sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: asigurare

10 articole
Politică

Boarding Pass demontează așa-zisele facturi prezentate Ciolacu

Publicația specializată Boarding Pass demontează așa-zisele facturi prezentate de Ciolacu: „E puțin probabil ca aceste facturi să fi fost emise în anul 2022, an în care au avut loc zborurile cu avionul privat, potrivit dovezilor G4Media, iar pe ele să apară o numărul unei polițe de asigurare din 2023”. Premierul Ciolacu a prezentat, azi, pe TikTok, trei hârti despre carte a spus că sunt facturile plăților către Nordis Travel, care a închiriat avionul în regim charter cu care a zburat la Nisa și Madrid, alături de fiul său și, respectiv, Sorina Docuz. Citește și: BREAKING Ciolacu prezintă trei hârtii despre care susține că ar fi chitanțele plăților sale pentru călătoriile cu un avion charter Nordis, alături de Laura Vicol Boarding Pass demontează așa-zisele facturi prezentate de Ciolacu Ce arată Boarding Pass, pe Facebook: Facturile sunt emise de Nordis Travel SRL, însă numărul facturilor și data acestora au fost ascunse, iar datele zborurilor pentru care au fost emise aceste facturi lipsesc/sunt ascunse. Prețul de circa ~1.500EUR e mic pentru un loc pe un zbor neregulat (charter) operat cu privat care a costat zeci de mii de euro, însă nu e exclus ca acesta să fi platit doar o cotă mică din totalul zborului. Un lucru care nu pare la locul lui, observat de un utilizator Reddit, e cel legat de asigurarea vânzătorului, Nordis Travel SRL. Pe facturi e precizat numărul asigurării (3907/2023), iar valabilitatea acesteia este până la 30 noiembrie 2024. Astfel, e puțin probabil ca aceste facturi să fi fost emise în anul 2022, an în care au avut loc zborurile cu avionul privat, potrivit dovezilor G4Media, iar pe ele să apară o numărul unei polițe de asigurare din 2023. De asemenea, un alt utilizator Reddit a observat că una dintre facturi are cursul RON/EUR afișat la o rată de schimb 1 EUR = 4,9668 RON, prag estimativ din mai-iunie sau noiembrie 2023. În anul 2022, când au avut loc zborurile, cursul valutar RON/EUR nu a depășit pragul de 4,95 RON. Boarding Pass mai arată că „un urmăritor, care lucrează în turism, afirmă că polițele de asigurare se emit pe un an de zile, așadar polița valabilă până la 30 noiembrie 2024 a fost emisă cu un an mai devreme, nu în 2022 când au avut loc zborurile private ale prim-ministrului.”

Boarding Pass demontează așa-zisele facturi prezentate de Ciolacu (sursa: Facebook/Laura Vicol)
În Germania, poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat Foto: Charite-Klinikm Berlin
Eveniment

În Germania, poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat

Medic român, după 12 ani de profesat în străinătate: În Germania, poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat, doar firma spitalului e diferită. Citește și: Un fost polițist se pensionează la 48 de ani și va avea o pensie de cel puțin 25.000 de lei pe lună În Germania, poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat Theodor Lutz, medic specialist în radiologie intervenţională, întors în România după mai bine de 12 ani în care a profesat în străinătate, afirmă că sistemul românesc de sănătate are nevoie de schimbări, în special în ceea ce priveşte unităţile sanitare publice, dar şi modul în care un pacient poate beneficia de banii pe care îi plăteşte pentru asigurările de sănătate. „În Germania, poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat, doar firma spitalului e diferită, pacientul nu simte lucrurile astea”, povesteşte medicul, citat de news.ro. „Mi-ar plăcea să văd schimbări în bine la stat, să se îmbunătăţească relaţia medic-pacient, să nu conteze că mergi la privat sau la stat, să fie acelaşi tratament pese tot. Să fie asigurările medicale care să acopere tot, asta ar fi de bază. În Germania poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat, nu contează, toată lumea te tratează la fel, pur şi simplu firma spitalului e diferită, pacientul nu simte lucrurile astea. Asta mi-ar plăcea şi ar fi un plus foarte mare, asta ar stimula, probabil şi spitalele de stat să se ridice”, a declarat Theodor Lutz, miercuri seară, într-o emisiune la Medika TV. Medicul precizează că ar fi nevoie de asemenea ca unele proceduri, considerate relevante pentru sănătatea populaţiei, să fie decontate aşa cum ar trebui. Lutz, care în România profesează în unităţi medicale private, mai arată că, din punctul de vedere al materialelor sanitare şi al echipamentelor folosite sistemul medical privat din România a avansat mult faţă de stadiul în care se afla în urmă cu peste un deceniu, materialele şi echipamentele folosite acum fiind la nivelul celor folosite în spitale din vestul Europei.

Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului, la modă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului

Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului: o familie de ieșeni a fost despăgubită de firma de asigurări pentru daunele provocate de o inundație provenită din apartamentul vecinei de la etaj. Asigurarea contra inundației din apartamentul vecinului A rămas ca Generali România SA să-și recupereze banii de la vinovat. Până acum, nu a reușit. Citește și: Falsuri prin omisiune în serie în CV-ul depus de Mihai Tudose la Parlamentul European. Premierul Ciolacu îl susține să fie comisar european pe buget-finanțe Prin acțiunea depusă la Judecătorie, reprezentanții Generali SA au solicitat obligarea Auricăi L. la plata sumei de 1.650 lei. Era vorba de banii pe care firma de asigurări îi achitase la rândul ei, în 2019, vecinilor care locuiau în apartamentul de sub cel al Auricăi L. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor

Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor, nu i-a încurcat doar pe șoferii cu polițe RCA la această firmă. Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor Unei societăți de construcții i-a fost reziliat un contract bănos pentru că nu a putut încheia o poliță de asigurare pentru constituirea unei garanții de doar 84.000 lei. Citește și: Un judecător din CSM își compară salariul cu cel al unui taximetrist sau frizer. El avea circa 15.000 lei/lună și dăduse statul în judecată pentru salarii mai mari Mai mult, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a cerut și daune de două milioane lei în instanță. Firma lucrase cu City Insurance SA și putuse depune anual scrisoarea de garanție. Când City Insurance SA a dat faliment, au început necazurile. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Vameş, într-o reţea de maşini furate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Vameş, într-o reţea de maşini "furate"

Vameş, într-o reţea de maşini "furate". Vameş de profesie, Corneliu B. fusese implicat în perioada 2002-2003 într-un dosar vizând traficul de maşini furate din Italia şi Germania. Vameş, într-o reţea de maşini "furate" Cel mai adesea, maşinile erau "furate" cu acordul proprietarului, care încasa asigurarea. Apoi, autovehiculele erau aduse în România, unde erau vândute. Citește și: Medicul șpăgar reținut, azi, la Sibiu are trei vile și două Mercedesuri. Lua șpagă 2-500 de lei și mâncare ca să-și facă datoria de psihiatru Procurorii DIICOT Harghita calculaseră la data respectivă un prejudiciu de 800.000 lei. În 2004, în sarcina vameşului s-au stabilit despăgubiri datorate Direcţiei Vamale în valoare de 23.500 lei. Sentinţa a rămas definitivă în 2005. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Spitalul din Botoșani are asigurare de malpraxis la o firmă falimentară Foto: Libertatea
Eveniment

Spitalul Botoșani asigurare malpraxis firmă falimentară

Spitalul din Botoșani, unde o gravidă a fost lăsată să se chinuie până a murit, are asigurare de malpraxis la o firmă falimentară, Euroins. Polițele emise de această firmă erau valabile până la 8 septembrie, dar spitalul nu va încheia alta abia la 15 decembrie, când expiră contractul cu Euroins, a spus managerul Monica Adăscăliței. Citește și: Deși are 47.000 lei/ lună și două pensii speciale uriașe, președintele CCR, Marian Enache, încasează și trei sporuri și o indemnzație. Enache a avut dosar de turnător, dar a dispărut Spitalul din Botoșani are asigurare de malpraxis la o firmă falimentară Familia Alexandrei Ivanov, gravida care a murit după ore de chinuri la maternitatea spitalului, cere despăgubiri de șapte milioane de euro. Dar, după falimentul Euroins, Fondul de Garantare a Asiguraților poate despăgubi până la suma de 500.000 de lei, echivalentul a 100.000 de euro. În consecință, arată Monitorul de Botoșani, despăgubirile ar putea fi plătite de Consiliul Județean, care administrează spitalul. În prezent, spitalul a apelat la o firmă de avocatură specializată în astfel de procese, Cuculis și Asociații. „Spitalul nu a avut niciodată dosare de malpraxis și cu atât mai mult mă îngrijorează că avem această asigurare încheiată. Vom vedea care este situația când expiră, dar în primul rând orice asigurare este pentru a proteja beneficiarul, fie că este medic sau instituție”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul unității medicale, pentru Libertatea. Citește și: Viața de lux a șefului CCR, Marian Enache: 9.000 de euro lunar (300 de euro pe zi) – cheltuieli, plus economii de aproape 6.000 de euro pe lună. Totul, din bani publici: salariu, pensii speciale, sporuri Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Șoferul drogat ucigaș, protecție din poliție (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

Șoferul drogat ucigaș, protecție din poliție

Șoferul drogat ucigaș, protecție din poliție. În noaptea în care șoferul drogat Vlad Pascu a ucis doi tineri la 2 Mai, tatăl său l-ar fi asigurat, telefonic, că nu-i va lua nici un polițist permisul. Șoferul drogat ucigaș, protecție din poliție Informația a fost furnizată ziarului Adevărul de martori care au asistat la petrecerea la care se afla Mihail Claudiu Pascu, tatăl lui Vlad Pascu. Citește și: GALERIE FOTO Șoferul drogat ucigaș și părinții, la DIICOT. Tatăl tânărului, comportament bizar: râsete cu gura până la urechi. Vlad Pascu: Îmi pare rău pentru tot, nu pot să dau timpul înapoi Potrivit acestor martori, care au povestit scena sub protecția anonimatului, în noaptea în care fiul său drogat se plimbă cu mașina încărcată de tineri, în Vama Veche, tatăl, Mihail Claudiu Pascu, a petrecut cu mai mulți prieteni la un restaurant din Techirghiol. Citește și: Mama șoferului drogat care a ucis doi studenți, reținută de DIICOT. Ea ar fi încercat să șantajeze martorii A stat acolo toată noaptea și a consumat cantități mari de alcool, împreună cu prietenii săi, susțin martorii. În jurul orei 02.00, când Vlad Pascu a fost oprit de Poliție, tatăl a primit un telefon, cel mai probabil de la fiul sau. "Lasă, tată, că o să dau eu un telefon cuiva. Nu îți ia nimeni permisul. O să îți ceară scuze polițistul ăla că te-a oprit", ar fi spus Mihail Claudiu Pascu, potrivit surselor menționate.

Despăgubiri pentru accident și în străinătate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Despăgubiri pentru accident și în străinătate

Despăgubiri pentru accident și în străinătate. O firmă franceză de asigurări a fost condamnată de judecătorii ieşeni la plata de despăgubiri în urma unui accident rutier. Despăgubiri pentru accident și în străinătate J.V., o şoferiţă franţuzoaică, a rănit grav o adolescentă, în parcarea unui complex comercial. Accidentul s-a produs în aprilie 2015, victimă fiind D.I.S., în vârstă de 17 ani. Citește și: VIDEO Atmosferă de înmormântare la Rossia-1 după retragerea din Herson. Fuga din fața ucrainenilor, „un act de un curaj extraordinar” J.V. a invocat în apărarea sa faptul că accidentul s-ar fi produs din culpa exclusivă a fetei, care ar fi traversat în fugă, fără să se asigure, prin loc nepermis, apărând brusc în faţa maşinii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șefi din Energie, asigurare de incompetență (sursa: Facebook/Ministerul Energiei - România)
Investigații

Șefi din Energie, asigurare de incompetență

Șefi din Energie, asigurare de incompetență. Șefii Societății de Administrarea a Participațiilor în Energie (SAPE), în frunte cu președintele Bogdan Stănescu, au decis să-și plătească din banii statului asigurări personale care să acopere daune de până la zece milioane de euro. Valoarea cumulată a opt asigurări este de 167.106 euro. SAPE administrează acțiuni de peste 400 milioane de lei Ministerul Economiei, condus de liberalul Virgil Popescu, este unic asociat la Societatea de Administrarea a Participațiilor în Energie (SAPE), companie care are în portofoliu acțiuni la 14 companii din domeniul energiei și la Bursa Română de Mărfuri. Acțiuni evaluate la peste 400 de milioane de lei. De exemplu, deține aproape 37% din acțiunile Enel Energie, în jur de 25% la E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea, 10% din E-Distribuție Muntenia și 10% din Enel Energie Muntenia. SAPE mai deține 67,3% din Titan Power și peste 99% din Hidro Tarnița. Plus 20% din Fondul de Investiții în Energie Kazah – Român SA. Controlul politic asupra acestei societăți mamut l-a avut liberalul Daniel Chițoiu, care l-a plasat la conducerea acesteia pe Bogdan Codruț Nicolae Stănescu, plătit de statul român cu peste 100.000 de euro anual, plus bonusuri de performanță nedeclarate în declarațiile de avere. Cine conduce SAPE. Filiera Chițoiu Daniel Chițoiu, fostul ministru al Finanțelor din partea ALDE, a avut un rol esențial în controlul Societății de Administrarea a Participațiilor în Energie. Pentru funcția de președinte al Directoratului l-a susținut de Bogdan Stănescu. Tot în Directorat a fost plasată și Luiza Marian, fosta subalternă a lui Chițoiu la partid. În prezent, aceasta deține funcția de vicepreședinte politic în ALDE. Și ea, la fel ca Bogdan Stănescu, și-a secretizat indemnizația primită de la SAPE. Soțul acesteia este consilier al vicepreședintelui ANCOM. În Directorat a fost strecurat de Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, și Gabriel Grozavu, unul din liderii liberalilor de la Dâmbovița. Citește și: NATO se așteaptă în orice moment la o mișcare disperată a lui Putin: Norvegia, cel mai important furnizor actual de gaze al UE, și-a ridicat nivelul de alertă militară Consiliul de Supraveghere (CS) al SAPE are în prezent cinci membri. Aici o regăsim pe Cornelia Negruț, fostul vicepreședinte ALDE, numită tot pe filiera lui Daniel Chițoiu. Și Valeriu Radu Crișan, fostul președinte ALDE Sălaj, a fost pricopsit de Chițoiu cu un post de membru în CS al SAPE. Tot aici a fost plasat și Ciprian Mircea Blejan, președintele ALDE Bihor. Un alt membru Consiliul de Supraveghere este Ionel Pană, de la ALDE Craiova. Între timp, gruparea lui Chițoiu a trecut sub protecția ministrului liberal Virgil Popescu. În Consiliul de Supraveghere al SAPE a fost plasat și Nicolae Cristian Popovici, venit pe filiera Grindeanu – Simonis, liderii PSD Timiș. Șefi din Energie, asigurare de incompetență La solicitarea Defapt.ro, președintele Bogdan Stănescu a transmis că societatea pe care o conduce a plătit suma de 83.553,75 euro pentru asigurarea celor trei membri ai Directoratului. Adică, în jur 27.851 euro pentru fiecare membru. Asigurare a fost făcută la firma Fast Brokers, deținută de Liliana și Iulian Valentin Gheorghiu. Acest tip de asigurare acoperă daune de până la zece milioane de euro. Daune cauzate „cu prilejul sau în legătură cu exercitarea funcției/atribuțiilor manageriale, în vederea acoperirii prejudiciilor patrimoniale cauzate față de SAPE, cât și față de terți, inclusiv cheltuieli de judecată”. O asigurare asemănatoare a fost făcută și pentru membri din Consiliul de Supraveghere al SAPE. Însă, în cazul acestora, SAPE a plătit o asigurare de 83.553,75 euro pentru toți cei cinci membri. Adică, 16.710 euro pentru fiecare membru. În total 167.106 euro. Bani cu care statul român ar fi putut să plătească 68 de pensii minime anual. Sau, de ce nu, să cumpere cinci mașini BMW de la Automobile Bavaria pentru Poliția Română.

Accident mortal din cauza asigurării excesive (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Accident mortal din cauza asigurării excesive

Accident mortal din cauza asigurării excesive. La sfârşitul lunii septembrie 2021, Veronica Iacobeţ se afla la volanul unui Volvo XC 60, deplasându-se dinspre Fundaţie spre Rond Copou. Accident mortal din cauza asigurării excesive În maşină se mai afla o prietenă a şoferiţei, pe care aceasta voia să o ducă acasă. Pe trecerea de pietoni de la Universitate, din dreptul Casei de Asigurări de Sănătate, ea l-a lovit pe A.G.P., care traversa regulamentar. Citește și: Ucraina se asigură că Marea Neagră nu devine „lac rusesc”: platforme petroliere furate de ruși după anexarea peninsulei Crimeea, bombardate de forțele de la Kiev Impactul a fost deosebit de violent, studentul de 20 de ani suferind multiple fracturi, inclusiv una de calotă craniană şi alta de bază a craniului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră