duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: ben wallace

3 articole
Internațional

Cetățenii occidentali, nesiguri în privința Ucrainei

Cetățenii occidentali, nesiguri în privința Ucrainei. Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a clarificat pentru Sunday Times comentariile recente pe care le-a făcut despre Ucraina şi care au stârnit unele controverse. Cetățenii occidentali, nesiguri în privința Ucrainei În marja summit-ului NATO de la Vilnius, miercuri, ministrul britanic sugerase că Ucraina ar trebui să îşi arate "recunoştinţa" pentru sprijinul militar pe care l-a primit din partea Marii Britanii, în răspuns la o întrebare a unui reporter referitoare la faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a plâns că ţării sale nu i s-a oferit un calendar al aderării la alianţa militară. Într-un mesaj postat pe Twitter în limba ucraineană, ministrul a explicat că remarcile sale au fost făcute după ce Zelenski a spus că este "absurd" ca NATO să insiste că încă există condiţii pe care Ucraina trebuie să le îndeplinească pentru a se alătura alianţei după ce actualul război cu Rusia se va încheia. "Comentariile mele cu privire la modul cel mai bun de a sprijini Ucraina au stârnit mult interes şi au fost interpretate greşit", a spus Wallace. Politicianul britanic a reamintit că, "în calitate de persoană care s-a aflat în prima linie a mobilizării pentru Ucraina", a vorbit despre "provocările care ar putea apărea pe măsură ce ne îndreptăm spre un obiectiv comun de a ajuta Ucraina să obţină ceea ce are nevoie pentru a învinge această invazie ilegală". Marea Britanie, sprijin foarte puternic "Am spus că Ucraina trebuie să realizeze uneori că în multe ţări şi în unele parlamente nu există un sprijin la fel de puternic ca în Marea Britanie", a explicat Wallace. În acest sens, ministrul a precizat că vorbele sale nu se refereau la guverne, ci "mai mult la cetăţeni şi parlamentari". "Suntem norocoşi că cetăţenii Marii Britanii şi toate partidele din parlamentul nostru susţin eforturile de a oferi Ucrainei mijloacele necesare", a adăugat el. Potrivit lui Wallace, comentariile sale controversate "au avut ca scop să reflecte faptul că este important să ne amintim că nu trebuie să vorbim pentru noi înşine, ci să facem efortul de a ajunge la alţi cetăţeni care trebuie, de asemenea, să fie convinşi". Citește și: Ucraina recunoaște, în premieră, că a atacat teritoriul Rusiei: Este posibil şi necesar să ucidem inamicul pe teritoriul său într-un război Premierul Rishi Sunak s-a distanţat de aceste comentarii, afirmând că Zelenski "şi-a exprimat recunoştinţa în numeroase ocazii". Secretarul britanic al apărării a anunţat că va demisiona la următoarea remaniere guvernamentală, care va avea loc posibil în septembrie. Wallace, care a lucrat în portofoliul apărării timp de patru ani sub conducerea a trei prim-miniştri diferiţi - Boris Johnson, Liz Truss şi Sunak - a explicat că va părăsi prima linie a politicii din cauza impactului pe care aceasta l-a avut asupra vieţii sale de familie.

Cetățenii occidentali, nesiguri în privința Ucrainei (sursa: Twitter/Rt. Hon Ben Wallace MP)
25.000 de soldați ruși uciși în Ucraina Foto: twitter
Internațional

25.000 de soldați ruși uciși în Ucraina

25.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina, de la începutul invaziei, estimează ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace. În aprilie, el aprecia numărul soldaților ruși uciși la 15.000. 25.000 de soldați ruși uciși în Ucraina „Totuși aș spune că ucrainenii câștigă. Ei provoacă pierderi uriașe forțelor armate ruse. 25.000 de ruși, credem, au fost uciși pe parcursul a 112, 115 zile. Rusia a eșuat în toate obiectivele sale majore. Acum este limitată la un avans de câteva sute de metri în câteva zile, cu un cost masiv, într-o mică parte a estului Ucrainei, de-a lungul a două sau trei axe. Asta nu este o victorie în cartea nimănui”, a explicat Wallace. A photo of the work of the Bogdan self-propelled gun mount, which helped drive the orcs out of the Snake Island, has appeared.?DEATH TO THE RUSSIAN OCCUPANTS!#Ukraine pic.twitter.com/6wXFdrHZVr— OneTonSoup (@OneTonSoupp) June 30, 2022 Pierderile Rusiei sunt imense, comparativ cu alte conflicte: 14.453 de militari sovietici uciși în Afganistan, între 1978 și 1989între 5.700 și 14.000 (plus aproape 3.000 de dispăruți) în primul război cecen, între decembrie 1994 și august 1996sub 7.500 de militari uciși, inclusiv ofițeri ceceni de poliție care luptau de partea Rusiei, în al doilea război cecen, între august 1999 și aprilie 2000 În Irak, între 2003 și 2011, coaliția susținută de SUA a pierdut - cu tot cu pierderile irakiene - circa 25.000 de militari. Însă, din aceștia, doar 4.825 făceau parte din militarii din forțele de coaliția. SUA a înregistrat 4507 morți și sub 33.000 de răniți. Citește și: Armata rusă anunță că părăsește Insula Șerpilor în urma bombardamentelor neîncetate lansate de forțele ucrainene În Afganistan, SUA au înregistrat, între 2001 și 2021, 2.420 de morți și sub 25.000 de răniți. Unul din războaiele moderne unde s-au înregistrat pierderi comparabile a fost cel din Bosnia, între 1992 și 1995. Trupele Bosniei au pierdut circa 30.000 de militari, iar cele sârbe, peste 21.000. Croația a pierdut în acel conflict circa 6.000 de militari.

Internațional

Piloții ruși folosesc GPS-uri „rudimentare”

Piloții ruși folosesc GPS-uri „rudimentare” lipite de bordul avionului, pentru că nu se pot baza pe propriile sisteme, a afirmat, ieri, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace. El a spus că trupele terestre ruse se orientează după hărți din 1980 - fapt deja relatat de armata ucraineană. Piloții ruși folosesc GPS-uri „rudimentare” „Receptoarele GPS au fost găsite pe tablourile de bord ale avioanelor Suhoi -34 ruseşti doborâte, astfel încât piloţii să ştie unde se află, din cauza calităţii slabe a propriilor sisteme”, a spus ministrul Apărării. Su-34 a fost fabricat pentru prima dată în Uniunea Sovietică la începutul anilor 1990, dar este încă unul dintre cele mai importante avioane de vânătoare ale Rusiei. Hey! Dmitry Mededew! What did you post about technological advance? ???Where did the Russian military money go? How wants to guess?SU-34 uses GPS handhelds as Glonass is shit. LOL#Russia https://t.co/0ENNvZxszj— Sig Chri (@ChristSiegfried) May 11, 2022 Ben Wallace a apreciat că rezultatul este că, deși „Rusia are cantități mari de artilerie și blindate cu care îi place să defileze, nu poate să le folosească (...) și recurge la baraje de artilerie fără discernământ”, relatează The Independent. Ministrul britanic al Apărării a spus că oficialii de top din Rusia ar trebui să ajungă în fața curții marțiale. Recent, soldații ucraineni au prezentat și o dronă rusească improvizată cu un vârf făcut dintr-o sticlă de plastic. Pe lângă hărțile din perioada comunistă, folosite acum de trupele terestre rusești, în dotarea armatei invadatoare s-au găsit și bandaje și materiale de prim ajutor extrem de vechi, din aceeași perioadă. GPS-uri americane la bordul avioanelor SU-34 din Siria Încă din 2021, un fost pilot rus a prezentat imagini ale unui Su-34 care avea pe bord stații GPS Garmin, produse de SUA. Pilotul rus a postat imagini din cabina unui Su-34, în timpul operațiunilor militare din Siria. Viktor Alksnis a semnalat prezența unei stații comerciale GPS, prinsă cu o clemă în cabina aeronavei. Cei de la Defence Blog citează mai mulți experți care spun că e vorba într-adevăr de stații GPS produse de americanii de la Garmin. Potrivit sursei citate, cel mai probabil stațiile GPS care au fost montate sunt o „rezervă” a sistemelor de navigație a Su-34 care nu de puține ori întâmpină defecțiuni tehnice în timpul misiunilor. Citește și: Perversa mașinărie de propagandă a lui Putin a inventat o nouă temă: „Washingtonul vrea un nou Holodomor în Ucraina”. Holodomor e foametea criminală provocată de Stalin

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră