/

Să ne amintim acum de toți lacheii lui Putin din România: foști premieri, miniștri, popi cu funcție

La ora la care scriu acest text, Putin încă monologhează la Kremlin despre cum lumea e prea mică pentru maica Rusie. Și, așa cum e, mică, lumea întreagă e în regim de breaking news: ar putea fi ultimul discurs al președintelui rus dinaintea unui război cu consecințe imprevizibile.

E o ocazie numai bună ca, acum, să-i enumerăm pe cei mai importanți fani din România ai acestui autocrat care citează din Lenin și Stalin cu lejeritatea cu cu care criminalii demenți se recunosc atunci când se întâlnesc.

Voi pomeni, într-o ordine oarecare, declarații relevante ale lacheilor putiniști locali și situațiile în care s-au devoalat aceștia (și e vorba numai de cele mai recente). Și nu mă voi referi la măscăricii din ultimul val de saltimbanci, șoșoci isterici abonați la Sputnik.

În noiembrie 2015, președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, l-a invitat în Parlamentul României pentru un discurs pe Serghei Narîșkin, președintele Dumei ruse, deși Narîșkin avea interdicție de intrare în UE după anexarea Crimeei de către Rusia.

În martie 2018, fostul premier al României Adrian Năstase s-a deplasat la Moscova, unde a avut întâlniri cu foști și actuali oficiali ruși. Cel mai mare în funcție dintre aceștia, la data întâlnirii, era Aleksandr Grușko, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

În august 2019, în campania pentru alegerile prezidențiale, aflat la Suceava, Dan Barna (USR) a declarat că trebuie dezvoltate relațiile economice cu Rusia și China: „aici vorbim şi de potenţiale investiţii care pot fi făcute, nu văd o problemă din punctul ăsta de vedere (…) Politic, sunt actori relevanţi pe plan mondial. Nu putem să-i ignorăm.”

Octombrie 2019, în Parlamentul României, Eugen Orlando Teodorovici (audieri în comisii pentru funcția de ministru de Finanțe): „Trebuie să aveți o abordare de deschidere către alte piețe. Am fost la Timișoara zilele trecute și acolo erau peste 800 de oameni de afaceri, printre ei și ruși. Banii nu au culoare. Nu am înțeles niciodată de ce trebuie să avem această relație strânsă doar cu spațiul comunitar. România trebuie să se deschidă și către alte piețe indiferent de culoare.”

Cu același prilej, Varujan Vosganian: „Planeta e rotundă. Trebuie să aveți deschidere și către alte piețe. Problema noastră cea mai mare e că nu existăm economic în India, Vietnam, Singapore, America de Sud, am întrerupt toate parteneriatele economice cu Rusia – o piață uriașă. Nu cred că captivitatea asta față de UE și NATO e bună.”

Popa Teodosie, 8 februarie a.c.: „Și de ce sa n-o spun, domnul Putin care este atât de vehiculat în zilele acestea și văzut atât de negru, nu e negru așa cum îl prezintă toată lumea. Am spus și o spun, fără frică, este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte și la Ierusalim și în țara sa, și Putin și Medvedev sunt ctitori și am fost pe urmele lor în excursie și m-am minunat câte jertfe au facut și noi îi judecăm ca pe niște răufăcatori.”

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:    

Become a Patron!

  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

4 comentarii

  1. Referitor la declaratiile strict vizavi de colaborarile economice, era rau daca acum am fi avut ceva mai multi bani cash incasati din comertul cu Rusia? Eu zic ca nu. Vindeam marfa, incasam banii, acum opream comertul in conformitate cu sanctiunile, ramaneam cu banii incasati, ne re-orientam spre alte piete, etc. Daca, bineinteles, intreprinzatorii privati si-ar fi permis riscul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:28Ciolacu crede că Mihai Tudose, care a fost premierul lui Dragnea, și-a plagiat doctoratul și se lăuda că nu are cont în bancă, ar fi un bun comisar european pe buget-finanțe
13:02Trolling masiv pe Facebook-ul lui Firea: un comentator îi urează să ajungă „unde a fost domnu Piedone”, candidata PSD răspunde „Mulțumesc pentru urările dumneavoastră”
12:12Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi”
18:03DOCUMENT Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii
16:27Iubita lui Sorin Oprescu a pierdut procesul cu Cătălin Cîrstoiu: ea fusese eliminată din concursul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București fiindcă nu avea dosarul complet
15:29Un bărbat întors din Lumea de Apoi va conferenția la Iași, promite Festivalul Holistic desfășurat în oraș
15:14Suzeta de 10.000 de euro tocmai a fost creată în România și se poate cumpăra și online
14:51Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Șosetuță”, nu vrea în pușcărie în România fiindcă e „timid” și „sensibil”. Avocații săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile și dansul”
13:48Primăria București a atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai de 293 de milioane lei fără TVA
12:06FOTO Prefectul PSD de Tulcea, în campanie cu colegii de partid, deși legea o interzice „sub sancțiunea demiterii”. Șefii deconcentratelor, certați pentru că au amendat candidații PSD
11:20Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”
10:33Dialogul halucinant din debutul procesului accidentului din stațiunea 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu întreabă, mirată: „A decedat vreo victimă?”
20:46Candidatul lui Dan Voiculescu la Parlamentul European Mugur Ciuvică anunță cine este competitorul favorit la președinție: „Ar fi un super președinte, zic eu”
17:36Suma astronomică pe care contribuabilii au investit-o în aeroportul Tulcea, prin care, în primul trimestru, au trecut exact doi călători
16:19Procurorii europeni conduși de Kovesi au primit 3,6 milioane de euro în plus la buget, urmare a aderării Poloniei la EPPO