/

FOTO Vila lui Prigojin din Sankt Petersburg: elicopter în curte, lux fără limite, teancuri de dolari, lingouri de aur, arme, pașapoarte pe nume diferite și… peruci

Vila lui Prigojin lux, arme, peruci
Vila lui Prigojin: lux, arme, peruci (sursa: iz.ru)

Vila lui Prigojin: lux, arme, peruci. Media ruse au difuzat miercuri seara imagini de la percheziţia din vila şefului grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, întreprinsă la Sankt-Petersburg în timpul tentativei sale de rebeliune armată, la sfârşitul lui iunie.

Vila lui Prigojin: lux, arme, peruci

Aceste imagini, în mod evident realizate de forţele de ordine şi date publicităţii deodată de media publice şi private ruse, arată o casă foarte mare şi luxoasă, cu un elicopter staţionat în grădină.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

În timpul percheziţiei, potrivit acestor imagini, anchetatorii au găsit teancuri de dolari şi ruble, lingouri de aur, numeroase arme, dar şi mai multe paşapoarte cu nume diferite şi un dulap plin de peruci.

Site-ul Fontanka, cu sediul la Sankt-Petersburg, a informat de asemenea că o fotografie cu „capete tăiate” fusese găsită la domiciliul lui Prigojin, în condiţiile în care mercenarii săi sunt acuzaţi cu regularitate de abuzuri.

Fontanka a publicat şi o fotografie ce arată un baros enorm amplasat într-o cameră a casei lui Prigojin şi pe al cărui cap de metal se poate vedea mesajul „În caz de negocieri importante”.

Barosul este unul dintre simbolurile grupului Wagner, care se laudă că utilizează această armă pentru a executa sau a-şi tortura sălbatic duşmanii.

Imagini din vila lui Prigojin din Sankt Petersburg (sursa: iz.ru)

Viitorul incert al Wagner

Rebeliunea Wagner, de pe 24 iunie, a zguduit puterea rusă în plin conflict în Ucraina. Timp de mai multe ore, combatanţii grupului paramilitar au ocupat un cartier general al armatei ruse în Rostov-pe-Don, în sud-vestul Rusiei, şi au avansat în direcţia Moscovei.

Revolta s-a încheiat pe 24 iunie seara, cu un acord ce prevedea plecarea în Belarus a lui Prigojin, care a dat asigurări că rebeliunea sa nu era menită să răstoarne puterea, ci să salveze Wagner de la dizolvare în favoarea statului major al armatei ruse.

Citește și: Rusia trimite în Transnistria, prin Moldova, sub acoperire diplomatică, luptători căliți în conflicte din Siria, Libia, Donbas. Chișinăul susține că va face curățenie

De atunci, mai multe voci importante din medie publice ruse îl prezintă pe Prigojin drept un om de afaceri lacom, care şi-a pierdut minţile după ce a făcut avere datorită unor contracte bănoase încheiate, timp de ani de zile, cu statul rus.

Nicio sancţiune nu a fost anunţată împotriva rebelilor, însă viitorul companiilor lui Prigojin, al imperiului său mediatic şi al operaţiunilor sale de influenţă – atât în Rusia, cât şi în străinătate, mai ales în Africa – pare incert.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:13Mituitorul judecătoarei drogate din Suceava a șters-o de sub nasul Justiției: un judecător l-a scos din arest și l-a plasat în arest la domiciliu cu o zi înainte de o condamnare definitivă
16:04Un nou lot din autostrada A8, pregătit pentru licitație. Pe 19 kilometri vor fi construite șapte tuneluri
15:53Al doilea mare oraș al României nu-și mai permite cheltuielile cu termoficarea. Sistemul este în faliment
13:28Ciolacu crede că Mihai Tudose, care a fost premierul lui Dragnea, și-a plagiat doctoratul și se lăuda că nu are cont în bancă, ar fi un bun comisar european pe buget-finanțe
13:02Trolling masiv pe Facebook-ul lui Firea: un comentator îi urează să ajungă „unde a fost domnu Piedone”, candidata PSD răspunde „Mulțumesc pentru urările dumneavoastră”
12:12Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi”
18:03DOCUMENT Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii
16:27Iubita lui Sorin Oprescu a pierdut procesul cu Cătălin Cîrstoiu: ea fusese eliminată din concursul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București fiindcă nu avea dosarul complet
15:29Un bărbat întors din Lumea de Apoi va conferenția la Iași, promite Festivalul Holistic desfășurat în oraș
15:14Suzeta de 10.000 de euro tocmai a fost creată în România și se poate cumpăra și online
14:51Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Șosetuță”, nu vrea în pușcărie în România fiindcă e „timid” și „sensibil”. Avocații săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile și dansul”
13:48Primăria București a atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai de 293 de milioane lei fără TVA
12:06FOTO Prefectul PSD de Tulcea, în campanie cu colegii de partid, deși legea o interzice „sub sancțiunea demiterii”. Șefii deconcentratelor, certați pentru că au amendat candidații PSD
11:20Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”
10:33Dialogul halucinant din debutul procesului accidentului din stațiunea 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu întreabă, mirată: „A decedat vreo victimă?”