miercuri 02 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: bitcoin

4 articole
Internațional

Bitcoin atinge un nou record istoric

Bitcoin atinge un nou record istoric. Cotația bitcoin a depășit luni, 16 decembrie, pragul de 106.000 de dolari, alimentată de declarațiile președintelui ales Donald Trump, care a sugerat crearea unei rezerve strategice de bitcoin, similară cu rezerva strategică de petrol a SUA. Bitcoin a urcat la un nivel record de 106.533 de dolari, fiind cotată ulterior la 103.917 dolari în jurul orei 12:15 GMT. Bitcoin atinge un nou record istoric Tony Sycamore, analist la IG, a declarat: Citește și: Propagandista lui Călin Georgescu, Anca Alexandrescu, sinecuristă și beneficiară a uneia din cele mai mari țepe PSD-Ponta, Petromidia „Următoarea cifră la care se uită piața este 100.000 de dolari. Revenirea mult așteptată nu a avut loc datorită știrilor recente”. Creșterea valorii bitcoin a fost susținută de optimismul investitorilor, care anticipează un cadru de reglementare favorabil din partea administrației Trump. Trump, declarații surprinzătoare Într-un interviu recent pentru CNBC, Donald Trump a afirmat: „Vom face ceva grozav cu criptomonedele pentru că nu vrem să fim depășiți de China sau alte state care îmbrățișează aceste tehnologii. Vrem să fim în frunte”. Întrebat despre posibilitatea creării unei rezerve strategice de bitcoin, Trump a răspuns afirmativ, confirmând astfel direcția pro-cripto a noii administrații. Statele cu cele mai mari rezerve de bitcoin Potrivit CoinGecko, în iulie 2024, guvernele din întreaga lume dețineau 2,2% din oferta totală de bitcoin. SUA conduc clasamentul, cu aproape 200.000 de bitcoin în valoare de peste 20 de miliarde de dolari la prețurile actuale. Alte state cu rezerve semnificative de bitcoin includ China, Marea Britanie, Bhutan și El Salvador. Creșterea criptomonedelor în 2024 Valoarea bitcoin a crescut cu peste 50% de la alegerile din 5 noiembrie, când Trump a câștigat alături de alți candidați pro-cripto. Piața globală a criptomonedelor aproape s-a dublat în acest an, atingând un record de 3.800 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko. Administrația Trump, favorabilă criptomonedelor Donald Trump a desemnat persoane cheie pentru a sprijini adoptarea criptomonedelor. David Sacks, fost director PayPal și prieten apropiat al lui Elon Musk, a fost numit responsabil pentru inteligență artificială și criptomonede la Casa Albă. De asemenea, avocatul Paul Atkins, cunoscut pentru poziția sa pro-cripto, va prelua conducerea Securities & Exchange Commission (SEC). SUA, "capitala cripto a planetei" În timpul campaniei sale, Trump a promis că va transforma SUA în „capitala cripto a planetei”. Această schimbare de perspectivă, de la scepticism la susținere, marchează un moment istoric pentru criptomonede, alimentând încrederea investitorilor în viitorul acestor active digitale. Rămâne de văzut cum vor influența noile politici ale administrației Trump piața criptomonedelor, dar semnalele sunt clare: SUA par să își consolideze poziția de lider global în domeniul activelor digitale.

Bitcoin atinge un nou record istoric (sursa: bitcoin.org)
Suma ridicolă pe care a câștigat-o Neamțu Foto: Facebook
Politică

Suma ridicolă pe care a câștigat-o Neamțu

Suma ridicolă pe care a câștigat-o Mihai Neamțu, candidat Parlamentul European, în 2023: el a oferit „servicii de consultanță” pentru care a fost plătit, net, cu 17.725 de lei. Acesta a fost singurul său venit pe parcursul anului trecut. Citește și: VIDEO EXCLUSIV Plajele lărgite de pe litoralul românesc favorizează înecurile și infecțiile grave, arată prof. dr. Alfred Vespremeanu-Stroe (Universitatea București) Neamțu, care candidează la Parlamentul European pentru AUR, fiind plasat pe poziția zece, a investit în mai multe corporații multinaționale, precum și în criptomonede. Suma ridicolă pe care a câștigat-o Neamțu Cea mai mare sumă este plasată în acțiuni NVidia, o companie americană de tehnologie: circa 130.000 de lei. Pe locul II pe lista investițiilor lui Neamțu se află Tesla, compania controlată de Elon Musk, în care a plasat circa 13.000 de lei. El mai deține acțiuni a căror valoare este sub 10.000 de lei la Amazon, Siemens, Microsoft și Akero Therapeutics, o companie de biotehnologie. Toate aceste companii sunt din SUA, mai puțin Siemens, care are sediul în Germania. Candidatul AUR puțin sub 20.000 de lei în Bitcoin, folosind Revolut. Neamțu nu are datorii, nu deține mașini sau terenuri agricole. Din 2020, el are un apartament de 86 mp în București. Mihai Neamțu a absolvit filosofia la Universitatea Babeș Bolyai și are un doctorat în teologie la Kings College din Londra. Lista de candidați AUR la Parlamentul European este deschisă de Christian Tergheș și Claudiu Târziu. Pe locul III se află avocatul Gheorghe Piperea.

Bitcoin a trecut de 60.000 de dolari Foto: Business Post Nigeria
Economie

Bitcoin a trecut de 60.000 de dolari

Bitcoin a trecut de 60.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de doi ani, pe fondul unui optimism crescând care apreciază că cererea pentru criptomonedă se va extinde dincolo de entuziaștii consacrați ai activelor digitale, scrie Blooomberg. Citește și: Finul Sorinei Docuz, feblețea lui Marcel Ciolacu, numit director al Biroului de Turism și Tineret din subordinea Ministerului Familiei JUST IN: Jim Cramer says "what has #Bitcoin ever done for mankind?"$BTC is up 156% since he told investors to sell 11 months ago. pic.twitter.com/03oPZFnxtG— Watcher.Guru (@WatcherGuru) February 28, 2024 Bitcoin a trecut de 60.000 de dolari Cea mai mare criptomonedă a înregistrat un salt de aproximativ 45% în acest an, alimentat în parte de lansarea cu succes a fondurilor tranzacționate la bursă din SUA care dețin monedele și care au atras peste 6 miliarde de dolari de când au început să fie tranzacționate la 11 ianuarie. Bitcoin s-a tranzacționat ultima dată la 60.000 de dolari în noiembrie 2021, după ce a atins un maxim istoric de aproape 69.000 de dolari la începutul aceleiași luni. Bitcoin-ul s-a apreciat cu peste 20% doar în această săptămână şi cu 40% în 2024. Celebra criptomonedă a atins astăzi un maxim de 61.359$, faţă de maximul istoric de 68.982,2 de dolari. Antoni Trenchev, co-fondator al exchange-ului Nexo, a explicat că se aşteaptă la o anumită rezistenţă odată ce criptomoneda va atinge valoarea de 69.000 de dolari, dar că este posibil ca aceasta să depăşească 70.000$. „Cererea pentru Bitcoin se întâlneşte cu diminuarea tot mai puternică a ofertei”, a explicat Zach Pandl, head of research la Grayscale Investments. „Având în vedere că oferta se va înjumătăţi în aprilie, pur şi simplu nu vor fi suficiente monede pentru a satisface cererea”, a adăugat acesta. Grafic Bitcoin Magazine „Înjumătăţirea” se referă la Bitcoin halving, un eveniment ce reduce recompensa pentru cei care minează criptomoneda, pentru a limita oferta disponibilă pe piaţă.

Escrocherie cu investiții în minarea bitcoin (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Escrocherie cu investiții în "minarea" bitcoin

Escrocherie cu investiții în "minarea" bitcoin. De la „Caritas”, cecuri fără acoperire, bilanţuri false şi metoda „Accidentul”, s-a ajuns mai nou la escrocherii cu criptomonede. Escrocherie cu investiții în "minarea" bitcoin Esenţa a rămas însă aceeaşi: specularea naivităţii victimei şi, într-un caz supus recent atenţiei magistraţilor Judecătoriei Iași, a dorinţei de îmbogăţire rapidă. Un IT-ist ieşean a reuşit să-i convingă pe trei patroni să investească în „minarea” de bitcoin. Citește și: EXCLUSIV Țuțu a pus la cale afacerea măștilor în biroul său de la Romarm și a făcut presiuni la MApN să se facă rapid plățile. Țuțu, Pițurcii și complicii aveau un grup dedicat de Whatsapp Urmau să suporte jumătate din costul închirierii echipamentului necesar şi să câştige săptămânal o jumătate de bitcoin. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră