duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: angajatori

3 articole
Economie

Obligația angajatorilor: apă angajaților pe caniculă

Obligația angajatorilor: apă angajaților pe caniculă. ITM Iași a făcut controale pentru verificarea măsurilor luate pe timp de caniculă, pentru protecția angajaților. Obligația angajatorilor: apă angajaților pe caniculă Inspectorii au mers pe teren, au făcut recomandări, dar au aplicat și amenzi pentru neregulile descoperite la Iași. Citește și: Cel mai inutil minister din România, pe care PSD l-a înființat pentru Firea, a reușit să bage în faliment singura societate pe care o administra Au fost vizați angajatorii care desfășoară activități în construcții, agricultură și comerț. În cazul a 14 directori de firme, inspectorii în domeniul securității și sănătății în muncă au descoperit tot atâtea nereguli, pentru care au dispus 16 măsuri privind ameliorarea condiţiilor de muncă a salariaţilor care lucrează în aer liber și menţinerea stării de sănătate a angajaţilor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Obligația angajatorilor: apă angajaților pe caniculă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Comune depopulate, angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității Foto: comuna Bătrâna
Politică

Angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității

Cele mai mici comune din România sunt angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității, arată o analiză a datelor publice - întrucât sunt comune care nici măcar nu au un site. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Practic, nu există unitate administrativ-teritorială fără „guard” sau bibliotecară sau casieră. Angajatori pentru circa 10% din alegătorii localității Potrivit ultimului recensământ din România, din 2022, cea mai mică comună din țară este Bătrâna, din Hunedoara, cu 88 de locuitori. Potrivt datelor de pe site-ul primăriei, la primărie sunt 10 posturi, inclusiv primarul și viceprimarul, din care șapte sunt ocupate. Dacă raportăm aceste cifre strict la populația cu drept de vot, reiese că circa 10% din localitate lucrează la primărie. În 2020, salariul „guardului” comunei era de 3.620 lei pe lună. Într-o comună din Alba, Ceru-Băicăniți, cu circa 400 de locuitori, sunt zece angajați. La Bulzeștii de Sus, în Hunedoara, localitate cu circa 250 de locuitori, sunt 11 posturi bugetate, din care nouă ocupate efectiv, inclusiv un șofer, un guard și o bibliotecară. Citește și: ANALIZĂ Mii de primari ar rămâne șomeri dacă s-ar desființa comunele sub 5.000 de locuitori. Majoritatea zdrobitoare, de la PSD și PNL Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și mai multe organizații patronale cu sute de membri cer autorităților reorganizarea teritorial-administrativă a țării pentru reducerea aparatului birocratic, inclusiv redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori. România are 41 de președinți de consilii județene, 3.180 de primari, 40.022 de consilieri locali și 1.338 de consilieri județeni. Potrivit datelor INS pentru anul 2018, în România sunt: 105 comune cu sub 1.000 de locuitori, 626 comune – sub 2.000 de locuitori și 1.652 comune cu sub 5.000 de locuitori. În aceste comune locuiesc circa 5,3 milioane persoane. În plus, sunt 22 de orașe cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

Angajații demisionează mai ușor, vor altceva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Angajații demisionează mai ușor, vor altceva

Angajații demisionează mai ușor, vor altceva. Conform datelor oficiale, anul trecut, au fost înregistrate în judeţ un număr de 21.695 de demisii, cu 10% mai mult faţă de anul trecut. Angajații demisionează mai ușor, vor altceva "Îmi voi deschide o afacere în acelaşi domeniu de activitate", ne-a spus un bărbat care tocmai a ales să plece de la vechiul loc de muncă. Citește și: Rusia pregătește asasinate și răpiri după invadarea Ucrainei. Pe lista neagră, politicieni, jurnaliști, activiști, potrivit SUA "În faţa acestui trend, angajatorii trebuie să îşi reconsidere atât ofertele de angajare, cât şi sistemele de retenţie a angajaţilor actuali", explică un profesor de la FEAA. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră