/

AUR-ul Germaniei, AfD, cercetat penal pentru spionaj în favoarea Rusiei și Chinei. Șeful AfD, plătit de Rusia și controlat de asistentul său chinez

AUR-ul Germaniei, spionaj pentru Rusia, China
AUR-ul Germaniei, spionaj pentru Rusia, China (sursa: Facebook/Dr. Maximilian Krah)

AUR-ul Germaniei, spionaj pentru Rusia, China. Săptămâna trecută, șase suspecți au fost arestați.

AfD, partidul de extrema dreaptă, este în centrul scandalului: cu câteva săptămâni înainte de alegerile europene, liderul AfD, Maximilian Krah, este anchetat.

Krah este suspectat că a primit bani din China și Rusia.

În decurs de câteva zile, șase persoane, suspectate că ar fi spionat în favoarea Chinei și Rusiei, au fost arestate în Germania.

Doi bărbați au fost arestați în Bayreuth. Dieter S. și Alexander J. au dublă cetățenie, germano-rusă.

Aceștia sunt acuzați că au transmis informații Moscovei pentru a pregăti acțiuni de sabotaj la instalații militare din Germania care furnizează ajutor Ucrainei.

Alți doi bărbați și o femeie, de naționalitate germană, au fost arestați în Bad Homburg și Düsseldorf.

Cei trei sunt suspectați că ar fi agenți ai serviciului secret chinez.

Potrivit Parchetului Federal, cuplul Ina și Herwig F. și partenerul lor de afaceri Thomas R. ar fi obținut, printre altele, informații despre tehnologii care ar putea fi folosite militar de către Beijing.

Potrivit anchetei, compania deținută de Ina și Herwig F. a încheiat acorduri cu mai multe universități din Germania. Urma ca acestea să realizeze studii privind stadiul tehnicii motoarelor navelor de luptă.

Proiectele erau finanțate de autoritățile de stat chineze.

La momentul arestării, suspecții negociau alte proiecte de cercetare, care aveau ca scop „extinderea puterii de luptă maritimă a Chinei”.

În plus, cei trei au procurat un laser special și l-au exportat în China, fără autorizație.

Instrumentul era supus reglementării UE și nu putea fi exportat, deoarece China îl putea folosi militar.

A fost arestat și Jian Guo, cetățean german, de origine chineză. Guo este asistentul personal al liderului AfD, Maximilian Krah.

Jian Guo este acuzat, printre altele, că a transmis Beijingului informații asupra grupărilor de opoziție chineze din Germania.

În luna ianuarie, Guo ar fi transmis serviciilor secrete chineze informații și despre activitatea Parlamentului European, despre negocieri și decizii.

Jian Guo a devenit subiectul mediatizării pentru prima dată în aprilie 2023.

Revista maghiară „The European Conservative” remarca lobby-ul agresiv pe care acesta îl făcea Partidului Comunist Chinez în Parlamentul UE.

Potrivit dezvăluirilor recente, în urmă cu zece ani, Guo s-ar fi oferit ca informator, autorităților germane.

Oferta i-a fost declinată. Exista suspiciunea că e spion pentru China. Conexiunea lui cu aparatul de securitate chinez poate exista de ani de zile.

Legăturile dintre Krah și Guo durează de mai mulți ani.

În mai 2012, Jian Guo era director general al unei companii comerciale de produse electronice cu sediul în Dresda.

Compania avea ca scop declarat și „comunicarea transculturală între Germania și China”.

Guo a demisionat din funcția de manager, în septembrie 2019, când a fost angajat de Maximilian Krah, pe post de asistent personal.

Krah și-a lăudat în repetate rânduri angajatul. Într-o postare pe X, acesta îi lua apărarea lui Guo, în fața criticilor, afirmând este „un cetățean german, membru AfD, a studiat la Dresda și vorbește fluent germană și engleză”.

Însă colegii lui Krah au declarat pentru WELT că Guo vorbește prost germană, insuficient engleză, și nu are calificările necesare.

„Uneori aveai impresia că nu Krah își controlează asistentul, ci că acesta îl controlează pe Krah”, a declarat un politician AfD.

Krah a călătorit în China cu Guo în noiembrie 2019, la două luni după ce l-a angajat.

Acolo a avut loc o întâlnire cu Departamentul Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (IDCPC).

IDCPC acționează de facto ca serviciu secret. Krah a declarat atunci că scopul vizitei este de a promova înțelegerea pentru „valorile chineze” și de a „corecta” imaginea Chinei în Germania.

AUR-ul Germaniei, spionaj pentru Rusia, China

În prezent, parchetul în Dresda a inițiat două anchete preliminare împotriva principalului candidat al AfD la alegerile europene, Maximilian Krah.

Acesta este suspectat că a primit bani din „surse chineze și ruse”. Potrivit WELT, Krah a fost pus sub supraveghere cu cel puțin un an în urmă, din cauza contactelor sale suspecte cu China.

Europarlamentarul a apărat în repetate rânduri regimul de la Beijing.

În noiembrie 2022, Krah declara pentru Global Times, ziar de propagandă al partidului comunist chinez: „Ruperea relațiilor Germaniei cu China este doar în interesul SUA. (…) Cooperarea cu China este indispensabilă pentru Germania”.

Despre represiunea minorității uigure din China, Krah a susținut: „Îndotdeauna am pus la îndoială aceste povești groaznice care se spun despre Xinjiang. Aceasta este propagandă anti-China”.

Pe lângă relațiile cu China, nici simpatia sa pentru regimul lui Vladimir Putin nu e un secret. Acuzațiile că ar fi primit bani din surse pro-ruse au apărut anul trecut, în decembrie.

În timpul unei călătorii în Statele Unite, Krah a fost oprit de FBI pentru interogatoriu.

În timpul interogatoriului, anchetatorii americani l-ar fi confruntat pe Krah cu mesaje de chat în care
Oleg Voloșin, un activist pro-rus din Belarus, sancționat, l-ar fi asigurat că problema cu „compensarea” pentru „cheltuielile tehnice” ale lui Krah a fost rezolvată și că, din luna mai, „va fi ca înainte de februarie”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:49Uriașele contracte cu statul ale deputatului Vîlceanu, cel care a încercat să ronțăie urechea lui Florin Roman. Contractele, cu o companie subordonată lui Burduja
19:44Arme nucleare tactice rusești, cel mai aproape de granițele României din ultimii ani: exercițiu militar ordonat de Putin
19:11„Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean…”, una din multele glume din online la adresa lui Ciolacu în vizită la Erdoğan
18:49Două femei condamnate pentru fraudarea alegerilor din Ciorani, desemnate preşedinţi ai secţiilor de votare
17:03Uriașa avere care l-a potopit pe Liviu Negoiță, prin „donații”, la patru ani după ce n-a mai fost primar. El este acum coleg de partid cu Piedone și candidează la primăria Sectorului 1
15:09Cine sunt deputații care s-au bătut în Parlament: ambii au fost miniștri ai PNL și au deținut funcții de conducere în partid
11:43Împrumuturile statului au explodat: guvernul Ciolacu s-a îndatorat în patru luni din 2024 cât în șapte luni din 2022. Suma-record: 89,5 miliarde de lei
09:38Vrea să aducă Miss Wheelchair în România ca parte a campaniei de a face orașele accesibile și persoanelor cu dizabilități
09:21Două motociclete, trei tineri, un accident. Toți au murit după impactul cu un autoturism într-o curbă. Doi erau viitori miri, al treilea – cavaler de onoare
21:22O româncă va decide dacă premierul și ministrul Apărării din Israel pot fi arestați de către Curtea Penală Internațională pentru crime de război și împotriva umanității în Gaza
18:26Pe cine vrea PSD în locul lui Ionel Arsene la șefia CJ Neamț: un fost „tablagiu” care îi înălța ode fugarului refugiat în Italia. După ce a ieșit din Poliție, a devenit primar de meserie
16:54Firea relansează ideea „Spitalului Metropolitan”: în 2020, tocase 3,5 milioane de euro pe un proiect care nu respecta prevederi pentru siguranţă la incendiu
15:34Președintele PNL a lansat site-ul nicolaeciuca.ro. Oficial, obiectivul acestuia este promovarea cărții „Un ostaș în slujba țării”, despre viața lui Ciucă
14:49EXCLUSIV Tupeu incredibil: șeful Romarm a plecat în Serbia cu avionul, dar și-a trimis dinainte șoferul cu mașina de serviciu 600 km să-l aștepte la aeroportul din Belgrad
14:13Nesfârșita listă de sinecuri plătite de contribuabili către clientul familiei Firea-Pandele, Hazem Kansou, candidat PSD la consiliul general al Capitalei