/

Ce s-a întâmplat după ce Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor

Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor Foto: Facebook Ilie Bolojan

Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor: rezultatul a fost o scădere dramatică a consumului de combustibil. Ieri, Consiliul Județean a votat, în unainimitate, ca măsura să fie extinsă la mașinile instituțiilor subordonate.

Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor

Potrivit presei locale, măsura instalării GPS-urilor pe mașinile consiliului, un „sistem de management flotă”, a dus la o reducere cu 40% a consumului de carburanți. Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor în august 2021. Prin votul dat ieri în consiliu, măsura se extinde la instituțiile subordonate și întreprinderile pe care le tutelează. Acestea sunt: teatrele Regina Maria și Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca Județeană, DGASPC, Direcția de Evidență a Persoanelor Bihor, respectiv Aeroportul Oradea și Societatea de Pază și Protecție Bihor.

Sistemul folosit de CJ Bihor permite evidențierea locului unde se află mașinile, generarea foilor de parcurs, evidențierea consumurilor de carburanți, afișarea histogramei vitezei și analizarea conduitei șoferilor. Instituția speră în reducerea consumurilor, a uzurii mașinilor și optimizarea rutelor acestora, explică publicația Bihoreanul.

Investiții record în 2022

Acum o săptămână, CJ Bihor a votat bugetul pentru 2022, care prevede sume record pentru investiții.

Suma alocată investițiilor de Consiliul Județean Bihor, în proiectul de buget, este de peste 574 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 115 milioane de euro. Cei mai mulți bani ar urma să vină din finanțări externe, peste 316 milioane de lei. Următoarea sursă de finanțare va fi PNDL, cu 85 milioane de lei. A treia sursă este bugetul local, cu peste 164 milioane de lei și împrumutul bancar accesat în 2021, din care instituția mai are de cheltuit 5 milioane de lei. Din veniturile proprii, CJ Bihor a alocat pentru investiții puțin peste 3,1 milioane de lei.

Citește și: AUR a ajuns pe locul II, ca intenție de vot (sondaj INSCOP)

„Zeci de kilometri de drumuri noi vor fi realizați anul acesta și anul viitor”, a declarat Ilie Bolojan, în ședința CJ Bihor. Lucrările la șoselele ocolitoare ar urma să înceapă în această vară sau cel târziu în primăvara anului viitor. Un alt proiect important este Drumul Expres Oradea – Arad. Acesta este realizat în parteneriat cu CJ Arad, Primăria Arad și CNAIR. Bolojan a anunțat că proiectantul lucrează deja la proiectul tehnic. Anul viitor urmează să înceapă lucrările la cei 120 de kilometri de drum. Proiectul are o valoare de 1,4 miliarde de euro.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

12 comentarii

 1. ….”pU VA RRECE MULGTentru orice cuirasă…
  ..exista proiectilul care o va perfora”…
  NU VA TRECE MULT TIMP…SI..SOFERUL ..ROMÂN SAU MAGHIAR…
  ..VA STI SA OCOLEASCA SISTEMUL..!!!??
  ..(INDIFERENT CUM SE NUMESTE…)

 2. Buna ziua domnule Mircea Marian. Cu scuzele de rigoare ca nu comentez strict la articolul Dumneavoastra as vrea sa va transmit urmatoarele observatii cu preivire la site-ul pe care l-ati pornit.

  1. Este inervanta fereastra: „s-ar putea sa te intereseze”.
  2. Este inervant faptul ca postati in 2-3 locuri pe site acelessi articole. Nu vindeti castraveti la piata ca sa trebuiasca sa ii puneti pe rafturi diferite in speranta ca vindeti mai multi. Se presupune ca cititorii Dv. sint suficient de inteligenti sa descopere din prima articolele care ii intereseaza.
  3. Fontul care il folositi este obositor la ochi. Sau poate din cauza ca fondul este ‘prea’ alb? Ceva deranjeaza la ochi, va rog sa gasiti o solutie la aceasta problema.
  4. O problema comuna la site-urile de stiri si in general obositoare. Prima data puneti cele mai noi + cele mai interesante stiri in top-ul paginii si apoi aceleasi stiri le regrupati pe categorii. Cine credeti ca are timp in ziua de azi sa se uite de la jumatatea site-ului in jos? Pe categorii??? Pe bune?
  5. O posibile rezolvare – inedita in spatiul media as zice eu – ar fi rumatoarea idee: toate stirile, articolele, opiniile, articolele publicitare, etc, le puneti una sub alta in ordinea aparitiei si in functie de categorie (politica, economie, sport, etc) le puneti doar titlurile + 3-5 rinduri principale (plus clic pe ele sa se deschida direct pe pagina separata – e foarte important sa nu trebuiasca sa revii de fiecare data la pagina principala) si ideea inedita e ca fiecare categorie sa fie pe un fond de culoare diferita de genul politica – rosu, economie – albastru, sport, rosu, etc. In ziua de azi oamenii nu au timp de pierdut. Daca oferiti stirile rapid cistigati audienta.
  6 Va mai dau o idee. Dai clic sa deschizi un articol si prima data se deschide o reclama care se inchide dupa 3-5 secunde. Sau poate fi inchisa de la x-ul din dreapta sus. Asa aveti vizionari garantate de reclame si nu inervati cititorii cu 20-30 de reclame aiurea in stinga si in dreapta ziarului ( la care oricum nu se uita nici draq). Asa, daca e o singura reclama chiar dacao deschidem obligatoriu macar nu ne innebuniti cu tone de reclame inutile.

  In rest va doresc succes. Momentan v-am bookmark pagina. Sa vad daca merita sa o deschid in continuare. Va atrag atentia ca mai am vre-o 7-8 ziare pe care le deschid pentru stiri. Si timpul meu e limitat (ma gandesc ca si al celorlalti cititori). Sper ca nu mi-am pierdut timpul degeaba sa va scriu mesajul asta.

  Va doresc o zi buna in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:32Bogdan Aurescu anunță că Olanda și Suedia vor susține aderarea României la Schengen. A mai rămas Austria
16:56Iar l-a sunat cancelarul Scholz pe Putin ca să se aleagă cu o muștruluială: „A fost atrasă atenţia asupra liniei distructive a statelor occidentale, inclusiv a Germaniei”
16:26George Simion cere imperativ: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău”. El solicită și tăierea finanțării pentru refugiații ucraineni
13:27Putin a căzut pe scări și s-ar fi lovit la coccis, popular denumit „noada fundului” – surse Kremlin citate de un canal rusesc. Ce efect a avut căderea asupra digestiei prezidențiale
12:26The Times: Armata germană are muniție pentru două zile de război. Toate statele NATO au probleme cu stocurile de proiectile, dar Berlinul este într-o situație specială
11:29Documente rusești: Kremlinul plănuia să supună Ucraina în zece zile și avea liste cu cei care trebuiau executați imediat –  Royal United Services Institute
10:49VIDEO Kanye West, din ce în ce mai razna: și-a exprimat „iubirea” față de Hitler și naziști, ignorând complet crimele în masă
08:51Ucraina susține că ar fi pierdut 13.000 de militari de la începutul invaziei ruse. Cel mai probabil, numărul este de câteva ori mai mare
08:22Care este cel mai bun vin spumant românesc în 2022. Este un rosé
08:12Judecat pentru alcool la volan, invocă relații amoroase cu fiice de magistrați pentru strămutarea procesului
07:57Tupeu: unchiul primarului vrea un hectar de teren pentru meritele de revoluționar
07:47Aproape 500 de ruși, refugiați în România după invadarea Ucrainei. Au aceleași drepturi ca ucrainenii, dar nimeni nu știe unde sunt și ce fac
21:36Apropiat al Moscovei, numit șeful serviciilor secrete sârbești la dorința președintelui Aleksandar Vučić
17:39China comunistă, disperată că nu poate opri protestele: Tik-Tok și alte rețele sociale au primit ordin să consolideze echipele care cenzurează informațiile care deranjează Beijingul
15:33Rusia a ajuns într-un punct mort iar Putin nu mai are decât opțiunea nucleară sau înfrângerea pe toate planurile: Riscul unui război nuclear este enorm (MAE rus)