sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: angajare

14 articole
Eveniment

Șpagă uriașă pentru a angaja un acar

Ce șpagă uriașă se dă pentru a angaja un acar, la CFR: 11.500 de lei a primit un şef Divizie Trafic în cadrul CFR S.A. pentru a aranjaun concurs de angajare. Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” Potrivit informațiilor de pe site-ul CFR, un acar are salariu de bază circa 5.800 de lei, dar poate beneficia de: spor pentru condiții vătămătoare, spor pentru condiții periculoase, spor de noapte, spor pentru ore suplimentare, spor pentru muncă în zilele de repaus săptămânal și spor pentru muncă în zilele de sărbătoare legală. Șpagă uriașă pentru a angaja un acar DNA a cerut, ieri, arestarea preventivă a lui Şoldan Georghe, şef Divizie Trafic în cadrul CFR S.A. – Sucursala Regională CF Constanța, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi care a fost reţinut pentru 24 de ore. „Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada mai-septembrie 2024, adică la datele de 24 mai 2024, 20 iunie 2024, 06 august 2024 şi 11 septembrie 2024, în exercitarea atribuţiilor de serviciu legate de organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post de acar la Sucursala Regională CF Constanța, inculpatul ar fi primit de la o martoră denunţătoare suma totală de 11.500 de lei, cu scopul de a-i facilita câştigarea concursului de angajare, prin remiterea întrebărilor şi răspunsurilor de la testul scris”, a arătat parchetul anticorupție, citat de Replica Online.

Șpagă uriașă pentru a angaja un acar Foto: Captură YouTube
Apele Române vor defunctul Internet Explorer (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Apele Române vor defunctul Internet Explorer

Apele Române vor defunctul Internet Explorer. Instituția organizează concursuri pentru mai multe funcții de directori, între care și cel al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad, care are sediul în Iași. Apele Române vor defunctul Internet Explorer În procedură de selecție intră și șefia ABA Siret, care este condusă de la Bacău. Alte două concursuri, pentru conducerea Administrațiilor Mureș și Banat, s-au finalizat deja. Citește și: VIDEO Putea fi evitată tragedia cauzată de inundațiile din Galați? Acum 11 ani, exact în aceeași zonă s-au produs inundații devastatoare, dar digurile nu au fost refăcute Concluzia: a fost admis singurul candidat înscris la fiecare, fără să le fie precizate numele în anunțurile rezultatelor. Potrivit anunțului de concurs, pe lângă cunoașterea unor programe precum cele din pachetul Microsoft Office, candidații trebuie să se priceapă să lucreze în Internet Explorer, program la care compania Microsoft a renunțat în iunie 2022. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ce salariu are fiul procurorului Horodniceanu Grupaj foto: dezvaluirea.ro
Eveniment

Ce salariu are fiul procurorului Horodniceanu

Ce salariu are fiul procurorului Daniel Horodniceanu, recent angajat la instituția la care lucrează tăticul său, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM): circa 6.500 de lei pe lună, în medie, în 2023. Citește și: Încă o idee a lui Boloș, strecurată într-o ordonanță de urgență: nu-ți poți vinde casa sau terenul dacă ai fie și un leu datorie la stat Ce salariu are fiul procurorului Horodniceanu Potrivit declarației de avere depusă de Andrei Horodniceanu în calitate de „asistent al judecătorului de la Curtea de Apel Iași”, în anul fiscal 2023 el a avut un salariu net, anual, de 41.889 de lei de la CSM plus încă 3.307 lei de la Curtea de Apel Iași, unde a fost „asistent al judecătorului”. Dacă luăm în considerare că el lucrează din data de 2 mai 2023, înseamnă că el a câștiga circa 6.500 lei/lună, net. Horodniceanu Junior nu are absolut nici un fel de alte bunuri, casă, mașină, terenuri sau conturi în bancă, dar familia sa deține o avere fabuloasă. În ianuarie 2024, când presa a scris despre această angajare dubioasă, Tribunalul Iași refuza să spună ce salariu are Horodniceanu Junior: „În privința întrebării dumnevoastră cu privire la salariul net al domnului Andrei Horodniceanu, nu vă putem oferi un răspuns, având în vedere că această informație este confidențială și excede dispozițiilor Legii 544/2001”, se arăta într-un răspuns către site-ul Dezvăluirea.ro. Fiul celebrului procuror Horodniceanu a fost angajat la Tribunalul Iași, pe un post de expert jurist, printr-un concurs organizat de CSM-ul unde tăticul este vicepreședinte, scria site-ul Dezvăluirea. La concurs au fost 31 de candidați, Andrei Horodniceanu s-a clasat pe locul V la proba scrisă, însă și-a surclasat competitorii pentru postul de expert jurist la Tribunalul Iași la proba orală.

Armata obligatorie, mai ieftină decât angajarea (sursa: Facebook/MApN)
Eveniment

Armata obligatorie, mai ieftină decât angajarea

Armata obligatorie, mai ieftină decât angajarea. În acest moment, Ministerul Apărării se chinuie să angajeze peste 5.000 de soldați și gradați profesioniști (SGP). Armata obligatorie, mai ieftină decât angajarea La sfârșitul lunii februarie a acestui an, MApN a anunțat că "Perioada de înscriere a candidaților pentru posturile de soldați și gradați profesioniști din cadrul activităților derulate, în această perioadă, de Ministerul Apărării Naționale, se prelungește până la data de 8 martie 2024". Citește și: De ce armata obligatorie în România este un scenariu luat în calcul: în fiecare lună, 500 de angajați ai MApN se pensionează sau demisionează. Deficit mare de personal Potrivit aceleiași surse, "Pentru această serie au fost introduse în Planul de recrutare 5093 de locuri, în 41 de județe din ţară și în Municipiul București". Era un semn evident că Armata nu reușește să stimuleze civilii să intre în sistemul militar. Hemoragie de oameni din sistem Mai mult, sute de angajați militari renunță lunar la posturi. Astfel, în aprilie 2023, MApN transmitea Europei Libere că „în anul 2022, numărul ieșirilor din structura de forțe a Armatei României a fost de aproximativ 6.600 de persoane”. 5.600 au fost militari, iar 1.000 civili. În 2023, numai în primele trei luni, 1.700 de oameni, cei mai mulți militari, au plecat din Armată. Era momentul în care politicienii discutau intens despre reforma pensiilor de serviciu. Efectul? 57% dintre plecările militarilor din sistem au fost pensionări anticipate. În rândul soldaților și gradaților profesioniști, 63% dintre ieșirile din sistem înregistrate în primele trei luni din 2023, adică aproape 500, au fost demisii. Salarii de mizerie Explicația pare să fie una foarte simplă: nivelul extrem de scăzut al salariilor. Potrivit chiar Ministerului Apărării, nivelul de salarizare net pentru soldații și gradații profesioniști se situează între 2.439 și 4.126 lei. Așadar, un proaspăt angajat în Armată nu ia în mână nici măcar 2.500 de lei, deci sub 500 de euro. Iar banii nu se înmulțesc nici după mulți ani în serviciu. Un comentariu postat la un articol despre anunțul de recrutare este foarte elocvent: "eu nici acum nu ajung la 4000 de lei doar foarte rar în 2 luni din an,după 18 ani de vechime in sistem". Un alt comentariu la același articol arăta că suma maximă este de neatins: "sunt foarte curios cine a luat 4000 de lei salariu , fara norma de hrana si alte bonusuri , dintre sgp-ii din armata romana !!!".

O familie s-a mobilizat pentru șpagă la angajare la spitalul județean Foto: Botosani News
Eveniment

O familie s-a mobilizat pentru șpagă la angajare la spitalul județean

O familie întreagă s-a mobilizat pentru o șpagă la angajare la spitalul județean Botoșani, arată referatul în care DNA cere arestarea managerului acestui spital, Monica Adăscăliței. Citește și: Purtătoarea de cuvânt a CSM, judecătoarea cu Audi A5 care a obligat statul să-i deconteze ochelarii, a mai obținut o victorie: i se vor plăti salarii majorate cu 25%, începând cu 2018 Potrivit acestui document, publicat de site-ul stiripesurse.ro, șpaga pentru angajarea într-un post de asistentă a fost de 10.000 de lei. Întrucât angajările erau blocate, în 2023, prin ordonanță de urgență, problema s-a rezilvat printr-un contract de prestări servicii. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, care a fost reţinută, marţea trecută, într-un dosar de corupţie instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), va rămâne în arest la domiciliu, potrivit unei decizii luate, luni, de Curtea de Apel Suceava. O familie s-a mobilizat pentru șpagă la angajare la spitalul județean „Femeia s-a consultat cu nașa ei despre șansele de a se angaja ca asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, având în vedere că în cursul anului 2023, a fost emisă o ordonanță de urgența a Guvernului prin care s-au blocat angajările la spitale, pentru o perioadă. Nașa fetei i-a spus că o să se intereseze și o să revină cu un răspuns. Ulterior, nașa i-a spus acesteia să-și depună documentele pentru înregistrarea unui PFA, la ANAF Botoșani, având ca obiect prestări servicii de asistent medical generalist, spunându-i că deține informații că vor fi făcute angajări la Spitalul Județean Botoșani în baza unor contracte de prestări servicii. Nașa fetei i-a spus acesteia, în același context că a aflat despre acele informații de la managera SJU Botoșani, pe care a invocat că o cunoștea, rezultând din discuțiile purtate cu nana ei, că era prietenă cu Adăscăliței. De asemenea i-a spus fetei interesate că persoana care o va putea ajuta să încheie un contract de prestări servicii la Spitalul Județean Botoșani era managerul Adăscăliței, cu care a asigurat-o că a vorbit despre ea. Martora Tudosă Diana-Ștefania i-a povestit prietenului său, despre discuțiile avute cu nașa lor și despre suma de bani cerută de aceasta în scopul facilitării încheierii unui contract de prestări serviciu cu Spitalul Județean Botoșani, deoarece ea nu dispunea de acea sumă de bani și trebuia să o ajute cineva să facă rost de bani. Prietenul ei i-a spus că nu avea încotro și trebuia să facă rost de cei 2.000 de euro, obținând de la el, suma de 7.000 de lei, bani pe care îi avea în casă, strânși din salariu, iar diferența de 3.000 de lei, până la suma de 10.000 lei, echivalentul a 2.000 de euro, fiind împrumutată de la sora sa, care locuiește împreună cu mama ei, în Curtești și care avea banii strânși tot din salariu, lucrând ca bucătar. Sora sa știa scopul pentru care i-a dat cu împrumut cei 3.000 de lei, pentru că martora i-a povestit că avea nevoie de bani, nașa lor, pentru a-i da mai departe, ca să-i faciliteze încheierea contractului de prestări servicii cu spitalul (...) Fata nu mai ținea minte exact la audieri data exactă când i-a dat suma de 10.000 de lei, nașei sale, dar știe sigur că acest lucru s-a întâmplat în luna octombrie 2023, înainte de încheierea contractului de prestări servicii, din 1 noiembrie 2023. Ulterior fata a depus dosarul acolo unde a fost indicat de către Adăscăliței, acesta a fost admis iar ea și-a început activitatea în cadrul SJU Botoșani”, se arată în referatul DNA, citat de stiripesurse.ro.

Ce șpagă se dădea la Spitalul Județean Botoșani pentru angajarea unui electrician
Eveniment

Ce șpagă se dădea Spitalul Botoșani angajarea electrician

Ce șpagă se dădea la Spitalul Județean Botoșani pentru angajarea unui electrician sau a unui „muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși”: sumele încasate pentru trucarea concursurilor variau între 500 de lei și 10.000 de lei. Citește și: ANALIZĂ Fermierii, care cer noi și noi pomeni de la stat, obțin profituri declarate uriașe. Rata profiturilor cultivatorilor de cereale, peste IT și cu 250% peste media națională Ieri, DNA a extins un dosar deschis în decembrie 2023 și a pus sub control judiciar încă trei angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) Botoșani - cel în care o tânără mămică a murit după ore de chinuri, așteptând în zadar un medic. Spitalul este oficial în subordinea Consiliului Județean, dominat de PSD și condus de Doina Federovici. Ce șpagă se dădea la Spitalul Județean Botoșani pentru angajarea unui electrician „În perioada 2020-2022, inculpații Titiliuc Mirela, Surugiu Anca și Anichei Claudiu, ar fi deținut diferite calități în cadrul comisiilor de examinare înființate la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pentru ocuparea unor posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși, asistent medical debutant pe durată determinată și infirmier. În acel context, inculpații Surugiu Anca și Anichei Claudiu ar fi furnizat unor candidați subiectele stabilite de comisie, ce urmau să fie date la probele de concurs, în scopul facilitării promovării acestora, prin obținerea unei note minime, respectiv nota 7,00. În aceleași împrejurări, inculpatele Titiliuc Mirela și Surugiu Anca ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la alți candidați bunuri și sume de bani cuprinse între 500 lei și 10.000 lei”, a explicat DNA. În decembrie 2023, 11 persoane au fost reținute de procurorii DNA în dosarul privind presupuse fraudări ale concursurilor pentru ocuparea unor posturi în acest spital în perioada 2018-2023. Conform DNA, în perioada 2018-2023, cei implicați ar fi solicitat și primit sume substanțiale de bani, bijuterii, și alte avantaje pentru favorizarea unor candidați în cadrul concursurilor pentru posturi la spital. Citește și: EXCLUSIV Noua șefă a CNAS a ascuns 17 sponsorizări pe care le-a primit de la mari companii de medicamente. În șapte ani, Valeria Herdea a primit 70 de sponsorizări Concursurile fraudate erau pentru slujbe de îngrijitoare, brancardieri, asistenți medicali, dar și de medici sau chiar posturi de conducere.

Turnător la Securitate, angajat la Guvern (sursa: ziaruldevrancea.ro)
Politică

Turnător la Securitate, angajat la Guvern

Turnător la Securitate, angajat la Guvern. Nicolae Ciprian Nica, cu nume de cod "Bratosin", a fost angajat la Secretariatul General al Guvernului (SGG) drept "expert în evaluarea actelor normative". Turnător la Securitate, angajat la Guvern Nica este fost vicepreşedinte al Comisiei juridice ex-deputat PSD până în 2016. Angajarea sa la SGG a fost dezvăluită de Presshub. Citește și: Ce pensie ar trebui să primească un contribuabil de 65 de ani de la care s-au colectat 650.000 lei, dacă banii ar fi investiți. Diferența imensă față de pensia oferită de stat "Bratosin" și-a turnat colegii de liceu, potrivit deciziei de instanță care definitivează statutul de colaborator al Securității. Nica nu va fi concediat de la Guvern, deși a colaborat cu Securitatea, întrucât nu are statut de funcionar public, potrivit SGG, citat de G4Media. "Bratosin" este unul dintre artizanii modificărilor toxice ale Codului penal din 2015, prieten vechi cu Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae. Printr-o decizie din octombrie 2022, Nicolae Ciprian Nica era numit membru în cadrul Consiliului consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative, pentru un mandat de patru ani. Numirea s-a făcut în urma unei note a SGG care susținea că avea nevoie de "expertul" în legislație Nica, decizia fiind semnată de Marian Neacșu, fost secretar general al Guvernului. Exemple de turnătorii ale lui Nica, aici. Sentinta-civila-colaborator-Securitate-Nicolae-Ciprian-NicaDescarcă Nica nu va fi concediat de la Guvern, deși a colaborat cu Securitatea, întrucât nu are statut de funcionar public, potrivit SGG, citat de G4Media. "Bratosin" este unul dintre artizanii modificărilor toxice ale Codului penal din 2015, prieten vechi cu Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae. Printr-o decizie din octombrie 2022, Nicolae Ciprian Nica era numit membru în cadrul Consiliului consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative, pentru un mandat de patru ani. Averea lui Nica este impresionantă. Declaratie-avere-2023-Nicolae-Ciprian-NicaDescarcă

Lingouri de aur în locuința unui director de la Fonduri Europene Foto: Facebook MIPE
Eveniment

Lingouri aur locuința director de la Fonduri Europene

DNA a găsit teancuri de bani și lingouri de aur la percheziții în locuința unui director de la Fonduri Europene. Acesta este acuzat că vămuia o treime din salariul a două angajate, pe care le ajutase să se angajeze. Citește și: Un site apropiat Antenei 3 începe spălarea lui Iorgulescu Jr: victima, acuzată că făcea parte dintr-un clan al vrăjitoarelor. Președintele CSM a dat recent un interviu acestui site El ar fi reținut pur și simplu cardurile de salariu ale celor două, timp de doi ani. Potrivit unor surse, ar fi vorba de Dragoș Iorga, director executiv în Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene. Acesta s-a născut în 1968 și a terminat facultatea abia la 37 de ani, în 1995, la Politehnica București. În martie 2021, era doctorand la Universitatea de Apărare Carol I. Dragos Iorga Foto: Linkedin Lingouri de aur în locuința unui director de la Fonduri Europene Azi, DNA a găsit la perchezițiile din locuința sa 174.000 lei, 10.000 dolari şi 11.000 euro, dar şi mici lingouri de aur. El este acuzat că în urmă cu doi ani ar fi furnizat către două angajate subiectele de concurs pentru ca acestea să acceadă în post. În schimb, ele îi donau o treime din salariul lor. Potrivit datelor din martie 2023, un director în MIPE câștiga, net, circa 11.000 de lei, iar un consilier circa 7-8.000 de lei. În ultima declarație de avere, Dragoș Iorga declară că deține o vilă de 150 mp în Călărași, trei apartamente în București și un spațiu de producție. El avea două salarii, unul de la MIPE și altul de la organismul intermediar pentru programe europene regiunea București-Ilfov, care totalizau, în anul fiscal 2022, 144.000 de lei. Citește și: Antena 3 și Mihai Gâdea trebuie să-i plătească lui Gabriel Liiceanu despăgubiri de 20.000 de euro, după ce jurnalistul lui Dan Voiculescu a afirmat că filosoful își bătea soția gravidă Iorga a ajun să slucreze cu fonduri europene din 2012. Pe site-ul MIPE el figurează și cu funcția de director general la Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate (Direcția Generală Program Operațional Sănătate).

Juriștii Operei au falsat la Tribunal (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Juriștii Operei au falsat la Tribunal

Juriștii Operei au falsat la Tribunal. O ieşeancă a obţinut din partea judecătorilor angajarea pe perioadă nedeterminată. Juriștii Operei au falsat la Tribunal Timp de peste doi ani, ea fusese angajată pe perioadă determinată, contractul fiindu-i prelungit succesiv. Citește și: Un site apropiat Antenei 3 începe spălarea lui Iorgulescu Jr: victima, acuzată că făcea parte dintr-un clan al vrăjitoarelor. Președintele CSM a dat recent un interviu acestui site Argumentul decisiv în faţa magistraţilor a fost că, atunci când postul a fost în cele din urmă scos la concurs, nu ar fi avut nicio şansă: sora unei contracandidate făcea parte din comisie. În cererea adresată magistraţilor Tribunalului, Oana Todică a arătat că fusese angajată în septembrie 2019 în cadrul orchestrei Operei ieşene, ca instrumentist - violă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, cerea șpagă la angajare  Foto: PSD Argeș
Politică

Primarul Mioveni, Ion Georgescu, cerea șpagă angajare

Încă un lider PSD a fost săltat, în această seară, de DNA: primarul din Mioveni, Ion Georgescu, cerea șpagă la angajare la spitalul local, unde manager este iubitul fiicei sale. Însă DNA l-a prins într-un moment neobișnuit: Georgescu restituia 10.000 de euro, avansul primit, pentru că nu reușise să rezolve angajarea la spital. „Ion Georgescu a dovedit că este trup și suflet pentru orașul Mioveni și a dat dovadă de responsabilitate maximă”, spunea, în 2020, Simona Bucura Oprescu, actualul ministru PSD al Muncii. Ion Georgescu și Bucura Oprescu În aprilie 2021, Georgescu scria pe Facebook: „Astăzi este o zi specială pentru doamna deputat Simona Bucura Oprescu, unul dintre cei mai sinceri și activi susținători ai comunității noastre! Parlamentar la al treilea mandat, Simona Bucura Oprescu este un produs autentic al școlii PSD Argeș. A fost cel mai tânăr consilier județean din Argeș, prima femeie vicepreședinte al CJ Argeș și prima femeie deputat din județ”. Ministrul Bucura Oprescu alături de primarul șpăgar Georgescu într-o vizită externă Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, cerea șpagă la angajare Miercuri seara au loc percheziții la domiciliul edilului, după ce procurorii DNA au organizat o operațiune de tip flagrant, după ce au primit informații potrivit cărora primarul se întâlnește cu o persoană căreia i-a promis angajarea în spitalul din localitate, contra sumei de 30.000 de euro, arată Digi 24. Operațiunea de tip flagrant a fost efectuată în timp ce edilul returna suma de 10.000 de euro pentru că nu a reușit să asigure angajarea. Primarul va fi dus la sediul DNA pentru audieri. Ion Georgescu este primar în Mioveni din 2006. Anterior a fost timp de 6 ani viceprimar. A mai lucrat în cadrul Dacia, unde a fost șef la depozitul cantinei. Ion Georgescu este membru PSD din 1998. Publicația Curentul, dar și alte site-uri de știri locale, au arătat, în 2020 că Georgescu „l-a pus pe tânărul concubin al fiicei manager la cel mai nou spital de stat din România”. „Numirea a fost făcută pe 14 iunie 2021 și, responsabil, proaspătul manager a plecat cu fiica primarului în concediu la mare de unde cititori indignați ne-au trimis fotografii (...) Ca și proaspătul său concubin, Mădălina a ajuns consilier parlamentar pe filiera lui tati, în ianuarie anul acesta”, scrie Curentul. „Evenimentul săptămânii la Mioveni, județul Argeș, a fost inaugurarea celei de-a 29-a filiale locale a Camerei de Comerț și Industrie România – China, instituție pe care primarul Ion Georgescu o girează chiar cu propria sa familie, fiind condusă de nimeni alta decât de fiica acestuia, Mădălina Georgescu”, arătya, în martie 2023, Gazeta de Stâlpeni.

Angajările în IT în România, creștere (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Angajările în IT în România, creștere

Angajările în IT în România, creștere. Pentru angajaţii din IT, şi din industria tehnologică în general, începutul de an a fost marcat de panica pierderii locurilor de muncă. Angajările în IT în România, creștere Teama s-a răspândit plecând de la marile companii de tehnologie din SUA care anunţau disponibilizări masive de personal. În România însă, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul angajaţilor din IT a crescut în primele două luni din acest an, faţă de decembrie 2022 cu câteva mii. Citește și: Pandele se plânge în direct la RTV că Sebastian Ghiță îl jupoaie pentru aparițiile la acest post TV. El spune că a fost „o glumă” după lamentările lui Ciutacu Iar Marius Ursache (foto), antreprenor în serie în domeniul tech din Iaşi şi fondatorul unei companii care se ocupă, între altele, cu recrutarea profesioniştilor din domeniul IT & Outsourcing/tech este convins că piaţa ieşeană ar putea absorbi rapid încă zece mii de programatori. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Godei, luat de Firea peste tot (sursa: Inquam Photos/George Călin, Facebook/Gabriela Firea)
Investigații

Godei, luat de Firea peste tot

Godei, luat de Firea peste tot. Ștefan Godei apare angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce el ocupase această funcție pe când actualul ministru al Familiei era primar general al Capitalei. Godei, luat de Firea peste tot În această calitate, potrivit informațiilor Gândul, el a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023. Mai concret, el a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023. Citește și: EXCLUSIV Ștefan Godei, arestat în dosarul azilelor din Ilfov, a luat sute de mii de lei împrumut de la două bănci în luna martie în numai o săptămână. De ce avea nevoie brusc de cash? Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de fotbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020. În 2016 apare angajat la Senat, apoi, tot în 2016 la Societatea de Transport București și Compania municipală de consolidări București – din aparatul condus de Gabriela Firea ca edil-șef al Capitalei. În rest, apare în statele Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, Primăria Municipiului București. Godei la PMB: "deservește, la cerere, Municipalitatea" Gabriela Firea a preluat mandatul de primar de București în data de 23 iunie 2016. La fix o săptămână după instalarea în funcție a Gabrielei Firea, Ștefan Godei a fost angajat ca șofer la Primăria Capitalei, a scris Defapt.ro în exclusivitate pe 7 iulie. Citește și: EXCLUSIV Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri Într-un răspuns transmis jurnalistului Petru Zoltan de Biroul de Presă al PMB se menționează că „domnul Godei Ștefan a fost angajat la Primăria Municipiului București, începând cu data de 01.07.2016, pe postul de șofer, în Cadrul Direcției Suport Tehnico-Administrativ și deservește, la cerere, Municipalitatea, în funcție de nevoile acesteia. Menționăm că domnul Godei Ștefan nu a fost transferat niciodată la Primăria Municipiului București. Mașina Audi cu numărul B-01-PMB la care faceți referire se află în dotarea Primăriei Capitalei, fiind condusă de către persoane autorizate, la cerere.”. Firea insistă că Godei nu i-a fost șofer Firea a încercat joi, din nou, să se disculpe. "Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă. Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc. La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Citește și: EXCLUSIV Azilul fără canalizare din Voluntari funcționa în casa unuia dintre fondatorii Scorseze Security, companie de pază care a primit zeci de contracte publice Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat, afirmă Gabriela Firea într-un comunicat transmis de Ministerul Familiei.

Elena Băsescu, jurnalistă la Adrian Sârbu (sursa: Facebook/Elena Basescu)
Eveniment

Elena Băsescu, jurnalistă la Adrian Sârbu

Elena Băsescu, jurnalistă la Adrian Sârbu. Fiica cea mică a fostului președinte Băsescu s-ar fi prezentat în redacția Aleph News de azi și ar urma să se ocupe cu redactarea știrilor, arată ziare.com. Elena Băsescu, jurnalistă la Adrian Sârbu Aleph News nu a comentat informația. Elena Băsescu nu are, cu adevărat, o meserie sau experiență într-un post anume. Ea a fost europarlamentar între 2009 și 2014 iar în 2016 a fost angajată la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale. Poziția de europarlamentar a obținut-o datorită sprijinului președintelui Băsescu, atunci în funcție. Iar angajarea la Camera de Comerț, pe aceeași filieră. În decembrie 2020, a candidat la alegerile parlamentare, deschizând lista PMP Constanța pentru Camera Deputaților. Dar PMP nu a reușit să atingă pragul necesar de voturi pentru a intra în Parlament. Citește și: Compania care a produs „Teambuilding”, filmul de mare succes comercial, avea pierderi și datorii de milioane înainte să dea lovitura cu această satiră Potrivit ultimei declarații de avere, pe care a completat-o în 2020, Elena Băsescu deținea la vremea respectivă bijuterii și ceasuri în valoare de 40.000 de euro și un BMX X6 fabricat în 2020. În plus, declara peste 160.000 de euro în conturile bancare.

Astroloaga Minerva, angajată de Isărescu-n BNR (sursa: podcast Damian Drăghici)
Eveniment

Astroloaga Minerva, angajată de Isărescu-n BNR

Astroloaga Minerva, angajată de Isărescu-n BNR. Astroloaga Minerva (64 de ani) spune că în prezent lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale. Astroloaga Minerva, angajată de Isărescu-n BNR Ea a făcut aceste declarații în podcastul lui Damian Drăghici (la minutul 1:56): "La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani". https://www.youtube.com/watch?v=gTVx81om5wo&feature=emb_title Minerva este o celebră astroloagă, al cărei nume real este Gabriela Dima. S-a născut în județul Hunedoara și are vârsta de 64 de ani. Citește și: Isărescu și Ciolacu se felicită reciproc pentru plafonarea prețurilor la energie. În 2019, Isărescu a fost susținut de PSD pentru un nou mandat în fruntea BNR Potrivit presei tabloide, Minerva este absolventă de Drept, Actorie și Psihologie.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră