duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: alpab

3 articole
Eveniment

Lacul Tineretului, plin de cauciucuri și gunoaie

Lacul Tineretului, din Capitală, era plin de cauciucuri și gunoaie, arată Nicușor Dan într-o postare pe Facebook. Primăria Capitalei a început prima decolmatare în 25 de ani. Parcul și lacul Tineretului au fost amenajate în primii ani ai regimului Ceaușescu. Citește și: Eternul bugetar Rafila deține în conturile bancare, investiții și sub formă de împrumuturi peste șapte milioane de lei Lacul Tineretului, plin de cauciucuri și gunoaie „Au început lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului, acțiune care nu a mai fost făcută de peste 25 de ani. Echipele ALPAB au scos din lac o mulțime de deșeuri nebiodegradabile, precum materiale plastice și cauciucuri. Curenții subacvatici au repornit, iar apa nu mai bălteşte, circulă ṣi se oxigenează din nou. Pentru ca Lacul Tineretului să rămână curat, este necesar, pe lângă decolmatare, să conștientizăm cu toții importanța protejării mediului înconjurător”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. „În timpul acestor lucrări, acumulam în colecția de deșeuri din ce în ce mai impresionantă în sens negativ materiale care nu ar trebui să se găsească pe fundul unui lac: cauciucuri, plastic și alte deșeuri nebiodegradabile....chiar și o trotineta electrică Deși depunerile de pe fundul lacului sunt destul de însemnate, vom reuși să răzbim!”, a arătat și Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, pe Facebook.

Lacul Tineretului, plin de cauciucuri și gunoaie Foto: Facebook
Vor planta 70 de arbori pe aliniamentul râului Dâmboviţa Foto: Parcul Văcărești
Mediu

Vor planta 70 de arbori pe aliniamentul râului Dâmboviţa

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi Asociaţia Parcul Văcăreşti vor planta 70 de arbori pe aliniamentul râului Dâmboviţa între Podul Mihai Bravu şi Podul Nicolae Grigorescu. Vor participa 50 de voluntari şi personal de specialitate, informează ALPAB, prin intermediul unui comunicat de presă. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Vor planta 70 de arbori pe aliniamentul râului Dâmboviţa Vor fi plantaţi şi îngrijiţi 70 de frasini, tei şi paltini, cu vârste de peste cinci ani şi o circumferinţă a trunchiului între 20 şi 25 de centimetri. Proiectul face parte din programul "România plantează pentru mâine", iniţiat de o coaliţie de şase organizaţii neguvernamentale: Mai mult Verde, Act for Tomorrow, Viitor Plus, Plantăm Fapte Bune în România, Pădurea Copiilor şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti. Iniţiativa este sprijinită financiar de compania OMV Petrom. "Pe 8 aprilie vom planta pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcăreşti şi râul Dâmboviţa, 70 de arbori şi specii locale rezistente la condiţiile oraşului care vor dezvolta, în timp, un ecosistem sănătos ce va aduce beneficii mediului urban. Această iniţiativă aduce în comun resurse şi competenţe, fiind un semnal foarte bun pentru sprijinirea parteneriatelor între mediul instituţional, ONG-uri şi companii private", a precizat directorul ALPAB, Corina Bega. Citește și: Stenogramele dosarului Otopeni: „Păi da’ no-i face afacere cu statu’! Se fură la stat, nebunule!”. Cum erau descriși liderii politici: Ciolacu – un țăran de Buzău, Rareș Bogdan – un măscărici Coridoarele verzi-albastre Potrivit directorului Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti, Dan Bărbulescu, proiectul vizează creşterea numărului de arbori şi îngrijirea coridoarelor verzi - albastre din proximitatea Parcului Natural Văcăreşti, pentru o mai bună conexiune între zonele naturale şi semi-naturale ale oraşului. "În acelaşi timp, acţiunea este şi un bun exemplu de colaborare între factori interesaţi precum ONG-uri, instituţii publice, companii private şi voluntari. Dorim să promovăm un exemplu de succes care poate conduce la schimbarea felului în care arată Bucureştiul şi la felul în care locuitorii acestora interacţionează cu spaţiile verzi", a declarat Bărbulescu. Alături de asociaţie, ALPAB a pregătit şi sădit, la finalul lunii martie, un spaţiu de 500 de mp, situat pe malul râului Dâmboviţa, în proximitatea Parcului Natural Văcăreşti. "Au fost plantate peste 15 specii de plante şi care, treptat, se vor autosusţine şi vor putea asigura un habitat pentru insecte polenizatoare, hrană pentru păsări şi vor contribui la conectarea spaţiilor verzi care sunt adevărate 'coridoare verzi' pentru infrastructura verde - albastră a oraşului", a menţionat ALPAB.

Nicușor Dan, acuzat de ANI că s-ar fi aflat în incompatibilitate Foto: Facebook
Politică

Nicușor Dan, acuzat ANI aflat în incompatibilitate

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) că s-a aflat într-o situație de incompatibilitate prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). Însă edilul-șef afirmă că nu a ocupat funcția de director și nu a fost retribuit. Nicușor Dan, acuzat de ANI că s-ar fi aflat în incompatibilitate Iată acuzațiile ANI: „În perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), DAN NICUȘOR DANIEL a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la 11.517.000 Lei la 14.517.000 Lei” ANI a sesizat și Parchetul general întrucât „amenda contravențională aplicată de către o instituție publică persoanei fizice DAN NICUȘOR DANIEL a fost achitată de Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru DAN NICUȘOR DANIEL atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnatura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități” ANI a sesizat și Prefectura, și Curtea de Conturi. Citește și: Efectele unui cutremur considerat mic-moderat pe scara Richter: coșuri ale primăriei au căzut, clădirile s-au fisurat, primarul vorbește despre un „cutremur foarte mare” Nicușor Dan spune că ANI a interpretat „eronat” legea Iată ce răspunde Nicușor Dan, care apreciază că Agenția „are o interpretare eronată a legii”: „Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit” „Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță” Primarul Capitalei a anunțat că va „ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției”.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră