/

Războiul din Ucraina: Hermes şi Chanel îşi suspendă activităţile în Rusia

Hermes şi Chanel îşi suspendă activităţile în Rusia

Hermes şi Chanel îşi suspendă activităţile în Rusia: cele două grupuri franceze care vând produse de lux își închid magazinele pe teritoriul controlat de Putin.

„Ţinând cont de îngrijorările tot mai mari legate de situaţia actuală, de incertitudinea crescândă şi de complexitatea operaţiunilor noastre”, casa Chanel a decis „să îşi suspende temporar activităţile în Rusia”, au precizat reprezentanţii companiei franceze într-un comunicat.

Hermes şi Chanel îşi suspendă activităţile în Rusia

Chanel deţine 17 magazine în regie proprie în Rusia, precum şi puncte de vânzare în magazine mari, având în total 371 de angajaţi în această ţară.

„Nu vom mai face livrări în Rusia, ne închidem magazinele şi am suspendat deja comenzile online. Siguranţa angajaţilor noştri este prioritară şi rămânem în contact strâns cu echipele noastre locale, pe care vom continua să le sprijinim”, au precizat reprezentanţii casei Chanel.

Puţin mai devreme în timpul zilei de vineri, reprezentanţii Hermes, care s-au declarat „foarte îngrijoraţi de situaţia actuală din Europa”, au anunţat pe pagina de LinkedIn a companiei decizia de a „suspenda temporar” cele trei magazine Hermes din Rusia – inclusiv pe cel aflat în celebrul magazin universal Gum din Moscova – şi de a sista toate activităţile comerciale în această ţară începând de vineri seară.

„Vom continua să le susţinem pe echipele noastre aflate la faţa locului”, au transmis reprezentanţii grupului francez, care are aproximativ 60 de angajaţi în Rusia.

Cu ocazia publicării rezultatelor sale financiare pe 18 februarie, Hermes a anunţat că intenţionează să deschidă un magazin la Sankt Petersburg în 2022. Această lansare a fost amânată sine die, a precizat, vineri, compania franceză.

Citește și: Liderii de la Tiraspol îl atrag pe Putin în Transnistria: cer să le fie recunoscută independența, resping aderarea Moldovei la UE

Mai multe companii internaţionale au anunţat deja suspendarea activităţilor lor în Rusia, inclusiv gigantul suedez din industria articolelor de mobilier Ikea, ai cărui directori au declarat joi pentru AFP că „războiul are un enorm impact uman şi se traduce, de asemenea, prin perturbări grave ale lanţului de producţie şi de comerţ”. 

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:02Trolling masiv pe Facebook-ul lui Firea: un comentator îi urează să ajungă „unde a fost domnu Piedone”, candidata PSD răspunde „Mulțumesc pentru urările dumneavoastră”
12:12Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi”
18:03DOCUMENT Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii
16:27Iubita lui Sorin Oprescu a pierdut procesul cu Cătălin Cîrstoiu: ea fusese eliminată din concursul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București fiindcă nu avea dosarul complet
15:29Un bărbat întors din Lumea de Apoi va conferenția la Iași, promite Festivalul Holistic desfășurat în oraș
15:14Suzeta de 10.000 de euro tocmai a fost creată în România și se poate cumpăra și online
14:51Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Șosetuță”, nu vrea în pușcărie în România fiindcă e „timid” și „sensibil”. Avocații săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile și dansul”
13:48Primăria București a atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai de 293 de milioane lei fără TVA
12:06FOTO Prefectul PSD de Tulcea, în campanie cu colegii de partid, deși legea o interzice „sub sancțiunea demiterii”. Șefii deconcentratelor, certați pentru că au amendat candidații PSD
11:20Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”
10:33Dialogul halucinant din debutul procesului accidentului din stațiunea 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu întreabă, mirată: „A decedat vreo victimă?”
20:46Candidatul lui Dan Voiculescu la Parlamentul European Mugur Ciuvică anunță cine este competitorul favorit la președinție: „Ar fi un super președinte, zic eu”
17:36Suma astronomică pe care contribuabilii au investit-o în aeroportul Tulcea, prin care, în primul trimestru, au trecut exact doi călători
16:19Procurorii europeni conduși de Kovesi au primit 3,6 milioane de euro în plus la buget, urmare a aderării Poloniei la EPPO
12:53Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală