/

Predoiu cere 40.000 de polițiști și salarii mai mari pentru aceștia ca să poată lupta cu drogurile

Predoiu cere 40.000 de polițiști și salarii mai mari Foto: Facebook

Ministerul de Interne, Cătălin Predoiu, cere 40.000 de polițiști și salarii mai mari pentru aceștia ca să poată lupta cu drogurile. El s-a plâns că polițiștii primesc abia 2.000 de lei, când sunt încadrați.

Citește și: Șoferul drogat care a ucis la 2 Mai a fost eliberat de polițiști în noaptea tragediei pentru că petrecea cu odrasle de oameni importanți din Constanța, susține șeful sindicatului polițiștilor Europol

Salariile din poliție au fost însă secretizate din 2019. Poliția Română n-a mai publicat din august 2019 informații privind salariile. Agenția Antidrog din cadrul ministerului de Interne publica în octombrie un tabel cu salarii nete, minim și maximum: un agent de poliție avea între 2.366 și 3.544 lei, iar un ofițer între 3.500 și 6.334 lei, însă nu este clar dacă erau incluse sporurile.

Vorbind despre lupta cu traficul de droguri, Predoiu a declarat: „Mi-am legat piciorul de pedală, să știți. Am anunțat și în minister lucrul ăsta. Îl dezleg când mă dau jos și merg acasă”.

Iată ce a spus ministrul Predoiu la Prima TV, potrivit transcrierii ministerului de Interne:

Predoiu cere 40.000 de polițiști și salarii mai mari

Moderator: De câți bani aveți nevoie, domnule Predoiu, ca să luptați eficient cu drogurile?

Cătălin Predoiu: Întâi trebuie să măsurăm, să cântărim și după aia să spunem. E nevoie, în primul rând, de mai mulți oameni. Avem 40.000 de posturi lipsă. 40.000! Am deficit de personal de aproape 30%, egal așa pe toate armele.

Polițistul care termină Academia și intră în bătălia asta în care îi cerem noi să lupte, îi plătim 2000 și ceva de lei pe lună. Vi se pare normal? Mie nu.

Moderator: Nu mi se pare normal nici salariul profesorului, nu mi se pare… Asta-i țara.

Cătălin Predoiu: Bun, dar e un fenomen critic. E un fenomen critic, trebuie să ne adresăm prioritar. Vrem să îl declarăm război. Vrem să câștigăm? Trebuie să alocăm resurse”.

Ministrul nu a amintit că polițiștii sunt beneficiari ai pensiilor speciale și se pot pensiona înainte de a împlini 50 de ani. El nu a oferit nici detalii legate de modul în care a calculat deficitul de personal.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:50Performanță: prima instituție de stat care s-a năpustit să-și ia iPhone 15 în ziua în care a apărut pe piață este în subordinea lui Grindeanu
20:30VIDEO Buzatu a luat personal geanta cu bani și a pus-o în portbagaj. La instanță, pesedistul a spus că este vorba de „banii familiei”
17:31Tănase Stamule (PNL), decanul FABIZ, critici dure către „pachetul Ciolacu”: „O piatră de moară”. Plus: „ura față de corporații” pare mai importantă decât locurile de muncă a un milion de români
13:41Dosarul care poate face DIICOT de râs la nivel național: „fabrica de vise” de la Iași
13:10Fiul lui Dumitru Buzatu compara familia sa cu Brătienii: „Sunt copilul părinților mei și eu sunt foarte mândru de acest lucru. Am văzut că toată lumea elogiază familia Brătianu”
12:53VIDEO Buzatu, scos din propria curte flancat de jandarmi și băgat în dubă să fie dus la DNA. Era dărâmat, a putut spune presei doar „Veți vedea…”
12:17Omul de afaceri Adrian Porumboiu către Dumitru Buzatu: „Ori dai șpăgile, ori te ia DNA-ul”
11:28Oficial, Simona Halep s-a mutat din România: decizia ITIA consemnează că ea este în prezent „stabilită” în Franța
23:17Cum a susținut Ciolacu familia baronului de Vaslui, Buzatu: fosta soție, senator, fiul – secretar de stat. Premierul a asistat la alegerea familiei în fruntea organizației județene a PSD
22:20Averea uriașă a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei. El controla Vasluiul, unul din cele mai sărace județe din țară, de 11 ani
20:03Clienții prostituatelor să fie incriminați penal sau amendați în toate statele UE, cere Parlamentul European. Criticii proiectului arată că, în țările în care e așa, a crescut violența împotriva femeilor
19:10Dealer-ul Catena, activitate intensă la festivaluri și concerte în București și în țară: „Am pierdut, cică a mers foarte bine la Untold, la toate nebuniile, aș vrea să pistonez…”
18:27Sistemul informatic al CNAS a picat din nou, pe 18 septembrie, și încă se lucrează la remedierea problemelor
18:00Cum procura drogurile dealer-ul de la Catena: se ocupa de colectarea medicamentelor expirate de la farmaciile lanțului și de cele nefolosite de pacienții decedați
17:29Ciolacu, după explozia de pe autostrada lui Umbrărescu: „Este un accident de muncă”. Ciolacu, după explozia de la Crevedia: „Așa-ziși patroni care n-au ce căuta în mediul de afaceri”