/

Piloșii politici care ar trebui să ne protejeze de facturile umflate

Cine protejează consumatorii de facturile umflate
Cine protejează consumatorii de facturile umflate: Mihai Culeafă (sursă: Facebook/Mihai Culeafă)

Cine protejează consumatorii de facturile umflate: PSD l-a retrimis la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) pe Horia Constantinescu. Acesta a mai condus ANPC în guvernarea Dăncilă. Averea sa a sporit considerabil în perioada în care a deținut diferite funcții de conducere în această instituție. În 2019, el a devenit proprietarul unui yacht. Este amicul politic al fostului baron PSD de Constanța Nicușor Constantinescu.

PNL l-a plasat la în poziția de vicepreședinte al ANPC pe Mihai Culeafă. El este dezvoltator imobiliar în județul Ilfov. Culeafă a fost nașul de căsătorie al lui Marian Petrache (PNL), fostul președinte al Consiliului Județean Ilfov, când acesta s-a recăsătorit, în 2016, la 55 de ani.

Bugetarul cu yacht

Horia Constantinescu, nominalizarea PSD, a făcut dreptul la universitatea privată Titulescu și are un masterat în terorism, luat la altă universitate privată, Bioterra.

El a fost membru PSD, a trecut la PPUSL, apoi a intrat în echipa liberalului Vergil Chițac, după care s-a întors la PSD, arată presa locală. El a venit lângă Chițac, potrivit Info Sud-Est, pentru a prelua șefia Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța. Însă a picat concursul de angajare și s-a întors în PSD.

În 2020, Horia Constantinescu a candidat la Primăria Constanței din partea PPUSL, partidul înființat de Dan Voiculescu.

Între 2017 și 2019, Constantinescu a fost „Comisar superior – delegat Comisar șef Adjunct” la ANPC Constanța. În acea perioadă, în declarația sa de avere apare un yacht Bavaria, produs în 2010 – care, în funcție de dimensiuni și dotări, costă sute de mii de euro – o proprietate cu cazare și cantină în Tuzla și un ceas de circa 33.000 de lei. Singurele sale venituri erau însă salariul său de bugetar, de circa 100.000 de lei pe an, și cel al soției, care făcea muncă de secretariat – 57.000 lei/ an.

Competențele lui Culeafă

Mihai Culeafă, omul PNL, s-a născut în 1971 și a terminat facultatea în 2006, la 35 de ani. El ar fi absolvit, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Facultatea de Administrație publică și drept din cadrul Universității Hyperion.

În acest CV, Culeafă își prezintă și competențele, destul de surprinzătoare: el susține că are “capacitatea de a comunica în scris și verbal, de a înțelege și a-i face pe alții să înțeleagă diferite mesaje în situații variate“. Mai mult, el poate “iniția și susține conversații pe subiecte familiare“. În plus, Culeafă scrie că are capacitatea “de a tolera alte puncte de vedere“. În ceea ce privește competențele informatice, el scrie că este competent în Internet.

Sesizare la Direcția Generală Anticorupție

Mihai Culeafă a fost deputat PNL între 2016 și 2020. Declarația sa de avere este impresionantă: el deține aproape zece hectare de teren, majoritatea fiind în intravilanul orașului Pantelimon. În plus, are 14 clădiri – apartamente, case și spații comerciale. Posedă 400.000 de euro în conturi și a câștigat 240.000 de euro din organizarea de evenimente printr-o firmă pe care o deține.

Potrivit newsonline.ro, în martie 2020, numele lui Culeafă și Petrache ar fi apărut într-o sesizare făcută la Direcția Generală Anticorupție, din cadrul ministerului de Interne.

Citește și: Premierul Ciucă, acuzat că a plagiat în 42 din cele 138 de pagini ale doctoratului

”De asemenea, prin aceeași revenire din 27.11.2019 v-am solicitat: a. să investigați care este sursa banilor investiți în acest proiect de anvergură – 3 blocuri fiecare de D+P+4E – și sa verificați dacă proveniența sumelor o reprezintă surse proprii ale dezvoltatorilor: (i) Vlad George Daniel, domiciliat in Com. Dobroesti (…) (ii) Vlad Cătălina Alexandra domiciliata in Com. Dobroesti (…), (iii) Brânză Ștefan Florin, domiciliat în sat Dobroești, com. Dobroești, (…) și (iv) Brânză Mariana, domiciliata in sat Dobroești, com. Dobroești (…).

b. sau dacă proveniența sumelor investite nu aparține beneficiarilor PUZ și AC ci provine de la persoanele amintite în sesizarea mea inițială respectiv de la dl. Mihai Culeafă si/sau Marian Petrache si/sau rude sau persoane apropiate acestora”, se arată în sesizarea adresată Direcției Generale Anticorupție.

Cine protejează consumatorii de facturile umflate

În octombrie 2021, guvernul Cîțu l-a numit secretar general al ANPC pe Felix Manta, finul fostului preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu. Manta a fost şi subprefect de Mehedinţi, între 2014 și 2015, şi şef al OPC Mehedinţi.

Născut în 1967, Manta și-a luat licența în 2003, la Facultatea de Drept din Craiova – fără a preciza unde a urmat cursurile facultății. Ulterior, CV-ul său consemnează nenumărate cursuri postuniversitare, inclusiv la Colegiul Național de Apărare sau la Institutul Diplomatic Român. Și el este competent în Internet, la fel ca și șeful de facto al instituției, Mihai Culeafă.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:03Guvernul Ciolacu nu se oprește din cheltuielile cu bugetarii: majorare de 23% a costurilor cu salariile angajaților statului. Ele au consumat, în șase luni din 2024, 4,4% din PIB
18:13VIDEO EXCLUSIV Cozi uriașe de mașini care aduc recipiente la centrul de sortare RetuRO de la Giarmata, șoferi care așteaptă o zi întreagă, benzi transportoare care cedează, muncitori puțini
15:48Șmecheria lui Curaj, acolitul Ecaterinei Andronescu și al lui Sorin Cîmpeanu: eliminarea unui banal filtru de nume distruge proiecte de cercetare de zeci de milioane de euro
15:12EXCLUSIV Polițist de la Crimă Organizată, vânzător de interceptări din dosare pentru sute de mii de euro. Banii veneau ca împrumut și de la o firmă cu pierderi a lui Grigoriu „Bancorex”
14:11Contești ridicarea permisului auto deși nu ai nici un argument, poți fi amendat de instanță pentru rea-credință
14:02Unde duce o parcare neregulamentară: l-a prins Poliția că tocmai se aprovizionase cu „iarbă” după ce a refuzat să se legitimeze
13:48Mama tuturor grindinelor: o furtună cu gheață a secerat, la propriu, sute de hectare de porumb și floarea soarelui în județul Iași
13:35Fenomen grav: 16.000 de elevi au dispărut din școli înainte de Evaluarea Națională. Nimeni nu explică de ce
11:55Curs scurt de fraudare a alegerilor: primar pesedist, reținut pentru că a dat adeverințe de domiciliu și șpagă alegătorilor
11:27PSD vrea să numească comisar european un aplaudac zelos al lui Dragnea: „Alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea Partidului Social Democrat înseamnă un PSD unit“
10:25Înalta Curte de Casație și Justiție îi salvează pe plagiatori: titlurile științifice sunt irevocabile. ÎCCJ a anulat un ordin de ministru de retragere a doctoratului
00:24Cel mai scump tren de hârtie din lume, în România: peste 1,7 milioane de euro, bani publici
00:17Părinții își lasă copiii pradă ecranelor iar apoi nu-i mai pot recupera din depresie. Ce reguli trebuie impuse
00:05Peste dunele marine de la Agigea, rezervație protejată, se pot construi blocuri, a decis o instanță de la Constanța
10:38Cine a donat cele mai mari sume pentru campania PSD-PNL la Parlamentul European: Cârciu, zis “Ospătarul cu Bentley“, Rareș Bogdan și Vasile Dîncu