/

Un pilot rus a tras cu intenție asupra unui avion britanic, dar a ratat ținta. Un alt pilot rus l-a certat și l-a înjurat pe colegul său, care interpretase greșit ordinul comandanților săi

Un pilot rus a tras cu intenție asupra unui avion britanic Foto: Twitter

În 29 septembrie 2022, un pilot rus a tras două rachete, cu intenție, asupra unui avion britanic, dar a ratat ținta, arată BBC, care citează „surse vestice”. La bordul avionului britanic de spionaj se aflau 30 de persoane.

La momentul incidentului, autoritățile ruse au susținut că a fost vorba de o eroare de funcționare a rachetelor de la bordul unui avion de vânătoare SU-27.

Citește și: EXCLUSIV România și alte state din UE alimentează mașina de război rusească din Transnistria cu motorină, în ciuda sancțiunilor internaționale

Acum, după ce oficialii vestici au analizat înregistrările discuțiilor dintre piloții celor două avioane SU-27 și comanda de la sol, s-a aflat că, de fapt, pilotul rus a înțeles greșit ordinul transmis de la sol.

Un pilot rus a tras cu intenție asupra unui avion britanic

„Avionul RAF – cu un echipaj de până la 30 de persoane – efectua o misiune de supraveghere deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, la 29 septembrie anul trecut, când s-a întâlnit cu două avioane de vânătoare rusești SU-27.

Comunicațiile interceptate arată că unul dintre piloții ruși a crezut că a primit permisiunea de a ținti avionul britanic, în urma unei comenzi ambigue primite de la o stație de la sol rusă.

Cu toate acestea, cel de-al doilea pilot rus nu a crezut acest lucru. Acesta a protestat și și-a înjurat camaradul de zbor atunci când a tras prima rachetă.

Joint Rivet este încărcat cu senzori pentru a intercepta comunicațiile. Echipajul RAF ar fi putut asculta incidentul care ar fi putut duce la moartea lor.

Ministerul Apărării nu va face publice detalii despre aceste comunicații”, relatează BBC.

„În timp ce cele două SU-27 rusești se apropiau de avionul de spionaj al RAF, au primit o comandă de la controlorul stației lor de la sol.

O sursă occidentală a declarat pentru BBC că instrucțiunile pe care le-au primit au fost de genul «aveți ținta».

Acest limbaj ambiguu a fost interpretat de unul dintre piloții ruși ca fiind permisiunea de a trage.

Limbajul pare să arate un grad ridicat de neprofesionalism din partea celor implicați, au declarat sursele. În schimb, piloții NATO folosesc un limbaj foarte precis atunci când cer și primesc permisiunea de a trage.

Pilotul rus a tras o rachetă aer-aer, care a fost lansată cu succes, dar care nu a reușit să se fixeze pe țintă. A fost o ratare, nu o defecțiune.

Surse din domeniul apărării au declarat pentru BBC că între cei doi piloți ruși a izbucnit apoi o ceartă”, se arată pe site-ul postului public britanic.

Rușii se înjură între ei

„Pilotul celui de-al doilea SU-27 nu a crezut că i s-a dat permisiunea de a trage.

Se spune că acesta și-ar fi înjurat camaradul, întrebându-l efectiv ce credea că face.

Cu toate acestea, primul pilot a lansat încă o rachetă.

Ni s-a spus că cea de-a doua rachetă a căzut pur și simplu de pe aripă – ceea ce sugerează că arma fie a funcționat defectuos, fie că lansarea a fost anulată”, mai arată BBC.

Citește și: Ziua în care Ciolacu blochează spitalul construit din donații publice de către Asociația „Dăruiește Viață”. Organizația cheamă la proteste publice

De la acest incident, aceste zboruri de supraveghere ale RAF au fost escortate de avioane de vânătoare Typhoon înarmate cu rachete aer-aer.

Marea Britanie este singurul aliat al NATO care efectuează misiuni cu echipaj deasupra Mării Negre.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

18:34Cotele la pariuri politice: vezi cine crede în șansele lui Ciucă și Lasconi, și cine în Simion
14:27Un ziarist i-a spus premierului Ciolacu că minte: „Mințiți constant, domnule prim ministru”
13:48FOTO Milioane de scrisori electorale de la Ciolacu, trimise cu „fantomele” Poștei: plicurile nu conțin nici o ștampilă a companiei de stat
11:41Piedone recunoaște că a vorbit cu Simion, dar spune că n-a înjurat, de vină este inteligența artificială. Ciolacu, reacție agresivă, dar nu neagă informația
10:59Performanța lui Ciolacu la fonduri europene: zero – PNRR, 0,92% – fonduri structurale. Siegfried Mureșan: „România, locul 19 din 27”
10:26Infecțiile sezoniere, greu de ucis. Care sunt metodele de a rări episoadele virale
10:06Autostrada A8: de ce nu au început lucrările pe cele două segmente pentru care contractele au fost atribuite de jumătate de an
10:00EXCLUSIV Ce arată sondajele realizate zilnic de AtlasIntel în mediul urban: bătălie la sânge pe locul II, Ciucă și Georgescu – pe trend de creștere
09:52Procuror-șef, la volan cu 400 ml de pălincă și o bere la bord. Testul a arătat o alcoolemie de 4,19‰
22:07Ministerul Muncii a rămas deja fără bani de pensii, așa că scoate sute de milioane de euro din rezerva bugetară
21:50Promovarea mesajului că Ciolacu ar fi vorbit cu Trump, plătită din bani publici. Premierul îi face campanie electorală șefului PSD
21:31Români traficați în Franța pentru muncă în condiții nedemne în podgorii care produc vinuri de sute de euro sticla
21:14Drumuri și Poduri SA Ialomița, falimentată de șeful PSD al Consiliului Județean, Marian Pavel, printr-un împrumut nereturnat
21:06Termoficarea din Iași a rămas pe mâna municipalității și se îndreaptă spre faliment
20:58Fiul cel mare al prințesei moștenitoare a Norvegiei, acuzat de două violuri și acte de violență, arestat