/

ANALIZĂ De la Piedone și Robert Negoiță la Simonis și Horia Constantinescu: profilul noilor baroni din camarila lui Ciolacu, pe care acesta îi susține oficial sau neoficial

Profilul noilor baroni din camarila lui Ciolacu: cu Negoiță, liderul PSD pare să fi dezvoltat o relație foarte strânsă

De la Piedone și Robert Negoiță la Simonis și Horia Constantinescu: profilul noilor baroni din camarila lui Marcel Ciolacu, pe care acesta-i susține oficial sau neoficial, este evident. Toți aceștia au studii dubioase, provin de la licee slabe și și-au luat o diplomă la o universitate privată.

Citește și: Milioanele acumulate misterios de bugetarul Horia Constantinescu, care împrumută firme cu pierderi imense. A luat bac-ul la 21 de ani și vrea să fie primarul Constanței

O altă caracteristică a acestora este averea imensă acumulată în mod suspect, mai ales că mare parte dintre acești actuali și viitori baroni au muncit doar la stat.

În utlimii ani, sub presiunea dezvăluirilor din presă sau din alte motive, averile din declarațiile publice au dispărut misterios, unii părând să nu aibă nici casă, nici mașină și trăind doar din salariul de la buget.

Profilul acestor baroni este extrem de asemănător cu cel al lui Ciolacu, atât în privința studiilor obscure, cât și în ceea ce privește averea aparentă.

Simonis și Ciolacu, același profil intelectual și aceeași pantofi

Profilul noilor baroni din camarila lui Ciolacu

Cine sunt noii baroni pe care liderul PSD îi susține, deschis sau neoficial:

  • Cristian Popescu Piedone, pe care PSD nu-l susține oficial, dar apar zilnic elemente care arată că acesta este primarul dorit de Ciolacu la Capitală: a terminat liceul la 32 de ani, iar șapte ani a luat și o diplomă de licență, la universitatea Petroșani. În perioada în care a stat la închisoare, o mare parte din averea sa a fost transferată către copiii săi. Tatăl, primar de sector, și fiul, deputat PSD, dețin împreună mai multe apartamente și case, terenuri în București și Bragadiru, mașini de colecție și peste un milion de lei în conturi.
  • Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților și candidat PSD-PNL la președinția Consiliului Județean Timiș: a terminat un liceu sportiv și a absolvit una din cele mai slabe universități din România, Tibiscus. El a fost un afacerist falit, dar cu Porsche, excursii spectaculoase, de lux, și avere suspectă. „Unul din cei mai bogați deputați ai PSD, Alfred Simonis, nu are cum să-și justifice cele cinci apartamente și case, mașinile de lux și nici sumele din conturi. Așa că a apelat la un truc: a vândut o parte din acestea. Dar nu se știe cui. Poate fi bănuit că lui însuși?”, scria Newsweek România în decembrie 2020. Simonis este atât de apropiat de Ciolacu încât poartă același model de pantofi de lux, italienești, de circa 1.000 de dolari.
  • Horia Constantinescu, ex-șeful ANPC și viitor candidat PSD la primăria Constanța: și-a luat bac-ul la 2 1 de ani și a terminat o facultate privata la 29 de ani. Are o avere uriașă, inclusiv prin firme în offshore. O parte din această avere – suprafețe uriașe de teren în intravilanul unor localități sau un yacht de lux – a dispărut misterios în anul fiscal 2022. Nu declară conturi în bancă.
  • Robert Negoiță, primarul Sector 3, a terminat liceul la 31 de ani, dar a avut un doctorat pe care a recunoscut că l-a plagiat. Presa a scris că fosta sa soție, Sorina Docuz, este acum iubita lui Cioalacu. Deține zeci de mii de metri pătrați de teren în Ilfov, în intravilan sau agricol, mai multe case și spații de producție și are plasamente de peste 10 milioane de euro în două firme. Însă datoriile astronomice ale primarului Robert Negoiță către primăriile PSD și ANAF și cum au crescut acestea de la an la an. Doar la ANAF el are de plătit 268 de milioane de lei.

Misterul diplomei de bac a lui Ciolacu

Și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a obținut o diplomă universitară ceva mai greu: a terminat la 26 de ani Facultatea de Management Financiar Contabil a Facultății Spiru Haret.

Citește și: GALERIE FOTO Pe cine pune Ciolacu șef peste Timiș: afacerist falit, cu Porsche și avere suspectă, absolventul unei universități dubioase, amator de excursii scumpe alături de interlopul „Tarzan”

Actualul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a terminat facultatea de economie a universității Craiova abia la 29 de ani, când era deja consilier județean PSD în Argeș.

Un element comun al acestora cu liderul PSD Marcel Ciolacu sunt studiile târzii și suspecte. Un fost ministru PSD, Eugen Teodorovici, a susținut că Ciolacu nu are diplomă de bacalaureat. Potrivit biografiei oficiale, Marcel Ciolacu a terminat Facultatea Ecologică în 1995. Când a început studiile, în 1991, facultatea de drept nu era acreditată. Ciolacu a terminat facultatea în anul în care instituția de învățământ superior a primit, oficial, autorizația provizorie de funcționare.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 comentarii

  1. Buna ziua,

    De ce le spuneți „baroni” acestor specimene? S-a umplut țara de Tănase Scatiu. Presa i-a numit așa, în ideea de a-i ridiculiza, dar de fapt le-a dat importanță.

    De ce nu-i numim, gherțoi sau îmbuibați, ceea ce și sunt! Credeți că s-ar mai făli cu titulatura, „Ghertoiu de Slatina”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:28Ciolacu crede că Mihai Tudose, care a fost premierul lui Dragnea, și-a plagiat doctoratul și se lăuda că nu are cont în bancă, ar fi un bun comisar european pe buget-finanțe
13:02Trolling masiv pe Facebook-ul lui Firea: un comentator îi urează să ajungă „unde a fost domnu Piedone”, candidata PSD răspunde „Mulțumesc pentru urările dumneavoastră”
12:12Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi”
18:03DOCUMENT Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii
16:27Iubita lui Sorin Oprescu a pierdut procesul cu Cătălin Cîrstoiu: ea fusese eliminată din concursul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București fiindcă nu avea dosarul complet
15:29Un bărbat întors din Lumea de Apoi va conferenția la Iași, promite Festivalul Holistic desfășurat în oraș
15:14Suzeta de 10.000 de euro tocmai a fost creată în România și se poate cumpăra și online
14:51Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Șosetuță”, nu vrea în pușcărie în România fiindcă e „timid” și „sensibil”. Avocații săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile și dansul”
13:48Primăria București a atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai de 293 de milioane lei fără TVA
12:06FOTO Prefectul PSD de Tulcea, în campanie cu colegii de partid, deși legea o interzice „sub sancțiunea demiterii”. Șefii deconcentratelor, certați pentru că au amendat candidații PSD
11:20Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”
10:33Dialogul halucinant din debutul procesului accidentului din stațiunea 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu întreabă, mirată: „A decedat vreo victimă?”
20:46Candidatul lui Dan Voiculescu la Parlamentul European Mugur Ciuvică anunță cine este competitorul favorit la președinție: „Ar fi un super președinte, zic eu”
17:36Suma astronomică pe care contribuabilii au investit-o în aeroportul Tulcea, prin care, în primul trimestru, au trecut exact doi călători
16:19Procurorii europeni conduși de Kovesi au primit 3,6 milioane de euro în plus la buget, urmare a aderării Poloniei la EPPO