sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: aglomerație

7 articole
Eveniment

Măsuri urgente pentru blocajele de trafic

Măsuri urgente pentru blocajele de trafic. Premierul interimar din Bulgaria, Dimitar Glavchev, a avut miercuri o reuniune cu ministrul Internelor, Atanas Ilkov, precum şi cu miniştrii Transporturilor, Krasimira Stoyanova, şi Dezvoltării Regionale, Violeta Koritarova, pentru a discuta măsuri urgente pentru a rezolva problema blocajelor de trafic apărute la punctul de trecere a frontierei de lângă podul Giurgiu-Ruse, informează biroul de presă al consiliului de miniştri. Măsuri urgente pentru blocajele de trafic Glavchev le-a cerut miniştrilor bulgari să discute cu omologii lor români pentru a-şi coordona eforturile. Citește și: Pensiile de până în 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, a promis Ciolacu: Vom da OUG Premierul bulgar a fost ferm că fluxul de camioane ar trebui separat în două şiruri, unul pentru cele din ţările membre UE şi altul pentru cele din ţările terţe. În acest scop, traficul ar trebui să fie reorganizat încă dinainte de punctul de trecere a frontierei. "Faceţi tot ce este posibil pentru a accelera trecerea podului peste Dunăre. Vă cer acţiuni rapide şi să găsiţi soluţii eficiente", le-a spus premierul bulgar miniştrilor de resort. Va fi organizată o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii autorităţilor române cu privire la lansarea liniei de feribot Ruse-Giurgiu, care ar permite diminuarea traficului pe pod. Miniştrii au subliniat că, deoarece feribot-ul de la Oryahovo-Bechet nu a putut funcţiona timp de trei zile, din cauza nivelului redus al apelor Dunării, asta a creat probleme suplimentare şi a direcţionat şi mai multe camioane spre Ruse.

Măsuri urgente pentru blocajele de trafic (sursa: Inquam Photos/George Călin)
Singurul oraș unde pot vedea cât de aglomerate sunt autobuzele Foto: Facebook
Eveniment

Singurul oraș unde pot vedea cât de aglomerate sunt autobuzele

Singurul oraș din România unde cei care folosesc transportul în comun pot vedea, pe Google Maps, cât de aglomerate sunt autobuzele sau tramvaiele: București, potrivit primarului general Nicușor Dan. Citește și: Și exporturile s-au prăbușit, nu doar producția industrială: cădere de peste 16% în mai 2024 față de mai 2023. Deficitul balanței comerciale după primele cinci luni, mai mare cu 11% Însă această informație va fi disponibilă doar pentru mijloacele moderne de transport în comun. Singurul oraș unde pot vedea cât de aglomerate sunt autobuzele “De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun. Astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație. Fiecare vehicul nou al STB este dotat cu mai multe numărătoare de călători, iar acestea transmit, prin computerul de bord, către serverul TPBI, numărul de persoane aflat în vehicul, astfel că se poate calcula gradul de ocupare, care se transmite către Google Maps. Această funcție este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar. În aplicație, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate și poziția vehiculului și timpii de așteptare.Suntem singurul oraș din România cu această funcție disponibilă“, a scris Nicușor Dan, pe Facebook. Municipalitatea a cumpărat în ultimii 3 ani 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze.

Românii se înghesuie să doneze sânge (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Românii se înghesuie să doneze sânge

Românii se înghesuie să doneze sânge. 2024 a adus o situaţie unică până acum în peisajul medical din România: s-a suspendat criza perpetuă de sânge. Românii se înghesuie să doneze sânge O criză din cauza căreia erau amânate operaţiile non-vitale şi din cauza căreia medicii făceau mereu apel la oameni să doneze. Citește și: Cum au ajutat Ponta și Șova Roșia Montană Gold Corporation să dea în judecată statul român. Explicațiile lui Predoiu, în 2013: „Ponta şi Şova acţionează ca nişte avocaţi ai RMGC” Nu doar că s-a suspendat, dar la Centrul de Transfuzii Sanguine din Iaşi angajaţii nu au mai putut să facă faţă numărului foarte mare de doritori. Explicația: de la 1 ianuarie 2024, în loc de bonuri de masă de 67 de lei, un donator primeşte 280 de lei, adică cu 320% mai mult, pe lângă beneficiile existente - liber o zi de la muncă şi o serie de analize medicale realizate în mod gratuit. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Deținuții fac bani pe aglomerația închisorilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Deținuții fac bani pe aglomerația închisorilor

Deținuții fac bani pe aglomerația închisorilor. Aglomerația din închisori poate asigura o sursă sigură de venituri pentru deținuți. Deținuții fac bani pe aglomerația închisorilor Trecut printr-un centru educativ și două penitenciare, un ieșean a cerut despăgubiri pentru condițiile în care trăiește de 11 ani, de când și-a început periplul. Citește și: EXCLUSIV Ultima variantă a „ordonanței austerității” favorizează instituțiile militare și promovează mascat șefi de birouri. Proiectul este neconstituțional, spun specialiștii Cea mai mare parte a nemulțumirilor acestuia au fost respinse de judecători ca nefiind susținute de probe. Înghesuiala din celule a fost recunoscută și de oficialii Administrației Naționale a Penitenciarelor și i-a asigurat deținutului o compensație bănească. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Elevii mici, mai târziu la școală (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Elevii mici, mai târziu la școală

Elevii mici, mai târziu la școală. Cursurile școlare ar putea începe mai târziu pentru elevii din învățământul primar. Elevii mici, mai târziu la școală O astfel de propunere va fi adresată Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) de către municipalitatea ieșeană. Primarul Mihai Chirica a declarat, ieri, că are o analiză preliminară privind traficul din oraș. Citește și: Rectificare bugetară: Guvernul a tăiat de la Educație și Sănătate, dar a dat bani pentru pensiile speciale de la Interne Potrivit acesteia, la orele de vârf, părinții care își duc copiii la școală au o influență majoră în circulația rutieră. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Programările la pașapoarte, abia din mai (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Programările la pașapoarte, abia din mai

Programările la pașapoarte, abia din mai. La începutul săptămânii trecute, site-ul epasapoarte.ro se încăpăţâna să se încarce pe ecranele solicitanţilor de documente de călătorie. Programările la pașapoarte, abia din mai Atunci, goana după paşapoarte făcuse la la Iaşi să mai fie locuri libere doar la începutul lunii iunie, în vreme ce în cealaltă parte a ţării, în Mehedinţi, programările se făceau chiar şi pentru săptămâna în curs. Între timp, toate locurile s-au ocupat la Iaşi şi Neamţ, în vreme ce Serviciul Paşapoarte din Botoşani are locuri începând cu data de 5 mai. Citește și: EXCLUSIV Două MiG 21 LanceR puse pe butuci din cauza kerosenului vândut MApN de un fost asociat al lui Sebastian Ghiță. Afacere de 500 de milioane de lei În Bacău, puteţi merge doar din iunie, iar la Suceava, doar în a doua jumătate a lunii mai. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Locuri libere la pașapoarte, la vară (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Locuri libere la pașapoarte, la vară

Locuri libere la pașapoarte, la vară. Conflictul armat din Ucraina pare să fi băgat în sperieţi o bună parte a populaţiei. Locuri libere la pașapoarte, la vară Deşi nu e prea clar cu ce te poate ajuta documentul în cazul unei presupuse invazii, locurile pe platforma de programări pentru paşapoarte se ocupă văzând cu ochii în întreaga ţară. Citește și: Conspirația MiG-urilor poloneze care ar trebui să ajungă în Ucraina: nesincronizare între aliați sau joc de imagine În Iaşi, mai găsiţi loc abia la vară, iar în judeţele din jur, în mai sau chiar şi luna viitoare. De altfel, aglomeraţia de la Iaşi, un judeţ mare ca populaţie, este printre cele mai ridicate din ţară. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră