duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: aplicatie

5 articole
Economie

Cum eviți cozile pentru sticle goale

Cum eviți cozile pentru sticle goale: cu ajutorul unei aplicații numite Reverse PET. Cum eviți cozile pentru sticle goale Aceasta a fost creată de doi tineri din Iași, un IT-ist și un specialist în marketing, care au întâmpinat dificultăți în returnarea ambalajelor cu simbolul SGR. Citește și: EXCLUSIV Laura Vicol, șefă peste Portul Constanța prin intermediul finului ei, Mihai Teodorescu, numit director General al Portului de către Sorin Grindeanu, foarte apropiat de Vicol Astfel, a luat naștere ideea aplicației. Odată instalată pe telefon, permite utilizatorilor să scape de produsele reciclabile prin plasarea unei comenzi pentru preluarea acestora direct de la ușă. Aplicația oferă, de asemenea, opțiunea de a schimba contul de utilizator din reciclator în livrator, pentru cei care vor să câștige bani în plus și dispun de timp. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum eviți cozile pentru sticle goale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
ION, aplicația-fiasco guvernamentală, versiune nouă (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

ION, aplicația-fiasco guvernamentală, versiune nouă

ION, aplicația-fiasco guvernamentală, versiune nouă. Guvernul promite un ION 2.0, la început de 2024, care va răspunde și la întrebări privind anumite servicii publice. ION, aplicația-fiasco guvernamentală, versiune nouă HotNews.ro a solicitat atât Guvernului și Ministerului Digitalizării, cât și echipei tehnice ION, să spună dacă acest proiect pro-bono a fost finalizat și ce funcționalități are. Citește și: VIDEO Primul avion F-16, donat de Olanda, ar fi sosit în Ucraina – anunț neoficial pe rețelele sociale Potrivit Ministerului Digitalizării, arată sursa citată, "ION are două funcţionalităţi. Prima este cea de analiză prin întrebări către cetățeni, pentru a le afla problemele și priorităţile. De asemenea, se lucrează la o versiune prin care ION va furniza informaţii despre serviciile publice oferite de Statul Român.". ION - primul robot bazat pe tehnologia de Inteligență Artificială, devenit consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, a fost prezentat ca o premieră mondială în 1 martie 2023 la Guvern de ministrul Digitalizării la acel moment, Sebastian Burduja, alături de Nicu Sebe, coordonatorul echipei de cercetători români. Nicu Sebe, coordonatorul echipei ION și șeful IA al Humans AI, compania care coordonează acest demers, a recunoscut ulterior că dialogul de la Guvern dintre Ciucă și robotul ION a fost regizat. Autorităție au menționat atunci că ION este în perioada de învățare și că proiectul nu este finalizat.

Aplicația care transformă obiectele în ființe (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Aplicația care transformă obiectele în ființe

Aplicația care transformă obiectele în ființe. Cei mai mulţi dintre noi suntem deja obişnuiţi să scanăm un cod QR, care ne permite accesare unui link prin care, mai departe avem acces la diverse informații. Aplicația care transformă obiectele în ființe Aplicaţia dezvoltată de fondatorii ArtLink (un ieşean şi un bucureştean) permite intrarea in realitatea augmentată tot prin intermediul telefonului smart, dar fără a mai fi necesar un cod QR. Iar experienţa e incomparabilă. Mai exact, odată instalată aplicaţia artlink.app, obiectele sau clădirile pot fi scanate. Citește și: Sorana Cîrstea și-a explicat postarea de pe Instagram care a stârnit o furtună: Mesajul a fost unul pozitiv, legat de eleganța turneului de la Wimbledon, de toate lucrurile frumoase de aici Iar în funcţie de proiectele dezvoltate de artiştii ArtLink, puteţi descoperi, de exemplu, tablouri 3D, care par că plutesc. Sau, în timp ce vă deplasaţi pe stradă, puteţi vedea prin telefon cum o clădire sau o statuie prinde viaţă şi începe să se mişte sau să vorbească, să-şi spună povestea. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Aplicaţie waze pentru transport în comun (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Aplicaţie "waze" pentru transport în comun

Aplicaţie "waze" pentru transport în comun. Aplicaţia HereItIs, dezvoltată în Iaşi în urmă cu patru ani de Bogdan Florea şi Cristian Nistor, s-a extins şi dincolo de Prut, în Chişinău, dar şi în alte două oraşe din ţară, mai exact Cluj şi Botoşani. Aplicaţie "waze" pentru transport în comun În Iaşi, HereItIs rulează din 2019, iar în anul 2021 s-a lansat şi în Oradea. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Aplicaţia îi ajută pe utilizatori să urmărească în timp real cu ajutorul telefonului mobil poziţionarea mijloacelor de transport în comun şi să vadă timpii estimativi până la sosirea lor în staţie. Citește și: Judecătorii români, mai bine plătiți decât colegii lor din UE. Cel puțin prin comparație cu nivelul salariului mediu net Pe lângă asta, HereItIs primeşte actualizări şi de la utilizatori. Astfel, posesorii unui smartphone vor avea la dispoziţie detalii mai precise legate de orele de sosire şi pot crea rute mai eficiente către destinaţia aleasă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Spionaj electronic masiv la Cop27 Foto: Cairo Scene
Eveniment

Spionaj electronic masiv la Cop27

Spionaj electronic masiv la reuniunea Cop27 din Egipt, de la Sharm el Sheikh: sute de ofițeri egipteni au supravegheat delegațiile străine. Delegația germană s-ar fi plâns guvernului de la Cairo de acțiunile agresive ale acestora, după ce persoane necunoscute au fost văzute filmând evenimentele organizate la pavilionul acestei țări. Spionaj electronic masiv la Cop27 Politico a scris că aplicația reuniunii, care putea fi descărcată pe telefoanele mobile, putea fi folosită pentru a citi mailuri și chiar pentru a asculta conversațiile telefonice. „Aplicația este promovată ca un instrument pentru a ajuta participanții să navigheze la eveniment. Dar riscă să dea guvernului egiptean permisiunea de a citi e-mailurile și mesajele utilizatorilor. Chiar și mesajele partajate prin servicii criptate precum WhatsApp sunt vulnerabile, potrivit analizei tehnice a aplicației de către POLITICO și a doi dintre experții externi. Aplicația oferă, de asemenea, Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din Egipt, care a creat-o, alte așa-numite privilegii backdoor sau capacitatea de a scana dispozitivele oamenilor. UN probes claims #Egypt police spying on #COP27 participants https://t.co/cTIT5azf7h— Middle East Monitor (@MiddleEastMnt) November 15, 2022 Pe smartphone-urile care rulează software-ul Google Android, această aplicație are permisiunea de a asculta conversațiile utilizatorilor, chiar și atunci când dispozitivul este în modul de repaus, potrivit celor trei experți și analizei separate a POLITICO. De asemenea, poate urmări locațiile oamenilor prin intermediul tehnologiilor GPS și Wi-Fi încorporate ale smartphone-ului, potrivit doi dintre analiști”, ”, scrie Politico. Security analysts warn smartphone app for the UN COP27 climate talks could be used for spying https://t.co/40H8Zj7K07 pic.twitter.com/AJHHeH5Bnt— Al Jazeera English (@AJEnglish) November 12, 2022 Politicieni din Germania, Franța și Canada ar fi descărcat aplicația. În schimb, potrivit The Times, britanicii au venit cu telefoane burner, au fost avertizați să nu descarce aplicația și, la revenirea acasă, vor preda dispozitivele folosite în Egipt. Telefoanele personale nici măcar nu au fost aduse în Egipt. În plus, oficialilor britanici li s-a spus să nu folosească dispozitive USB la încărcarea telefoanelor, ci doar încărcătoare clasice. Citește și: Pensiile vor crește doar cu 10%, cei cu pensii mici vor primi temporar diferite forme de ajutor – surse Antena 3. Păcăleala, camuflată sub formula „anvelopa pentru pensii este de 15%”

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră