sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: apavital

7 articole
Economie

Haos la AMEPIP, efecte în lanț

Haos la AMEPIP, efecte în lanț. Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a identificat o problemă în procesul de selecție desfășurat în toamna anului 2023 pentru înnoirea Consiliului de Administrație al ApaVital în 2024. Haos la AMEPIP, efecte în lanț Procedura a fost ajustată pe parcurs, ca urmare a modificărilor legislative din Ordonanța 109/2011, însă supervizorul de la București nu a considerat procesul satisfăcător. Citește și: Călin Georgescu anunță că serviciile secrete trec de partea sa și îi amenință pe cei care i se opun: „Pot fi și consecințe!” Modificarea esențială a fost reducerea numărului membrilor consiliilor de administrație ale societăților de stat la cel mult șapte. Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași (ARSACIS), care gestionează activitatea ApaVital SA, a implementat această regulă în timpul concursului pentru înnoirea Consiliului de Administrație. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Haos la AMEPIP, efecte în lanț (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Ieșenii, lăsați fără apă, de sărbători (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Ieșenii, lăsați fără apă, de sărbători

Ieșenii, lăsați fără apă, de sărbători. Locatarii unui bloc din Iași, majoritatea buni platnici și persoane în vârstă, sunt fără apă de 10 zile, din cauza unei decizii controversate a operatorului ApaVital. Ieșenii, lăsați fără apă, de sărbători Furnizorul a oprit apa la o scară întreagă din cauza unor datorii minore, stârnind nemulțumirea locatarilor, care consideră măsura abuzivă. Citește și: BREAKING Fitch retrogradează perspectiva României la „BBB-”, ceea ce va duce la o creștere a dobânzilor la care Guvernul se împrumută Între timp, aceștia sunt nevoiți să se aprovizioneze din vecini, în timp ce ApaVital pasează responsabilitatea către asociația de proprietari. Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea și empatia operatorului față de comunitate. Continuarea, în Ziarul de Iași

Scumpire masivă a apei pentru gazon (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Mediu

Scumpire masivă a apei pentru gazon

Scumpire masivă a apei pentru gazon. Un interesant chestionar a fost lansat pe fondul restricțiilor impuse în programul de furnizare a apei în zeci de localități din județul Iași. Scumpire masivă a apei pentru gazon A devenit obișnuință ca rețeaua ApaVital să nu mai facă față consumului crescut pe perioada verii. Citește și: De ce îl protejează premierul Ciolacu pe sociologul Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală: instituțiile pesedizate au pompat sute de mii de euro în firmele acestuia Pe fondul consumului ridicat pe perioada verii, în mai multe localități din județ apa este furnizată timp de câteva ore pe zi, unele sate având doar două ore apă la robinete. În unele localități, acest program este impus până pe 31 iulie, dar pentru cele mai multe restricțiile vor rămâne în vigoare până la sfârșitul verii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Proces scump pentru 55 de bani (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Proces scump pentru 55 de bani

Proces scump pentru 55 de bani. Pe rolul instanţelor ieşene a ajuns un proces cu o miză de-a dreptul ridicolă. Proces scump pentru 55 de bani ApaVital şi Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, ambele fiind societăţi ieşene de stat, se înfruntă pentru doar 55 de bani. Citește și: Cum au ajutat Ponta și Șova Roșia Montană Gold Corporation să dea în judecată statul român. Explicațiile lui Predoiu, în 2013: „Ponta şi Şova acţionează ca nişte avocaţi ai RMGC” Suma reprezintă penalităţile aferente unei deversări de ape insuficient tratate, pe care ApaVital nu o recunoaşte. Doar taxa de timbru pe care a trebuit să o achite furnizorul de servicii de apă-canal este de 100 de ori mai mare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Concurs secretizat pentru funcții la stat (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Politică

Concurs secretizat pentru funcții la stat

Concurs secretizat pentru funcții la stat. Vechii administratori cu sprijin politic au făcut loc celor noi. În mod curios, candidaţi cu punctaj mare au cedat locul unora cu note mai mici. Concurs secretizat pentru funcții la stat Urmează încă o procedură de selecţie opacă pentru cel mai bine plătite funcţii de director la stat. Citește și: În timp ce spitalele de stat au rămas fără bani de medicamente, Guvernul a scos un miliard de lei din rezerva bugetară pentru salariile magistraților. Ceruseră 3,7 miliarde de lei Concursul de selecţie a componenţei Consiliului de Administraţie al ApaVital a luat sfârşit. Spre deosebire de concursul de acum patru ani, de data asta e nevoie şi de binecuvântarea Bucureştiului – altminteri, încă un semn al centralizării excesive a statului român. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Secretomanie la concursul pentru membri CA (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Secretomanie la concursul pentru membri CA

Secretomanie la concursul pentru membri CA. Această abordare este o tradiţie la societatea de apă ieşeană. Secretomanie la concursul pentru membri CA Miza este consistentă: anul trecut, un membru al Consiliului de Administraţie a câştigat 5.235 de lei în fiecare lună. Citește și: Blocul nou în care ești trezit în miezul nopții de dezvoltator ca să ți se ude plantele de pe balcon. Dacă refuzi, ți se taie apa Concurenţa pentru cele şapte mandate de administratori pe care se dă practic concurs este de trei pe loc: au fost depuse 21 de dosare - şi aici se opresc informaţiile ţinute cu străşnicie sub cheie. Nu se ştie nici cât durează procedura de selecţie a componenţei viitorului Consiliul de Administraţie al societăţii ApaVital. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Mii de euro pentru 50 cenți (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Mii de euro pentru 50 cenți

Mii de euro pentru 50 cenți. Două instituţii publice se luptă în instanţă pentru o sumă mai mult decât ridicolă. Mii de euro pentru 50 cenți ApaVital Iași a refuzat să achite către Administraţia Bazinală a Apelor suma de 2 lei şi 13 bani, imputată pentru depăşirea concentraţiei unor poluanţi în apele uzate din zona Hârlăului. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online O primă sentinţă a fost dată de Judecătoria locală, dar cutuma instituţiilor de stat impune ca procesele să fie duse până în pânzele albe. Citește și: Uniunea Europeană și SUA nu au, cel puțin în prezent, mijloace legale prin care să valorifice bunurile rusești „înghețate”. Miza: sute de miliarde de euro care ar putea ajuta Ucraina Aşa că dosarul a fost preluat mai departe de Tribunal. Cheltuielile de judecată vor fi plătite de contribuabili. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră