/

Un pilot rus a tras cu intenție asupra unui avion britanic, dar a ratat ținta. Un alt pilot rus l-a certat și l-a înjurat pe colegul său, care interpretase greșit ordinul comandanților săi

Un pilot rus a tras cu intenție asupra unui avion britanic Foto: Twitter

În 29 septembrie 2022, un pilot rus a tras două rachete, cu intenție, asupra unui avion britanic, dar a ratat ținta, arată BBC, care citează „surse vestice”. La bordul avionului britanic de spionaj se aflau 30 de persoane.

La momentul incidentului, autoritățile ruse au susținut că a fost vorba de o eroare de funcționare a rachetelor de la bordul unui avion de vânătoare SU-27.

Citește și: EXCLUSIV România și alte state din UE alimentează mașina de război rusească din Transnistria cu motorină, în ciuda sancțiunilor internaționale

Acum, după ce oficialii vestici au analizat înregistrările discuțiilor dintre piloții celor două avioane SU-27 și comanda de la sol, s-a aflat că, de fapt, pilotul rus a înțeles greșit ordinul transmis de la sol.

Un pilot rus a tras cu intenție asupra unui avion britanic

„Avionul RAF – cu un echipaj de până la 30 de persoane – efectua o misiune de supraveghere deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, la 29 septembrie anul trecut, când s-a întâlnit cu două avioane de vânătoare rusești SU-27.

Comunicațiile interceptate arată că unul dintre piloții ruși a crezut că a primit permisiunea de a ținti avionul britanic, în urma unei comenzi ambigue primite de la o stație de la sol rusă.

Cu toate acestea, cel de-al doilea pilot rus nu a crezut acest lucru. Acesta a protestat și și-a înjurat camaradul de zbor atunci când a tras prima rachetă.

Joint Rivet este încărcat cu senzori pentru a intercepta comunicațiile. Echipajul RAF ar fi putut asculta incidentul care ar fi putut duce la moartea lor.

Ministerul Apărării nu va face publice detalii despre aceste comunicații”, relatează BBC.

„În timp ce cele două SU-27 rusești se apropiau de avionul de spionaj al RAF, au primit o comandă de la controlorul stației lor de la sol.

O sursă occidentală a declarat pentru BBC că instrucțiunile pe care le-au primit au fost de genul «aveți ținta».

Acest limbaj ambiguu a fost interpretat de unul dintre piloții ruși ca fiind permisiunea de a trage.

Limbajul pare să arate un grad ridicat de neprofesionalism din partea celor implicați, au declarat sursele. În schimb, piloții NATO folosesc un limbaj foarte precis atunci când cer și primesc permisiunea de a trage.

Pilotul rus a tras o rachetă aer-aer, care a fost lansată cu succes, dar care nu a reușit să se fixeze pe țintă. A fost o ratare, nu o defecțiune.

Surse din domeniul apărării au declarat pentru BBC că între cei doi piloți ruși a izbucnit apoi o ceartă”, se arată pe site-ul postului public britanic.

Rușii se înjură între ei

„Pilotul celui de-al doilea SU-27 nu a crezut că i s-a dat permisiunea de a trage.

Se spune că acesta și-ar fi înjurat camaradul, întrebându-l efectiv ce credea că face.

Cu toate acestea, primul pilot a lansat încă o rachetă.

Ni s-a spus că cea de-a doua rachetă a căzut pur și simplu de pe aripă – ceea ce sugerează că arma fie a funcționat defectuos, fie că lansarea a fost anulată”, mai arată BBC.

Citește și: Ziua în care Ciolacu blochează spitalul construit din donații publice de către Asociația „Dăruiește Viață”. Organizația cheamă la proteste publice

De la acest incident, aceste zboruri de supraveghere ale RAF au fost escortate de avioane de vânătoare Typhoon înarmate cu rachete aer-aer.

Marea Britanie este singurul aliat al NATO care efectuează misiuni cu echipaj deasupra Mării Negre.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:50Performanță: prima instituție de stat care s-a năpustit să-și ia iPhone 15 în ziua în care a apărut pe piață este în subordinea lui Grindeanu
20:30VIDEO Buzatu a luat personal geanta cu bani și a pus-o în portbagaj. La instanță, pesedistul a spus că este vorba de „banii familiei”
17:31Tănase Stamule (PNL), decanul FABIZ, critici dure către „pachetul Ciolacu”: „O piatră de moară”. Plus: „ura față de corporații” pare mai importantă decât locurile de muncă a un milion de români
13:41Dosarul care poate face DIICOT de râs la nivel național: „fabrica de vise” de la Iași
13:10Fiul lui Dumitru Buzatu compara familia sa cu Brătienii: „Sunt copilul părinților mei și eu sunt foarte mândru de acest lucru. Am văzut că toată lumea elogiază familia Brătianu”
12:53VIDEO Buzatu, scos din propria curte flancat de jandarmi și băgat în dubă să fie dus la DNA. Era dărâmat, a putut spune presei doar „Veți vedea…”
12:17Omul de afaceri Adrian Porumboiu către Dumitru Buzatu: „Ori dai șpăgile, ori te ia DNA-ul”
11:28Oficial, Simona Halep s-a mutat din România: decizia ITIA consemnează că ea este în prezent „stabilită” în Franța
23:17Cum a susținut Ciolacu familia baronului de Vaslui, Buzatu: fosta soție, senator, fiul – secretar de stat. Premierul a asistat la alegerea familiei în fruntea organizației județene a PSD
22:20Averea uriașă a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei. El controla Vasluiul, unul din cele mai sărace județe din țară, de 11 ani
20:03Clienții prostituatelor să fie incriminați penal sau amendați în toate statele UE, cere Parlamentul European. Criticii proiectului arată că, în țările în care e așa, a crescut violența împotriva femeilor
19:10Dealer-ul Catena, activitate intensă la festivaluri și concerte în București și în țară: „Am pierdut, cică a mers foarte bine la Untold, la toate nebuniile, aș vrea să pistonez…”
18:27Sistemul informatic al CNAS a picat din nou, pe 18 septembrie, și încă se lucrează la remedierea problemelor
18:00Cum procura drogurile dealer-ul de la Catena: se ocupa de colectarea medicamentelor expirate de la farmaciile lanțului și de cele nefolosite de pacienții decedați
17:29Ciolacu, după explozia de pe autostrada lui Umbrărescu: „Este un accident de muncă”. Ciolacu, după explozia de la Crevedia: „Așa-ziși patroni care n-au ce căuta în mediul de afaceri”