/

Sumele astronomice pe care statul român să le plătească în 2024 magistraților care au dat statul în judecată ca să primească salarii mai mari: circa două spitale regionale ultramoderne

Sumele astronomice pe care statul trebuie să le plătească magistraților, inclusiv bogătașei Lia Savonea Foto: Inquam/Octav Ganea

Sumele astronomice pe care statul român trebuie să le plătească în 2024 magistraților care au dat statul în judecată ca să primească salarii mai mari: ele echivalează cu costurile a circa două spitale regionale ultramoderne.

Citește și: Creșterile salariale enorme pe care magistrații și le dau între ei prin decizii ale judecătorilor sunt ilegale, ba chiar neconstituționale. Cum poate fi stopat acest jaf național de miliarde de euro

Informațiile apar într-o investigație Rise Project, „Justiția, imprimeria personală de bani a magistraților din România”.

În octombrie 2023, DeFapt.ro a prezentat un document al ministerului de Finanțe care arăta că magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, dar încă neachitate la acel moment, ajungeau la 3,2 miliarde euro.

Citește și: DOCUMENT CONFIDENȚIAL Șocant: Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitate: alte 3,2 miliarde euro

Sumele astronomice pe care statul trebuie să le plătească magistraților

„În ultimii douăzeci de ani, magistrații români și-au majorat singuri veniturile, pronunțând sute de hotărâri judecătorești prin care i-au impus statului obligația de a le plăti mai mulți bani decât fuseseră prevăzuți de lege.

Oferindu-și, în mod discreționar, sume de bani pe care Parlamentul și Guvernul nu fuseseră de acord să li le acorde, magistrații au încălcat Constituția, violând principiul separației puterilor în stat.

Frazele pe care le-ați citit mai sus nu reprezintă o opinie jurnalistică.

Sunt părerea — reformulată într-un registru jurnalistic — a Curții Constituționale a României, a unor foști procurori generali, a unui fost procuror-șef al DNA, a unor profesori de drept, a unor judecători de instanțe obișnuite și, parțial, a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în investigația Rise Project.

Citește și: Decizie istorică a președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție: contribuabilii vor deconta ochelarii viitorilor pensionari speciali din Justiție. Plafon: 3.000 lei plus manoperă

Investigația Ries Project arată că:

  • Între ianuarie 2013 și noiembrie 2022, creșterile salariale pe care magistrații și le-au acordat singuri – lor și personalului auxiliar din Justiție – l-au costat pe contribuabilul român 1,13 miliarde de euro.
  • În februarie 2024, potrivit datelor ministerului de Finanțe, datoriile către magistrații care au câștigat în instanță salarii mai mari ajunseseră la 1,4 miliarde de euro. Din această sumă, 200 de milioane de euro sunt dobânzile

Spitalul regional de la Iași va costa doar 700 de milioane de euro, adică jumătate din pretențiile pentru 2024 ale magistraților.

Investigația Rise Project mai arată că printre cei care au deschis calea acestor procese se află controversata judecătoare Lia Savonea, considerată o apropiată a PSD, și fostul procuror Codruț Olaru.

Poți citi aici întreaga investigație „JUSTIȚIA, IMPRIMERIA PERSONALĂ DE BANI A MAGISTRAȚILOR DIN ROMÂNIA”.

În anul fiscal 2022, Savonea a primit indemnizații în valoare de circa 530.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

14 comentarii

  1. Jegosi. Nu le-ar fi rusine. Deja au devenit o casta, o plaga, căreia nu mai ai ce sa-i faci. Ar trebui un presedinte si un parlament cu foarte mare determinate sa-i de afara pe toti, sa stabileasca alte reguli si sa angajeze, cine vrea, in noile conditii. Greu de facut. Siktir!

  2. Dar printre acești magistrați nu sunt și apropiați de PNL de puterea de dreapta care din 2004 adică de fix vreo 20 de ani tot pun șefii de parchete miniștrii etc samd nu puterea de dreapta de la Băsescu încoace au creat statul paralel care a distrus tara.

  3. Mai știți minciuna politicienilor cu solidaritatea oamenilor pe vremuri de criza – austeritate? Este o minciună.

    Politicienii vor bani multi bani. Disprețuiesc populimea. Își măresc cum vor salariile și au falimentat Romania.

    Magistrații vor bani, multi bani. Disprețuiesc populimea. Li s a părut chiar corect sa primească bani pensie specială necuvenita. De ce? Pentru că se poate, cunosc regulile și cum sa joace cu ele. Cui ii pasa de masa de cetățeni de pe teritoriul României și de suferințele ei?! Sa vina banul!

    De ce nu se unesc casele de avocatura sa i bage in procese pe cei care scriu tot felul de legi împotriva democrației si a oamenilor? De ce nu fac nimic?
    Sa i dea in judecată pentru înșelăciune, frauda, căci democrația e o înșelăciune, etc.
    Cu ce drept mă obligă pe mine sau pe tine „statul” să mă duc să impusc pe alții daca vin nu știu ce invadatori – că așa vrea minoritatea care scrie reguli l?!

    Daca eu nu pot spune „nu” sunt un sclav!
    De ce acceptați autoritatea? De ce?

    Unde era democrația (puterea poporului) când nu ne au întrebat dacă vrem sa fim sclavii FMI și BM îndatorați peste 160mld euro?
    Unde sunt casele de avocatura sa lupte împotriva abuzurilor si nedreptăților pe care bipezii politicieni le au produs asupra cetățenilor acestui teritoriu Românesc? Așa se apărau și pe ei, implicit, și pe familiile lor. Politicul e statul – de 24 de ani nu retrocedează pământul unor români din Bucovina deși câștigaseră in instanță.
    Și avocații vor bani, multi bani in cadrul jocului.

    Facultatea de Drept nu face Dreptate, ci Justiție. Ar trebui sa fie modificat numele. Justiția da câștig de cauză în defavoarea altora. Nu face nici o dreptate pentru oameni. Nu desființează strâmbătățile și nedreptatile.
    Aprioric ni se cere să ne supunem unor zeități, de la a plăti impozite pe proprietati private, până la a ni se impune sa împușcăm pe alții ca asa vrea un concept abstract numit stat. De ce?! Nu vreau?!?

    Bine că ies unii cetățeni in marșuri pe străzi că avortul e crima, dar nu li se pare crima când civilii, oamenii dragi, colegi, prieteni, sint trimisi cu japca in teroare si chin să omoare alți indivizi. Ipocriții! Și, chipurile, ei sunt credinciosi, cred în Dumnezeu și ne citeaza ipocrit din Biblie!

    Popii nu se revolta împotriva regulilor scrise de autoritati , aceea de a fi obligați sa omoram pe front! Că asta nu mai e crima, nu? Sunt ei creștini cu adevărat?!
    Ne dăm creștini, că practicăm învățăturile lui Isus Hristos, și nu ne revoltăm împotriva raului din parlament?! Raului judecătoresc și medical?! Ci îi stimam și îi respectăm de frica in continuare. Bine că ne imbuimam de Paste și de Crăciun în numele Domnului.

    Ce se întâmplă cu voi, oamenilor?!

    Doctorii vor bani, multi bani. Și ei disprețuiesc populimea, vor mita ca sa te opereze. Au ascuns infecțiile nosocomiale și mulți au murit din cauza asta . Își acoperă erorile din practica medicala, se acoperă cei din breasla unii pe alții. Mai nou, mori în spital pentru că ești însărcinată. Indiferenta lor față de oameni nu are limite. Ți e si frica , in ziua de azi, sa ajungi vreodată în spital, de frica sa nu te omoare medicii și asistentele.

    Dar ies in stradă pentru bani și mai mulți.

    Profesorii, cei mai mulți, vor lauri și mulți bani pentru școlarizarea elevilor. Deși școala este un instrument producător de muncitori pe banda rulanta, producător de sclavi. Daca nu votează cu cine trebuie, tinerii sunt făcuți inculți și needucați de către politicieni, inclusiv de catre anumiti profesori.

    Concluzie: toți ne urăsc, pe noi, pe „populime”. Ne urăsc foarte mult. Daca am muri, ar fi perfect pentru ei. Ați înțeles cu totii sau mai aveți îndoieli?
    Și asta se petrece pe toată Terra. Liderii, politicienii își urăsc cetățenii. De aceea își permit să producă orice vor asupra lor.

    Va mulțumesc pentru ocazia de a mi putea posta opinia.

  4. Statul Român avea obligația sa le plătească magistratilirdrepturile salariale în mod corect, asa cum au procedat cu celelalte categorii de bugetari nu sa ii excepteze de fiecare data de la măriri salariale sau indexare de pensii.

  5. Asa le trebuie politicienilor . Ei au angajat poporul și societatea , unei paturi sociale mai agresiva ca orice mafie . Dacă în 30 de ani nu au fost în stare sa se voteze ,,răspunderea magistraților acum sa suporte consecințele. Sper ca romanii s-au deșteptat ( mai ales tineretul care este blamat de ,,cotoarele,,politice și juridice ,)si sa înțeleagă ca nu ei sunt drogatii ci ăștia careii droghează cu promisiuni !

  6. Asa le trebuie politicienilor . Ei au antamat poporul și societatea , unei paturi sociale mai agresiva ca orice mafie . Dacă în 30 de ani nu au fost în stare sa se voteze ,,răspunderea magistraților ,, acum sa suporte consecințele. Sper ca romanii s-au deșteptat ( mai ales tineretul care este blamat de ,,cotoarele,,politice și juridice ,)si sa înțeleagă ca nu ei sunt drogatii ci ăștia careii droghează cu promisiuni !

  7. Magistrații, trebuie întrebați oficial in numrle a circa 20 de milioane de români, „ce drepturi in plus au magistrații in comparație cu cei 20 de milioane de români”, o întrebare care trebuie pusă in mod serios, fără insulte aau calomnii. Si, pe cine mai reprezintă ei, daca au devenit „superiori Constituției României si poporului român.

  8. Doar politicieni sunt vinovați, pentru ca noi votăm pe liste comune de partid și nu pe individ . Politicieni corupți și justiție pe măsură de interesata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

12:38Cum arată campania Gabrielei Firea: își asumă toate proiectele lui Nicușor Dan și neagă că ar fi lăsat primăria în faliment
11:47Administrația Zonei Libere Sulina, cuibușor de pesediști, inclusiv contabila de 75 de ani a organizației PSD. Regia, subordonată Consiliului Județean, un dezastru financiar
11:29Șpăgi primite la registratură într-o mică primărie din România de către o funcționară: 1.000 de euro pe lună timp de doi ani
11:06Care sunt medicamentele care te ajută să te lași de fumat. Sunt validate științific și prescrise de medici
21:33„Lupte crâncene” în Harkov, anunță Zelenski. Mii de civili ucraineni au fost evacuați, Kievul a pierdut câteva sate în regiune
21:21VIDEO O nuntă a blocat întreaga localitate Buzescu din Teleorman: alai de mașini de sute de mii de euro care circulau cu 5 km/h. Poliția a dat amenzi de 12.000 de lei
18:52Piedone, noi mesaje tandre către Burduja: „Țelul nostru comun, și al meu și al domnului Burduja, este să scăpăm de Nicușor Dan”
14:54Rafila a gătit sufleu de broccoli, „rețeta copilăriei sale”, la Antena 3. Pe vremea lui Ceaușescu nu se găseau alimente esențiale, dar Rafila este fiul unui ofițer de Securitate
12:57Nomenklatura PSD continuă circul în jurul salvării lui Florin Piersic: premierul Ciolacu și Rafila, ministrul Sănătății, în vizită la spitalul unde actorul a fost operat
12:22Schimb de complimente Burduja-Piedone: „Suntem singurii candidați care și-au prezentat un program”, spune liberalul despre candidatul lui Dan Voiculescu
10:46Alegeri prezidențiale în Lituania sub spectrul amenințării Moscovei: țara, învecinată cu enclava rusă Kaliningrad, puternic militarizată
21:40Geoană, declarație riscantă despre Ucraina: insinuează că România ar fi trebuit să blocheze exportul grânelor ucrainene. O astfel de decizie ar fi produs satisfacție la Moscova
19:12Polonia va construi fortificații pe întreaga frontieră de est pentru a stopa fluxul de migranți dinspre Belarus, dar și pentru apărare în caz de conflict armat
19:07VIDEO Piesa cu care Israelul speră să câștige Eurovision: titlul „October Rain”, schimbat cu „Hurricane”, pentru că se referea la masacrul din 7 octombrie
14:55Blocul Național Sindical cere reducerea taxelor pe muncă și creșterea impozitelor pe alte venituri și pentru firme, acum taxate ca în „paradis fiscal”