duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: alegeri comasate

2 articole
Eveniment

PSD, atacuri în valuri spre PNL

PSD a lansat, în ultimele zile, atacuri în valuri spre PNL, acest partid fiind principala țintă a criticilor social-democraților. Premierul Marcel Ciolacu, chiar dacă nu s-a referit direct la aliații săi, reia discuția despre reintroducerea cotei progresive și laudă guvernarea Năstase. Citește și: Firea își asumă toate proiectele lui Nicușor Dan: autobuze, tramvaie și troleibuze noi, modernizarea rețelei de termoficare și stația de epurare Glina 2 Ultimele atacuri la adresa PNL au venit la conferința județeană PSD Maramureș. Această organizație este condusă de Gabriel Zetea, care l-a susținut pe Cătălin Cherecheș. PSD, atacuri în valuri spre PNL „Uitaţi-vă pe grafice, când a venit PSD la putere, noi am crescut, am construit modele de dezvoltare, când am plecat, toate astea s-au pierdut, au început datoriile (...) Ceea ce trebuie să facă acum Marcel Ciolacu este să refacă ceea ce au stricat vreo patru premieri înaintea lui. Am luat tot timpul împrumuturi, am cumpărat măşti de miliarde sau injecţii, vaccinuri de care nu aveam nevoie”, a spus președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Ciolacu a asistat la acest discurs, ținut în fața organizației social-democrate din Maramureș. Liderul PSD a ironizat,la Baia Mare, solicitarea PNL de a se comasa alegerile. „Haideți să vedem ce-și doresc românii în primul rând. Din punctul meu de vedere, pentru romani nu este nicio prioritate comasarea alegerilor. Nici azi nu m-a oprit nimeni pe stradă să mă întrebe de comasare, toată lumea mă întreabă de nivelul de trai”, a spus premierul. Marcel Ciolacu a atacat însă decizia PNL de a menține cota unică: „Trebuie să ne hotărâm odată ce dorim! Dorim să avem un sistem de impozitare care nu mai există, impozitarea unică, sau poate dorim să revenim la acea impozitare unică, dar care este unică, fără excepţii. Dacă ne hotărâm ca să avem un mediu concurenţial corect pentru toată lumea, cu alte cuvinte, fără excepţii fiscale, cum este în toată Europa, sau dorim să mergem mai departe cu o impozitare progresivă, cum au toate ţările dezvoltate”. „Nu îmi aduc aminte de vreo guvernare dezastruoasă a PSD. Nu ştiu, am văzut în ultimul timp că nu îl iubiţi foarte mult pe Adrian Năstase, dar a avut o guvernare de excepţie”, a mai afirmat, joi seara, președintele PSD.

PSD, atacuri în valuri spre PNL Foto: Facebook
După ce UDMR a rămas fără om la ANRE, Kelemen Hunor respinge o propunere PNL: „Nu sunt de acord, în principiu, cu o comasare a alegerilor”
Politică

Kelemen Hunor respinge o propunere PNL

După ce UDMR a rămas fără om la ANRE, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, respinge o propunere PNL: „Nu sunt de acord, în principiu, cu o comasare a alegerilor”. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Nicolae Ciucă le-ar fi cerut parlamentarilor PNL să nu mai absenteze și să fie mobilizați pentru a trece în această sesiune, până vara, proiectul de comasare a localelor cu parlamentarele, susțineau, acum două zile, surse politice. La rândul său, Lucian Bode a spus că este o prioritate să fie comasate alegerile, urmând să facă un proiect în acest sens până la finalul sesiunii parlamentare. Acum câteva zile, parlamentarii UDMR au protestat, prin absență, pentru că au fost excluși de PSD și PNL din conducerea ANRE. Kelemen Hunor respinge o propunere PNL „Din punctul meu de vedere, constituțional nu se poate, trebuie să prelungești mandatul aleșilor locali, ceea ce se poate face în anumite condiții, acele condiții nu sunt întrunite în acest moment. Putem inventa noi o stare de urgență sau o stare de alertă, dar nu cred că este cazul, că în 2020 așa am prelungit mandatul aleșilor locali, că eram în plină pandemie și eram în stare de alertă. Nu se poate scurta mandatul Parlamentului și există acolo niște termene constituționale, de la alegeri în 20 de zile trebuie să convoci Parlamentul, dar nu poți să convoci Parlamentul până când nu expiră mandatul Parlamentului actual. Deci nu prea se potrivește nici constituțional și dacă o majoritate decide în acest sens, sigur că vor fi unii care vor ataca la CCR, dacă e lege ori în contencios administrativ, dacă e Hotărâre de Guvern și eu nu cred că va rezista la un astfel de control un act normativ prin care vrei să comasezi aceste două tipuri de alegeri. Dar eu nu spun că nu se poate, la o adică, dar trebuie văzut. Eu nu văd în acest moment întrunite nici elementele de oportunitate, nici elementele legale și constituționale”, a spus Kelemen Hunor, la RFI. Citește și: Lucian Heiuș, șeful ANAF: media de vârstă în instituție este 56 de ani. „Facem analiză de risc cu programe de acum 15 ani”

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră