sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: analize

5 articole
Eveniment

Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare

Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare. De fiecare dată când avem o problemă de sănătate, fie că mergem la medicul de familie, fie că mergem la medicul specialist, pe lângă consultul de specialitate, ni se recomandă și un set de analize. Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare Cel puțin cele de bază, care să poată oferi medicului curant o imagine cât mai fidelă a stării noastre de sănătate. Citește și: OFICIAL Nici un dig împotriva inundațiilor din România nu are autorizație de funcționare în condiții de siguranță. Infrastructura de protecție împotriva apelor, abandonată de stat Pe de altă parte, sunt gesturi medicale care nu se pot iniția, dacă nu există aceste analize sau dacă acestea sunt important modificate. Și aici ne referim la intervențiile chirurgicale, de exemplu. Iată care sunt principalele analize care ne sunt, cel mai frecvent, recomandate. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Analizele de sânge, esențiale pentru diagnosticare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Cancerele, descoperite mai puțin după pandemie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cancerele, descoperite mai puțin după pandemie

Cancerele, descoperite mai puțin după pandemie. Aproximativ 17.500 de români bolnavi de cancer se află în evidenţele Institutului Regional de Oncologie din Iaşi. Cancerele, descoperite mai puțin după pandemie Situaţia detaliată arată însă că, în ciuda operaţiunilor ample de screening şi a tuturor eforturilor de sensibilizare a populaţiei din Iaşi şi din Moldova, numărul cazurilor noi nu este încă la nivelul din 2019, anul dinaintea pandemiei. Citește și: Vodafone România, în colaps: a concediat un sfert din angajați, are pierderi anuale de sute de milioane de lei și datorii de aproape patru miliarde de lei, cam cât cifra de afaceri Medicii spun că a rămas o frică după pandemie, iar mulţi dintre cei care ajung la spital cu simptome au deja forme avansate de cancer. Iar dacă rata de supravieţuire la cinci ani în cazul unui cancer de stadiu I trece de 80%, în funcţie de cancer, boala depistată la stadiul III sau IV înseamnă o luptă grea cu o rată de supravieţuire la cinci ani de 15 – 20%. Continuarea, în Ziarul de Iași.

E-mail greșit, 3.000 de euro amendă (sursa: pexels.com/Pixabay)
Eveniment

E-mail greșit, 3.000 de euro amendă

E-mail greșit, 3.000 de euro amendă. Firma din domeniul medical Med Life SA, cu multe centre medicale deschise la nivel naţional cât şi în Iaşi, printre care şi un spital privat, a primit o amendă de 3.000 de euro. E-mail greșit, 3.000 de euro amendă Asta, după ce a trimis din greşeală unui pacient, pe lângă buletinul de investigaţie propriu, şi rezultatele unor investigaţii ce aparţineau altor cinci pacienţi. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Datele medicale sensibile au fost trimise prin e-mail, potrivit Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Citește și: După 15 luni la guvernare, ministrul Budăi anunță că a descoperit „acum” ce scrie în PNRR și refuză să respecte angajamentele privind pensionarea. Nimic despre pensiile speciale Documentele ataşate conţineau numele, prenumele, data naşterii, data examinării, motivul examinării, rezultatul investigaţiei (examinării), diagnostic, cât şi concluziile rezultate în urma examinării medicale. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Fiolă de calmant împărțită între doi pacienți  Foto: Facebook Spitalul Municipal Huși
Eveniment

Fiolă de calmant împărțită între doi pacienți

Penurie șocantă de medicamente la un spital de provincie, la Huși: o fiolă de calmant a fost împărțită între doi pacienți ieșiți din operație, scrie Vremea Nouă din Vaslui. Această publicație mai arată că, la acest spital, nu mai sunt bani de analize, așa că unii medici operează „în orb”. Fiolă de calmant împărțită între doi pacienți La acest spital a lucrat mulți ani fostul ministru PNL al Sănătății, Nelu Tătaru, care a fost și manager, dar acum mulți ani, între 2009 și 2010. Citește și: OFICIAL Peste 25% din pacienții celebrului spital județean din Suceava spun că li s-a cerut șpagă. Dar doar 3,1% mărturisesc că au „recompensat” personalul „Iar au început să se acutizeze lipsurile de tot felul, de la medicamente până la reactivii fără de care analizele vitale pentru pacienți nu pot fi făcute. Aseară, spre exemplu, la Secția de Reanimare a spitalului o fiola de calmant era împărțită la doi pacienți de abia ieșiți din operație”, scrie Vremea Nouă. Potrivit acestei publicații, bugetul spitalului este secătuit de cheltuielile cu salariile. Însă, din 2021, pe site-ul acestui spital nu au mai fost publicate listele cu salariile. Nici bugetul nu poate fi găsit pe site-ul spitalului. „Bugetul spitalului tot mai redus la capitolul «medicamente și reactivi» este cauzat, spun unele voci, de cheltuielile salariale uriașe acordate în instituție. «Sunt mulți angajați la spitalul Huși pe criterii de neamuri, prietenii, obligații, e o realitate», spun cadrele medicale”, scrie Vremea Nouă. Buletinele de analize publicate de Vremea Nouă arată , de exemplu, o foaie de analiză pe care scria că trebuie efectuate 25 de analize, dar s-au putut face doar 12, întrucât pentru nu mai puțin de 13 analize nu au fost reactivi. Foto: Vremea Nouă Acum aproape o lună, doi consilieri PSD, managerul Spitalului Municipal Huși și un regizor de la Teatrul Nottara s-au luat la bătaie într-un bar. Altercația ar fi avut loc pe fondul consumului de alcool. Șeful organizației PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a amenințat că-i va exclude din partid, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Crima dublă din Iași, analizele ADN (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Crima dublă din Iași, analizele ADN

În crima dublă din Iași, analizele ADN par să indice un făptaș. Şah mat în cazul crimei duble din vila de pe Moara de Vânt. La locul crimei, experţii criminalişti au găsit pete de sânge aparţinând principalului suspect, Ahmed Sami el Bourkadi. Acest lucru îl plasează pe tânăr la locul faptei. El a negat în permanenţă că a mai intrat în casa groazei după ce a plecat în seara de 8 decembrie de la mica petrecere cu victimele Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu. Citește și: PNL a umplut guvernul cu sute de sinecuri. Peste 1.800 de angajări în doi ani, peste o sută în ultimele luni El le-a spus anchetatorilor că pe 9 şi 10 decembrie a revenit la vila în care se aflau înjunghiaţi cei doi tineri pentru a-şi recupera un hanorac şi un halat. Apoi, că ar fi fost trimis de către rudele vicimelor să se intereseze de soarta lor, însă nu a intrat în casă deoarece "i-ar fi fost frică de un câine". Culmea, rudele victimelor l-au trimis chiar pe criminal să se intereseze de soarta lor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră