/

Ce s-a întâmplat după ce Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor

Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor Foto: Facebook Ilie Bolojan

Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor: rezultatul a fost o scădere dramatică a consumului de combustibil. Ieri, Consiliul Județean a votat, în unainimitate, ca măsura să fie extinsă la mașinile instituțiilor subordonate.

Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor

Potrivit presei locale, măsura instalării GPS-urilor pe mașinile consiliului, un „sistem de management flotă”, a dus la o reducere cu 40% a consumului de carburanți. Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor în august 2021. Prin votul dat ieri în consiliu, măsura se extinde la instituțiile subordonate și întreprinderile pe care le tutelează. Acestea sunt: teatrele Regina Maria și Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca Județeană, DGASPC, Direcția de Evidență a Persoanelor Bihor, respectiv Aeroportul Oradea și Societatea de Pază și Protecție Bihor.

Sistemul folosit de CJ Bihor permite evidențierea locului unde se află mașinile, generarea foilor de parcurs, evidențierea consumurilor de carburanți, afișarea histogramei vitezei și analizarea conduitei șoferilor. Instituția speră în reducerea consumurilor, a uzurii mașinilor și optimizarea rutelor acestora, explică publicația Bihoreanul.

Investiții record în 2022

Acum o săptămână, CJ Bihor a votat bugetul pentru 2022, care prevede sume record pentru investiții.

Suma alocată investițiilor de Consiliul Județean Bihor, în proiectul de buget, este de peste 574 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 115 milioane de euro. Cei mai mulți bani ar urma să vină din finanțări externe, peste 316 milioane de lei. Următoarea sursă de finanțare va fi PNDL, cu 85 milioane de lei. A treia sursă este bugetul local, cu peste 164 milioane de lei și împrumutul bancar accesat în 2021, din care instituția mai are de cheltuit 5 milioane de lei. Din veniturile proprii, CJ Bihor a alocat pentru investiții puțin peste 3,1 milioane de lei.

Citește și: AUR a ajuns pe locul II, ca intenție de vot (sondaj INSCOP)

„Zeci de kilometri de drumuri noi vor fi realizați anul acesta și anul viitor”, a declarat Ilie Bolojan, în ședința CJ Bihor. Lucrările la șoselele ocolitoare ar urma să înceapă în această vară sau cel târziu în primăvara anului viitor. Un alt proiect important este Drumul Expres Oradea – Arad. Acesta este realizat în parteneriat cu CJ Arad, Primăria Arad și CNAIR. Bolojan a anunțat că proiectantul lucrează deja la proiectul tehnic. Anul viitor urmează să înceapă lucrările la cei 120 de kilometri de drum. Proiectul are o valoare de 1,4 miliarde de euro.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

12 comentarii

  1. ….”pU VA RRECE MULGTentru orice cuirasă…
    ..exista proiectilul care o va perfora”…
    NU VA TRECE MULT TIMP…SI..SOFERUL ..ROMÂN SAU MAGHIAR…
    ..VA STI SA OCOLEASCA SISTEMUL..!!!??
    ..(INDIFERENT CUM SE NUMESTE…)

  2. Buna ziua domnule Mircea Marian. Cu scuzele de rigoare ca nu comentez strict la articolul Dumneavoastra as vrea sa va transmit urmatoarele observatii cu preivire la site-ul pe care l-ati pornit.

    1. Este inervanta fereastra: „s-ar putea sa te intereseze”.
    2. Este inervant faptul ca postati in 2-3 locuri pe site acelessi articole. Nu vindeti castraveti la piata ca sa trebuiasca sa ii puneti pe rafturi diferite in speranta ca vindeti mai multi. Se presupune ca cititorii Dv. sint suficient de inteligenti sa descopere din prima articolele care ii intereseaza.
    3. Fontul care il folositi este obositor la ochi. Sau poate din cauza ca fondul este ‘prea’ alb? Ceva deranjeaza la ochi, va rog sa gasiti o solutie la aceasta problema.
    4. O problema comuna la site-urile de stiri si in general obositoare. Prima data puneti cele mai noi + cele mai interesante stiri in top-ul paginii si apoi aceleasi stiri le regrupati pe categorii. Cine credeti ca are timp in ziua de azi sa se uite de la jumatatea site-ului in jos? Pe categorii??? Pe bune?
    5. O posibile rezolvare – inedita in spatiul media as zice eu – ar fi rumatoarea idee: toate stirile, articolele, opiniile, articolele publicitare, etc, le puneti una sub alta in ordinea aparitiei si in functie de categorie (politica, economie, sport, etc) le puneti doar titlurile + 3-5 rinduri principale (plus clic pe ele sa se deschida direct pe pagina separata – e foarte important sa nu trebuiasca sa revii de fiecare data la pagina principala) si ideea inedita e ca fiecare categorie sa fie pe un fond de culoare diferita de genul politica – rosu, economie – albastru, sport, rosu, etc. In ziua de azi oamenii nu au timp de pierdut. Daca oferiti stirile rapid cistigati audienta.
    6 Va mai dau o idee. Dai clic sa deschizi un articol si prima data se deschide o reclama care se inchide dupa 3-5 secunde. Sau poate fi inchisa de la x-ul din dreapta sus. Asa aveti vizionari garantate de reclame si nu inervati cititorii cu 20-30 de reclame aiurea in stinga si in dreapta ziarului ( la care oricum nu se uita nici draq). Asa, daca e o singura reclama chiar dacao deschidem obligatoriu macar nu ne innebuniti cu tone de reclame inutile.

    In rest va doresc succes. Momentan v-am bookmark pagina. Sa vad daca merita sa o deschid in continuare. Va atrag atentia ca mai am vre-o 7-8 ziare pe care le deschid pentru stiri. Si timpul meu e limitat (ma gandesc ca si al celorlalti cititori). Sper ca nu mi-am pierdut timpul degeaba sa va scriu mesajul asta.

    Va doresc o zi buna in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:25Transportul maritim trebuie să polueze mult mai puțin, un acord preliminar în UE a fost negociat
13:05FOTO Cum ar arăta scenele arestării lui Trump, potrivit Midjourney, un soft de inteligență artificială care transformă text în imagini
12:11Cardiologul care implanta stimulatoare cardiace de la cadavre, profesor de șpagă: doi medici rezidenți din subordine luau mită pe bandă rulantă
09:48După o decizie a CCR, monstrul care a şantajat sexual şi mutilat psihic pe viaţă eleve din Iaşi, la un pas de achitare
09:28Foame mare la Rutieră: șefii din Poliție s-au dat în gât că beneficiază de pizza pentru a închide ochii la abateri în trafic
00:20Ciolacu tocmai a pornit un război cu Comisia Europeană: viitorul premier a declarat răspicat că prevederile din PNRR asumate de România nu vor fi respectate și cere noi „discuții”
23:39Oceanul devine o supă prea caldă, majoritatea speciilor din recifele de corali australiene au populații în declin masiv
23:26Secretarul general al ONU îi compară pe oameni cu vampirii când vine vorba de apă, „sângele omenirii”
20:22Tinerii bulgari s-au emancipat: opt din zece vor să se angajeze numai la companii care nu poluează
19:43Activiștii de mediu care atacă opere de artă nu sunt niște bezmetici: au organizații complexe, finanțări generoase și salarii de până la 1.300 de euro. În Germania, vor să se transforme în partid
17:24Criza financiară a ajutat marii poluatori, de la care BCE și țările din zona euro au cumpărat obligațiuni de miliarde de euro
16:44Panică! Kelemen Hunor vrea anticipate, înainte de un dezastru definitiv. Ciolacu, prea fricos să preia conducerea Guvernului, nu știe cum să amâne „rotativa”
14:47VIDEO+FOTO Zelenski, din nou în cel mai periculos loc de pe linia frontului, la Bakhmut
14:16Xi îl ține pe Putin în stand-by: China ezită să cumpere volumul uriaș de gaze oferit de Rusia
14:15EXCLUSIV Percheziții DNA la Ape Minerale, societate de stat condusă de liberalul Udriște, politicianul care face tranzacții de sute de mii de euro dar nu are cont bancar