, mizerie. Reabilitarea termică a două blocuri din Ciurea (județul Iași) a generat numeroase reclamații din partea proprietarilor, nemulțumiți de calitatea lucrărilor. Blocuri anvelopate neglijent - geamuri nefuncționale, mizerie Aceștia au semnalat probleme majore cauzate de muncitorii din zonă și solicită o responsabilitate sporită atât din partea acestora, cât și a constructorului. Citește și: Averea uriașă a unui obscur magistrat care ia 25.000 lei/ lună, diurne de 120.000 lei/an și a dat statul în judecată pentru mai mult Printre nemulțumiri se numără apartamente inundate de ploi și montaj incorect al tâmplăriei (efectuat de trei ori, într-un caz). Dar și balcoane rămase luni de zile fără geamuri, în ciuda numeroaselor sesizări. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Blocuri anvelopate neglijent - geamuri nefuncționale, mizerie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului, la modă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului

Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului: o familie de ieșeni a fost despăgubită de firma de asigurări pentru daunele provocate de o inundație provenită din apartamentul vecinei de la etaj. Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului A rămas ca Generali România SA să-și recupereze banii de la vinovat. Până acum, nu a reușit. Citește și: Falsuri prin omisiune în serie în CV-ul depus de Mihai Tudose la Parlamentul European. Premierul Ciolacu îl susține să fie comisar european pe buget-finanțe Prin acțiunea depusă la Judecătorie, reprezentanții Generali SA au solicitat obligarea Auricăi L. la plata sumei de 1.650 lei. Era vorba de banii pe care firma de asigurări îi achitase la rândul ei, în 2019, vecinilor care locuiau în apartamentul de sub cel al Auricăi L. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șpagă la Autoritatea Aeronautică pentru blocuri (sursa: Facebook/Autoritatea Aeronautica Civila Romana AACR)
Eveniment

Șpagă la Autoritatea Aeronautică pentru blocuri

Șpagă la Autoritatea Aeronautică pentru blocuri. Afaceristul Cezar Verziu a fost reținut de procurorii DNA pentru că ar fi cerut o șpagă de 70.000 de euro pentru a-i convinge pe șefii Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) să emită un aviz pentru construcția unui bloc. Nicolae Stoica, șeful AACR, a declarat pentru DeFapt.ro că nu îl cunoaște pe afaceristul Cezar Verziu și nici speța intrumentată de procurorii anticorupție. Șpagă la Autoritatea Aeronautică pentru blocuri Direcția Națională Anticorupție a anunțat că l-a reținut pentru 24 de ore pe afaceristul Cezar Verziu pentru trafic de influență în formă continuată. El ar fi pretins în luna iunie 2023 de la un alt om de afaceri suma de 33.500 de euro pentru obținerea unui aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, aviz necesar pentru construirea unui bloc de 79,5 metri în București. Citește și: Cum fură RetuRO milioane de lei lunar din banii clienților pentru că automatele nu „citesc” unele etichete. Sumele nereturnate pe ambalaje lunar, amețitoare Conform ordonanței procurorilor, suma de bani cerută reprezenta câte 1.000 de euro pentru fiecare metru de înălțime al blocului de la înălțimea de 46 de metri până a 79,5 metri. "Ulterior, pretențiile inculpatului ar fi crescut, astfel că, în perioada 01-03 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeași persoană suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit în data de 03 iulie 2024, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", se meționează în comunicatul de presă al DNA. Cezar Verziu urmează să fie prezentat judecătorilor de la Tribunalul București, acolo unde procurorii vor cere arestarea preventivă pentru 30 de zile. Șeful AACR spune că nu știe nimic Reținerea afaceristului Cezar Verziu i-a bulversat pe angajații Autorității Aeronautice Civile Române, care se pregătesc să fie luate la puricat de procurorii DNA toate avizele emise pentru proiecte imobiliare. Mai mult, surse din cadrul AACR susțin că afaceristul Cezar Verziu ar putea denunța mai mulți angajați implicați în emiterea de avize. DeFapt.ro l-a întrebat pe Nicolae Stoica, șeful AACR, dacă are vreo legătură cu afaceristul Cezar Verziu și dacă DNA a făcut percheziții la instituția condusă de el, precum și subalternii săi implicați în emiterea avizelor. "Nu cunosc persoana la care faceți referire și nu cunosc speța cercetată de DNA. Pentru mai multe detalii, vă rog să vă adresați DNA", a spus directorul Nicolae Stoica.

Judecătorii au legalizat un bloc ilegal (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Judecătorii au legalizat un bloc ilegal

Judecătorii au legalizat un bloc ilegal. Vecinii investitorului imobiliar Costel Bolobiță nu aveau niciun motiv să se supere că de sub fereastra casei le-a răsărit un bloc. Judecătorii au legalizat un bloc ilegal Aceasta a fost concluzia pe care s-a fundamentat decizia magistraților Curții de Apel de a admite recursul investitorului împotriva sentinței Tribunalului prin care autorizația de construire îi era desființată. Citește și: Imobiliarii One United ceartă judecătorii care au decis că DeFapt.ro nu trebuie să scoată articolele despre firmă de pe site: „articolele se impuneau (sic!) a fi cenzurate”. Au făcut apel În esență, a fost vorba de o chichiță juridică. Argumentele aduse de reclamanți în primă instanță au fost respinse, dar din cercetarea judecătorească a Tribunalului rezultaseră alte motive de anulare a autorizației. Curtea de Apel a decis însă că Tribunalul își depășise limitele învestirii, judecând mai mult decât i se ceruse. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Nicușor Dan explică cum acționează mafia imobiliară în București Foto: Captură video
Eveniment

Nicușor Dan explică cum acționează mafia imobiliară în București

Nicușor Dan explică cum acționează mafia imobiliară în București: „Mai întâi s-a dat autorizație de patru etaje, apoi de șase etaje. Tribunalul a anulat-o pe asta de 6 etaje, a zis că e prea înalta… că nu respectă, așa...La două zile după ce tribunalul a anulat, primăria sectorului a dat autorizație de opt etaje. Doar așa de...”. Citește și: EXCLUSIV Șefa ITIA, care a acuzat-o pe Halep de dopaj, în centrul unui scandal uriaș în Anglia cu suspiciuni de corupție în rugby. Karen Moorhouse și-a favorizat foști șefi Nicușor Dan explică cum acționează mafia imobiliară în București Primarul Capitalei a relatat această situație la podcastul HappyFish. El râdea, ironic, în timpul ce povestea situația. El a spus că a fost „șocat” de această situație. Blocul se află lângă o clădire a poștei, pe Calea Dudești. „Noi am făcut plângere la DNA și DNA a angajat un expert. Și expertul a concluzionat că folosul necuvenit a fost de 600.000 de euro. Noi, pe socoteala noastră am zis că a fost de un milion și nu știu cât. Și cu toate că a concluzionat că nu s-a respectat legea, că s-au dat nu știu câte etaje în plus, că este un prejudiciu de 600.000, au spus că nu este o fapta cu mare prejudiciu social și au propus clasarea. Și noi ne-am dus și am contestat în Curtea de Apel București și curtea a confirmat că nu există un pericol social și s-a terminat”, a explicat Nicușor Dan. Relatarea apare la minutul 29.30 din înregistrarea de pe YouTube. „Eu cred că este o luptă pe care suntem obligați să o ducem. Pentru că, altfel orașul ăsta se sufocă”, a mai relatat Nicușor Dan. El a mai spus că, lucrând la Planul Urbanistic General, s-a constat că există „câteva sute de străzi” care există în acet dar nu există în realitate și alte câteva sute de străzi care există în realitate, dar nu există în acte.

Autorizație pentru trei etaje, construite - nouă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Autorizație pentru trei etaje, construite - nouă

Autorizație pentru trei etaje, construite - nouă. Martorul-cheie din dosarul "Flux" ar putea scăpa de orice pedeapsă. Autorizație pentru trei etaje, construite - nouă În schimbul mărturiei sale, Gabriel Ghergheşanu a încheiat cu procurorii DNA un acord prin care îşi recunoştea participarea la una dintre principalele infracţiuni vizate în dosar, falsul intelectual. Citește și: Smiley, cel mai bogat artist român: încasează lunar peste un milion de lei. Numai partea sa de profit, aproape 130.000 de euro Acordul a fost acceptat de Tribunal, dar, ulterior, Ghergheşanu a contestat sentinţa pe care o acceptase, invocând prescripţia răspunderii penale. Decizia Curţii de Apel în acest caz va influenţa direct şi evoluţia dosarului principal în instanţă, pentru că primarul Mihai Chirica este acuzat de complicitate tocmai la falsul intelectual recunoscut de Ghergheşanu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Dezvoltatorul imobiliar a tăiat apa proprietarilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Dezvoltatorul imobiliar a tăiat apa proprietarilor

Dezvoltatorul imobiliar a tăiat apa proprietarilor. Ieşenii dintr-un complex imobiliar recent construit au trebuit să apeleze la instanţă pentru a putea deschide robinetele. Dezvoltatorul imobiliar a tăiat apa proprietarilor Dezvoltatorul a întrerupt furnizarea apei la apartamentele locatarilor cu care se află în conflict, obligându-i pe aceştia să apeleze la forţa legii. Citește și: INTERVIU EXCLUSIV Românii care luptă în Ucraina, specializați în cercetare, tehnologie și informații militare. De ce sunt pe front, cât câștigă, ce condiții trebuie să îndeplinească Conflictul dintre reprezentanţii CCI Construct Company SRL, dezvoltatorul, şi proprietarii de apartamente din complexul Evergreen Towers este unul mai vechi, dar s-a acutizat la sfârşitul anului trecut din cauza dorinţei dezvoltatorului de a constitui o asociaţie de proprietari care să administreze blocurile. O iniţiativă similară a fost demarată însă şi de o parte a locatarilor, care doreau constituirea unei asociaţii independente de dezvoltator. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Bloc central ilegal, "autorizat" de instanță (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Bloc central ilegal, "autorizat" de instanță

Bloc central ilegal, "autorizat" de instanță. Deşi nu respectă normele urbanistice, ba chiar toate acestea par a fi fost luate total în răspăr, un nou bloc va fi ridicat în centrul orașului. Bloc central ilegal, "autorizat" de instanță Totul, cu învoirea judecătorilor ieşeni, dar în special urmare a indolenţei sau altor nereguli din Primărie. Citește și: Încă un institut al Academiei Române capturat de AUR: Centrul European de Studii în Probleme Etnice redistribuie mesajele anti-europene și anti-Ucraina ale propagandei lui Simion Ani de zile, mingea se aflase în terenul Primăriei, care putea cere anularea actelor care încălcau legea. Cum nu a făcut absolut nimic în acest sens, judecătorii nu au putut decât să dispună aplicarea lor. De ce nu a făcut nimic Primăria atâţia ani nu se ştie. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Blocul cu plante vii, coșmarul proprietarilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Blocul cu plante vii, coșmarul proprietarilor

Blocul cu plante vii, coșmarul proprietarilor. Locatarii complexului rezidenţial Evergreen Towers din Iaşi sunt terorizaţi de dezvoltator din cauza unor plante pe care le au în balcoane. Blocul cu plante vii, coșmarul proprietarilor Dacă moare planta, oamenii sunt buni de plată, la fel şi cei care se ating de jardiniere. Locatarii spun că există un regulament de ordine internă care prevede că proprietarii trebuie să permită accesul personalului calificat pentru întreţinerea plantelor din propriile lor locuinţe. Citește și: Guvernul, disperat să limiteze dezastrul bugetar: nu va mai plăti drepturile salariale câștigate în instanță, taie consultanța și toate investițiile, cu excepția celor din fonduri UE Dar susţin și că sunt supuşi unor abuzuri, povestind cum s-au “trezit” cu dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu noaptea la uşă ca să verifice starea plantei. Iar pentru că unii au refuzat să îl primească în casă, acesta le-a sistat furnizarea apei: „L-am întrebat cu ce drept şi mi-a spus că pentru a mă constrânge!”. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Apartamente scumpe în bloc fără autorizație (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Apartamente scumpe în bloc fără autorizație

Apartamente scumpe în bloc fără autorizație. Blocul cu patru niveluri ridicat de întreprinzătorul imobiliar Costel Bolobiță într-o zonă veche a orașului care nu se preta la o asemenea investiție așteaptă cumpărători. Apartamente scumpe în bloc fără autorizație Proprietatea este în litigiu de mai bine de cinci ani cu vecinii, ale căror curți au devenit un fel de scenă pentru cei de la balcoanele blocului. Dar clădirea este finalizată și locuită, deși autorizația de construire este subiectul procesului deschis de proprietarii casei de alături. Citește și: Ce averi consistente au făcut, în capitalism, judecătorii care i-au achitat pe ucigașii lui Gh. Ursu și au făcut apologia ceaușismului. Au conturi în valută, pentru care Ursu a fost arestat În plus, există și bănuiala că blocul ar fi fost ridicat peste un monument istoric. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Panou publicitar pe bloc, proces nesfârșit (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Panou publicitar pe bloc, proces nesfârșit

Panou publicitar pe bloc, proces nesfârșit. În urbanismul ieșean, nimic nu este mai etern decât provizoratul. Panou publicitar pe bloc, proces nesfârșit În urmă cu zece ani, un panou publicitar a fost instalat pe blocul cunoscut ieșenilor sub numele de "1001 articole" din Podu Roș. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Construcția "provizorie" a devenit între timp o parte a peisajului. La fel de etern pare să devină și conflictul juridic referitor la panou. Citește și: Simona Halep: „Nu cer un tratament special. Vreau doar să fiu judecată. Cât mai trebuie să aştept?” Montarea acestuia a fost contestată dintru bun început de o parte a locatarilor, de la ultimul etaj al blocului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Bloc, pe teren de 186 mp (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Bloc, pe teren de 186 mp

Bloc, pe teren de 186 mp. O nouă construcţie din zona protejată a Iaşiului a intrat în vizorul procurorilor. Bloc, pe teren de 186 mp Este vorba despre o clădire amplasată pe stradela Armeană nr. 2, în zona din spatele Halei Centrale. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Federaţia Agro Propact a sesizat, săptămâna trecută, mai multe organe de cercetară penală şi solicită verificări privind modul în care a fost edificată construcţia. Citește și: Pensiile speciale, răspândite în toată UE. Unele din cele mai generoase state (Franța, Germania, Belgia, Portugalia) au zeci de tipuri de pensii plătite regește. Oficial, se vrea reformă și acolo Potrivit sesizării Propact, cu toate că autorizaţia a fost emisă pentru o "locuinţă", în fapt intenţia a fost de a se construi un bloc cu locuinţe colective. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Bloc pe un petic de teren (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Bloc pe un petic de teren

Bloc pe un petic de teren. Aprobările date pe bandă rulantă pentru orice construcție se întorc împotriva Primăriei Iași. Bloc pe un petic de teren Pe strada Hatman Șendrea, pe o suprafață de doar 379 mp va răsări un bloc cu șase etaje, plus unul tehnic. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Proiectul a fost aprobat "pe repede înainte" de comisia de urbanism, în decembrie 2018 și a trecut la fel de ușor și prin Consiliul Local. Citește și: Lucian Heiuș, șeful ANAF: media de vârstă în instituție este 56 de ani. „Facem analiză de risc cu programe de acum 15 ani” Acum i-a venit și scadența, instanța obligând municipalitatea să emită autorizația de construire. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Restanțierii la întreținere, făcuți de rușine (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Restanțierii la întreținere, făcuți de rușine

Restanțierii la întreținere, făcuți de rușine. În decursul ultimelor luni, mai mulţi ieşeni au reclamat la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) că încă se mai practică afişarea listelor de întreţinere la avizierul blocului cu tot cu numele şi prenumele locatarilor. Restanțierii la întreținere, făcuți de rușine În majoritatea cazurilor, investigaţiile s-au încheiat cu amenzi, care trag un semnal de alarmă: intimitatea cetăţeanului trebuie luată în serios. Recent, o asociaţie a fost bună de plată după ce un ieşean a reclamat la ANSPDCP că a văzut un înscris cu caracter defăimător în care erau menţionate datele lui personale, pe lângă faptul că operatorul afişase listele de plată cu numele şi prenumele vecinilor săi. Citește și: Rusia ar vrea să marcheze un an de la începerea invaziei în Ucraina printr-un atac masiv prin est, susține ministrul Apărării de la Kiev. Moscova își pregătește deja terenul cu fumigene Amenda a fost de aproape 2.500 de lei (circa 500 de euro). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Dezvoltatorul, despăgubiri: tavan căzut peste cumpărător (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Dezvoltatorul, despăgubiri: tavan căzut pe cumpărător

Dezvoltatorul, despăgubiri: tavan căzut peste cumpărător. Un ieşean a cerut despăgubiri după ce apartamentul abia cumpărat de la un dezvoltator imobiliar cunoscut a început să i se dărâme în cap. Dezvoltatorul, despăgubiri: tavan căzut peste cumpărător Omul a rămas cu spaima în suflet că problemele s-ar putea amplifica şi în orice clipă s-ar mai putea strica ceva în casă. Raţionamentul judecătorilor a fost simplu: constructorul răspunde pentru orice viciu ascuns timp de zece ani de la recepţia lucrării. Citește și: EXCLUSIV Profitul afacerilor lui Pițurcă junior a crescut de 85 de ori în pandemie. Cifra de afaceri: de la 500.000 de lei, la 18 milioane. Pentru acele afaceri, Pițurcă senior a fost reținut de DNA împreună cu șeful Romarm În cazul structurii de rezistenţă, răspunderea durează cât rămâne blocul în picioare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră