sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: asigurari

5 articole
Internațional

Los Angeles, casele incendiate, fără asigurare

Los Angeles, casele incendiate, fără asigurare. Mulți locuitori ai zonelor incendiate din Los Angeles au pierdut totul în Los Angeles. Locuințele le-au fost distrusă complet, iar lipsa asigurărilor a amplificat drama. Los Angeles, casele incendiate, fără asigurare Locuitorii care nu aveau asigurare privată pentru locuințe au mărturisit că nu au avut de ales. Citește și: Cine îl huiduie pe Bolojan pentru că vrea să-i mai dea afară: funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială, media fiind de peste 6.100 de lei pe lună Problemele au început cu mult înainte de incendii, când companiile de asigurări au refuzat să ofere o poliță din cauza riscului ridicat de incendiu în zonă. Costurile tot mai mari ale sistemului public de asigurare Mulți locuitori au fost nevoiți să apeleze la sistemul public de asigurări (FAIR), unde primele au crescut vertiginos. De la 8.000 de dolari pe an în 2010, costurile au ajuns la aproape 40.000 de dolari anual după pandemie. Speranțe, în ajutoarele federale Pentru cei mai mulți locuitori incendiile au devenit un coșmar. Aceștia speră că ajutoarele federale vor veni în sprijinul celor afectați. „Statele Unite au salvat băncile în timpul crizei financiare, apoi au acordat subvenții oamenilor în timpul pandemiei de COVID-19, trebuie deci să așteptăm”, a declarat un rezident. Riscurile climatice și exodul companiilor de asigurări Criza asigurărilor în California nu este un caz izolat. În ultimii 15 ani, statul a fost devastat de incendii tot mai frecvente, ceea ce a determinat numeroase companii de asigurări să părăsească piața. Un exemplu recent este State Farm, care a reziliat peste 30.000 de contracte de asigurare a locuinței. FAIR, sistemul public de asigurare, la limită Creat în 1968 ca o soluție temporară, sistemul FAIR asigură locuințele excluse de companiile private. Cu toate acestea, fondul dispune de doar 200 de milioane de dolari, insuficient pentru a acoperi pierderile estimate din zonele afectate de incendii, cum ar fi Pacific Palisades, unde locuințele costă în medie 3,5 milioane de euro. Măsuri de urgență pentru a stăvili criza Pentru a preveni agravarea crizei, autoritățile californiene au impus un moratoriu de un an care interzice rezilierea contractelor de asigurare în zonele afectate de incendii. Totuși, această măsură nu oferă liniște multor proprietari, care se tem de viitoarele creșteri de prețuri. Reformele recente permit companiilor de asigurări să ajusteze tarifele în funcție de riscurile viitoare, dar mulți locuitori, rămân sceptici. În fața acestor provocări, viitorul locuirii în California devine tot mai nesigur pentru cei afectați de schimbările climatice.

Los Angeles, casele incendiate, fără asigurare (sursa: X/Griff Jenkins)
Mpox nu e un nou COVID (sursa: Facebook/World Health Organization)
Eveniment

Mpox nu e un nou COVID

Mpox nu e un nou COVID. Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a subliniat marţi că mpox, indiferent dacă e vorba despre tulpina nouă sau cea veche, nu este noul COVID, întrucât autorităţile ştiu cum să-i controleze răspândirea. Mpox nu e un nou COVID "Putem şi trebuie să combatem mpox împreună", a spus Hans Kluge, director regional al OMS Europa, cu prilejul unui briefing de presă. Citește și: Statul păgubește peste un milion de pensionari: aceștia nu pot obține adeverințe de vechime de la Arhivele Naționale, documentele sunt prea scumpe "Aşadar vom alege să punem sistemele existente să controleze şi să elimine mpox la nivel global? Sau vom intra din nou într-un alt ciclu de panică şi neglijare? Modul în care răspundem acum şi în anii care urmează se va dovedi un test critic pentru Europa şi omenire", a adăugat el. Mpox, o infecţie virală care cauzează leziuni cu puroi şi simptome asemănătoare gripei, are de obicei forme uşoare, dar poate fi şi letală. Varianta clada 1b a mpox a declanşat temeri globale întrucât pare să se răspândească mai uşor decât prin contactul apropiat obişnuit. Un caz de infectare cu această variantă a fost confirmat săptămâna trecută în Suedia, iar tulpina este asociată cu o epidemie în creştere în Africa. Hans Kluge a spus că atenţia supra noii variante clada I oferă o şansă Europei de a se reconcentra asupra variantei clada II şi de a oferi o mai bună asistenţă sanitară publică şi supraveghere. Circa 100 de noi cazuri de infectare cu tulpina mpox din clada II sunt raportate în regiunea Europei în fiecare lună, a adăugat Kluge.

Falimentele din asigurări i-au costat pe contribuabili 1,2 miliarde de euro Foto: Inquam/George Calin
Eveniment

Falimentele din asigurări i-au costat pe contribuabili miliarde

Falimentele din asigurări, care au avut loc sub nasul ASF, i-au costat pe contribuabili 1,2 miliarde de euro pînă acum, dar urmează plata a încă 800 de milioane de euro. Informația a fost furnizată de Sorin Mititelu, vicepreşedinte al ASF responsabil de zona asigurărilor, la ZF Bankers Summit 2024. Citește și: De ce refuză premierul Ciolacu să-și prezinte diploma de bacalaureat, deși susține că o are. Cum a absolvit studii post-universitare fără să aibă diplomă de licență „Inerent se fac greşeli, fiind o piaţă tânără. Nota de plată pentru falimente a fost destul de mare. Cam 1,2 miliarde euro a fost obligaţia de plată a Fondului de Garantare a Asiguraţilor pentru falimentele din ultimii ani şi mai sunt de plată 800 milioane euro”, a declarat Mititelu, citat de Ziarul Financiar. Falimentele din asigurări i-au costat pe contribuabili miliarde Peste 28.000 de euro brut a câștigat președintele Autorității de Supraveghere Financiară pe lună, în 2022, conform propriei declarații de avere - un venit anual de aproape 350 de mii de euro brut. În plus, angajații ASF, ale căror salarii sunt secrete, beneficiază de o lungă listă de privilegii: 16 salarii, abonamente wellness, cinci zile libere pentru diferite evenimente în familie sau 8775 de lei pentru „situații medicale deosebite”. Deputatul USR Claudiu Năsui a arătat că tolerarea, de către ASF, a schemelor piramidale din asigurări, este motivul unui RCA extrem de scump. „Aflăm acum că falimentele din asigurări au costat 1.2 miliarde euro, adică ~5 ori bugetul orașului Craiova. Cine o va plăti? Tot contribuabilii români sub forma unui RCA mai scump. Pentru că toate pagubele create ajung la un fond de garantare care, la rândul său, se alimentează din taxe percepute odată cu achiziționarea unei polițe RCA. Dacă tot exista ASF în asigurări, treaba lor era să vadă să nu fie scheme piramidale în piață. Fix asta n-au făcut. N-au făcut o dată, de două ori, de trei ori, și da, de patru ori. Ăsta e unul dintre cele două motive pentru care plătim un RCA extrem de scump”, a scris Năsui. Incompetența ASF ne costă de cinci ori bugetul Craiovei.Să nu credeți că singurul cost al ASF-ului sunt cele 16 salarii pe an de mii de euro/lună, pe care au stabilit ei să și-le dea din banii noștri.Aflăm acum că falimentele din asigurări au costat 1.2 miliarde euro, adică…— Claudiu Nasui, CFA (@ClaudiuNasui) June 20, 2024

Decesul gravidei crește asigurările de malpraxis (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Decesul gravidei crește asigurările de malpraxis

Decesul gravidei crește asigurările de malpraxis. Managerii spitalelor din Iaşi se pregătesc pentru un val de scumpiri şi de probleme în a-şi găsi asiguratori pentru a acoperi poliţa de malpraxis. Decesul gravidei crește asigurările de malpraxis Poliţa este reînnoită anual şi este obligatorie pentru a putea intra în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Citește și: Medicul șpăgar reținut, azi, la Sibiu are trei vile și două Mercedesuri. Lua șpagă 2-500 de lei și mâncare ca să-și facă datoria de psihiatru Până în trecut a fost, de principiu, o formalitate, cu excepţia unităţilor medicale ce au pierdut procese pentru malpraxis sau pe alte speţe şi erau considerate de risc extrem. Acum, preţurile sunt şi de cinci ori mai mari. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Rusia dezvoltă o flotă-fantomă pentru a păcăli sancțiunile  Foto: Twitter
Eveniment

Rusia dezvoltă o flotă-fantomă pentru păcăli sancțiunile

Rusia își dezvoltă o flotă-fantomă de zeci de petroliere pentru a păcăli sancțiunile occidentale, scrie The Times. Țările vestice au impus, de la 5 decembrie, un embargou asupra livrărilor rusești de petrol pe cale maritimă. În plus, țările vestice au interzis companiilor lor să mai asigure vapoarele care transportă petrol rusesc. Rusia dezvoltă o flotă-fantomă pentru a păcăli sancțiunile Și Financial Times a scris, acum câteva zile, despre această flotă „din umbră”. FT remarcă faptul că Rusia a cumpărat vase învechite. „Am văzut un număr destul de mare de vânzări către cumpărători anonimi în ultimele luni și, la câteva săptămâni după vânzare, multe dintre aceste tancuri petroliere apar în Rusia pentru a lua prima lor încărcătură de țiței”, a arătat, pentru FT, Craig Kennedy, expert în probleme rusești la Davis Center din cadrul Universității Harvard, care a urmărit navele. FT preciează că sunt 103 tancuri petroliere cumpărate de Rusia în acest an. Russia has quietly amassed a fleet of over 100 ageing tankers to help circumvent western restrictions on Russian oil sales following its invasion of Ukraine — by ⁦@OilSheppard⁩ ⁦@xtophercook⁩ https://t.co/EAUZ3k08Mc— Polina Ivanova (@polinaivanovva) December 2, 2022 În condițiile embargoului din UE, Rusia trebuie să vândă petrol la un preț redus către Turcia, India și China. „Rusia a achiziționat peste 100 de petroliere noi în acest an, adesea în mod anonim, deoarece pare să se concentreze pe piața asiatică, arată analizele. Andrei Kostin, un înalt oficial al unei bănci ruse, a declarat recent că Moscova va trebui să cheltuiască un trilion de ruble (12,9 miliarde de lire sterline) pentru a-și extinde flota de petroliere. Piața europeană absorbea aproximativ patru milioane și jumătate de barili de petrol pe zi dinspre Moscova, a declarat Chris Weafer, director executiv și analist pe zona Rusiei la Macro-Advisory, o firmă de consultanță. «Va putea transfera aproximativ două milioane și jumătate de barili pe piețele asiatice», a adăugat el”, explică The Times. Citește și: Firea toacă 500.000 de euro/an pe chiria pentru imobilul care vă găzdui sinecura pe care o conduce, ministerul Familiei. Ministerul își va majora numărul de angajați „Unii analiști din Rusia au avertizat că țările asiatice dețin acum toate cărțile în relațiile lor energetice cu Kremlinul. «Nu este nevoie să ne facem iluzii despre China, India sau chiar Turcia. Ei își vor urmări interesele naționale. Limita de preț înseamnă că așa-numitele țări prietene vor cere din ce în ce mai multe reduceri», a declarat Konstantin Selyanin, economist rus, pentru site-ul Uralpolit. «Rusia este un vânzător disperat”, a spus Weafer. „Trebuie să-și vândă petrolul și aceștia sunt singurii cumpărători»”, mai arată publicația britanică.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră