duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: angajament

3 articole
Eveniment

Angela Gheorghiu "Gina", notă la Securitate

Angela Gheorghiu "Gina", notă la Securitate. Soprana a semnat un angajament cu Securitatea și a dat cel puțin o notă informativă (pozitivă la adresa unui alt artist), potrivit unei dezvăluiri din Libertatea. Angela Gheorghiu "Gina", notă la Securitate Dar istoricul Stelian Tănase nu crede că Gheorghiu poate fi considerată o colaboratoare a poliției politice comuniste. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Istoricul spune că Angela Gheorghiu "este o mare artistă" iar cariera ei nu are legătură cu aparatul de stat, spre deosebire de cazul altor persoane, care aveau funcții în stat atunci când li s-au făcut publice dosarele din arhivele CNSAS. "Au fost oameni care au semnat, fiind înghesuiți cumva, fie în pușcărie, fie cine-știe-ce probleme familiale aveau. Dar de aici au avut două drumuri: să facă rău sau nu. Unii au fost odioși și s-au apucat să-și toarne colegii, să-i calomnieze. Citește și: Judecători miloși: cardiologul care lua de la cadavre stimulatoare cardiace și le implanta ca noi în pacienți, scos din arest și trimis să facă Paștele acasă De exemplu, dacă cineva voia să plece în străinătate, (delatorii - n.r.) spuneau prostii ca să nu primească pașaportul; sau, dacă cineva voia să se mute cu serviciul, îl făceau arșice ca să nu-l mai primească", explică Stelian Tănase.

Angela Gheorghiu "Gina", notă la Securitate (sursa: Facebook/Angela Gheorghiu)
Medici, nu stat și privat simultan (sursa: Facebook/Sebastian Zachmann)
Eveniment

Medici, nu stat și privat simultan

Medici, nu stat și privat simultan. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că un medic poate lucra simultan în sistemul public şi în cel privat, cu condiţia să nu existe o suprapunere între cele două şi să semneze un angajament că nu va redirecţiona niciodată un pacient din spitalul public în care lucrează către unul privat, "în care poate lucrează el sau o cunoştinţă de-a lui". Medici, nu stat și privat simultan "Nu am, în momentul de faţă, pârghiile legale să împiedic un medic să-şi exercite profesia în sistemul privat după încheierea programului de lucru în sistemul public (...). Nu poate să existe suprapunere între cele două, adică să am program până la 3,00 şi am consultaţii la privat de la 12,00. Cel de-al doilea element, care de fapt confirmă ceea ce spuneam în luna septembrie, trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte circuitul pacientului. Pacientul nu trebuie să fie examinat, evaluat într-un spital public cu resursele spitalului public şi ulterior îndrumat de acelaşi medical la spitalul privat. Eu nu pot să fiu inconştient, nu eu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, oricine ar fi el, încât să redirecţioneze resursele dinspre sectorul public spre sectorul privat. Citește și: Fariseism. După scandalurile cu medici prinși că luau șpagă, Rafila crede că populația trebuie educată să nu mai ofere mită: „Să înţeleagă că nu este nevoie de această recunoştinţă” Asta nu are niciun fel de legătură cu îngrădirea medicului de a lucra şi într-o parte şi în alta, cu condiţia să existe un angajament - poate să fie şi scris (...) în care el (...) respectă programul public şi face un angajament că nu va redirecţiona niciodată un pacient din spitalul în care lucrează către un alt spital privat, în care poate lucrează el sau lucrează o cunoştinţă de-a lui", a precizat, sâmbătă, Rafila, la Prima TV. În opinia sa, un astfel de angajament nu ar trebui să fie complicat de pus în practică şi l-ar putea da orice medic care lucrează atât la stat, cât şi în unităţile sanitare private.

Țiriac: Eram la Miliție, nu Securitate (sursa: ct100.ro)
Eveniment

Țiriac: Eram la Miliție, nu Securitate

Țiriac: Eram la Miliție, nu Securitate. Omul de afaceri Ion Ţiriac a comentat, joi, pe marginea unui document semnat în perioada în care era jucător de tenis, potrivit căruia se angaja să dea note pentru "organele de securitate (...) cu ocazia deplasărilor pe care le fac în străinătate". "Eu n-am avut dosar la Securitate" Țiriac a menţionat că în acei ani era normal ca la întoarcerea în ţară să raporteze ce făcea de fiecare dată când pleca să participe la turneele din străinătate. "Uitaţi-vă în ochii mei, v-am minţit eu vreodată? Eu n-am avut dosar la Securitate. . . Şi mă duceam, intram şi ieşeam. Şi mă întreba: . Cum să nu cooperez? Eu am cooperat cu toţi, dar nu au vrut să mă treacă la Securitate. M-au ţinut la Miliţie pentru că dădea cu 20 de lei mai puţin. Însă eu probleme din astea nu am", a spus Ţiriac, prezent la Patinoarul din Otopeni cu ocazia lansării unui program de selecţie pentru echipele de hochei ale Fundaţiei Ţiriac. Recent, a fost publicat un document semnat de Ion Ţiriac la 11 iunie 1963 prin care fostul jucător de tenis îşi lua la momentul respectiv angajamentul să ajute organele de securitate cu informaţii din deplasările pe care le efectua în străinătate. În document se precizează că Ion Ţiriac semna notele de raport cu numele de Titi Ionescu.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră