duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: batrana

5 articole
Eveniment

Bătrână din Ferentari, traficantă de heroină

Bătrână din Ferentari, traficantă de heroină. Lumea traficanților de droguri din Iași nu este rezervată tinerilor. Bătrână din Ferentari, traficantă de heroină O sexagenară din Ferentari a vândut timp de o jumătate de an, împreună cu o prietenă, heroină consumatorilor ieșeni. Citește și: RetuRO SGR, tupeu nesimțit – nu comunică unde sunt automatele de colectare și nici ce face cu zecile de milioane de euro încasate lunar: Nu ni se aplică legea informațiilor de interes public Avea de altfel vechime în branșă, prima condamnare a femeii pentru astfel de fapte datând din 2011. A explicat judecătorilor că folosea banii obținuți din trafic pentru a-și crește sau ajuta cei 11 copii, toți mari. Argumentul nu a avut însă niciun efect. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Bătrână din Ferentari, traficantă de heroină (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Candidatul PSD la primăria unei comune cu 88 de locuitori a reușit să strângă 100 de semnături Foto: Consiliul Local Batrana
Politică

Candidatul PSD primăria 88 de locuitori strângă 100 semnături

Candidatul PSD la primăria unei comune cu 88 de locuitori cu drept de vot, Bătrâna, din Hunedoara, a reușit să strângă 100 de semnături de susținere, cum cere legea. Cătălin Pascotesc, unicul candidat în această comună, a explicat acest miracol la Antena 3: a oferit vize de reședință. El nu a spus cine sunt persoanele care au fost dispuse să ia viză de reședință în această comună izolată și depopulată, care încorporează sate cu un singur locuitor și fără curent electric. Citește și: Dacă va fi din nou primar, Firea vrea să-și facă metrou până acasă, deși ea circulă cu mașina. O va ajuta colegul Daniel Băluță Doar PSD a reușit să depună aici candidați la primărie și la consiliul local. Candidatul PSD la primăria unei comune cu 88 de locuitori a reușit să strângă 100 de semnături „Mai avem o localitate în judeţul Hunedoara unde există un singur candidat. Tot candidat PSD, da. Foate simplu. Am reuşit să-mi adun necesarul de semnături care trebuie făcute pentru a putea să depui candidatura. Eu am reuşit să-mi fac semnăturile şi alt partid nu a reuşit să-şi facă semnăturile. Au mai fost tentative, dar nu s-a putut. Comuna, la ultimul recensământ, avea 88, 89 de locuitori. Actualul primar nu a reuşit nici el să-şi facă numărul de semnături. Dânsul a vrut să mai obţină un mandat. Minimul de semnături a fost de 100 de semnături. Se poate să obţii şi 100 de semnături chiar dacă în comună sunt 88 de locuitori. Legislaţia îţi permite. Conform legislaţiei în vigoare, îmi permite să fac vize de reşedinţă şi să obţin semnăturile. Contează că mi-am făcut minimul de 100 de semnături. Dacă vreţi să daţi o ştire, să o daţi că am minimul de 100 de semnături", a declarat Ciprian Pascotesc la Antena 3. Comuna Bătrâna din Hunedoara cuprinde satul Bătrâna, locuit de vreo 20 de familii, satul Fața Roșie, cu șase familii, și cătunele Piatra și Răchițaua, aproape pustii. Potrivit unui răspuns dat de Primăria Bătrâna la solicitarea Libertatea, comuna cu cel mai mic număr de locuitori, adică 88, are cinci angajați. Pentru 2024, bugetul localității prevede suma de 655.000 de lei brut pentru plata salariilor. Deficitul între veniturile proprii ale localității (1,055 milioane lei) și cheltuieli (2,254 milioane lei) este de peste 1 milion de lei în 2024. Din veniturile proprii, comuna își permite plată salariilor angajaților de la primărie (655.000 de lei/brut) și a cheltuielilor cu bunuri și servicii (aproximativ 547.000 de lei).

Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină (sursa: DIICOT)
Eveniment

Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină

Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină. O femeie de 87 de ani este cercetată de DIICOT Ialomiţa într-un dosar de trafic de droguri de risc, aceasta fiind acuzată că a vândut cannabis şi cocaină cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacţie. Grup infracțional în familie Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT, anchetatorii au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ialomiţa într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc. Citește și: Teodosie, prea puternic pentru Patriarhul Daniel: a primit doar o „dojană” pentru desele scandaluri create, în timp ce Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a fost tras pe linie moartă "Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpaţi şi un suspect (membri ai aceleaşi familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, aceştia efectuând în perioada iunie 2023 - februarie 2024 activităţi de coordonare, colaborare şi sprijinire în cadrul grupului, precum şi activităţile de deţinere, transport şi vânzare de droguri de risc (canabis) şi mare risc (cocaină) pe raza judeţului Ialomiţa", arată sursa citată. Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină Anchetatorii spun că, la indicaţiile şi sub coordonarea celorlalţi doi membri ai grupului, o inculpată a comercializat cantităţi de canabis şi cocaină, cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacţie. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa acesteia, au fost identificate şi ridicate 22 pungi din plastic transparent conţinând aproximativ 2,4 kilograme canabis, suma de 44.950 lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi alte mijloace de probă. "Cu privire la inculpată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, având în vedere vârsta înaintată a acesteia (87 de ani) şi starea de sănătate specifică etăţii", transmite DIICOT. A participat câinele specializat în droguri Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa. Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic Criminalistic al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj al grupei canine din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu un câine specializat în depistarea substanţelor stupefiante şi de sprijinul jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.

Comune depopulate, angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității Foto: comuna Bătrâna
Politică

Angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității

Cele mai mici comune din România sunt angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității, arată o analiză a datelor publice - întrucât sunt comune care nici măcar nu au un site. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Practic, nu există unitate administrativ-teritorială fără „guard” sau bibliotecară sau casieră. Angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității Potrivit ultimului recensământ din România, din 2022, cea mai mică comună din țară este Bătrâna, din Hunedoara, cu 88 de locuitori. Potrivt datelor de pe site-ul primăriei, la primărie sunt 10 posturi, inclusiv primarul și viceprimarul, din care șapte sunt ocupate. Dacă raportăm aceste cifre strict la populația cu drept de vot, reiese că circa 10% din localitate lucrează la primărie. În 2020, salariul „guardului” comunei era de 3.620 lei pe lună. Într-o comună din Alba, Ceru-Băicăniți, cu circa 400 de locuitori, sunt zece angajați. La Bulzeștii de Sus, în Hunedoara, localitate cu circa 250 de locuitori, sunt 11 posturi bugetate, din care nouă ocupate efectiv, inclusiv un șofer, un guard și o bibliotecară. Citește și: ANALIZĂ Mii de primari ar rămâne șomeri dacă s-ar desființa comunele sub 5.000 de locuitori. Majoritatea zdrobitoare, de la PSD și PNL Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și mai multe organizații patronale cu sute de membri cer autorităților reorganizarea teritorial-administrativă a țării pentru reducerea aparatului birocratic, inclusiv redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori. România are 41 de președinți de consilii județene, 3.180 de primari, 40.022 de consilieri locali și 1.338 de consilieri județeni. Potrivit datelor INS pentru anul 2018, în România sunt: 105 comune cu sub 1.000 de locuitori, 626 comune – sub 2.000 de locuitori și 1.652 comune cu sub 5.000 de locuitori. În aceste comune locuiesc circa 5,3 milioane persoane. În plus, sunt 22 de orașe cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

Rusia: O bătrână este aruncată din autobuz pentru că a protestat
Eveniment

O bătrână aruncată din autobuz pentru că a protestat

Rusia, anul 2022: o bătrână este aruncată din autobuz pentru că a protestat împotriva invadării Ucrainei. Nu este clar în ce oraș a avut loc acest incident. Filmarea a devenit virală și, în mai puțin de 24 de ore de la distribuirea ei, avea aproape un milion de vizualizări pe Twitter. O bătrână este aruncată din autobuz pentru că a protestat Videoclipul începe într-un moment în care bătrâna era deja angajată într-o dispută politică, despre război, cu o altă persoană din autobuz și i se transmitea să plece în Ucraina. Bătrâna a susținut că nu are pe nimeni în Ucraina, că a fost acolo de doar două ori, dar în armata rusă se fură tot: cizme de cauciuc sau turele de tanc. Din autobuz se aude cuvântul „hohol”, denumire insultătoare pentru ucraineni. Încep râsetele ironice la adresa protestatarei. In Russia, an elderly woman was kicked out (literally) from the bus for criticising the war Russia wages against Ukraine. pic.twitter.com/tm6JZeqs9p— Dmitri (@wartranslated) December 26, 2022 În acest moment, un cetățean la 35-40 de ani o înșfacă pe bătrână de mâna stângă și pur și simplu o târâie prin autobuz spre ușa din mijloc, pentru a o arunca afară. Aceasta ajunge pe spate, pe podeaua autobuzului, și este scoasă pe stradă, fiind împinsă de picioare. Rușii din stația de autobuz asistă uimiți, dar nu intervin. Un tânăr îl apucă de braț, discret, pe agresor, dar acesta se întoarce enervat, spune ceva, iar tânărul se retrage. Filmarea se încheie după un minut și două secunde. „Viața oamenilor nu are nicio valoare acolo” În octombrie, șefii serviciilor secrete din țările baltice au vorbit, într-un articol din revista Eesti Ekspress, despre mentalitatea Rusiei, încercând să explice războiul din Ucraina și masacre precum cel de la Bucha. I recommend reading this article. The Estonian weekly Eesti Ekspress interviewed the heads and several employees of Estonia’s, Latvia’s, and Lithuania’s state security agencies. This is what they had to say regarding #Russia.?https://t.co/WeO0Q08q89— Kaja Kallas (@kajakallas) October 17, 2022 „În mod surprinzător, șefii tuturor celor trei agenții de contrainformații baltice răspund cu același nume când întreb despre originile mentalității actuale a Rusiei: Ivan cel Groaznic”, se arată în articolul intitulat „«Viața oamenilor nu are nicio valoare acolo»: ofițerii de contrainformații baltici vorbesc deschis despre cruzimea rusă”. Citește și: Șefii serviciilor secrete din țările baltice, despre mentalitatea Rusiei: „cruzime”, „viața nu are nici o valoare”, „Ivan cel Groaznic”. „Majoritatea este responsabilă”, spune unul dintre ei „Războiul din Ucraina nu este războiul lui Putin. Cruzimea nu este a lui Putin. Violurile, crimele, ochii tăiați, spânzurările și cadavrele arse nu sunt tactici speciale folosite de liderul Rusiei. Este Rusia ca un întreg. „Majoritatea rușilor sunt de vină”, spune Arnold Sinisalu, șeful serviciului estonian de securitate internă.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră