/

Apple a depășit Huawei chiar pe piața din China

Apple a redevenit lider în China
Apple a redevenit lider în China (sursă: unsplash.com)

Apple a redevenit lider în China la vânzarea telefoanelor mobile, înaintea celor de la Huawei, scrie Hotnews. Cota de piață a Apple în China a atins un nou record în al patrulea trimestru al lui 2021, producătorul de iPhone reușind să-și recupereze poziția de lider al pieței în această țară pentru prima dată în ultmii 6 ani, în timp ce vânzările rivalei Huawei s-au prăbușit din cauza sancțiunilor americane, anunță CNBC.

Gigantul tech american a reușit să acapareze 23% din piața chineză după ce vânzările sale au trecut cu 32% în ultimul an, potrivit companiei de analiză de piață Counterpoint Research.

Citește și: EXCLUSIV Sume ridicole compensate consumatorilor casnici pentru electricitate și gaz în noiembrie și decembrie. Total: 185 milioane lei

Creșterea înregistrată de Apple a avut loc în pofida faptului că piața din China s-a contractat cu 9% în 2021, o bună parte din succesul înregistrat de compania fondată de Steve Jobs fiind pus pe seama noului model iPhone 13, lansat în luna septembrie a anului trecut.

„Noul iPhone 13 a fost un succes datorită prețului de pornire relativ scăzut în momentul lansării sale în China, precum și noii sale camere și funcționalităților 5G, afirmă Mengmeng Zhang, un analist de la Counterpoint Research.

„În plus, Huawei, principalul concurent al Apple pe piața telefoanelor premium, s-a confruntat cu o scădere a numărului de vânzări din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite”, adaugă acesta.

Apple a redevenit lider în China, înaintea Huawei

Gigantul chinez Huawei, odată principalul jucător pe piața telefoanelor smart din China și întreaga lume, a fost paralizat de sancțiunile americane care au lăsat compania fără componente cheie și software necesare dispozitivelor sale.

Citește și: EXCLUSIV Boloș confirmă că e dispus să preia portofoliul Digitalizării: „Găsesc argumente pentru un răspuns pozitiv”

Cota de piață a Huawei în China a scăzut la doar 7% în al patrulea trimestru al anului trecut, numărul de vânzări al companiei prăbușindu-se cu nu mai puțin de 73% față de începutul lui 2021.

Doi producători mai puțin cunoscuți la nivel internațional, Vivo și Oppo, au urmat Apple în clasamentul vânzărilor, cu o cotă de piață de 19%, respectiv 17%.

Honor, un brand de telefoane smart deținut anterior de Huawei dar care a devenit între timp o companie distinctă, a fost al patrulea cel mai mare jucător, cu 15% din piață, urmat de Xiaomi cu o cotă de 13%.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:45O rețea de comando-uri coordonează transportul armamentului vestic în Ucraina – New York Times
16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile