sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: amazon

8 articole
Eveniment

Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive

Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive. Amazon România a anunțat recent închiderea operațiunilor AGI Data Services, confirmând temerile legate de disponibilizări masive la Amazon Development Center Iași. Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive Zvonurile care circulau anul trecut despre posibile restructurări se dovedesc a fi actuale și în acest an. Citește și: Trei sinecuri primite de Călin Georgescu care arată că a fost un om de bază al „sistemului” Angajații celei mai mari companii private din Iași se confruntă acum cu incertitudini majore privind viitorul lor profesional. Situația ridică semne de întrebare asupra strategiei globale a gigantului tech în România. Continuarea, în Ziarul de Iași

Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Gigantul Amazon are probleme în România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Gigantul Amazon are probleme în România

Gigantul Amazon are probleme în România. Iașiul a fost județul din Regiunea Nord-Est cu cele mai mari turbulențe în topul celor mai mari 15 business-uri după cifra de afaceri. Gigantul Amazon are probleme în România Firmele ieșite din top aveau în 2022, cumulat, 921 de angajați. Firmele nou intrate în top au împreună 1.004 salariați. Citește și: Salariul mediu net în administrația publică – 7.055 lei/lună, cu 1.000 de lei mai mult decât acum un an Acestea au avut, așadar, un aport pozitiv la numărul de angajați pentru topul celor mai mari firme 15 firme din Iași din 2023. Însă dintre firmele care și-au păstrat o poziție în acest top, patru au avut reduceri de personal, renunțând, cumulat, la 659 de angajați. Amazon Development Center SRL, de exemplu, a încheiat anul cu 3.770 de angajați, cu 464 mai puțini decât avea la începutul lui 2023. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Amazon România, pierderi mari și disponibilizări (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Amazon România, pierderi mari și disponibilizări

Amazon România, pierderi mari și disponibilizări. Amazon Development Center, cel mai mare angajator din Iaşi, a înregistrat al doilea an consecutiv cu pierderi. Amazon România, pierderi mari și disponibilizări Potrivit bilanţului financiar declarat la Ministerul Finanţelor Publice, Amazon-ul ieşean a încheiat anul fiscal 2023 cu o pierdere de peste zece milioane de euro şi cu 464 de angajaţi mai puţin decât avea la finalul anului anterior. Citește și: EXCLUSIV Soția șefului masoneriei române, protejată de procurori, acuză mama băiețelului mort după ce Laura Bălănescu l-a operat la Sanador. Ancheta, în lucru de peste cinci ani Până la finalul anului 2022, Amazon Development Center a raportat câştiguri consistente, iar profiturile au crescut de la an la an. În 2022, Amazon surprindea cu o pierdere declarată de 8.220.876 lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Amazon pregătește concedieri masive în România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Amazon pregătește concedieri masive în România

Amazon pregătește concedieri masive în România. Cea mai mare companie din Iaşi specializată în activităţi de realizare a software-ului la comandă pare să-şi instaureze o nouă tradiţie prin mutări surprinzătoare de personal, la final de an. Amazon pregătește concedieri masive în România În 2022, în timp ce pe plan global IT-iştii îşi aşteptau cu înfrigurare documentele de demitere din funcţii, Amazon Development Center Iaşi angaja masiv. Citește și: Disperare: Vodafone crește unilateral prețurile abonamentelor și introduce o clauză în contract potrivit căreia poate indexa anual, tot unilateral, prețul Finalul anului 2023 nu pare însă la fel de optimist pentru salariaţii Amazon de la Iaşi. Contractele lor de muncă, prevăzute cu clauze stricte de confidenţialitate, nu le permit să îşi exprime public îngrijorarea. Dar îngrijorarea nu ţine cont de clauze, iar zvonurile legate de posibile "concedieri masive" în unitatea de business "Servicii pentru afaceri cu amănuntul (RBS)" s-au înteţit în ultimele săptămâni. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Evoluția marilor angajatori americani din România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Evoluția marilor angajatori americani din România

Evoluția marilor angajatori americani din România. BorgWarner a atins un nivel record al afacerilor în perioada 2017 - 2019, când cifra de afaceri depăşea binişor pragul de 2 miliarde de lei (peste 400 milioane euro). Evoluția marilor angajatori americani din România Dar pandemia de Covid-19, criza globală a semiconductorilor şi războiul din Ucraina au afectat compania americană din industria auto. Astfel, s-a ajuns la o reducere a afacerilor la 1,74 miliarde de lei în 2022 (355 milioane euro), faţă de 1,94 miliarde de lei (395 milioane euro) cu un an în urmă. Citește și: EXCLUSIV Curățenia grădiniței din Pantelimon va costa între 48.000 și 96.000 euro LUNAR, pe patru ani. Contractul, pregătit de finul soților Pandele-Firea, primarul Marian Ivan Firma a înregistrat şi o scădere a profitului net în 2022 până la 47,3 milioane de lei (9,6 milioane euro), comparativ cu rezultatul net de 53,4 milioane de lei (10,9 milioane euro) obţinut în 2021. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Amazon concediază afară, angajează în România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Amazon concediază afară, angajează în România

Amazon concediază afară, angajează în România. Compania înregistrează primul an cu pierderi financiare de când se află pe piaţa locală de IT, respectiv anul 2005. Amazon concediază afară, angajează în România Pentru anul 2022, Amazon Development Center, companie cu sediul în Iaşi, a declarat la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) o pierdere netă de 8,2 milioane lei (aproape 1,7 milioane euro), în condiţiile în care firma consemna de la an la an un profit net consistent. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În 2021, profitul net a fost de 19,9 milioane lei (echivalentul sumei de 4 milioane euro). În ultimii cinci ani, de exemplu, subsidiara locală a gigantului american a realizat un profit net cumulat de 86,7 milioane de lei (circa 18 milioane de euro). Citește și: Cât îi va costa pe contribuabili falimentul Euroins, petrecut sub ochii ASF: între 250 de milioane de euro și un miliard. Pentru falimentul City Insurance s-au plătit circa 130 milioane de euro Cea mai mare valoare a fost înregistrată în anul 2020 (25,5 milioane lei/5,3 milioane euro). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Amazon, mai mulți angajați decât Antibiotice (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Amazon, mai mulți angajați decât Antibiotice

Amazon, mai mulți angajați decât Antibiotice. Pandemia nu a îngenuncheat economia ieşeană. Amazon, mai mulți angajați decât Antibiotice Cu o singură excepţie – HoReCa – , în toate celelalte domenii de activitate companiile din Iaşi au depăşit în 2021 cifra de afaceri din 2019, adică dinainte de declanşarea crizei de Covid 19. Cea mai mare creştere, de peste 25%, s-a înregistrat la nivelul firmelor locale de IT&C, iar creşterea medie a fost de 15% la nivelul judeţului Iaşi. Citește și: EXCLUSIV Vicepreședintele ANDIS, recomandat de Bușoi, a făcut pușcărie. ANDIS este agenția care ar trebui să cheltuie trei miliarde de euro de la UE pentru spitale regionale Concluziile aparţin Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, care a realizat topul celor mai performante firme locale. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Firme românești se bat cu Amazon (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Firme românești se bat cu Amazon

Firme românești se bat cu Amazon. Mai multe firme ieşene din domeniul tehnologiei informaţiilor au decis să se unească într-o asociaţie, numită „Made in Iaşi”. Firme românești se bat cu Amazon Astfel, vor putea dezvolta proiecte comune, vor face schimb de informaţii şi, mai ales, vor putea propune autorităţilor proiecte de dezvoltate locală. Ideea asociaţiei a pornit de la Andrei Dănilă, care spune că nu-i place să reinventeze roata. Citește și: Fost subofițer de poliție, pensionat la 42 de ani cu 9.000 de lei pe lună, promovat secretar de stat la Interne Aşa că a studiat modelul ţărilor occidentale, în care fondatorii de firme se grupează în asociaţii, pe zone geografice şi pe industrii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră