sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: ashley

3 articole
Eveniment

Cum s-a pregătit Poliția de „furtuna Ashley”

Cum s-a pregătit Poliția de „furtuna Ashley”: toate „echipamentele de resort” au fost scoase din priză, a cerut comisarul Mihai Poenaru, șeful serviciului administrativ al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), într-un document transmis către „toate structurile IGPR”. Citește și: EXCLUSIV Spitalul Militar Central, condus ilegal de comandantul Florentina Ioniță-Radu. Aceasta se pontează și din Sharm El-Sheikh și și-a delegat toate atribuțiile. Spitalul, risc major la incendii Cum s-a pregătit Poliția de „furtuna Ashley” În document, Poenaru le explică polițiștilor cine este furtuna Ashley: „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”. Nu este clar de unde deținea comisarul-șef acesteinformații, de vreme ce Administrația Națională Meteorologică (ANM) negase existența vreunui ciclon Ashley. Comisarul-șef a mai cerut structurilor din IGPR ca, la 29 septembrie, având în vedere că „epicentrul furtunii menționate anterior va fi în zona metropolitană București”, să închidă ferestrele. În plus, „echipamentele de resort IT&C” urmau să fie „deconectate de la instalația de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora în cazul unor întreruperi ale alimentării cu energie electrică”. Încă de acum circa o săptămână, climatologul Roxana Bojariu a avertizat insistent că nu există nici o furtună Ashley. „Nu există la momentul ăsta nicio furtună Ashley!” „Nu există la momentul ăsta nicio furtună Ashley! Luați, vă rog, în considerare doar sursele autorizate de informații!!! Citește și: „Ashley e o găselniță pur românească. Acest ciclon nu există”, e un „episod mai consistent de ploi torențiale”, spune un universitar. Riscul: decredibilizarea meteorologiei ca știință Există doar o listă cu numele ce vor fi date furtunilor f. puternice în acest sezon și primul e , apoi . Lista e a celor de la serviciile meteo britanice, olandeze și irlandeze. Dar numele nu au fost încă folosite, pt. că nu a fost cazul – ciclon/furtună nord-atlantic/a deosebit de puternic/a! Nu răspândiți mai departe știri daca nu aveți sursa autorizată a lor. Mâine/poimâine veți afla stirea că suntem atacați pe aliniamentul Focșani- Namoloasa și se prăbușesc comunicațiile, se blochează infrastructura de transport etc. – dintr’o ! (L-aș pune pe Smiley, dar nu e de glumă).”, a scris Bojariu pe contul său de Facebook marți, 24 septembrie.

Cum s-a pregătit Poliția de „furtuna Ashley” Foto: Facebook
Ciclonul Ashley nu există (climatologul Bojariu) (sursa: Facebook/Roxana Bojariu)
Eveniment

Ciclonul Ashley nu există (climatologul Bojariu)

Ciclonul Ashley nu există (climatologul Bojariu). Ciclonul Ashley a fost doar o posibilitate care nu s-a concretizat. Ciclonul Ashley nu există (climatologul Bojariu) "Nu există la momentul ăsta nicio furtună Ashley! Luați, vă rog, în considerare doar sursele autorizate de informații!!! Citește și: „Ashley e o găselniță pur românească. Acest ciclon nu există”, e un „episod mai consistent de ploi torențiale”, spune un universitar. Riscul: decredibilizarea meteorologiei ca știință Există doar o listă cu numele ce vor fi date furtunilor f. puternice în acest sezon și primul e , apoi . Lista e a celor de la serviciile meteo britanice, olandeze și irlandeze. Dar numele nu au fost încă folosite, pt. că nu a fost cazul - ciclon/furtună nord-atlantic/a deosebit de puternic/a! Nu răspândiți mai departe știri daca nu aveți sursa autorizată a lor. Mâine/poimâine veți afla stirea că suntem atacați pe aliniamentul Focșani- Namoloasa și se prăbușesc comunicațiile, se blochează infrastructura de transport etc. - dintr'o ! (L-aș pune pe Smiley, dar nu e de glumă).", a scris Bojariu pe contul său de Facebook marți, 24 septembrie. Postarea de pe 24 septembrie a climatologului Roxana Bojariu (sursa: Facebook/Roxana Bojariu) Ploi fără caracteristici de ciclon Miercuri, 25 septembrie, Bojariu a revenit cu o nouă postare în aceeași notă. "Astia cu Ashley in sus si Ashley in jos, poate nu înțeleg englezește. Sau vor să le ia caimacul Britanicilor, Olandezilor și Irlandezilor! Mi se pare că traiesc între paginile unei scrieri de Urmuz! Voi înțelegeți ca surse mioritice neidentificate au denumit cu de la sine putere un sistem de joasă presiune, după criteriile lor suprarealiste?! Colegii noștri cu lista numelor (de mai jos) nu au considerat necesar sa dea nume ciclonului pt că ciclonul ce ne va afecta si pe noi nu ajunge la carcteristicile de intensitate care sa-l faca celebru, meteorologic vorbind. Asta nu inseamna ca e de neglijat pt noi: va fi racirea de la sfarsit de saptamana, vor fi precipitatii destul de consistente la inceputul saptamanii viitoare- cat de consistente si unde va fi cel mai mult, se va vedea mai clar in zilele urmatoare. Bottom line: Astia cu Ashley, vedeti ca va cauta la serviciile meteo britanic, olandez si irlandez!" Postarea de pe 25 septembrie a climatologului Roxana Bojariu (sursa: Facebook/Roxana Bojariu)

Ciclonul Ashley nu există, găselniță românească (sursa: Facebook/Ministerul Mediului - România)
Eveniment

Ciclonul Ashley nu există, găselniță românească

Ciclonul Ashley nu există, găselniță românească. Universitarul Lucian Sfîcă, conferențiar doctor, distruge complet "ciclonul" prezentat public ca un mare pericol pentru România. Ciclonul Ashley nu există, găselniță românească "Din situația acestor zile rezultă un risc major ca meteorologia să fie decredibilizată ca știință în percepția publicului larg. Așa încât, măcar aici (alături de alte câteva opinii raționale ale meteorologilor profesioniști sau doar pasionați), merită subliniate câteva nuanțe importante ale acestui episod meteorologic. Citește și: Furtuna anunțată, „o isterie mediatică destul de suspectă”, opinează un conferențiar universitar, care adaugă că episodul meteo nu e ceva nemaiîntâlnit În primul rând, la o căutare pe google veți afla că Ashley e o găselniță pur românească, Nu veți găsi știri cu Așlei decât din România. Iar lucru ăsta ar trebui să dea de gândit. Serviciul Meteorologic Italian a dat un nume potențial unui ciclon care e posibil să ia naștere în bazinul mediteranean în zilele din urmă, dar în mod efectiv acest ciclon nu există pe hărți. Poate fi un ciclon cândva Un ciclon extratropical, specific regiunilor noastre, pentru a fi definit ca atare, trebuie să aibă în centrul său izobare închise (cerc) care să delimiteze valori mici și foarte mici de presiune atmosferică. Atunci când acest lucru se întâmplă sunt indicate pe hartă formațiunile barice de acest fel printr-o literă specifică, funcție de originea hărții (L-low pressure, T-Tiefdruckgebiet, D-depression etc). În momentul de față doar serviciul meteorologic sârbesc indică mai curajos dezvoltarea unei formațiuni barice ciclonale în regiunea noastră, dar fără ca ea să aibă izobare închise, subliniind posibilitatea de dezvoltare în regiunea noastră a unui ciclon, dar nu și existența lui efectivă în momentul de față. "Episod mai consistent de ploi torențiale" Ce avem de fapt în momentul de față nu e altceva decât o clasică situație pluviogenetică de vară pentru țara noastră - asta e un pic mai atipic (fiind deja aproape de octombrie) - în care avansul unui talveg de altitudine de la vest la est în Europa, către România, generează și întreține o convergență intensă la suprafața terestră a maselor de aer, convergență răspunzătoare de producerea precipitațiilor atmosferice. Tocmai lipsa acestor situații sau puținătatea lor pe timpul verii ne-a adus în discuție grava problemă a secetei de până acum câteva săptămâni. Evident, astfel de situații pot pune probleme, la fel ca la orice episod mai consistent de ploi torențiale pe timp de vară. Dar a considera așa ceva ca fiind furtuna ultimilor 20 de ani înseamnă că meteorologia a murit.", a explicat Sfîcă pe pagina de Facebook Meteo Moldova.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră